Léčba jizev deformace děložního čípku

Ženský reprodukční systém je reprezentován dutým orgánem - dělohy, jehož krk provádí bariéra a mechanické funkce, stejně jako vaječníky a trubky. Porušení fungování jedné ze složek jistě vede ke změně provozu jiného. Jeden z diagnostikovaných patologií v porodnictví a gynekologii je deformace děložního čípku - co je to?

Charakteristický

Nejčastěji se spojovací tkáně roste na místě ectropion. Extropie se objeví v důsledku svalových přestávek a sliznic. Vnější cervikální ZEV se zároveň deformuje otáčením do vaginálního kanálu. Předchozí části jsou vystaveny kyselému prostředí vagíny.

Vzhledem ke změněné kyselosti se zvyšuje riziko zánětu. Podobné nezdravé procesy vytvářejí nerovnováhu při výkonu epitelových buněk. Vzhledem ke vzorci vyrobeného hlenu, který vede k infekčním útokům.

Tedy deformace jizev - patologická změna cervikálního kanálu, který vyvolává porušení anatomického tvaru děložního čípku. Výsledek přestávek tkáně je přebytečný růst pojivové tkáně, zúžení, bitvy a zjizvení. 

Takové poškození se vyznačuje různými délkami a hloubkou, která je schopna dotýkat se dělohy. Jizva Vzdělávání jako jeho formování je zhutněno, stává se nepřiměřené. Vzhledem k cervikálnímu kanálu nebo zúžením nebo zúžením nebo nemůže plně. To vede k řadě komplikací a v procesu těhotenství a v běžném životě. Porušení anatomie cervikálního kanálu vede ke zvýšení pravděpodobnosti pronikání patogenní flóry v děloze. Během nástroje dítěte riziko vzniku erekticko-cervikální nedostatečnosti.

Jizlost deformace může vést k nemožnosti těhotné a vydržet dítě.

Řada důvodů vede k tvorbě jizevních lézí.

  • Komplikovaný porod. V rychlém kořenovém divizi se vyskytují mezery krčního oddělení. Také mezery přispívají k velké hmotnosti plodu a jeho nesprávné umístění. Riziko poškození rakoviny zvyšuje z primárních žen po třiceti letech.
  • Nesprávné překrytí švy. Tento postup vyžaduje vysoce mistrovství a lékařské zkušenosti. S nesprávným lisováním nebo nadměrným zpřísnění lékařského závitu může proces regenerace komplikovat, provokující deformaci.
  • Mechanická postižená integrita epitelu. Při provádění gynekologických postupů, potratů, operací používaných nástrojů poškozují cervikální kanál sliznici.
  • Výsledek kuželové a zničení patologických útvarů pomocí elektrických technologií v gynekologii (diathermokoagulace, elektrický sporák).

Ve vzácných případech může být patologie vrozená a doprovázena onemocněním genitourinary.

Často se jizva deformace děložního čípku neobjeví v žádném případě. Příležitostně se zaznamenávají nespecifické symptomy, které mohou být pozorovány a s jiným gynekologickým onemocněním:

  • patologický vypouštění hnisavé povahy;
  • krvavé otázky;
  • Bolest se sexem.

Při ignorování popsaných funkcí a potéž se odvolání k gynekologu, patologie komplikuje endometritidou, erozi, oroging tkání a dokonce provokuje vývoj karcinomu.

Léčba

Kvalifikovaný gynekolog si všimne jizvové deformace již na primární inspekci. Lékař zkoumá krk pomocí zrcadel, vezme biologický materiál pro cytologii. Pro podrobnější vyšetření se provádí koloskopie, která demonstruje změny jizvy ve zvětšeném měřítku. Doktor dělá také plot ohromených tkání pro biopsii.

Výhodou chirurgických metod léčby patologie není jen úplným odstraněním jizev lézí, ale také možnost zkoumání vyříznutou tkáně pro atypické buňky.

Po výzkumu a potvrzení diagnózy si lékař vybere individuální schéma pro léčbu cervic deformace děložního čípku, jistě:

  • věkové rozmezí;
  • hormonální pozadí;
  • Oblast ohromeného povrchu;
  • Související onemocnění.

Hlavním úkolem léčby je obnovit cervikální integritu, přispívající k normalizaci ochranných vlastností sexuálního systému. Terapie s farmakologickými činidly dává smysl pouze v hormonální dysfunkce nebo při zánětu. V ostatních případech jsou odstraněny jizvy.

Lékař definuje potřebný typ intervence v závislosti na stupni porážky a věku pacienta.

  • Dopad rádiových vln, laserových a elektrických proudů. Prostřednictvím léčby radio-vlny jsou postižené části tkáně pájené. Aplikujte také diathermokoagulace, laserová odpařování. Destruktivní ablard metody jsou považovány za jemné, jsou účinné s malými jizvami. Taková léčba je úspěšně používána u mladých lidí, kteří ještě nešli do žen, jako rychlá regenerace obilovin Cape.
  • Útěk. Řezání části postiženého krku ve tvaru kužele. Tyto radikální léčebné metody jsou aplikovány u žen, které vyšly z reprodukčního období.

Mělo by být zřejmé, že po odstranění sady jizev bude vyžadováno další operace - plastová obnova děložního čípku.

Po operaci se léčba provádí pro blokování zánětu, regenerace vaginální mikroflóry. Kromě toho je nutné přijmout profylaktická opatření, která by zabránila opakování deformace v cervikálním kanálu. K tomu použijte proteolytické enzymy - longidase, vobenzym - nejoblíbenější léky.

Při diagnostice deformace jizev během těhotenství by měl být pravidelně pozorován gynekolog. Protože takový patologický stav krku může nepříznivě ovlivnit těhotenství. Kromě toho existuje možnost intrauutorinní infekce v důsledku neomezeného pronikání patogenních bakterií v dutině dělohy.

V obtížných případech a v diagnostice erekce-cervikální insuficience na čípku se použijí švy. Alternativa k chirurgickým intervencím během hledání dítěte je formulace porodního pestaru, který podporuje krk až do cíle.

S včasnou detekcí deformovaných přestávek a jejich správné excize, obnovení probíhá bez deformace.

Jizva cervikální deformace děložního čípku - vážná patologie vyžadující kompetentní léčbu. Rekonstrukční operace obnovuje zdravý tvar, jeho ochranné funkce.