Karcinomové tělo dělohy

V posledních letech se počet případů detekce rakoviny děložny u žen v jiném věku neustále roste. Za prvé, to je způsobeno kvalitativní změnou života a zavedení moderních diagnostických metod.

Uterine Cancer Má také rozšířený v důsledku struktury svalového orgánu. Vývoj ve vnitřní vrstvě dělohy, maligní nádor proniká v jiných vrstvách a okolních tkaninách. Progrese nádoru a prognózy onemocnění závisí na mnoha faktorech:

  • Lokalizace neoplazmy;
  • histologická struktura;
  • věk pacienta;
  • Odhalil jeviště.

Předpokládá se, že rakovina dělohy je stávkujícími zástupci v hlavním klimatizovaném věku. Vzhledem k rostoucímu vlivu mnoha negativních faktorů vnitřní a vnější povahy je však rakovina dělohy často diagnostikována u mladých pacientů.

Uterus je považován za unikátní orgány ve struktuře reprodukčního systému, který ovlivňuje fungování celého ženského těla. Navzdory tomu, že přímá funkce dělohy je porodná, jeho role není omezena na reprodukci potomků. Z psychického hlediska je děloha symbolem ženskosti.

Děloha má poněkud složitou strukturu. Její struktura je heterogenní. Dělní stěna se skládá ze tří vrstev, mezi nimiž je úzký vztah. Pokud dojde k patologický proces v jedné vrstvě, jsou zcela rychle zapojeny další konstrukční prvky.

Je prezentována struktura děložního tělesa:

  • parametrie;
  • Myometrium;
  • Endometrium.

Parametr je vnější vrstva. Jiným způsobem se nazývá serózní skořápka. Miometrium je střední vrstva nebo svalová membrána. Myometrium umožňuje dělohu natáhnout mnohokrát během těhotenství, stejně jako smršťování během porodu, menstruace.

Maligní nádor dělohy Nejprve se vytvoří v vnitřní vrstvě sliznice nebo endometrie. Tvorba nádoru je úzce spjata s procesy, které podléhají slizniční membránu pod cyklickými účinky hormonů.

Uprostřed cyklu vyrůstá endometrium, aby se hnojil vejce implantoval do vnitřní vrstvy. Nedostatek pojetí vede k přiznání: Funkční horní vrstva je odmítnuta a odvozena od dělohy ve formě krvácení. Na kole, bazální vrstva endometria poskytuje obnovu sliznice.

Příčiny vzhledu

Přesná příčina vývoje rakoviny těla zůstává neznámá. Vědci považují různé faktory, které mohou působit jako provokátor maligních změn. Přítomnost ženy těchto faktorů však neznamená, že musí určitě získat rakovinu nemocného těla.

Rakovina dělohy se vyvíjí ve své vnitřní vrstvě, to je v endometrii. Maligní proces předchází benigní změny v sliznici.

Normální fungování reprodukčního systému je zajištěno správným poměrem genitálních steroidů. Porušení tohoto vztahu vede k nestabilnímu cyklu, pomazání, které zase způsobuje neplodnost a různé funkční strukturální změny.

Je známo, že karcinom karoserie předchází endometrickou hyperplazií, která se projevuje v nadměrném rozšiřování vnitřní vrstvy dělohy. Různé negativní faktory ovlivňují hladinu genitálních hormonů, zejména progesteronu a estrogenu. Nesprávný poměr genitálních steroidů způsobuje nadměrný růst ve vnitřní vrstvě. V průběhu času to může být pozorováno nesprávnosti některých částí sliznice.

Odborníci přidělují následující negativní faktory, které mohou přispět k rozvoji rakoviny těla děložního těla:

  • Zvýšený tlak, zejména u mladých pacientů;
  • diabetes;
  • HIV;
  • kouření;
  • Státy imunodeficience;
  • infekce papillomovým virem;
  • Poruchy cyklu;
  • Pozdní menstruace a menopauza;
  • různé pohlavní infekce;
  • Časný debut intimních vztahů;
  • neplodnost;
  • nedostatek porodu a těhotenství;
  • Dlouhodobé používání KOC a dalších hormonálních drog;
  • první narození v mladém věku;
  • Nedostatek monogamie v sexuálním životě.

