Jak léčit bakteriální vaginózu: znamení a léčba

Hlavní funkcí ženského těla je jádrem, takže povaha hodně je třeba chránit nejdůležitější orgány. Prostřednictvím pochvy v děloze mohou proniknout nejen infekce z okolního světa, ale také mikroby, v menších množstvích jsou obvykle v pochvě. V případě porušení mikroflóry se počet laktobacilli snižuje a jsou vytvořeny podmínky pro vývoj podmíněně patogenních mikroorganismů. Tento fenomén je známý v medicíně jako bakteriální vaginóza. Tato onemocnění se často nazývá záclony, dysbióza nebo vaginální dysbióza. Na ICD-10 této patologie se počítá kód N89.osm

Obvykle, vagina obsahuje dostatečný laktobacillion k vytvoření kyselého prostředí. Mléčná kyselina neumožňuje příčinné činidla nemocí pro násobit a tvoří přirozenou imunitu. V jakých případech, proč a jak léčit vaginální dysbiózu, tento článek pomůže.

Známky přítomnosti patogenní flóry

Nemoci v moči
Často ženy a nemají podezření na přítomnost všech onemocnění v močové koule, zejména pokud oni, jako bakteriální vaginóza, se projevují ve formě symptomů. Můžete detekovat nemoc v akutní fázi, ale pokud neberete opatření, symptomy mohou sami, což nemluví o vytvrdlé. Jaké znamení by měly upozornit ženu a poslat ji do gynekologa?

  • Časté močení s řezacími bolestmi, jako cystitida.
  • Zánět v oblasti vnějších pohlavních orgánů, doprovázených svědění, spalování a další nepohodlné pocity, které jsou zvýšeny po pohlavním styku.
  • Hojnost, vlastnit vůni zkažených (shnilých) ryb. Barva a konzistence závisí na převažujících bakteriích.

Při porodních ženách a ženách ve věku symptomatics, zpravidla výraznější. V panech a dospívajících, a to i v období exacerbace nemoci zůstat bez povšimnutí.

Známky bakteriální vaginózy mohou být zaměňovány s projevem drozd, který je také doprovázen spalováním a vypouštěním nebo s nespecifickou bakteriální vaginitidou v důsledku podobných bolestivých symptomů. Jedná se však o různé nemoci a vyžadují různé léčby. Samo-diagnostika a samo-léky doma nelze zapojit. Bakteriální vaginitida, to je také kolpit, vzniká na pozadí redukce imunity a může způsobit neplodnost. Jak léčit bakteriální vaginitidu, může ujistit pouze lékaře po důkladném vyšetření a průzkumu.

Příčiny bakteriální vaginózy

Příjem antibiotik
Mnoho žen se obrátí na lékařskou jednotku s takovým intimním problémem. Ale dlouho bylo zjištěno, že bakteriální vaginóza není důsledkem sexuální promiskuity.

Riziko čelení dysbakteriózy sexuální sféry existuje v každé ženě, bez ohledu na věk a životní styl, včetně malé holčičky.

Příčiny výskytu mohou být jakékoliv faktory inhibující normální mikroflóru:

  • Bít do pochvy škodlivých bakterií zvenčí, například z análního otvoru. Ty mohou být střevní hole, klebsiella, protea a další složky střevní flóry.
  • Příjem antibiotik.
  • Slabá imunita. S chladným, baquóza je znatelně naostřena.
  • Všechno, co oslabuje ochranné síly těla: stres, těhotenství, supercooling, změna klimatu.
  • Všechny, které mění hormonální pozadí: těhotenství, vyvrcholení, potrat, hormonální recepce.
  • Sušení. Řízené se zbavit patogenních organismů, omývá a nativní mikroflóry.
  • Nedodržení pravidel hygieny, zejména během menstruace.
  • Nosit syntetické nebo bližší spodní prádlo, které interferuje s tokem kyslíku.
  • Intrauterinní spirály a antikoncepční prostředky obsahující nonoxynol (svíčky, kondomy).
  • Hygienická těsnění a tampony dráždí sliznice.
  • Nový sexuální partner. Nemusí mít sexuální onemocnění, ale jeho flóra je schopna uhlíhat ženskou mikroflóru. Pravidelného partnera, zpravidla, imunita již byla vytvořena. Bakteriální vaginóza není sti, takže je nemožné dostat nakaže od muže. Sexuální onemocnění není přenášeno.
  • Ventericual onemocnění, i když byl proveden průběh léčby (snížení imunity po užívání antibiotik).

Také bacawagina se často vyskytuje na pozadí děložních děl (včetně endometriózy, endocervicitistic, leukoplakie) nebo pohlavních infekcí. Ignoruje nepříjemné pocity v naději, že "bude projít" sám, nemůžete najít nebezpečnou nemoc v čase.

