Léčba při zakřivení čípku

Komplikovaná tvar ektopie děložního čípku se nazývá ekredopion. To je požití sliznice cervikálního kanálu. Takový patologický stav může být vrozený a získaný. Rozpoznat patologii je možné pouze při provádění gynekologické inspekce.

Charakteristika onemocnění

V gynekologii se účastník čípku považuje za složitou klinickou formu ektopie, ve které je tkanina cervikálního kanálu otočen směrem ven v důsledku deformací jizev. Patologie postihuje pouze dno, mluvit v pochvě, část čípku.

Cervikální kanál z vnitřku je potažen válcovým epitelem, jehož buňky produkují hlen. Při zakřivení endokervixu (vrstva sliznice cervikálního kanálu) z alkalického média spadá do kyselého média vagíny. Výsledkem je, že cervikální žlázy přestanou zdůrazňovat hlen, a čípek musí provádět své bariérové ​​funkce.

Patogenní mikroflóna boky na Endocerviks vede k zánětu. Nejčastěji je takové zakřivení čípku diagnostikováno současně s následujícími stavy:

  • endometritida;
  • Cervicitis;
  • Endocervicitistic.

S ekredopionem, zánět jde do chronické formy, takže jsou tvořeny podmínky pro vznik ostatních komplikací:

  • leukoplakie;
  • Pravá eroze;
  • dysplazie;
  • Atrofie epitelu pokrývajícího krční kanál;
  • Onkologická porážka reprodukčního systému.
Včasné odhalení účasti děložního čípku a zvolit potřebnou léčbu umožňuje pravidelné pozorování z gynekologa.

Extropie pokračuje ve většině případů asymptomatic. Pouze někteří pacienti si stěžují na nepohodlí, bolest. Při připojování zánětlivých procesů:

  • Zvyšuje množství bílé;
  • Po kontaktu s Cervix se mohou objevit krvavá těsnění;
  • Zvýšení bolesti paprsků.

Před zahájením léčby krční zakřivení je nutné řešit faktory, které vyvolaly jeho vzhled.

Příčiny etropionu

Zakřivení čípku může být vrozený. Nachází se u mladých žen, které dosud neměly těhotenství ani porod. Evils Důkaz kvůli dorriconálním funkčním poruchám.

V případě poškození děložního čípku v procesu porodu nebo operačního intervencí se může vyvíjet nabytý Eckopion. Zakřivení, které vyžaduje povinnou zacházení, dojde, pokud poškození nebylo včasné odstranění, nebo byly nesprávně zapojeny.

Nejčastěji jsou pozorovány boční mezery, ke kterému došlo, když se hlava dítěte prochází generickými cestami nebo po operacích zásobníku: extrakce plodu, extrakty porodnických příjmů. Také mezery se objeví, když rozšíření čípku pro potrat v pozdním čase.

Při zjizvení tkaniny na místě přestávek je rozbité krevní oběh, problémy s inervováním cervikálního kanálu. Vyprovokuje jeho zakřivení, endocerviks se otočí.

Diagnostické postupy

Před jmenováním ošetření je nutné se ujistit, že pacient má průchod čípku, a zjistit důvody, pro které se taková situace vyvinula.

Diagnóza gynekologa může dát do obvyklé vizuální kontroly děložního čípku. Když je zakřivený, je vidět klesající cervikální kanál, zkroucené části endocervixu, jizevní tkáně, vyplývající z poranění.

Zpřesnit stav umožňuje rozšířené koloskopii. Taktika léčby vybrané v závislosti na klinickém obrazu.

Extended Colposkopie je nezbytná pro odhalení komplikací, které se objevily a zjistily, žena má vrozenou patologii nebo získanou. Pokud má pacient vrozený zakřivení, pak jsou záhyby reproduktoru v vagina části slizní membrány jednotně. Se získanými zvraty - chaoticky.

S vrozenou zakřivením zkontrolujte hormonální pozadí, provádět funkční diagnostické testy.

