Scarring cervikální kanál: příčiny a léčba

Zjizvení cervikálního kanálu nebo jizev deformace děložního čípku je způsobeno vzhledem jizvy v důsledku tkáňových přestávek na povrchu dělohy. Změní anatomický tvar dělohy a fyziologický stav cervikálního kanálu, stejně jako vagina. Zjizvení cervikálního kanálu může vést k různým onemocněním, včetně onkologických. Jize deformace se obvykle rozvíjí v dětském věku.

Důvody

Symptomy a důsledky deformaceNejčastější příčinou zjizvení je komplikovaná dodávka, doprovázená poškozením nebo tkáněmi na povrchu dělohy. Onemocnění se může objevit nejen v přirozeném rodu, ale také v cíli využití lékařských kleští, extrakce plodu. Zvláštní nebezpečí je domácí úkoly mimo lékařskou instituci a procházející bez kvalifikovaného specialisty.

Patologie se také vyvíjející v důsledku chirurgických operací, které se provádí na krku děložního přerušení škrábáním, se spontánním přerušením těhotenství v důsledku negramotných překrývajících se švů. Vrozená vada způsobená hormonálním fyziologickým komplikacemi je vzácná způsobená zjizvením cervikálního kanálu.

Jak zjizvení?

V důsledku deformace tkáních děložního čípku v místech svých přestávek, způsoby buněk nervů budov a mikrocirkulace změny krve. To zase vede k trofickému porušování cervikálního kanálu, následnou deformaci cervikálního kanálu s poskytováním sliznice v pochvě. Současně se vytvoří tzv. Cervic-vaginální fistuly.

Stěny Cervix jsou lemovány válcovým epitelem. Vyrábí muhy, pro které je alkalické prostředí charakteristické. Žlázy stěn vagíny produkují hlen pro které Charakter je charakterizován kyselým prostředím. S deformací krčního kanálu se jeho sliznice otočí v dutinu vaginálního kanálu, dochází k uložení alkalických a kyselých médií, což vede k zánětu děložního krku a vývoj infekčního procesu.

Příznaky a důsledky

Zjizvení cervikálního kanálu patří těmto onemocněním, které jsou asymptomatické po dlouhou dobu. Proto alespoň jeden z následujících příznaků by měl způsobit povinnou návštěvu gynekologa:

  1. protahování vaginálních výbojů s bílou barvou;
  2. Bederní bolest nebo bolest v pánvi, rozkrok;
  3. změny cyklické menstruace;
  4. hojný menstruační krvácení;
  5. Bolestivé pocity během sexuálního kontaktu.

Zjizvení cervikálního kanálu může způsobit Cervicitis, stejně jako se stal zázemím pro vývoj maligních nádorů. Výrazné SCARMERS tkáně mohou být vážnou překážkou pro navigaci plodu v důsledku vývoje ICN (Easic-Cervikální insuficience).

Diagnostika

Při analýze závažnosti onemocnění se izolují tři stupně:

  • 1 stupně - pozorované rozpady do 2 cm;
  • 2 stupně - přes 2 cm přestávky, které nemají vliv na vaginální oblouk;
  • 3 stupně - objekty jsou pozorovány ovlivňující vaginální oblouk.

Chcete-li vytvořit diagnózu, gynekolog provádí inspekci s pomocí zrcadel, trvá cytologické rozmazané a poskytuje doporučení pro dodávku bakteriologické analýzy. Kolposkopie se často koná, protože je dostatečně informativní při studiu povahy deformace. V procesu jeho chování je povrch cervikálního kanálu zkoumán, pohled na jeho záhyby v oblasti, kde se změní na vaginální kanál.

Gynekolog může také provádět biopsii, to znamená, že plot kusem podezřelých tkanin pro histologický výzkum na benignost nebo maligní. Pokud je zjizvení cervikálního kanálu vrozenou onemocněním, lékař doporučuje testovací hormony v krvi.

Léčba deformace krčního kanálu

Při výběru metody léčby je lékař veden výsledky analýz, věku ženy současně. Operace zahrnuje odstranění deformovaných tkání, restaurování anatomického tvaru, normalizace fyziologického stavu děložního čípku a vaginálních kanálů, obnovení reprodukčních činností.

Chirurgický zákrok se provádí na konci laktace, ale ne dříve než 6 měsíců po dodání. S úspěšným výsledkem operace může žena naplánovat nové těhotenství.

Rozlišovat standardní provoz a transakci s destruktivním dopadem. Standardní verze je provádět excizi, přetížení nebo rekonstrukci a plastový provoz děložního čípku s poměrně vyslovenou deformací:

  1. Exius se provádí bezkrevným řezáním tkanin děložního krku a odstranění poškozených vrstev s jejich následnou studií.
  2. Conization je kuželovitý řez patologických tkání, tedy název operace.
  3. Rekonstrukce a plastová metoda znamená nejen odstranění, ale také změnu tvaru poškozených oblastí.

Lze také použít inovativní laserové, elektrické, ultrazvukové a radiové vlny. Pokud je deformace zanedbatelná, aplikuje se destruktivní náraz: diathermokoagulace, kryodestrukce, laserová odpařování:

  • Stanovisko se rozumí kousení patologických tkání proměnlivým vysokofrekvenčním proudem.
  • Kryodestrukce je založena na chlazení poškozených sekvenčních sekcí kapalným dusíkem, zatímco teplota chlazené oblasti může klesnout pod 100 stupňů Celsia.
  • Laserová odpařování znamená odpařování nebo hořící patologický tkáňový laserový nosník. Odpařování je bod, levný a bezbolestný postup, který trvá více než 20 minut.
  • Radio-Wave terapie - dopad na patologické místo pomocí rádiových vln. To je považováno za nejprogresivnější metodou léčby patologii děložního čípku.

Při použití destruktivní metody přechází rehabilitace během měsíce a půl. Během rehabilitace se žena zdrží sexuálních kontaktů a pravidelně navštěvuje gynekologa.