Ultrazvukový folikulóza, jak to udělat a správně

Pro výskyt těhotenství v ženském organismu by mělo být ovulace nastat a mužské dodávky aktivní a zdravé spermie. Poté dojde k hnojení bez problémů a komplikací. Pokud tato žádoucí událost nedochází po dlouhou dobu, může být ženatý pár doporučeno předat řadu průzkumů. Pro diagnózu ženského reprodukčního zdraví vyvinulo moderní medicína metoda zvaná - Uz-folietometry.

Co a jak měří folikulic?

Folleetrie Tento postup se skládá z řady průzkumů, které v dynamice vám umožní sledovat pravidelné cyklické procesy v těle ženy. Podle výsledků pozorování dochází k závěru - zda se ovulace vyskytla v pozorovaném období (jaký den cyklu konkrétně) - jak se nazývá růst vnitřního povrchu sliznice dělohy dělohy (nazývá se endometrium).

Zařízení (skener, senzor) se používá - přístroje pro ultrazvuk. Všechno se děje na obvyklém způsobu ultrazvukového výzkumu (ultrazvuk), široce používaný v medicíně. Tato technika úspěšně nahradila staré a velmi přibližné způsoby, jak určit termíny ovulace v gynekologii.

Kdo může tento postup pomoci?

Proveďte foliculometrii, pokud:

  • Žena má pravidelné sexuální kontakty bez použití antikoncepce, ale těhotenství se během roku nedochází.
  • Zjištěné odchylky v hormonu (změny ve vývoji a provozu vaječníků, anotulace atd.).
  • Existují indikace pro stimulaci zrání vejce.
  • Manželský pár chce zvýšit pravděpodobnost vzhledu dítěte určité podlahy (nebo dvojčata). Bylo zjištěno, že s intimním blízkostí ovulace, šance na narození chlapce.
  • Potřebují určit nejpopálnější čas pro otěhotnění.
  • Plánuje se postup extracorporické hnojení.

Technika se aplikuje ihned po ECO pro řízení procesu upevnění oplodněného vejce uvnitř dělohy. Výsledky dekódování se provádí ultrazvukovým diagnostickým a gynekologem.

Nevýhody technik

Pro dosažení přesných a vysoce kvalitních závěrů bude muset být zkoumány každé 3-4 dny během celého menstruačního cyklu. Vypadá to jako nudné a drahé potěšení, ale takové pravidlo poskytuje velmi vysokou přesnost výsledků. Ženy pacientů se vždy dosáhnou cíle - narození zdravého dítěte.

Přípravné akce

optimální čas pro otěhotnění Postup folloculózy nepotřebuje zvláštní školení. Pro po celou dobu výzkumu ze výživy, pacienti eliminují produkty, které stimulují přebytečný plyn ve střevě (to zabrání folikulům): fazole, všechny druhy zelí, žitného chleba, alkoholických a sycených nápojů. Nedoporučuje se užívat alkohol.

V den zkoušky by mělo být vyjasněno lékařem, jak se inspekce provádí. Existují dvě techniky:

  • TransAbdomomomomotion (Skenování těsně přes stěnu břicha). Pacient se nachází na gauči, otevírání pro kontrolu břicha (od hrudníku do oblasti drážky). Skener se pohybuje tělem shora dolů. Před studií nutně pije litr jakékoliv vody bez plynu. Vnitřní orgány na pozadí naplněného močového měchýře jsou jasně viditelné.
  • Vaginální senzor. Jedná se o přesnější a informativní metodou. Pro úspěšné provedení močového měchýře a střev přirozeným způsobem nebo násilím (léky, klystýr).

Termíny přenášení

navštěvovat doktor Kdy dělat foliculose, říká navštěvující lékař. To je ovlivněno cíli a cílů, které gynekolog dává před postupem. Přibližný výzkumný protokol vypadá takto:

