Během menu bolí spoje, jak léčit a co dělat

Climax je urážlivý vede k restrukturalizaci těla. Snížení reprodukčních funkcí je spojeno se změnami v životě ženy, které jsou daleko od příjemného a může dodat spoustu potíží. Zdravotní stav obecně zhoršuje. Žena se může neustále cítit slabost, únava, malátnost, a také trpět depresí, náladou, podrážděnost a nespavost.

Kromě toho menopauza může být doprovázena novinkou svalové bolesti. Často s vyvrcholením bolí klouby. Co dělat v tomto případě, jak léčit bolest a proč vznikají, tento článek to řekne.

Příčiny kloubní bolesti při vyvrcholení

Problém s nervovým systémemMenopauza je doprovázena nevratnými procesy v těle: Reprodukční funkce budou rozrušit, úroveň ženských genitálních hormonů se snižuje (estrogen). Nedostatečná generace estrogenu může vést k obecnému zhoršení pohody a problémů s nervovým systémem, kůží, urogenitálním systémem. Kromě toho nedostatek estrogenu vede k nedostatku vápníku a v důsledku toho - ke ztrátě svalové pružnosti a primární ředění kostních tkání. V souladu s tím, bolest svalů během menopauzy, bolesti kloubů, stejně jako světelné křeče - legitivním výsledkem nedostatku vápníku. Ženy často stěžují na bolest v nohách, když jsou vyvrcholení a že je pro ně těžké hrát sport nebo chodit po dlouhou dobu. Hormonální nerovnováha ovlivňuje vzhled bolesti v dolní části zad a hrudní páteře, v kolenním, zápěstí a dalších kloubech.

Pokud se situace neberou kontrolu, může být zhoršena: žena může vyvinout osteoartritidu nebo osteoporózu. Tyto onemocnění v období menopacteric jsou doprovázeny intenzivnějšími křečemi a bolestivými pocity. Kromě toho ženy s osteoporózou prudce zvyšují riziko zlomenin a dislokování.

Existuje několik druhů postižení, které jsou doprovázeny artikulární bolestí.

Jezdectví

JezdectvíTakzvané přílivy jsou časté příčiny v kloubech v kloubech při vyvrcholení. Jedná se o státy, které se objevují náhle a také najednou projdou: žena zvedá teplotu, zvyšuje se tepová frekvence, pocení se aktivuje pocení. Mohou být spoji zraněni při přílivu? Lékaři argumentují, že ano. Problém přílivů, což znamená obě bolest v kloubech, může být někdy řešena jednoduchým uklidňujícím činidlem. Může být však vyžadováno vážnější léčba (například hormonální náhrady). Po úspěšném zacházení se stav ženy zlepšuje: kapky rychlosti podrážděnosti a ústup k hlavě a kloubní bolesti.

Obezita

ObezitaPokud váha těla ženy převyšuje normální indikátory, může způsobit vzhled kloubní bolesti. Ženy během menopauzy jsou náchylné k úplnosti, protože tukové tkáně trvá na vlastnostech estrogenu, stává se druhem nahrazení chybějícího hormonu. Extra kilogramy zvyšují zátěž na kosti a začínají společné problémy. Plné ženy často bolavé nohy a točit. Jsou těžké vylézt po schodech, squat a provádět elementární fyzickou práci.

Osteoporóza

Příčina bolesti v kloubech během vyvrcholení může být nejen přílivy, obezita a jiná současná menopauza jevie, ale také závažná onemocnění vyžadující okamžitou léčbu. Například vývoj osteoporózy. Toto onemocnění spojené se změnou struktur kostních tkání. Osteoporóza se může vyvinout samostatně a může být důsledkem zánětlivého procesu.

OsteoporózaPevnost kostní tkáně je dosaženo kvůli skutečnosti, že nové buňky jsou vytvořeny rychleji než staré. Nedostatek estrogenů však vede k reverznímu procesu: kosti se stávají křehkou a zátěží se kloubů zvyšuje. Posílení tohoto zatížení a vede k bolestem v kloubech a jejich další destrukci.

Osteoporóza se vyvíjí bez povšimnutí. To je jeho hlavní nebezpečí. Onemocnění může být aktivováno během vyvrcholení, když jsou kostní tkáně zvláště zranitelné a ženské tělo postrádají vápník. Ženy začínají ublížit, páteř, pánevní kosti, nohy budou svítit, necitlivost se objeví v končetinách, parestézii (pocit procházení goosebumpů).

Léčba osteoporózy je zaměřena na posílení kostní tkáně a celkové zlepšení stavu pohybového apartmánu. Vyléčená osteoporóza je zcela nemožná, ale kompetentně vybrané drogy a trvalé pozorování lékaře mohou zpomalit jeho vývoj a snížit bolest symptomů.

Vzpomínka na nebezpečí osteoporózy v menopauze, žena by se měla starat o její zdraví obzvláště pečlivě.

Pro prevenci osteoporózy se doporučuje zapojit se do lékařské gymnastiky, hodně pro chůze a kontrolu držení těla. Je třeba mít na paměti, že osteoporóza je jedním z nejčastějších příčin bolesti v kloubech během Klimaků.

Deformace osteoartrózy

Porušení v hormonální rovnováze během menopauzy může vést k vývoji osteoartrózy. Kloubní chrupavky zažívají zvýšený tlak, nošení, stárnutí a nemohou fungovat normálně. Důsledek osteoartrózy - porušení mobility a bolesti kloubů.