V některých případech z povrchu děložního čípku se materiál provádí pro provádění:

  • Diagnostika PCR;
  • bakteriologický a bakterioskopický výzkum;
  • Cytologie.

Biopsie se provádí, když jsou během kolposkopie detekovány abnormální zóny transformace. Získané bioptáty jsou zasílány na histologické vyšetření.

Taktika léčby

V závislosti na klinickém obrázku a výsledcích průzkumu lékař vybere optimální způsob léčby. Někteří říkají, že není nutné se zbavit zakřivení sliznice. Je však lepší poslouchat názor gynekologa, kterým důvěřujete. Koneckonců, když dvakrát, pravděpodobnost vývoje zánětlivých onemocnění a vznik různých komplikací, včetně rakoviny děložního čípku.

Zkušení gynekologové poradí, že nebudou zpoždění s léčbou. Metoda je vybrána v závislosti na stupni léze. Po plném průzkumu může gynekolog přidělit:

  • léčení;
  • kryoterapie;
  • laserová odpařování;
  • diathermokoagulace;
  • Rádiová vlna, laserová, elektrická přetížení;
  • Excipce děložního čípku.

Pokud jsou na povrchu vizualizovány velké jizvy, vyslovená deformace orgánu, pak obvyklá léčba nepomůže. Vyžaduje rekonstrukční plastickou chirurgii. S tím můžete obnovit dřívější vzhled čípku.

Použití drog je pomocným způsobem léčení děložního čípku. Lékař může jmenovat antivirové, protizánětlivé, antibakteriální, hormonální činidla, imunomodulátory.

Populární metody

Pokud je zakřivení cervikálního kanálu doprovázen zánětem, musí být odstraněn před zahájením provozní léčby. Poté pokračujte v obnovení anatomického tvaru děložního čípku.

Kryodestrukce, laserová odpařování, diathermokoagulace - destruktivní metody léčby zakřivení. Když provádějí patologicky změněné tkáně, jsou odstraněny.

Destruktivní léčebné metody léčby se používají v případech, kdy je deformace vyjádřena mírně. Předpokládá se, že zničení patologických ohnisků umožní tělu obnovit zdravou vrstvu samostatně.

Smíchání a excize se týkají chirurgických metod léčby. Když jsou prováděny, problémová oblast je snížena a poslána do dalšího výzkumu. Tato metoda je vybrána, pokud je porážka rozsáhlá. Řezané tkaniny potřebné, pokud existuje podezření, že má pacient v rakovině děložní hrdlo.

  1. Kryodestrukce lze použít se získanými a vrozenými zvraty. Je vhodný pro ty ženy, které plánují těhotenství. V procesu provozu je patologická ohniska zmrazena za použití kapalného dusíku. Ale pokud se metoda ukáže být neúčinná, pak se provádí chirurgická léčba.
  2. Laserová odpařování je považována za jemnou způsob, jak se zbavit stažení cervikálního kanálu. Může být používán otlučenými ženami, protože jizva se změní na děložním hrdle po zbytku operace. Ale jeho cena je dostatečně vysoká.
  3. Diathermokoagulace se používá v případech, kdy je erozivní léze tkáně diagnostikováno současně s spojkou. Postižená oblast je migrace úrazem elektrickým proudem. Po dutině je šance, že jizvy zůstanou na krku, takže ženy, které chtějí porodit dítě, zvolit alternativní metody léčby.
  4. Vedení, které mají být předepsány těmito pacienty, kteří mají objemový patologický zakřivení cervikálního kanálu. Rádiová vlna a laserová metoda jsou považovány za optimální: jizvy po těchto postupech nejsou ponechány, ale pravděpodobnost infekce je vývoj pooperačního zánětlivého procesu minimální.

Opustit léčbu palperu nestojí za to. Koneckonců, tato patologie vede k vzniku vážných komplikací. Zabránit jejímu vzhledu pacientům, kteří nejsou pod mocí, ale včas identifikovat patologii a přijmout opatření, jak se zbavit zakřivení může každá žena. Pro to je dostačující navštívit gynekologa 1-2 krát ročně.