Průchod folikulů s eco, jak přípravky

Prorekt folikulů v ECO je široce používaná metoda v oblasti reproduktatologie. Účinnost metodiky určila velký zájem o extracorporické hnojení jako jediná možná volba pro realizaci snu mateřství. Sofistikované pečlivé práce několika odborníků, jasně strávené techniky s využitím moderního zdravotnického zařízení trvá krok směrem k narození nového života.

Jaký je vlastnost této metody?

Ovážka vaječníků v ECO je jedním z hlavních fází komplexu chirurgických manipulací prováděných reproduktorům, aby se získal zralé vejce.

Leží v plotu folikulární tekutiny z folikulů s oocyty obsaženými v nich. Tento postup se provádí aspirací pomocí transduktu s transvaginálním senzorem na něm. Ultrazvuková diagnostika umožňuje kontrolovat všechny fáze postupu.

Defekt folikulů se vyskytuje ve formě punkční stěny vagíny s jemnou aspirační jehlou a jeho dalším úvodem do těla vaječníku. Identifikujte s pomocí ultrazvuku Ripen folikul, reprodukční lékař zavádí jehlu do ní. Po propíchnutí s odsáváním, folikulární kapalina s pohlavními buňkami obsaženými v něm je umístěna do sterilní zkumavky.

Příprava na propíchnutí folikulů má významný význam. Dodržování režimu sparingového času a výživy přímo ovlivňuje výsledek chirurgického zákroku. Jemný režim poskytuje dodržování těchto událostí:

  • Omezení sexuální aktivity do jednoho týdne před plánovaným datem propíchnutí;
  • Snížení fyzických a duševních nákladů, časté venkovní procházky;
  • Vyvážená výživa, zaměření na proteinové produkty rostlinného a živočišného původu;
  • aktivní režim pití (ne menší než 2 litry vody nebo UVAR ovoce denně);
  • snížit na minimální pobyt na veřejných místech, aby se zabránilo pravděpodobné infekci virovými onemocněními;
  • Dodržování teplotního režimu při hygienických vodních postupech (voda by neměla překročit 40 stupňů);
  • Příjem jakýchkoli léčiv syntetického a rostlinného původu musí být koordinován s lékařem;
  • Eliminace stresového faktoru umožňuje stabilizovat psycho-emocionální stav ženy před postupem.

Místní anestézieJak se hmotný plot dochází, když propíchnutí? Jaké pocity po punkci bude očekávat, kolik operované regionu bude bolet a co se stane později. Nepanikařte. Účastnický lékař v průběhu diagnostického období bude podrobně vysvětlit podstatu zamýšleného provozu, bude určit pravděpodobnost možných komplikací, zkoumané podrobně údaje anamnézy.

Nebojte se o bolestivý syndrom. Anestézie, prováděná před funkcemi folikulů, bude zcela zmírnit ženu z bolesti. Jakou metodu anestezie zvolit, doktor rozhoduje v každém jednotlivém případě.

Na chirurgii jsou aplikovány dva typy anestezie:

  1. Lokální anestézie ve formě anestetické injekce do zdi pochvy. Obvykle se používá 1% nebo 2% řešení novokainu. Někteří lékaři preferují tento typ úlevy bolesti jako alternativu k toxickým systémovým lékům, zhoršují fyziologické vlastnosti reprodukčních orgánů během procedury plotu.
  2. Obecná anestezie poskytuje intravenózní podávání krátkodobé anestezie. Tato volba je přijatelnější z důvodu zajištění absolutního odpočinku při provádění propíchnutí.

Racionalita používání jakéhokoliv druhu anestezie je podporována výsledky analýz a dalších anamněrských údajů. V každém případě je tento problém diskutován předem s lékařem.

Co předchází chirurgickému zásahu?

Před vedením propíchnutí pacient podstoupí komplexní přehled tělesa pomocí laboratorních a instrumentálních výzkumných metod.

Komplex diagnostických opatření zahrnuje:

  • vizuální kontrola reprodukčních orgánů na gynekologické křeslo;
  • Obecný krevní test, který poskytuje informace o obecném stavu těla, přítomnost zánětlivých procesů;
  • Krevní test pro hormony (estradiol, progesteron, prolaktin, tyroxin, fsh, lh, testosteron atd.);
  • Studium pánevních orgánů a zejména vaječníků s ultrazvukem;
  • Studium dat Anamneza.

Po diagnóze se reprodukční lékař rozhodne v jakém dni bude cyklus učinit extracorporální hnojení. Umělé hnojení předchází aktivní hormonální terapie, provádí se za účelem stimulace zrání folikulů. 36 hodin před očekávaným datem provozního zásahu, pacient přijímá injekci hormonu hormonu chorionového gonadotropinu (těhotenství). Od nynějška je pod přísnou kontrolou zúčastněného lékaře. Je velmi důležité nezmeškat okamžik zrání folikulů a jejich spontánní mezery, následovaný výstupem do břišní dutiny.