  1. První studie musí být provedena po skončení menstruačního krvácení. V tomto období v děloze ženy můžete detekovat několik folikulů o průměru alespoň 5-6 mm (největší až 10 mm). Folikuly jsou dobře vizualizovány během transvaginální studie. Tloušťka endometria vrstvy v děloze 3 mm (je homogenní ve struktuře, bez cizích vah).
  2. Druhý postup se bude konat na 10 nebo 11 dní cyklu. V této době je viditelný dominantní folikul. Je to největší (až 10 mm), roste a aktivně se zvyšuje v množství 3-4 mm denně. Ve vnitřní sliznici dělohy současně, buňky bazální vrstvy jsou redukovatelné. Na konci procesu by tloušťka endometrie vrstvy měla být asi 5 mm a velikost dominantního folikulu se zvýší na 15 mm. Pokud tyto procesy takové procesy nerezují, studie je dokončena. Žena je jmenována léčbou pro stimulaci procesu ovulace v jeho těle.
  3. Třetí ultrazvukové vyšetření se provádí o 12-13 dní. Dominantním folikulem již má všechny známky úzkého zrání (průměr téměř 25 mm). Vrstva sliznice dělohy se zahustí na 10-12 mm (jeho trojvrstvá struktura je jasně viditelná). Pokud z nějakého důvodu není funkční vrstva zahuštěna, pak lékař uzavírá o špatné práci reprodukčního systému. Uterus v tomto stavu není připraven vzít oplodněné vejce. Pravděpodobnost výskytu těhotenství nula. Následující postup je předepisován pouze s normálním tokem menstruačního cyklu.
  4. Čtvrtý ultrazvuk pozoruje proces ovulace. To znamená, že metamorfóza (transformace) dominantního folikulu v "vzdělávání" s nerovným obrysem a kapalinovou izolací. Proces průzkumu se opakuje, dokud ji gynekolog jasně nevidí, nebo bude vydání krve začít.
  5. Pátá kontrola se provádí, pokud byla ovulace nalezena na 15-17 den cyklu. Nyní je dobře definováno buněčné vzdělávání ve formě hvězdy (žluté tělo) a buněčná vrstva na stěnu dělohy zhubne na 13 mm.
  6. Poslední zkouška se koná 21-23 dní. Pokud je situace v rámci normy a došlo k oplodnění, v této době by měl být zárodkově vložen do zdi dělohy a začít implantovat. Žluté tělo bude stále vyrůstat, a endometriální buňky získají homogenní strukturu.

Analýza shromážděných informací

Ovulace Takový dlouhý a důkladný proces studia menstruačního cyklu pacienta plus další laboratorní testy (určení úrovně genitálního a mnoha dalších hormonů) dává lékaři možnost komplexně vyhodnotit práci ženského kořenového vodivého systému a přiřadit účinnou léčbu ( v případě potřeby).

Možnosti diagnózy jsou takové:

  1. Ovulace v normálu. To znamená, že folikuly se normálně objevují a podléhají veškerým stupni na plnou zrání (foliegeneze). Zdravá žena a koncepce se mohou vyskytnout v nejbližší menstruačním cyklu.
  2. Vytrvalost - znamená, že folikul byl správně vytvořen a dostatečně zvýšen, ale ve správném okamžiku, kdy nebylo přerušeno, ale "zpožděno" až do dalšího cyklu. Tento proces se odráží v počtu hormonů v krvi: vysoký estrogen, nízký - progesteron. Léčba v tomto případě není prováděna. Obvykle v dalším cyklu, folikul prochází řetězcem svých transformací a je diferencován až do konce.
  3. S atresií dominantního folikulu, tato buňka vzdělávání náhle přestane rozvíjet a růst. Folikul snižuje ostře velikosti a pak zmizí, žluté tělo není tvořeno. V tomto případě se provádí stimulace ovulace.
  4. Luteinizace znamená, že folikul, který zmeškal stupeň ovulace a bez uvolnění zralého vejce, okamžitě se změnilo v žluté tělo.
  5. Plná absence folikulů (mluví o velmi závažných porušování v reprodukčním systému hormonálního nebo vrozeného plánu).
  6. Folikulární cyst cystu je fenomén, když dominantní folikul nepředstavuje postup ovulace a pokračuje v růstu nekontrolovatelně. Pouze Uz folietometry, kvůli jeho monitorování, může odlišit od zdravého.

Recenze pacientů

Říká se, že dávky průzkumu a pomáhá otěhotnět, někdy ztratil naději ženám.

Endometrium Více návštěv lékařského centra v průběhu menstruačního cyklu, aniž by se podíval na pohodu a náladu, děsí mnoho. Velký počet postupů (materiálový faktor) a jejich častý průchod (psychologický moment) je jedinou nevýhodou ultrazvuku folloculózy. Neznamená to speciální a komplexní přípravu, jednoduché a bezpečné ve všech dnech menstruace.

Zkušení a promyšlené lékaři, výsledky ultrazvukových folloometry řeknou, jak fungují vaječníky a fungují dělohy v určité ženě, ať už se zrání vyskytuje obecně, a v jakém stavu každou fází cyklu přichází ve vnitřní sliznici rodiče orgán (endometrium).