Fallopiev trubky - budova, odstranění zánětu

Fallopiev trubka (Salpinx, Fallopii) - párový orgán, který slouží k vajíčku a fetální vejce z vaječníku v děloze. Platnost děložních trubek hraje klíčovou roli v ženské funkci. Nacházejí se v dutině malé pánve na obou stranách dělohy. Délka je 10-12 centimetrů, lumen trubky je 2-5 milimetrů. Pravděpodobnost spermií s spermií, jeho hnojení a vstupu dělohy závisí na velikosti lumenu. Někdy v důsledku zúžení zůstává hnojené vejce v trubce a dochází k ektopickému těhotenství.

Struktura děložní trubky

  1. Děložní část je v tloušťce svalové stěny dělohy. Je to nejkratší část.
  2. Popravy - má nejzajímavější lumen a hustou stěnu.
  3. Ampule - je polovina celé délky trubky, postupně se rozšiřuje na vnější okraj.
  4. Nálevka - je nejširší část ampule, na konci má okraj, z nichž jedna roste na vaječníku. Je na tom, že osvobozeno v období ovulace se pohyb vajec pohybuje z břišní dutiny do trubky.

Funkce potrubí

Fallopová trubka Fallopiev trubky se nazývají další vejce. Venku s jeho serózním skořápkou útočí na široký svazek dělohy, mesentérie je připojen k vaječníku.

Svalová tkanina ve zdi konstrukce má dvě vrstvy - podélné a kruhové a sliznice je pokryta vyrážkou epitelu.

Použití svalů a sliznice se vaječná buňka může pohybovat uvnitř trubky. Také v sliznici je posílená výroba speciálního tajemství, která podporuje životaschopnost spermií a jeho hnojivování.

Aktivita peristalsis (redukce) phallopy trubek roste během ovulace. Bloodstock se zvyšuje v nádobách, což pomáhá třásněm na vaječníky na vaječníku a zachytit vejce buňku.

Stav děložní trubice může být odhadnuta použitím následujících výzkumných metod:

  • Palpace. Zkušený gynekolog s pomocí rukou přes břišní stěnu může určit bolest v oblasti malé pánve, což ukazuje zánětlivý proces, odpouštět přítomnost patologických neoplazmů v oblasti přídavek dělohy.
  • S ultrazvukovým vyšetřením je možné vytvořit fakt ektopickému těhotenství.
  • Hysterosalpingografie - X-ray Metoda kontroly průchodnosti pomocí kontrastního činidla.
  • Laparoskopie je chirurgická metoda pomocí endoskopu, který je zaveden do otvoru v břišní stěně. Plánovaný postup používá při neplodnosti, podezření z procesu adheze, přítomnost nádorů, malformací, s tmavou etiologickými bolestmi. Nouzové případy pro laparoskopii jsou ektopické těhotenství, apoplexy (mezera) vaječníku, akutní zánětlivé onemocnění přípojek, zkroucené nohy cyst.

Nemoci phallopy trubek:

  1. Salpakingoforit - zánět přívěsů dělohy (trubky, vaječník). Infekce jako rostoucí cesta padá přes dělohu v trubkách a dále - k vaječníku. Projevuje se ve zvyšování tělesné teploty, poškozeného menstruačního cyklu, bolesti v dolní části břicha. Akumulace, hnisu vede k lepení stěn a výskytu purulentních útvarů (pyosalpinx, hydraulpinx). V nepřítomnosti léčby, purulentní exsudát proniká dutinou malého pánve, což způsobuje pánevoperitonitida - zánět pánevního peritoneum. Proces může jít do břišní dutiny s vývojem peritonitidy. V chronickém průběhu onemocnění, s časem uvnitř trubky, hroty jsou vytvořeny, omezující.
  2. Flash onemocnění - vzniká po převedených zánětlivých onemocnění, chirurgických intervencí. Vyznačuje se růstem pojivové tkáně, která se překrývá lumen ovrací, omezuje jeho mobilitu. Léčba je prováděna pouze operativní způsob, častěji s laparoskopií, když lékař odstraňuje hroty se speciálním nástrojem, čímž se uvolní dutina. V závažných případech je přívěs odstraněn.
  3. Ektopické těhotenství dochází v případě omezení mobility svalové vrstvy a ciliární epitelu. Oživené vejce nedosáhne dutiny dělohy a je zavedeno do zdi trubky, pokračování ve svém vývoji. Pro příznivý výsledek, včasná diagnostika a provoz. Dutinová trubka v tomto případě je vymazána. Při pozdní diagnóze je možná mezera, což může vést ke smrtelnému výsledku.
  4. Vývojové vady a rakovina jsou zřídka zjištěny (méně než 3% žen).

Patologie vajec často vede k neplodnosti, takže je důležité, aby se zabránilo těžkému onemocnění.

Pozitivním bodem je, že fallopiev trubky jsou pár. Salpingitida a ektopické těhotenství jsou obvykle jednostranné. V případě adheze nebo odstranění jedné trubky pravděpodobnost zůstává, že oplodnění dojde ve druhé, v přítomnosti zdravého vaječníku. Pokud obě orgány podléhají onemocněním, zůstává naděje pouze pro extracorporické hnojení.

Sterilizace žen

Mimoděložní těhotenství Tam je inverzní situace, když žena naopak nechce mít děti. V tomto případě hovoříme o chirurgické metodě antikoncepce - sterilizace. Prostřednictvím laparoskopie je obstrukce uměle vytvořena metodou obvazu, řezání, odstranění segmentu nebo koagulace (lepení) stěn. Účinně je také uložení svorek.

Sterilizace je prakticky sto procent poskytování antikoncepce, ale je to nevratná metoda, takže ne každá žena nemůže projít tento postup.

V naší zemi mají následující kategorie žen povolení pro dobrovolnou sterilizaci:

  • věk od 35 let;
  • Dostupnost 3 nebo více dětí;
  • Přítomnost lékařské svědectví, bez ohledu na věk a počet dětí, zahrnují onemocnění, ve kterých je těhotenství a porod kombinovaný s rizikem pro život.