Jak je ibo: fáze přípravy na postup a případné komplikace

Extracorporické hnojení se nazývá postup, který dává šanci si vzal páry, aby měl děti při diagnostice neplodnosti. Chcete-li dosáhnout výsledku, musíte projít všechny kroky v určitém pořadí stanoveném protokolem. Postup vyžaduje dlouhou přípravu pro ECO jak budoucích rodičů. Aby se snížilo riziko neúspěšných pokusů, je nezbytné dodržovat všechna doporučení lékařů.

Etapy eco

Zkouška ženy V závislosti na vlastnostech těla a přítomnosti doprovodných onemocnění, lékař určuje, kolik dní přijme přípravu na podmnožinu embrya. ECO fáze v programu jsou distribuovány následovně:

  1. Zkouška žen a příprava na postup.
  2. Stimulace dohledu.
  3. Propíchnutí folikulů.
  4. Hnojení vaječných buněk.
  5. Pěstování embryí.
  6. Implementace embryí.
  7. Konečný krok po tvorbě embryí.

ECO postup zahrnuje uvedené kroky, před provedením, na které musí žena dodržovat doporučení. To jí pomůže připravit tělo pro nadcházející těhotenství co nejdříve. Včasné sledování ECO za dny bude kontrolovat celý proces a snížit riziko komplikací.

Doporučení pro přípravu ECO

Na recepci u lékaře je historie onemocnění naplněna tam, kde všechna data získaná během průzkumu pacienta, inspekce a po diagnóze. Doktor bude podrobně hovořit o přípravách na postup ECO. Zahrnuje následující:

  • správná výživa;
  • recepce léčiv;
  • režim pití;
  • sportovní tréninky;
  • Řádný životní styl;
  • očkování;
  • kontrola váhy;
  • Léčba chronických onemocnění.

Eco První etapa programu je organizace správného výživového režimu. Žena by měla být vysvětlena, že je nemožné zahrnout do své stravy a co je důležité pro tělo. Vyloučené smažené, slané, uzené, mastné a ostré pokrmy. Vyživuje je nutné být vyvážený, s přihlédnutím k denní potřebě proteinů, sacharidů a tuků. Žena by měla denně mít ovoce a zeleninu obohatit tělo vitamíny před vedením eco a posílit imunitní systém.

Nedoporučuje se používat léky a pokud je to možné, musíte odmítnout. Je povoleno pouze těm lékům, které zvyšují citlivost těla na látky obsažené v souladu s položkami programu ECO.

Na recepci doktora bude žena poskytována doporučení týkající se léků. Budoucí matka by měla pochopit, co potřebujete pít a kolik, tak, aby se tělo nést před stimulací. Podle ECO protokolu jako léky, které musí být jmenovány ženou v přípravné fázi, jsou kyselina pumpkinol a listová. První lék - Antioxidant. Jeho úkolem je chránit játra před nadcházejícím zatížením s léky, které jsou nezbytné pro přípravu před přijetím vejce. Kyselina listová patří do vitamíny, aby posílily ochranné síly těla a zlepšila tvorbu krve v budoucí matce. Po uvedení embryí v ECO je jeho recepce nadále snížena riziko poruch.

Již ve fázi přípravy na analýzy by žena měla pít alespoň 2 litry vody. Pitný režim vyčistí tělo z toxických látek. Proces stimulace ovulačních léčiv poskytuje vysokou zátěž na tělo, takže potřebujete pít dostatek vody. V této fázi je tekutina potřebná a jako prostředek pro prevenci syndromu hyperstimulace vaječníků (reakce těla na postup prováděný pro rychlé zrání vajec).

První příznaky jsou:

  • zvýšení velikosti vaječníků;
  • otok;
  • nízký tlak.

Takový stav vyžaduje zvláštní léčbu.

Sportovní trénink - požadovaná složka pro přípravu na ECO. Nedoporučuje se intenzivně zapojit. Dost na to, aby fungovaly lehké tréninky s délkou ne více než 40 minut a čtyřikrát týdně.

Kontrola váhy Správný životní styl - klíč k úspěšnému extracorporickému hnojení. Proto je žena kontraindikován alkohol, když je jejich použití, jež se jeví jako vysoká pravděpodobnost rozvojových vad z plodu. To lze vysvětlit, proč nejsou ohromené embrya přijata. Kouření na budoucí matce snižuje odpověď svého těla ke stimulaci. V důsledku toho je úspěch v pozitivním výsledku menší než 50%.