Jedním z vážných rizikových faktorů je nadměrná tělesná hmotnost. U žen s obezitou se pravděpodobnost vzhledu rakoviny těla zvyšuje několikrát v závislosti na stupni. To je způsobeno tím, že mastná tkanina je schopna produkovat estrogeny.

Odděleně, stojí za zvýraznění patologie jater. Toto těleso je užitečným estrogenem. Porušení fungování jater ovlivňuje hormonální systém ženy.

Není to žádná role ve vývoji karcinomu karoserie, různé patologie pozadí a precancerózních států, například pooperační jizvy, vředy, eroze, polypy, endometritidy.

Odrůdy a stádia

Klasifikace klasifikace karcinomu karoserie je nezbytná. Existuje několik typů maligních nádorů, které přidělují v závislosti na různých kritériích.

Zejména v závislosti na zapojení konkrétního typu epitelu v maligním procesu se rozlišují tyto odrůdy:

  • železný rakovina nebo adenokarcinom tělu dělohy, cervikální kanál;
  • Square Square Cancer Cancer.

Mluvíme-li o tělech dělohy, hlavním nádorem je adenokarcinom. Podle statistik je žehlený rakovina nalezena v 70% případů. Tělo dělohy může také čelit sarkomu. Tento druh nádoru je však dost vzácný.

V závislosti na diferenciaci buněk se rozlišují následující typy karcinomu tělesa:

  • nediferencovaný;
  • Mírný difrátovaný;
  • vysoce diferencovaný.

Prognóza rakoviny těla dělohy významně závisí na povaze splatnosti buněk nebo jejich diferenciace. To je významné, lze identifikovat pouze histologickým vyšetřením materiálu.

Neočekávaná rakovina se rozlišuje rychlým postupem. Pravděpodobnost vzhledu metastáz se slaví v první a druhé etapě. Proto je prognóza s takovým nádorem nepříznivá. Tento druh je však vzácný.

Vysoce diferencovaná rakovina děložního tělesa dělohy je charakterizována pomalým postupem a negresivitou. Vzhled metastáz obvykle není pozorován. To je nejpříznivější typ nádoru, který má dobrou předpověď a vysoké šance na vytvrzování.

Ve většině případů mírně diferencovaný děložní rakovina.

Závažnost průtoku karcinomových lékařů tělesa je určena stupněmi. Smíchejte čtyři stupně progrese karcinomu těla.

  1. Tvorba neoplazmy ve vnitřní vrstvě těla dělohy.
  2. Mastechnický a Cervical.
  3. Rozložení maligního procesu na parametrické tkáni, vzhled metastáz ve vagíně.
  4. Zapojení do patologického procesu močového měchýře, konečníku, vznik metastáz ve vzdálených orgánech.

Někteří odborníci se domnívají, že riziko vzniku těl dělus je nižší u žen hosting kok. To platí i pro nepříjemné ženy, které vzaly perorální antikoncepci alespoň v roce.

Klinický obraz

Gynekologové věnují pozornost, že všechny ženy po čtyřiceti letech by měly být obzvláště pozorné pro jejich zdraví. Vzhledem k tomu, že právě v tomto období, že pravděpodobnost maligních onemocnění výrazně zvyšuje.

Rakovina děložního těla však odkazuje na ty maligní patologie, které se projevují ve stádiu. Proto je důležité zúčastnit se lékaře a podstoupit nezbytnou zkoušku. Pokud je onemocnění detekováno v rané fázi, pravděpodobnost maximálního vytvrzení.

