Erozi a pseudo-erozní čípek

Hrozný název, ze kterého žena teče do paniky a se řadí k rizikové skupině rakovina děložního hrdla. Neboj se! Eroze sám, podle předních gynekologů světa, není ani nemoc. Rakovina neohrožuješ. Ale to, co to je, jak se chovat a co dělat, abyste zůstali zdraví, musí být nalezen právě teď.

Jak se objeví eroze, pseudo-erozi

Každá část ženských genitálních orgánů je pokryta speciálními buňkami, které "práce" pouze na místě. Pro srovnání si představte, že místo slin (jako součást alkálie, více než kyselin) bude rozlišeno kyselinou. Řady jsou tvořeny v ústech, protože buňky perorální sliznice, nemluvě o zubech, nejsou uzpůsobeny tak, aby vydržely agresivní kyselé médium. V pochvě je opak Acosite střední přírodní Stav, ve kterých buňky neustále podšívující vnitřní intimní orgány žen. Ale ve samotném děloze, buňky epitelu (kůže) provádějí mírně odlišnou funkci, takže není tak odolná vůči kyselému médiu.

Představte si, že Cervix se mírně rozloží a buňky krčních epitelových buněk "vypadalo". Tyto buňky samozřejmě nejsou uzpůsobeny tak, aby vydržely s kyselou středou - malé rány se objevují, které nebo léčí sami, nebo naopak pod vlivem různých infekcí a patogenních mikroorganismů se stávají zaměřením znovuzrozených buněk.

To znamená, že eroze (ektopie) může být tak zcela bezpečný - ani nepotřebuje léčbu, a predisponovat Vývoj rakoviny děložního čípku, Ostatní gynekologické onemocnění.

Erozi a pseudo-erozní čípek
Pozornost! Je nutné zacházet s ektopií nebo ne, závisí na stavu vašeho celkového zdraví a přítomnosti patogenní mikroflóry v pochvě.

ECTOPIA (eroze) je benigní fyziologický proces, když krční cerval cerval buňky (válcový epitel) se nachází kolem vnějšího otvoru děložního čípku. Má jasně červenou barvu (foto 2). ECTOPIA v Rusku obvykle nazývá pravou erozi. Tato vada pro měsíc může být pokryta jinými buňkami. To ne vždy znamená úplné zmizení anomálie. Pseudo-erosium se vyvíjí.

Pseudo-erozi (Endocervikóza) - Objeví se a zmizí. Velmi často se vyskytují u těhotných žen a žen, které užívají antikoncepční hormonální antikoncepce. Jednorázový cervikální epitel se začíná šířit do té části děložního čípku, která jde do vagíny. Těhotné ženy projde zpravidla do 1 - 2 roky po dodání.

Obvykle pseudo-erozi nemusí být léčeni, pokud se neobjeví folikulární nebo papilární cysty. Na rozdíl od ektopie, pseudo-erozi je doprovázena (obvykle) nepochopitelným výbojem, kapiček krve na spodním prádle po pohlavním styku, náhodná bolest je mnohem častěji. Nepical buňky jsou viditelné v koloposkopu, často s šedou, hnilou, bílým nájezdem, když se dotklo krve.

Neobviňujte sexuální partner ve skutečnosti, že jste našli erozi. To není nakažlivé. Chraňte před pohlavními chorobami, genitálními infekcemi, viry, jednoduchými a houbami.

Erozi a pseudo-erozní čípek
Erozion (ektopie), pseudo-erozi, obvykle prochází bez jakýchkoliv příznaků. Žena se může dozvědět o své dostupnosti, když náhodné nebo poradenské zkoumání gynekologa. Zřídka jsou tam bolesti, výběr, nebo si můžete zaznamenat krevní kapky po pohlavním styku. V tomto případě musíte naléhavě obrátit na gynekologa.

Co je eroze, pseudo-erozi

Na fotografii 1 ukazuje, jak vypadat jako zdravý dělik, A co doktor hodinky s ektopií. ArroGo ukazuje, kde dochází k tomuto procesu. Je důležité, aby žena pochopila, kde a že ji uvnitř se nachází, jak a proč může být nemocný.