Aby se zabránilo předčasnému rozpadu folikulů, jehož pravděpodobnost stimuluje své vlastní hormony přidělené hypofýzní žlázy, použijte gonadoliberin. Gonadotropní hormony ovlivňují produkci ženských pohlavních hormonů a také se účastní procesu zrání oocyty. Mezi nejčastěji používané drogy se reproduktologové rozlišují: Decapeptyl-Dale (Dierfelin-Dynali), Orgalutrans, Zetrotid, Menopour a další. Hormonální agens ve formě injekcí začínají platit od 6 dnů od začátku procesu stimulace folikulu. Terapeutický kurz v průměru nepřesahuje 5 injekcí.

BakterieUltrazvukové vyšetření vaječníků umožňuje identifikovat vhodné pro hnojení folikulů. Počet zralých folikulů by neměl překročit 18-20 kusů. Rychlý růst folikulů ohrožuje absenci jejich sexuální zralosti. Zkušení specialista přesně určuje, které folikuly. Velikost folikulu, jejich vzhled ne vždy ospravedlnit očekávání reprodukčního lékaře. Větší velikost může znamenat přítomnost dvou vajec v folikulu. Čím více žen genitálií budou odhaleny následně, tím vyšší je šance na úspěšné hnojení. By měl mít alespoň 3 vejce.

Folikulární tekutina shromážděná aspirací je přenášena do embryologa pro další výzkum:

  • Splatnost genitální buňky;
  • nedostatek genetických anomálií;
  • Přítomnost patogenní flóry (bakterie, viry).

Vaječný plot lze provést pomocí laparoskopie. Tato technika se provádí v případě nemožnosti provádění chirurgických manipulací přes stěnu vagíny. Použití laparoskopie je racionální s více adhezí v vaječnících, stejně jako v případě jednotlivých vlastností reprodukčních orgánů.

Zatímco tam je plot genetického materiálu u ženy, její sexuální partner (manžela) připravuje ejakulát pro další účinky embryologa. Kvalita spermií závisí na fyziologických charakteristikách spermií.

Faktory ovlivňují kvalitu spermií:

  1. Mobilita. Pro hnojení si vyberte nejaktivnější jednotlivce.
  2. číslo. Pro postup je nutné mít tolik spermií, kolik vajec je, ale tím více jejich počet, tím vyšší je šance na úspěšný výsledek.
  3. Vzhled. Zkušený specialista bez obtíží odhalí nevhodné spermie pro hnojení. Porušení struktury a formy může znamenat přítomnost chromozomálních anomálií.
  4. Bakteriologický výzkum vám umožní určit přítomnost patogenní flóry. Infikované spermie je nevhodné pro eko.

Semenový materiál může být zmrazen a v případě potřeby dále používat.

Po adaptačním procesu jsou buňky samice a pánské spojeny ve zkumavce a existuje další rozvoj událostí.

Funkce pooperačního období

Aktivní hormonální terapie neprochází bez stopy pro ženské tělo. Největším nebezpečím je hypersulací vaječníků, když růst velkého počtu folikulů s hrozbou zlomí těla.

Pro hyperstimulační syndrom je charakteristický:

  • Změna obvodu břicha vzhledem ke zvýšení vaječníků;
  • bolest silné intenzity se zvyšuje při změně polohy těla;
  • vznik migrény, neakladatelných zvracení;
  • porušení psycho-emocionálního stavu;
  • krvácení (možná interní);
  • Porušení močení a defecation.

Navzdory skutečnosti, že uvedené příznaky představují skutečnou hrozbu pro život pacienta, ne paniku. Kvalifikovaný personál poskytne potřebnou lékařskou péči. V tomto případě bude v nemocnici vyžadována delší doba pobytu pacienta (kolik dní vyřeší zúčastněné lékaře).

Každá chirurgická intervence v těle má pravděpodobné následky. Průměr folikulů do sterilních podmínek v souladu se všemi preventivacími. Ale riziko je vždy přítomen.

Stupeň závažnosti klinických příznaků označuje normální nebo patologické změny v reprodukčním systému.

NormaPatologie
Bolest slabé intenzity celkové postavy, která se objevila po proceduře plotu (žaludek bolí, ale ne moc)Bolest silné intenzity v oblasti pánve a dolní části zad
Menší vaginální výboj s krví a hlenem (růžový odstín)Krvácení (může se stát okamžitě nebo po nějaké době)
Snížená fyzická aktivita, libidoVzhled nepřirozeného výboje (změna barvy, konzistence, vůně)
Slabost, závratěZvýšit tělesnou teplotu o 2-4 den po propíchnutí
Porušení obecného stavu, nepříjemné symptomy ze žaludku a střev (nevolnost, zvracení, průjem)

Symptomatická léčba je přísně individuálně závislá na povaze patologie.

Po plotu folikulů na svém místě je vytvořen žluté tělo. Jeho hlavním úkolem je vyrábět progesteron, který podporuje vytvoření příznivých podmínek pro transplantaci embrya v děložní dutině. Vyvážení hormonálního pozadí může být použito s léčbou léků (Duphaston, Utrezhastan, progestin). Lék jmenovaný lékařem se používá lokálně ve formě vaginálních čípků nebo systematické (v tabletové formě nebo ve formě injekcí).

Je nemožné určit výsledek propíchnutí předem. Každý organismus individuálně reaguje na provedené manipulace. Je bezpečné říci, že další fázi ECO do značné míry závisí na získaném genetickém materiálu a bolestivé práci reproduktorů.