S pokrokem onemocnění se situace zhoršuje a může vést k zánětlivým procesům v kloubu, shluku tekutiny a v nejhorším případě - na plnou ztrátu ruky nebo nohou.

Menopauza a jeho důsledky zhoršují procesy degenerace. Existuje zpomalení produkce kolagenu a poruch v syntéze proteinů. Regenerační procesy jsou brzdění a chrupavka se nemůže zotavit. Léčba v osteoartritidě by měla být zahájena okamžitě, protože zahájené onemocnění může vést k postižení.

Jestliže, kromě bolesti, žena zažívá ranní ztuhlost v pohybech, poznámky krize a kliknutí v kloubech, mělo by být testováno na osteoartritidě.

Klimakterická artritidaKlimakterická artritida

Podle příznaků je toto onemocnění podobné deformaci osteoartritidy a revmatoidní artritidy. Ráno může žena zažít bolest v kloubech, která nejčastěji prochází uprostřed dne. Někdy se společný může zvýšit částku v důsledku edéma.

Preventivní opatření

Pokud žena cítí mírné spoje v vrcholu, můžete vyzkoušet preventivní opatření a léčbu lidovými prostředky, analgetikami a masti. Při prevenci společných problémů můžete pít léky s vápníkem.

Žena v období menopauzy musí pečlivě přezkoumat svou stravu. Menu musí mít ryby a mléčné výrobky, stejně jako výrobky s pevným zrnem a co nejvíce zeleniny, matice.

Diagnostika

Navštívit gynekologistPokud se bolesti stávají intenzivnějšími nebo doprovázeny jinými příznaky a domácí léčba nepomůže, měli byste se poradit s lékařem. Pro předepisování účinné léčby, musíte pochopit přesnou příčinu artikulární bolesti. Proto by měl být navštíven gynekolog, ortopedický a revmatolog. Průzkum může zahrnovat obecný krevní test a posouzení hormonálního stavu, rentgenových spojů a osteodensitometrie.

Radiografie umožňuje vidět změny v kostech, odhalit osteoporózu a osteoartritidu. Pokud je to nutné, může být radiografie doplněna MRI nebo CT.

Osteodensitometrie je speciální způsob, jak diagnostikovat osteoporózu přes měření hustoty kostí.

Léčba bolesti v kloubech

Deficit ženských hormonůCo dělat, když se klouby zranily v menu? Obvykle je hormonální nebo jiná specifická léčba předepisována, aby se eliminovala konstantní bolest v kloubech.

Hormonální léčba

Hormonální léčba se provádí nezávisle na podkladovém onemocnění, která způsobila bolest v kloubech. Jeho cílem je korekce hormonálního pozadí, když je vyvrcholeno. Gynekolog předepisuje přípravky, které obsahují progesteron nebo estrogen. Pomáhají pozastavit degenerativní procesy v kostních tkání v důsledku odškodnění deficitu hormonu žen. Hormonální léky jsou nyní moc, a neměly by se bát jejich použití: řádně zvolený lékařem hormonální terapie lékaře (krátká nebo dlouhá, mírná nebo intenzivní) bude mít prospěch. Přípravky s hormony mohou být použity ve formě tablet nebo ve formě svíček, smetany, injekce, náplastí. Terapie - od 1 roku.

Specifická léčba

Zvláštní léčba je zaměřena na obnovení škody. Pro léčbu osteoporózy jsou předepsány léky s vitamínem D a vápníkem. V tomto případě je léčebný proces dostatečně dlouhý.

Pro léčbu osteoartrózy a osteochondrózy jsou vypouštěny protizánětlivé léky a léky s vitamínem B. V závažných případech se používají léky kortikosteroidy.

Zánět kloubů rukou je zpracována fyzioterapieOsteoartritida vyžaduje léky, které mohou stimulovat aktualizaci chrupavky. Léky, jako je ArtParon a Rumalon poskytují předpoklady pro tvorbu zdravé chrupavky. Tradiční a Kuraltil zlepšují zásobování krve a přispívají k obnově kloubů. Voltaren, novokain, Middokalm a But-Shpa sundají zánět a boj s bolestí.

Zánět spojích rukou je ošetřen fyzioterapii a komprimací. Pokud je lepší, ruční terapie a protizánětlivé léky přidat.

Také pro léčbu bolesti v kloubech jsou předepsány masti anestetické a topné akce. Terapie je doplněna fyzioterapeutickými postupy. Jsou zobrazeny masáže a terapeutická gymnastika.

závěry

Co dělat žena, která zažívá bolest v kloubech během menopauzy? Nejprve odhalit příčinu bolesti. Za druhé, léky k odstranění. Zároveň by měla být věnována pozornost potravinách a životním stylu obecně. Síla musí být obohacena vitamíny, ale nemělo by to vést k obezitě. Není nutné sedět na přísné stravě, ale složení tuků a objemu porcí by mělo být velmi sledováno.

Lékaři doporučují nejen terapeutickou tělesnou výchovu po menopauze, ale i třídy jógy a jakékoli jiné jemné typy fyzické aktivity. Žena by měla pít vitamínové komplexy s obsahem vápníku a pečlivě chránit své zdraví, protože tělo během tohoto období vyžaduje obzvláště opatrný postoj.