Patogeny bakteriální vaginózy:

  • Gardnarella (Gardnarella vaginalis);
  • Mobiluncus spp.);
  • Bakteriidy (bakteriidy spp.):
  • peptokoky.

Ve většině případů je infekce směsi převažující anaerobní flóry odhalena s bakumaginózou proti výraznému snížení vaginálního laktobacilu. Největší hodnota v gynekologii má nárůst koncentrace Gardnerella vaginalis. Onemocnění často probíhá na pozadí Candidium kolize, nespecifické vaginite a jiné urogenitální patologie.

Komplikace pro bakteriální vaginózu

TěhotenstvíKromě skutečnosti, že vaginální dysbióza samotná existence, může způsobit další problémy. Je to zvláště nebezpečné během těhotenství. Existují však dvě situace:

  1. Těhotenství vedlo k výbuchu aktivity patogenních bakterií, protože je to nejsilnější hormonální otřes pro tělo. V tomto případě není prakticky žádný nebezpečí. V některých případech je přiřazena léčba v jiných IT náklady bez ní, zejména pokud nejsou žádné klinické projevy infekce. Ve většině případů po porodu zmizí příznaky bakteriální vaginózy.
  2. Vzhled onemocnění byl poznamenán před těhotenstvím. Mikroflóra pochvy byla již jednou potlačena, a pokud to nebyla dokonalá léčba, během těhotenství za podmínek snížené imunity, může patologický proces vést k zánětu a infekci plodu. Výsledkem může být předčasné narození, poruchy ve vývoji plodu, hypoxie a dalších negativních důsledků pro matku a dítě.

V kombinaci s jinými infekcemi může být bacawaginóza překážkou pojetí dítěte.

Diagnóza bakteriální vaginózy

Amnio test
Jakékoliv alarmující příznaky by mělo být důvodem pro návštěvu lékaře. Není nutné zvážit svědění a špatně vonící alokace normy. Specialista po takových stížnostech nebo vezměte vůni charakteristickým vůni nutně odesílá:

  1. PCR Diagnostic. Tato metoda určuje přítomnost patogenních mikroorganismů, ale není rozhodující, protože mnoho z nich, většinou zahradník, je přítomna téměř všechny ženy v malých množstvích.
  2. Amniotest, což vám umožní posílit vůni výboje pomocí chemických reakcí.
  3. Bakteriologický setí. Tato metoda určuje patogen a jeho číslo, stejně jako citlivost na antibiotika.
  4. Panoramatický zápach. Umožňuje diagnostikovat zánět a identifikovat "klíčové buňky" - znamení gardnarellózy.
  5. Stěr na oncocytologii. Všechny ženy ročně. Cytogram umožňuje identifikovat patologii děložního čípku v rané fázi.

Při plánování těhotenství je důležité projít testy pro skryté infekce, i když nic nesmíš. Účastnický lékař musí určit patogenní (venerální) nebo podmíněný patogenní mikroorganismus způsobený onemocněním způsobenými onemocněním, v prvním případě je nutné léčit se a partnerem a ve druhé se ošetření partnera nevyžaduje (bacawaginos není infikován).

Léčba

Diagram léčby závisí na hlavním příčinném činidle onemocnění. Jsou obvyklé rozdělit se do tří skupin:

SkupinyFunkceNejčastější
Podmíněná patogenníExistují prakticky všechny ženy, v malých množstvích neublížíGardnernel, mreaplasm, Mycoplasma Hominis
PatogenníV důsledku infekce s pohlavním onemocněnímGonococcci, Chlamydia, Trichomonada, Mycoplasma Genitalium
SaprofityPád do pochvy ze střevaStřevní hůlka, Staphylococci, Streptococci, Klebsiella, Protoney

Princip léčby je normalizace vaginální mikroflóry. Pokud jsou příčinou porušení pouze podmíněně patogenní bakterie, neměly by existovat žádné potíže. Lékař předepisuje léky, na které jsou tyto mikroorganismy citlivé, základem je metronidazol, Ternidasol, ornidazol. Dívky, zpravidla, přiřazovat pilulky a ženy vaginální svíčky a masti. V důsledku používání těchto fondů se po týdnu používání oslavuje pozitivní účinek.

  • TorzhinTorzhin. Často jsou tyto svíčky předepsány pro léčbu houbového onemocnění drozd (kandidózy), ale jejich hlavním účelem je boj proti bakteriím a infekcím. Může způsobit místní podráždění.
  • Trichopol. K dispozici ve formě tablet, jmenovaných včetně panen. Výjimka - Dívky do 6 let. Aktivní látky se aktivně absorbují do krve. Jak se může objevit boční fenomén nevolnost.
  • Betadine. Jedná se o svíčky obsahující jód. Mají antiseptické dezinfekční vlastnosti.
  • Pokud není možné použít výše uvedené léky, jsou předepsány další gely a krémy: CLINDAMYCIN (Dalacine) a DR.
  • Pro doprovodné drozd mohou být tyto fondy použity: Pimafucin, Zalain, klotrimazol, Polizinax atd.
  • Aktivně se používají antiseptika: hexeon (chlorhexidin), Miramistin.

