Důvody pro arytmie u žen během menopauzy

V reprodukčním věku je ženský kardiovaskulární systém spolehlivě chráněn estrogenem. Proto se arytmie během Klimakse setká pětkrát častěji než nástup menopauzy. Pokud byl dříve realizován účinek estrogenu s použitím receptorů všech struktur kardiovaskulárního systému, pak během Klimaků, změna v hormonálním pozadí znamená významné změny v práci všech orgánů organismu, včetně srdce. Proto by žena tohoto věku měla postarat o své zdraví, pečlivě reagovat na sebemenší změny v jejich pohodě.

Jaké jsou změny v práci srdce během menopauzy?

Symptomatický projev vyvrcholení a změn v práci srdce na pozadí menopauzy mají dvojitý vliv na obecné fungování těla. Jakékoli selhání srdečního rytmu způsobuje zhoršení lidské pohody. A pokud zde existuje také pokles hormonální aktivity, ukazuje se, že autorita nemá čas relaxovat a šířit kyslík, stejně jako další důležité komponenty.

Jako výsledek, arytmie a Climax kombinují následující změny:

  • Snížení koncentrace genitálních hormonů způsobuje růst cholesterolu. Změny ve složení a fyzikálních vlastnostech krve, které se stávají více viskózní, se vyskytuje zvýšená zatížení pro srdce.
  • Shell cév se stává méně elastickým a vznik depozice komplikuje práci srdce ještě více. Proto je obtížný odtok krve zvyšuje tlak na nádoby.
  • Ne poslední role se hraje změnou emocionálního pozadí. Menopauza dělá ženu podrážděnější, znepokojující a dokonce vyděšený. Sen je narušen a ostrá změna nálady a vznik negativních emocí ovlivňuje rytmus srdce.
  • Nadváha. Je známo, že ženské tělo odolává utlačovanému stavu práce vaječníků, takže se snaží kompenzovat nedostatek estrogenových lipidových buněk. V důsledku toho přebytečný tuk zvyšuje zátěž na srdeční sval, čímž se zaroubuje s plavidly účinně pracovat.

Ukazuje se, že v tomto období života ženského rytmu srdce prakticky nemůže zůstat stejné (normální), pokud vám nepomáháte vašemu tělu. Chcete-li správně reagovat na nemoc a udržovat srdce s vrcholem, musíte znát typy arytmie, ke kterým dochází během menopauzy.

Typy arytmie

Arytmie pro menopauzu u žen vede ke zvýšení počtu zkratek srdce po určitou dobu. Může se také týkat intenzity zkratek, což znamená vážné změny Fungování jednotlivých sekcí srdce.

Existuje několik typů arytmií, které mohou nastat při vyvrcholení:

  1. Sinusovy. Způsobují porušování sinusového uzlu. Zde rozlišují tachykardii (nárůst) a bradykardie (snižování počtu srdečností).
  2. Ektopic. Hlavní charakteristika onemocnění je výskyt dalších excitačních orgánů v vodivém systému srdce. V důsledku toho se vyskytuje mimořádná snížení srdečního svalu. Taková redukce se nazývá extrasystol a onemocnění - extrasystol během vyvrcholení.
  3. Blikající. Tento typ arytmie je způsoben zvýšenou emascím myokardu a snížení jeho vodivosti. Odrůdy tohoto onemocnění závisí na počtu srdce fouká za minutu: Takhiaritmic (120-160), bradyphymický (méně než 60), normalistický (60-80).
  4. Blikání a třesání komor, stejně jako atria. V prvním případě se sníží pouze jednotlivá svalová vlákna a žaludeční systoles je zcela chybí. Druhý typ poruchy srdeční frekvence je založen na non-mačkání síní, ale je charakterizován neurotickou komorovou operací.
  5. Blokátory srdce. Existují tři stupně, v závislosti na vodivosti pulsu na srdečním systému. Pulz může jen zpomalit nebo zastavit.

Lékařské ošetření arytmie během vyvrcholení

Nebude sestavit, že pouze kvalifikovaný specialista bude schopen řádně diagnostikovat a jmenovat skutečnou léčbu, takže konzultace lékaře během arytmie na pozadí menopauzy je nezbytná. Samoúprava může stát stát nebo způsobit ještě vážnější důsledky. Proto s jakýmkoliv stížností srdce musíte kontaktovat lékaře, projít příslušnou diagnózou.

