Propíchnutí folikulů, znaky postupu

Průchod folikulů je moderní technika, která vám umožní zachovat reprodukční funkci vaječníků - důležité orgány ženské genitální sféry. Transvaginální propíchání vaječníků umožnilo mnoha ženám cítit štěstí mateřství. Jasně strávená technika pro plot zralých folikulů obsažených v vaječnících, vyžaduje přesné koordinované akce specialistů.

Gynekologická operace, jejichž trvání, která obvykle nepřesahuje 15-20 minut, je jedním z hlavních bodů na cestě k extracorporálnímu hnojení.

Co je tato technika?

Gynekologický provozExtracorporická metoda hnojení se používá v gynekologické praxi v případě nemožnosti ženy otěhotnět.

Před provedením postupu pro strach ze ženy připravené: Prochází důkladnou diagnózou těla pomocí laboratorních a instrumentálních výzkumných metod. Ananamské údaje obsahují cenné informace pro navštěvování lékaře. Celkový stav těla, její individuální charakteristiky, svědectví pro provádění racionity použití této metody.

Integrovaná zkouška bude muset projít sexuálním partnerem (manžela) pro identifikaci stávajících onemocnění, hodnocení kvality spermií (plnost a činnost motoru spermií).

Samotný postup trvá několik minut. Jeho trvání závisí na počtu zralých folikulů. Pokud existuje mnoho folikulů, může se postup zvýšit na 40 minut. Nejvýhodnější den pro plot materiálu je uprostřed menstruačního cyklu (obvykle 14 cyklus den), jako nejblíže přirozené ovulaci.

Prorekt folikulu předchází hormonální terapie ve formě těhotenství hormonu - Chorionic gonadotropinu, zavedl 34-36 hodin na očekávaný čas chirurgických manipulací. Je velmi důležité nezmeškat okamžik zrání, protože zrání vejce je schopno spontánně vstupovat do břišní dutiny, a postup bude znovu proveden. Včasné rušení v vaječnících ohrožuje nezralost vajec obsažených v folikulech. Proces jejich tvorby (zrání) reprodukční kontroly pomocí ultrazvuku.

Intervence v přirozeném fyziologickém procesu zrání folikuly nevyskytuje vždy úspěšně, bez komplikací. Navzdory zavedení chorského hormonu gonadotropinu (HCG) může pozorovat pomazání pozorované ve většině případů, kdy neplodnost nebo jakékoli poruchy menstruačního cyklu.

Aby se zabránilo anvání, použijte inhibitor sekrece prolctriny zvané dosahy. Lék na základě skutečné látky kabergolin obnovuje proces ovulace. Hyperprolaktinemie, vyznačující se zvýšeným hladinou prolaktinového hormonu, podporuje pomůcku. Pro jeho potlačení, gynekologové doporučují aplikovat dosahy ve formě tablet nebo injekčních injekcí.

PremenopausqueAplikovat tento lék je vyžadován pod přísnou kontrolou zúčastněného lékaře. Zvláštní pozornost by měla být věnována:

  • Ovládání dávkování u pacientů s ledvinovou nebo jaterní insuficiencí (úprava dávky);
  • S příznaky poškozených srdečních funkcí a krevního oběhu;
  • prevence pleurálního výpotku;
  • u pacientů v Premopauzu;
  • omezení podle věku (používání léčiva je zakázáno do 16 let);
  • Plné studium hypofýzy;
  • Kontrola nad úrovní prolaktinu.

Schéma léčby a doba trvání terapeutického kurzu stanoví lékař na základě dějin historie a pravidelného průzkumu. Ve většině případů nepřesahuje terapie 3-4 týdny léčby.

Technika provedená postup

Pro postup, když dělají ECO, potřebujete folikuly, které mají rozměry 18-20 mm. Jsou maximální přijatelné přijmout punkci. Je také důležité a počet vyzrálých vajec. Nejméně tři. Pokud vezmete méně, šance na úspěšný výsledek se výrazně sníží. Jaké folikuly si vyberou a kolik řeší reprodukci na externích specifických funkcích. Zkušenosti při provádění podobných manipulací umožňuje specialistovi zvolit nejvhodnější materiál.

Před prováděním propíchnutí musí pacient splňovat režim šetřícího dne a výživy. Zahrnuje dodržování následujících událostí:

  1. Omezení fyzického a duševního zatížení po dobu dvou týdnů před tímto postupem. Chůze v čerstvém vzduchu přispívají k saturace těla s kyslíkem, akumulovat svou vnitřní rezervaci.
  2. Omezení sexuální aktivity do 7 dnů před očekávaným datem provozního zásahu. Toto omezení umožňuje prevenci pravděpodobné infekce patogenní flóry.
  3. Vyvážená výživa je důležitou součástí integrovaného přístupu. Racionální dieta zahrnuje vyloučení mastné, uzené, sladkých výrobků, konzervačních látek, potravinářských přídatných látek, alkoholických nápojů, tabáku. Preference by měla být poskytnuta proteinovým potravinám, přírodním mléčným výrobkům, zeleninou, ovocem. Diety se s výhodou lepí na sexuálním partnerovi.
  4. Jakékoliv použití léků syntetického a rostlinného původu musí být koordinováno s lékařem v povinném.

