Léčba krční deformace

Změna přirozeného stavu a polohy čípku se nazývá deformace. Zadaná patologie se však nachází poměrně zřídka. Nejčastěji se vyskytuje po porodu a potratu. Koneckonců, s gynekologickými operacemi, průchod práce, může být toto těleso zraněno, prasknutí nebo odbrany jsou vytvořeny na něm.

Charakteristika patologie

Každá žena slyší, že má deformaci děložního čípku, chce vědět, co to je. Nejčastěji tzv. Stav, ve kterém je integrita děložního čípku (jeho viditelná vaginální část) rozbitá a na místě poškození byla vytvořena jizva. Je to ten, kdo vede k viditelným změnám ve tvaru krku a cervikálního kanálu. Existují však jiné typy deformací a některá doporučená chirurgická léčba.

Deformace děložního čípku vede k tomu, že mikrocirkulace krve ve svých tkáních je rozbitá, nervové buňky začnou postupně umírat. Vyprovokuje vzhled trofických změn v tkáních cervikálního kanálu. Někdy se do procesu zapojuje i děloha: jeho sliznice se otočí v vagíně, jsou vytvořeny cervic-vaginální fistuly.

Typy patologií

Deformace čípku může být získána nebo vrozená. Vrozená patologie je však extrémně vzácná. Hormonální porucha v těle může mít za následek patologii.

Lékaři se domnívají, že vrozená deformace může nastat pod vlivem negativních faktorů na mateřském organismu v prvních 3 měsících těhotenství. Mezi ně patří stres, infekční léze, intoxikace. Také důvod pro vzhled vrozené vady mohou být genetické selhání. Taková změna tvaru děložního čípku je doprovázena anomálií pro vývoj jiných orgánů (dělohy, vagina).

Nejčastěji u žen diagnostikovaná deformace jizvy děložního čípku.

Nacházejí se však jiné patologie cervikální části dělohy:

  • Zúžení cervikálního kanálu: Diagnóza se provádí, pokud jeho rozměry nepřesahují 5 mm;
  • Kruhový kanál: Nesprávné uspořádání svalových vláken vede k vzhledu cervikálního kanálu ve tvaru trychtýře;
  • Prodloužení nebo zkrácení: Délka je menší než 35 mm nebo více než 45 mm.

Tyto deformace čípku děložního čípku vedou k porušení menstruační a reprodukční funkce. Ženy, které plánují těhotenství, nutně vybírá optimální taktiku léčby.

Příčiny vzhledu

Nejčastěji vznikají porušení tvaru a integrity krku v důsledku:

  • Zranění v procesu porodu, například v důsledku napětí krku, když vede k hlavě dítěte;
  • poškození, ke které došlo v důsledku nesprávného umístění plodu;
  • Porušení techniky pro provozní zásahy;
  • Nesprávné uložení švů.

Tyto důvody vedou k tomu, že fyziologicky normální struktura dělohy dělohy je poškozena. Na poškozených oblastech je tvořen jizvový hadřík a čípek je deformován. Včasná diagnostika a léčba vám umožní zabránit problémům v budoucnosti.

Příznaky patologie

Nezávisle podezření, že mnoho porušování téměř nemožné. Pouze gynekolog s vizuální inspekcí může říci, že žena má deformovaný děložní hrdlo. Navzdory absenci symptomů není možné podceňovat závažnost patologie, protože jakákoliv změna struktury a formy tohoto těla může vést k negativním důsledkům.

Některé ženy, které se nacházejí v kontrole deformace, přicházejí ke kontrole stížností. Mluví o:

  • Jiné bolesti v pánvi;
  • hojný bellický výtok;
  • Poruchy menstruačního cyklu;
  • bolestivost (citlivost absence) při sexuálních akcích;
  • Vzácná menstruace, protože odpočet krve je obtížná.

Po gynekologickém vyšetření lékař vysílá ženu na další diagnostiku: dělat biopsii, kolposkopii, stěr na cytologii. K identifikaci infekčních onemocnění se provádějí také bakteriologické plodiny a PCR analýzy.

Taktika léčby

Po dokončení diagnózy doktor vybere nejvhodnější terapii, se zaměřením na celkový stav pacienta, jeho věk a identifikovanou současnou nemocí.

Léčba je vyžadována v případech, kdy byla patologie zjištěna pouze u žen reprodukčního věku. V období po menopauze byste se neměli snažit změnit stav děložního čípku, protože samotná deformace není nebezpečná.

Zbytek pacientů může přiřadit provozní nebo konzervativní léčbu. Chirurgické metody se používají se smysluplnými deformací. Nejčastěji lékaři doporučují používat minimálně invazivní léčebné techniky. Například s zúžením nebo překážkou kanálu předepisovat aukci. Poplatost je obnovena speciálním lékařským nástrojem -.

Pokud je deformace děložního čípku závažné, pak se provádějí plastové operace. Deformovaná část je vyříznuta a zbývající tkaniny jsou stoupány. Techniky laserové a rádiové vlny jsou populární, na mnoha klinikách používají kryodestrukce nebo diathermokoagulace problémových oblastí.

Konzervativní léčba cervikálních deformací zahrnuje:

  • Masáže určená ke zlepšení odlivu lymfy a krve;
  • provádění fyzických cvičení, s nimiž jsou svaly rozkroku posíleny;
  • Zdravotní metody.

Léčba deformace se rozumí způsoby symptomatické terapie. Nejčastěji se používají k stimulaci obecných činností. V mateřské nemocnici stimuluje otevření děložního čípku s lamináriem. To jsou mořské řasy ve tvaru tyčinek, které jsou injikovány do vagíny. Několikrát se zvyšují a vyprovokují otevření a vyhlazování krku.

Pro symptomatickou léčbu deformace v procesu porodu je použití prostaglandinů populární - E2-Mizoprostol. Stimulují začátek obecné činnosti.

Pokud je deformace detekována s plánovaným gynekologickým vyšetřením, neměli byste čekat na těhotenství. Doktor jmenuje jednu z operačních metod. To minimalizuje pravděpodobnost problémů, zatímco musí nosit dítě a porod.