Životní styl zahrnuje nejen zákaz alkoholu a kouření. Žena potřebuje plnohodnotný sen, který je normální při 7-8 hodinách.

Pro ochranu imunity matky a plodu by mělo být provedeno očkování proti infekčním onemocněním. Předem potřebují konzultace s lékařem a jeho povolení k provedení následujících očkování:

  • chřipka;
  • tetanus;
  • Žloutenka typu B;
  • zarděnky;
  • záškrt;
  • obrna.

Očkování je prováděno 2-3 měsíce před ECO.

zarděnky V přítomnosti obezity by mělo být provedeno úbytek hmotnosti. Přebytečná tělesná hmota snižuje účinnost léků, které jsou zadány pro stimulaci. V důsledku toho nemůže tělo odpovědět. Embryo může zakořenit v realizaci programu se ženou s nadváhou, ale proces navigace plodu bude obtížný.

Před vstupem do ECO protokolu, léčba chronických onemocnění. Pro prevenci musí žena dodržovat správný životní styl a vzít vitamíny.

Komplexní vyšetření před ECO

Zkouška ženy se provádí před vstupem do protokolu ECO. Původně určete rezerva vejcích, která je položena na genetické úrovni. S věkem se jejich počet snižuje a dodatečné záporné zatížení je neseno:

  • Operace na vaječnících;
  • chemoterapie;
  • Radioaktivní ozařování.

Pro stanovení vaječníkové rezervy je nutné procházet zkoušky pro stanovení úrovně FSG, LH, estradiolu, prolaktinu (3-5 dnů menstruace), androgenu, AMG a Ingin in. V prvních dnech menstruačního cyklu je přidělena studie pro určení počtu antral folikulů.

Ujistěte se, že si na flóře z pochvy vyloučit infekci.

První den a uprostřed menstruačního cyklu by měl pacient absolvovat hladinu hormonů. Také, inspekce malých pánevních orgánů s ultrazvukem. Po absolvování všech průzkumů a školení se ECO koná.

Pro týden nebo 10 dní před výskytem menstruace musíte provést schůzku s lékařem. Specialista by měl prozkoumat všechny výsledky získané během průzkumů, a pak vstoupit do ženu v ECO protokolu.

Pak je pacient vysvětlen, jak další program. Zpočátku je vyplněn individuální list s jmenováním drog. Jedná se o krok za krokem popisuje celé léčebné schéma, které potřebuje projít. Doktor nastaví termíny pro další vzhled, aby sledoval stav v procesu léčby.

Stimulace dohledu

V této fázi, hormonální přípravky stimulují zrání vajec. Na punkci lze získat až 10-20 oocytů, které se budou rozvíjet a proměnit v embrya pro ženu. Pro zvýšení pravděpodobnosti těhotenství je nutné tedy mnoho vajec.

Pro stimulaci jsou účinné hormonální přípravky jmenované zvláštním schématem. Dát život velkému počtu vajec, následující prostředky jsou předepsány:

  • Pureregon;
  • Organutran;
  • Priary.

PureRegon stimuluje formaci FSG, jehož úkolem je zrání vajec během menstruačního cyklu. Organismus aplikovaný pro snížení doby recepce drog. Toho je dosaženo blokováním určitých procesů v hypofýze, která začíná vyrábět méně z vlastních hormonů. Před provedením propíchnutí předepisují těhotnou k urychlení plného zrání vaječníků.

Extracorporická metoda oplodnění zahrnuje několik typů protokolů. Liší se v době recepce léčiv. V praxi většinou používají krátké a dlouhé protokoly. Přidělte následující typy:

  1. Superwine, která trvá až 3 měsíce.
  2. Ultrashortový protokol trvá 10 dní.
  3. Přirozený cyklus, když nejsou předepsány léky na stimulaci.
  4. Minimální stimulace s malými dávkami.

V této fázi je žena re-přiřazena k ultrazvuku a v závislosti na získaném výsledku je nutné snížit nebo zvýšit dávku léčiva.

Průchod folikulů vaječníků

Před provedením extracorporální hnojení musíte dostat vejce, která se provádí v této fázi. Pacient je zaveden do obecné anestezie. Snímač je instalován v pochvě, který dává obraz na obrazovce monitoru s folikuly. Provádění punkce nebere ne více než půl hodiny a během procedury pouze střední a velké oocyty. Na druhý den několik dní bude žena narušit nepříjemný pocit - bolest v dolní části břicha.