Zákaz

  1. STOP návštěvy masových akcí a míst pro přijímání veřejných úpravy vody (lázně, sauny, bazény). Je nepřijatelné provádět hygienické postupy (lázně) s vodou, jehož teplota přesahuje 40 stupňů.
  2. Důležité je eliminace stresových situací. Porušení psycho-emocionálního stavu negativně ovlivňuje výsledek operace. Mnoho žen se zajímá o otázky, jak se vejdou vejce a jaké pocity to zažívá ve stejnou dobu? Před provedením postupu bude lékař vysvětlit vše podrobně, a všechny pochybnosti budou rozptýleny.

Po komplexním vyšetření, která zahrnuje krevní výzkum na hormony, ultrazvuk zralých folikulů, pacient je poslán do gynekologického křesla pro samotný postup.

Před chirurgickým zásahem je pacient prováděn anestezii. Volba anestetika je určena individuálně. Ve většině případů gynekologové preferují společnou anestezii, což umožňuje provádět operaci ve stavu úplného odpočinku. Některé reproduktologové dodržují další pohled. Věří, že přípravky systémového efektu zhoršují aspirační materiál. V každém případě je tato otázka koordinována předem.

Manipulace se provádí za použití transduktu s pevným transvaginálním senzorem a akutní aspirační jehly na konci. Pečlivý pohyb reprodukčního oddělení vytváří punktu ve zdi vagina, následuje jeho úvod do vaječníku a folikulovat k odsávání ženských pohlavních buněk oocytů. Navzdory laserovému ostření jehly, na výstupu z ISGE je vzduchová bublina, zabraňuje poruchami integrity vejce.

Postup pro sběr materiálu během punkce - velmi tenké "šperky" práce. Konečný výsledek závisí na obratnosti pohybu specialisty. Buňky získané v důsledku aspirace automaticky spadají do sterilní zkumavky a jsou zasílány do embryologa pro následnou fázi umělého hnojení.

Můžete prorazit v vaječníku pomocí laparoskopie. Tato technika se používá, pokud dojde k velkému množství adheze v vaječnících, komplikujících zavedení jehly, stejně jako s fyziologickými rysy reprodukčního systému.

Zatímco žena produkuje punktu, muž v této době připravuje cum pro další hnojení. V některých případech, použitý mražený ejakulát (kapalina semen). Sestavený materiál je poslán studii. Embryolog najde nejvhodnější spermie pro hnojení.

Následující spermie odpovídají charakteristice kvality:

  • jestřáb;
  • Maximální pohyb;
  • nemít strukturální poruchy a chromozomální anomálie;
  • není infikován patogenní flórou.

Pravděpodobné komplikace

průjemPo propíchnutí folikulu se mohou objevit následující komplikace:

  • krvácející;
  • Infekce patogenní flóry (výběr nepřirozené konzistence);
  • Silný syndrom bolesti v oblasti pánve a zpět;
  • zvýšení tělesné teploty;
  • nepříjemné jevy z trávicího systému (nevolnost, zvracení, průjem);
  • Ztracený, appatematika.

Uvedené příznaky - známky nemoci. Hyperstimulace - nebezpečný proces, který se vyvíjí v důsledku použití hormonální terapie pro zrání folikulů. Pro hyperstimulaci, vzhled velkého počtu folikulů. Tato situace vyžaduje přísnou kontrolu lékaře, aby se zabránilo impozantním důsledkům nejen pro reprodukčnímu systému, ale také pro tělo jako celek. Ovariální hypermalace je vyjádřena ve formě agresivní reakce těla, aby se zaváděla stimulační ovulace léčiv. Světlé klinické projevem tohoto patologického stavu je ascis ve formě shluku tekutiny v břišní a hrudní dutině v důsledku prasknutí folikulů. Žaludek v tomto stavu se zvýšil, bolestivý. Eneriness je přítomna v končetinách.

V závislosti na formě onemocnění je exprimován zánětlivý proces. Existují dvě formy patologie:

  • Brzy (pozorované v prvních 4 dnech) obvykle spontánně projde do 1-2 měsíců;
  • Pozdě (rozvoj 1 měsíc po postupu) má nepříznivou předpovědi.

Hypertimulace - nebezpečný stav. Zůstat v nemocničních podmínkách pod velkou pozorností zúčastněného lékaře vám umožní zabránit případným komplikacím.

Průměr folikulů vyrobených reproduktorem je podrobně demonstrována v dostupném videu.

Postup plotu materiálu pro umělou hnojení ve formě ovariální punkce vyžaduje bolestivé práce několika specialistů. Jejich koordinovaná práce a vysoká profesionalita umožňují překládat mnoho žen do reality. Tato technika je vykázána jako nejúčinnější metoda použitá v reprodukci.