Výhodou svíček (čípky) je, že působí přímo na postižených oblastech, kompatibilní s jinými léky mohou být přiřazeny těhotným.

S stížností nadměrnou spalování nebo nesnesitelnou bolestí v pochvě mohou být navíc doporučeny anestetické lokální léky.

Dále byste měli obnovit místní imunitu a zdravou mikroflóru. Popularita femoologického činidla, hlavní látka, ve které - kyselina mléčná. Bifidobacteria, Eubiotika a probiotika přirozeně naplněním v vaginální vakinální flóru Lactobacillia, vitamíny pomáhají zvýšit obecnou imunitu.

Jiné prostředky k obnovení normální vaginální mikroflóry:

  • Vagilak;
  • Laktagel;
  • Bifiform;
  • Acycract;
  • Laktone;
  • Laktobakterin;
  • Laktochinální;
  • Bifidumbacterin.

Mikroflóra zotavení - povinná fáze komplexní léčby bakteriální vaginózy. Nedostatek bakterií mléčných kyselin ohrožuje recidivující onemocnění a vývoj komplikací. Naplňte nedostatek laktobacilu a znovu vytvořte kyselé médium do pochvy pomocí výše uvedených nástrojů.

Imunomodulátory jsou také předepisovány, aby posílily ochranné síly těla (Viferon a DR.). Dávkování a trvání průběhu terapie určují lékař. Pokud potřebujete změnit drogu nebo jej nahrazovat levnějším analogu, musíte také kontaktovat lékaře.

V medicíně v současné době neexistuje určitý názor na léčbu bakteriální vaginózy ve skryté formě. Mnoho odborníků se domnívá, že přítomnost v rozmazání podmíněné patogenní flóry není nemoc a žádná léčba nevyžaduje. Jiní odpovídají močumu, mykoplasmu a gardnerell k kauzativním agentům pohlavních onemocnění. Ve kterých případech by měla být žena posílena a konzultovat s různými lékaři před léčbou Beakovou?

  • v období exacerbace a v přítomnosti symptomů onemocnění;
  • před nebo během těhotenství, i když neexistuje nepohodlí.

Příslušný specialista by měl říci nejen, jak léčit bakteriální vaginózu, ale také o povinných podmínkách pro zotavení. Během tohoto období je nutné:

  • zdržet se sexuálních kontaktů;
  • abandon alkohol, zejména při užívání léků ve formě tablet;
  • Dodržujte dietu (opustit ostré, pečené, pikantní jídlo);
  • Použití prostředků pro intimní hygienu;
  • Udržujte čistotu genitálií.

Lidové léky

Vaginální svědění a další příznaky nejsou špatné s lázněmi a skripty z různých baveraktů. V různých proporcích, kůra dubu, heřmánku, jalovce, ovesná sláma a listy ořechu, měsíčku, aloe a jiných léčivých rostlin jsou smíšené. Je však možné zapojit do takové léčby pouze po návštěvě specialisty na odstranění nebezpečných příčinných činidel onemocnění.

Bacawinosa Prevence

Následovat hygienu
Pozorování pravidel, můžete prakticky snížit riziko onemocnění:

  • Monitorovat hygienu: Ve dnech menstruačních dnů je několikrát denně rozbit s čistou vodou, měnící se těsnění a tampony každé 3-4 hodiny.
  • Vyhněte se vytlačování střevních bakterií v vagíně.
  • Nesmí se zapojit do dumpingu, když se objeví nepříjemný zápach, musíte se obrátit na lékaře, a nesnažte se jej odstranit, čímž se zničí mikroflóru.
  • Nepoužívejte antibiotika a antifungální činidla.
  • Vyhněte se nechráněným sexu kontaktům s novými partnery.
  • Pravidelně pozorovány v gynekologu, při prvních známkách onemocnění navštívit lékaře.
  • Dejte přednost volnému bavlněné prádlo.
  • Dodržujte principy řádné výživy: více mléčných a zeleninových výrobků, uzené uzené a solené.

V některých případech může prevence gynekologa předepsat léčivo obsahující kyselinu mléčnou. To je více v souvislosti s ženami v rizikové skupině: po dlouhé hormonální léčbě, když je vyvrcholeno a t. D.

Vzhled známých bakteriálních vaginózy by neměl být vyděšen, ale také ignorovat je nebezpečné. Neplánovaná návštěva gynekologa bude objasnit povahu onemocnění, která dává spoustu problémů, ale je to snadné, aby se eliminovalo.