Typy erozi

ECTOPIA po celém světě se považuje za nemoc, ale fyziologický prvek. Tabulka říká "Druhy ektopie", to není zcela správný termín, ale pohodlný oddělit důvody pro vzhled eroze.

Typy ektopie

Povaha vývojeLéčit nebo ne
Vrozená ektopieNěkteré ženy mají ektopie - přírodní fyziologický stav, se kterými žije od narození. Taková eroze může projít s věkem, nebo se objeví a zmizet spontánně, a žena a vědět, že nebude tam, že se tam dějeNepodléhá léčbě. V profylaktickém vyšetření jsou pozorovány pro chování buněk (měnících se nebo ne, nahrazeny odstoupením plochých buněk nebo znovuzrozením)
PostarnýHormonální nerovnováha tohoto období, fyziologické změny, když celý povrch pochvy zvedl buňky cervikálního kanálu (příprava obecných cest) je přirozené změny. Takové eroze přechází za několik měsíců nebo rok, dvaNení ošetřeno, ale pouze pozorováno
Způsobené mechanickým poranímCokoliv můžete zranit jemný povrch. To může být nesprávně dodáváno spirálou, nikoli podle pokynů aplikovaných tamponů a menstruačních misek, úvod do vaginy cizích předmětů a t. D.S takovou ektopií se žena nejčastěji cítí bolest, pozoruje jakýkoliv netypický výtok, různé krvácení jak po pohlavním styku a samotném.

Doktor jmenuje kolposkopii (foto 3), biopsii. Léčba se provádí nebo není prováděna na základě laboratorních závěrů

Způsobené infekčními chorobami ženských orgánůStaphylococci, gonokokci, jiné nebezpečné bakterie, houby, viry mohou způsobit patologické změny v sliznicích, zánětu a narušení přirozené regenerace buněkPovinný lékař bude mít celou řadu analýz pro identifikaci důvodů eroze, předepisovat kolposkopii, biopsii, následovanou biomateriálem prosévání pro výzkum patogenů infekce a detekce znovuzrození, rakovinných buněk.

Léčba je přiřazena pouze v případě potřeby

Způsobené častými hormonálními kapkamiHormonální pozadí ženy se liší z velkého množství důvodů. Může být stres, včetně únavy, nesnesitelných pracovních sil, fyziologických rysů, změn souvisejících s věkemTaková ektopie doktor pouze pozoruje. Léčba se provádí pouze ve vztahu k možné infekci, jiné patologie
Na základě alergických reakcíAlergie - příčina mnoha vyrážek, zarudnutí, změn. Možná příčina by měla být odstraněna.Léčba je individuálně přidělena po vyjasnění příčin

Zdravotní statistika uvádí takovou řadu příčin ektopie, která se stává jasnou jednu věc - nikdo nemůže absolutně říct, co se stane a proč se to stane. Počínaje nerovnováhy hormonem a končící správnou výživou - vše může vyvolat erozi.

Erozi a pseudo-erozní čípek
Někteří lékaři považují i ​​ta erozi je druhem ochrany těla proti těhotenství. Údajně se zdá, kdy žena není připravena vydržet zdravé dítě. Tato hypotéza nebyla prokázána.

Samotná eroze by neměla být léčena, pokud nejsou na epitelu žádné hnisavé nebo krouticí nájezdy. A to se děje z důvodu doprovodných onemocnění ženského sexuálního systému.

Co dělat, aby zůstal zdravý

Tak, že ektopie nezasahuje do života, neroste do něčeho nebezpečného, ​​postupujte podle několika pravidel:

  1. Neměňte často sexuální partnery.
  2. Jděte do gynekologa na profylaktické vyšetření 2krát ročně.
  3. Sledujte svůj chronický zánět.
  4. Zapněte stravu fermentovaných mléčných výrobků.
  5. Neužívejte antibiotika bez kontroly lékaře. Narušuje přirozenou mikroflónu vagíny.
  6. Sledujte zdraví svého a partnera.
  7. Pass Colposcopy jednou ročně nutně. Zvláště pokud již máte erozi nebo pseudo-erozi.
  8. V období, kdy je zvláště důležitá eroze, že žádná infekce v genitáliích pádu.
Erozi a pseudo-erozní čípek
Pamatovat si! Sledování stavu ženských pohlavních orgánů - obzvláště důležité! S ektopií se žena cítí tak zdravě, která obecně zapomíná na existenci lékařů.