Hnojení vejce a kultivace

Po dokončení propíchnutí a výrobu vajec jsou přenášeny do laboratoře, kde embryologové oddělují zralé oocyty oddělené. Po promytí z folikulární kapaliny jsou umístěny v živném médiu, aby se přenesly do inkubátoru k tvorbě Zygota. Před tím by se mělo vyskytnout v oplodnění v zkumavkách. Po přijímání vajec se provádí nejpozději 5-6 hodin. Pak je nádoba převedena do inkubátoru, kde jsou podmínky co nejblíže královským trubkám. Pro tento účel uměle podporuje konstantní úrovni:

  • koncentrace oxidu uhličitého;
  • teplota;
  • vlhkost vzduchu.

Inkubátor vytvořil všechny podmínky pro pronikání spermií ve vejci. Monitoruje včasnou čištění a dodávku živin potřebných pro embryo. Dodržování všech podmínek umožňuje nastat v oplodnění po dobu několika hodin.

Po opláchnutí v testovací trubici provede připoutání ženy pouze 90% vajec. Divize zygotů v kontejneru začíná okamžitě a po dobu 3 dnů se počet buněk zvyšuje na 10. Na 5. den jsou tvořeny prvky, které budou i nadále proměnit v placentu. Tento proces by měl trvat 5-7 dní, pak embryo může být přeneseno do ženy. V této fázi se začne dohnat implantací ve zdi dělohy.

Implementace embryí v děloze

vlhkost vzduchu Postup ECO se postupně provádí v manipulačním sboru. Proces přenosu trvá více než 30 minut. Zpočátku musí žena vysvětlit, jak nastane postup ECO. K tomu použijte katetr pro přenos embrya spolu s živinovým médiem a vaginálním zrcadlem. Celý proces jde pod kontrolu ultrazvuku. Po upevňovacím prvku embryí by žena měla zůstat v nemocnici několik hodin. Poté se pacient vrátí domů a řídí svůj stát samostatně. Lékař poskytne nezbytná doporučení, která by měly být učiněny příznaky hledat pomoc, a když se nestaráte.

Konečná etapa po převedení embryí

Co dělat po přenosu embryí do děložní dutiny? Po 15 dnech je nutné provést těhotenský test nebo projít krev na definici HCG. Vývoj embrya po převodu dojde postupně používat stimulační drogy, ale v jiných dávkách. Proto před tímto obdobím byste neměli provádět test, protože výsledek v této fázi bude negativní.

Žena musí vysvětlit, jak se vývoj embrya vyskytuje podle dne ve dne. Je třeba neustále kontrolovat svůj stav a následovat jakékoli proměnné. V prvních týdnech může žena cítit závratě, bolesti hlavy a nevolnost, která je považována za normou.

Pro usnadnění stavu po subtregnaci by žena měla vědět nejen, jak se ECO koná, ale také doporučení, která musí být dodržena:

  1. Do 3 týdnů vyloučit sexuální kontakty.
  2. První 3 dny potřebují mír. Proto by měla být žena větší a vyhnout se ostrými svazích, zvedacím závažím a jakoukoliv fyzickou námahy.
  3. Nezúčastněte se bazénům, koupelnám a saun.
  4. Během tohoto období je důležité vzít v úvahu povahu výživy.

Když je při určování úrovně HCG, jeho koncentrace je vysoká a postupně se zvyšuje, pak můžeme hovořit o výskytu těhotenství. Potvrďte koncepci ultrazvuku.

Komplikace po eco

Pacient, který navštěvuje lékaře, musí vysvětlit nejen jak postup ECO probíhá, ale také dostupnost možných komplikací, které se stávají ve vzácných případech. Tyto zahrnují:

  1. Více těhotenství, které je upraveno včas od punkční embrya. Pokud je to žádoucí, žena může opustit všechna embrya.
  2. Vývoj embryí mimo děloha.
  3. Vzhled krvácení po propíchnutí během plotu vajec.

Pokud jste diagnostikováni včas a zajistit ženský vzhled v určeném období, můžete se vyhnout komplikacím po ECO.

Pokud matka nefunguje, pak postup ECO činí tento sen skutečný. Po vyšetření a složitém tréninku těla bude lékař učinit embryo šok. Pokud první postup končí Eco končí, není možné zoufat. Možná bude re-postup ECO úspěšné.