Jak se vaječníky mění po eco

Touha ženatých párů cítí radost z otcovství a mateřství je tlačí, aby předávali postup pro extracorporální hnojení (ECO). Ne vždy, s prvním pokusem, umělé hnojení vám umožní bezpečně otěhotnět a vzít dítě. Obnovení vaječníků po ECO v ženě je jedním z nejčastějších problémů, které vznikají jak po úspěšné a neúspěšné hnojení.

Co se stane v vaječnících po proceduře

Jak se vaječníky mění po ECO

Úkolem ECO postupu v počáteční fázi je stimulovat výrobu vajících žen co nejvíce z plnohodnotných vajec. Tato etapa v ECO protokolu se nazývá "superstimulace ovulace". Čím více vajec bude na specializovaném lékaře, tím vyšší je pravděpodobnost úspěšného hnojení a plnohodnotného vývoje embrya.

Ovulační stimulační schémata jsou poněkud a volba betonu závisí na věku ženy, zdravotním stavu, přítomnosti chronických onemocnění. Ale ve většině případů lékaři používají hormonální metodu, když žena bere folikulnost a luteinizující hormony (EDC a LH). Pod jejich expozicí v vaječnících je zvýšení velkého počtu folikulů obsahujících vajecové buňky. Vaječníky se zvyšují velikost, a žena může cítit bolest v dolní části břicha.

Jak se vaječníky mění po ECO

Po určité fázi vývoje folikulů je postup vydělán, a připravit se na další hnojení.

Důležité! Takzvaný Takyutský cysta je tvořen na místě propíchnutého folikulu. Rozměry takového cystu mohou dosáhnout několika centimetrů.

Cysty jsou vyřešeny nezávisle po 1-2 cyklech s neúspěšným ECO, nebo v procesu mít dítě. Období obnovy trvá od 1 do 6 měsíců.

Jak dlouho jsou vaječníky po ECO

Po ECO, bez ohledu na výsledek, vaječníky, dokud úplné zotavení může být narušen ženou s bolestí, nepohodlí, slabostí a onemocnění. To se děje z důvodu jejich hyperfunkce na pozadí přijímání hormonálních léků. Ovary po ECO během těhotenství jsou v aktivním stavu až 12 týdnů. Ve většině případů však žena přijímá hormonální terapii k udržení těhotenství, takže postupně se funkce spárovaných orgánů oslabuje, obnoví předchozí dimenze a chovat klidně.

Jak se vaječníky mění po ECO

Pokud jsem neúspěšný ekologický zotavení může zpozdit několik měsíců. To vše záleží na tom, kolik folikulů podléhalo propíchnutí, a kolik cyst na jejich místě bylo vytvořeno. Pokud pro 1-2 menstruační cykly nefunguje provoz vaječníků normálně normálně normálně, lékaři předepisují obnovu terapie. Je důležité zabránit přechodu světelné fáze hyperfunkce na těžkou, s vývojem vážných patologií.

Rehabilitace: restaurování vaječníků po neúspěšném eco

Dámské tělo, po neúspěšném eko, je nutná dovolená. Což znamená nejen fyzický a emocionální mír. Zbytek potřebuje reprodukční systém. Pro toto lékaři předepisují hormonální antikoncepci, které částečně blokují provoz systému: hypotalamus-hypofýza-vaječník.

Jak se vaječníky mění po ECO

Pokud po neúspěšném postupu existuje narušení menstruačního cyklu a nedochází k měsíčnímu - to znamená vývoj hormonálního selhání. Takže tělo reaguje na stimulaci ovulace v první fázi eko. V tomto případě bude žena potřebovat více času na obnovení. Podporovat celkové zdraví a obnovit pomoc:

  • přijímání komplexu vitamínů s povinným obsahem tokoferolu;
  • akupresura;
  • plavání;
  • bláto;
  • Jiné metody alternativní medicíny.

Doktor může zrušit příjmu antikoncepce poté, co ultrazvuk zobrazí čistotu vaječníků a nepřítomnost cystu. Jako pravidlo, po 3 měsících je tělo obnoveno, a žena je připravena na opakovaný protokol.

Stává se, že pod působením stimulačních hormonů v první fázi ECO se vaječníky značně zvyšují, zvyšuje se jejich mobilita. V tomto případě je riziko vaječníku zkroucené dalším tuku. Chcete-li tomu zabránit, budete potřebovat pravidelné kontroly od lékaře a ultrazvuku. Od jiných komplikací jsou záněty a krvácení z vaječníků.

Pozornost! Komplikace po ECO, podle statistik, se nacházejí v 5-6% případů, ale v kompetentní kontrole, jejich odborníci rychle eliminují.

Závěr

Obnovení vaječníků po ECO - v mnoha ohledech individuální proces. Čím menší žena zažívá skutečnost neúspěšného pokusu, tím rychlejší a snadnější bude rehabilitace. Pokud se hnojení úspěšně projde, a embryo se aktivně vyvíjí v děložní dutině - tělo se bude samostatně vyrovnat s většinou otázek.