Dobrý gynekolog vždycky o tom varuje. Například při detekci ektopie po dodání. Lékař musí říci, že jsem objevil erozi, varovat, že v žádném případě nemůže dovolit zánětlivé procesy, infekce na další 2 roky. Kromě toho je žena požádána, aby upozornila svého manžela, sexuální partner. Gynekolog varuje, že bude nutné 1 - 2 krát ročně, aby podstoupil průzkum, aby se situace udržovala pod kontrolou. Takoví pozorní lékaři byli vždy a tam.

Některé ženy eliminují erozi lidi. Například tampony, navlhčené zředěným destilovaným vodou alkoholem tinktura. Vložte přes noc po dobu 10 dnů. Ale nezapomeňte, že alergie musí zkontrolovat reakci těla na rostliny.

Erozi a pseudo-erozní čípek
Tak, že ectopias nevytvářel problémy, snažil se zatlačit infekci, zánět ženských orgánů, podpora imunity a hormonální pozadí v normálním stavu.

Snažte se zranit vagínu a Cervix, v čase léčit zánětlivé procesy. Pro Cervikální přestávky Doba porodu - trvejte na chirurgické pomoci v čase. Vaše ženské tělo musí být integritou.

Jak zacházet s ektopií v případě potřeby

Sdružení gynekologů vyzývá, aby zcela změnila svůj postoj k léčbě ektopie. Nyní lékaři argumentují, že ektopie není nemoc a nemusí být léčena. Metody "zapálení" tradičně používaných v Rusku se proto považují za kritizovány ženami ve věku dítěte.

Existují však případy, kdy potřebujete "odstranit" tyto buňky z vnějšího povrchu děložního čípku. Například, když se objeví požehnané kadeře na eroze, krvácení, pokud se buňky chovají atypicky.

Zvláštní pozornost je věnována ženám, které jsou nakaženy člověkem papilomavirem. Tento virus způsobuje rakovinu děložního čípku. Jakákoliv imunita odmítá příznivé prostředí pro jeho aktivaci. Vývoj vede k velmi závažným, často nevratným následkům. Proto je nutné podstoupit průzkum nejen zrcadly, jak to dělají obvyklé konzultace, ale také kolposkopy. Tento přístroj je velmi silný mikroskop s žárovkou. Chcete-li zjistit, jak se buňky chovají, jak vypadají - typicky pro válcový epitel nebo mají patologické defekty, krk je mazán speciálním jodovým roztokem. Zdravé buňky vypadají zcela jiné, než se změnilo. Kromě koloskopie je nutné předat biopsii - to není také zcela bolestivé - lékař bude prasknout hůlkou a bude existovat několik buněk pro mikroanalýzu. Pokud obrázek způsobí vážné obavy od lékaře, pak budete mít mikrokuzementové tkaniny s buňkami.

Lékaři doporučují kontaktovat závažnou kontrolu moderního vybavení na těchto klinikách, které jsou vybaveny všemi nejnovějším vybavením.

Erozi a pseudo-erozní čípek
Chcete být zdravý, zkoumat, i když nic nebolí.

Co dělat ženu - souhlasí s léčbou, dutinou a t. D., Pokud lékař nabízí nebo ne. To je hlavní otázka, kterou můžete vyřešit se znalostmi případu. O léčbě se musíme dohodnout pouze po potvrzení analýz, jakákoli současná onemocnění (k léčbě pouze onemocnění, a ne erozi), pokud jsou buňky znovuzrozené do něčeho nepříjemného (projít dalšími analýzami, podrobnějšími a upraveny co potřebujete). Můžete mít hormonální nerovnováhu a erozi se při obnově hormonálního pozadí obnoví. Tak proč pracujete na erozi mechanicky? Požádejte lékaře, aby vám vysvětlil, co se tam děje, proč je to nutné.