Příznaky rakoviny děložního těla závisí na věku ženy. Obecně platí, že příznaky maligního tumoru těla dělohy zahrnují:

  • acyklický krvácení;
  • zvýšení krvácení v období menstruace;
  • Patologické výboje s pachem blikání připomínající maso žíraviny;
  • bolest v dolní části břicha a zpět;
  • bolestivost v defecation a močení;
  • Studentská močení, zácpa;
  • Podlahové nohy;
  • Bloced hojný charakter;
  • nepohodlí během sexuálních kontaktů;
  • slabost;
  • rychlá underuabilita;
  • ztráta váhy;
  • Anémie, doprovázená plechem kůže, osamocenými vlasy a nehty.

U žen, před nástupem menopauzy se menstruační alokace stávají vzácnými a časem zmizí. Znamení onkologie může být přítomnost neustálých výbojů nebo jejich posílení.

Zástupci v Menopausus Symptom označující maligní neoplazm může být přítomnost náhle vynořené krvácení nebo krvácení. A hojnost výběru nezáleží.

Přítomnost nebezpečných symptomů je indikací pro okamžitý odkaz na získání konzultace gynekologa. Identifikace rakoviny děložního tělesa v těhotenství je obvykle doprovázena jeho přerušením v raných fázích. Při diagnostice onkologie ve druhém a třetím trimestru je možné prodloužit těhotenství a dodávku cesarejskou sekcí.

Metody diagnózy

Identifikace patologie je způsobena komplexním zkoumáním. Diagnostika zahrnuje laboratorní a instrumentální metody.

  1. Gynekologické vyšetření. Doktor s pomocí zrcadla zkoumá ceride, aby se odstranil příčiny krvácení. Metoda palpace může určit zvýšení dělohy a změnou konturů. Důležitým diagnostickým znakem je bolest a přítomnost patologických výbojů.
  2. Kolposkopie. Metoda je cenná pro detekci šíření maligního neoplazmy. Kontrola kolposkopu s více zvýšením, rozšířeným postupem s léčbou epitelu s roztoky octa a Lugol.
  3. Stěr na oncocytologii. Analýza vykazuje atypické změny a zánětlivý proces.
  4. Biopsie. Studie je plotem cervikálních tkanin pro následnou histologickou analýzu.
  5. Aspirační biopsie. Metoda informativní v pozdějších fázích. V raných fázích se jeho přesnost pohybuje od 60%.
  6. Hysteroskopie. To je jeden z nejvýznamnějších studií pro identifikaci rakoviny děložního těla. Taktika je inspekce dutiny s hysteroskopem a následným škrábáním. V procesu diagnostiky lékař činí plotový materiál pro histologickou analýzu.
  7. Ultrazvuk. Diagnóza vám umožňuje identifikovat hyperplazii endometria, neoplazmů a podezření na maligní proces.
Identifikace vzdálené metastázy, MRI, CT, rentgen hrudníku.

Léčba

Taktika pacientů závisí na závažnosti průběhu onemocnění, věku pacienta, průzkumy dat. V raných fázích je patologie ošetřena odstraněním těl dělus a přídavek, je také vhodné odstranit lymfatické uzliny. Ve fázi preinstal rakoviny u žen reprodukčního věku je možné provádět operace organ-pivovarnictví.

S progresivní rakovinou se provádí ozáření, což se nazývá Radioterapie. Jako pomocná metoda se používá chemoterapie. V některých případech je před zásahem intra-postupná expozice. Jako nezávislá metoda se ozáření používá v nepřítomnosti operace.

Pokud je rakovina diagnostikována ve třetím a čtvrtém stupni, protinádorové léky jsou předepsány pacientovi. Léčba může také zahrnovat použití hormonální terapie.

Prognóza závisí na tom, která fáze byla odhalena rakovina. V časných fázích se extirpace vyhýbá šíření maligního procesu. Eliminace rakovinných buněk se provádí za použití ozařování a chemoterapie, která doplňuje chirurgickou léčbu.