Ale pokud například bylo rozhodnuto o léčbě erozi. Co se připravit, ze kterého si vyberete, které metody dělá moderní medicínu - najít v tabulce:

Název postupuJak to jsou důsledky
Čisticí proud, LyapisNejstarší, tradiční metoda. Po něm nebo to nebude moci otěhotnět, nebo to se stane velmi zřídka.

Nedoporučeno. Dokonce i kontraindikovaná moderní medicína

Zincová elektroforézaElektroforéza je považována za účinný způsob léčby gynekologických onemocnění. Stává se to nejen s zinkem, ale také s hořčíkem, jinými kovyPoužívá se v gynekologii obnovit epitelu a další gynekologické problémy
Ultrafialové záření Shortwave UV ozářeníPostup trvá několik sekundExistuje mnoho kontraindikací, takže se ujistěte, že všechny analýzy, které jste byli jmenováni
Mikrovlnná terapieHardwarová metoda - vytvořila elektromagnetické pole ultra-vysoké frekvencePokud se lékař domnívá, že je nutné zlepšit strukturu buněk, krevní oběh v kapilárech, vyberte tuto metodu
Laserová terapieProvedený laserový paprsekPředpokládá se, že postup má příznivý vliv na zdraví žen
FonoforézaUltrazvuková léčbaTato metoda může být aplikována samostatně - ke zlepšení průchodnosti v hrotech nebo v komplexu s jinými metodami drog pro zlepšení jejich vlastností
ElektroterapieZařízení vysílá vysokofrekvenční proud a lék je lépe absorbovánPomáhá snížit vedlejší účinky z injikovaných drog
  • Kryodestrukce (zmrazení s kapalným dusíkem, jinou látkou);
  • diathermoconizace;
  • diathermopunktura;
  • diathermokoagulace (DK).
Všechny tyto podmínky znamenají vznícení a odstranění postižených oblastí. Tyto techniky se používají v případech extrémní nutnosti po histologické analýze.

Jedná se o hlavní hardwarové metody, které se používají, když je epitel "přepracován" pro něco zbytečného nebo nebezpečného pro zdraví žen. Například v onkologii. Nebo, pokud existují patologické bakterie v pochvě, což způsobuje nežádoucí změny v buňkách souvisejících s onemocněním (krční endometrióza, Blikající procesy a t. D.)

Co je eroze, pseudo-erozi

Jak průzkumu

Na fotografii 3 a 4 colposcope, jak vypadají zdravé buňky a postižené buňky. Tento způsob výzkumu je silný mikroskop, umožňuje vidět, co se děje s buňkami. Lékař popisuje vše v závěru. Pokud se povrch epitelu způsobí alespoň sebemenší pochybnosti v jeho "čistotě", škrábání, stěr, biopsie vezme a jdou do laboratoře pro provádění analýzy histologie.

Co je eroze, pseudo-erozi

Histologie zobrazí strukturu buňky a detekuje přítomnost nebezpečných změn. Při léčbě nebezpečných onemocnění, včetně rakoviny děložního hrdla, časná fáze diagnózy vám umožní plně vyléčit z nemoci.

Pokud nemáte lékařské a mikrobiologické vzdělání, viz na fotografii 4, jaké jsou různé buňky v období různých patologií, pak bude dělník zvláště vydán správným závěrem na studovaném materiálu.

Co je eroze, pseudo-erozi

Jedná se o bezbolestné postupy. Existují však určitá pravidla, která musí být aplikována po budoucí biopsii. Pečlivě se postarejte o své zdraví. Tato pravidla na fotografii 5:

Co je eroze, pseudo-erozi

Neváhejte požádat o otázky svého gynekologa. Vzpomeňte si na to, že medicína drží s časy a již existují zdravotnická centra, kde se používá moderní vybavení. To je velmi velký průlom jako diagnóza. Všechno, co bylo dříve považováno za zvětšovací sklo a jednoduchý mikroskop, je nyní studován silným vybavením hned, dokud nebudete v gynekologické křeslo. Pokud vaše konzultace s ženským zařízení nemá takové vybavení, nejméně jednou ročně předat průzkum, kde se vztahuje.