Léčba arytmie je určena svým typem:

Sinusovy

Tagcardia léčba Začíná sedativy, pak verapamil je již předepsán, Bellaspon, stejně jako beta adrenoblockers. Při léčbě bradykardie, bellapponu, alupentu, eufilinu a v těžkých případech může být nezbytné potřebovat elektrokardialismus.

Ektopic

Někdy nevyžadují léčbu drog, ale nejčastěji předepsaný curdaron, dizeciramid. Pokud se příznaky objevily po použití glykosidů srdce, lékař zruší jejich použití pacientem, ale pouze dočasně.

Blikající

Pokud potřebujete snížit puls, digoxin je předepsán. A pro normalizaci rytmu můžete použít chinidine, novocainamid, verapamil, dizeciramid.

Blokátory srdce

Pomáhá atropinu, izadrinu, alupentu, eufilinu. S úplnou blokádou je nutné provést stimulaci napájení komor (může být konstantní nebo dočasná).

Než nebezpečná extrasystole s menopaususem a jak to zacházet?

Extrasystolia je náhlým snížením srdečního svalu. Osoba se cítí některé jolts (fouká) v oblasti hrudníku, což je důsledkem komorových snížení. Stojí za zmínku, že taková nemoc není vždy projevena během menopauze. Základní riziková skupina - ženy se špatnými návyky (káva, alkohol, cigarety).

Ale ne méně nebezpečný faktor je přepsán, nedostatek spánku, zvýšená fyzická námaha, systematické zkušenosti. Pokud ne začít bojovat s nemocí, může způsobit různé patologie v práci srdce.

Léčba extrasystolu je možná pouze pod přísným lékařským dohledem, protože pouze specialista může určit formu onemocnění a jeho lokalizace.

Ženy výživy s arytmie

Když žena slyší, že bolest v srdci během menopauzy může být způsobena nadváhou hmotností, začíná hladovět. Myšlení, co dělá dobře, žena se skutečně zbavuje užitečnými látkami a stopovými prvky, jejíž absence se stává jedním z příčin nepříjemných adar, Závrať, podrážděnost.

Proto musíte udělat vyváženou stravu. Pokud je těžké s ním vyrovnat se sami, pak si můžete najmout výživu, která bude založena na současném zdraví a vlastnostech těla vhodné jídlo.

Ve stravě by měly být přítomny živočišné tuky a významné množství proteinu.

Velmi užitečné pro práci srdce Následující produkty:

  • Zelenina (surová a vařená),
  • Orekhi,
  • Plody moře,
  • Ryby (nežádoucí ve smažené podobě),
  • Ovoce.

Pokud dodržujete toto pravidlo se všemi ostatními doporučeními lékaře, pak žena nemusí vědět, jaká arytmie a vyvrcholení jsou v jedné láhvi.

Bylinná léčba srdečního rytmu během menopauzy

Bolest srdce během menopauze může být vyloučena a přirozená léčba, s použitím různých bylin. Ale musí být pamatováno, že ve většině případů bylinismus uklidňující psychiku, tak arytmie útoky. Ale pokud existují vážné srdeční onemocnění, musí být nutná konzultace se svým lékařem, protože tráva bude bezmocná. Hlavní věcí je pamatovat, že bylinismus působí jako podpora těla.

Následující závody pomohou zlepšit psychologický stav:

  • kozlík lékařský;
  • rozmarýn;
  • šalvěj;
  • Ovoce a střílí ostružiny;
  • Motherwort;
  • Mladá mladina sv
  • wormwood;
  • hloh.

Jak zabránit vzniku arytmie?

Vždy je lepší varovat nemoc než zacházet později. Za prvé, je třeba se obávat o hormonální rovnováhu v těle, protože hormony jsou prvním obráncem zdraví žen. Primárním úkolem je udržet normální vodivost plavidel a nepřerušované práce srdce jako celku.

Pokud je bolest v srdci s vyvrcholením způsobena poklesem počtu estrogenů, je nutné získat konzultaci s navštěvujícím lékařem o následujících léčivech substitučních hormonálních terapií:

Podobná terapie odstraňuje Nepříjemné známky menopauzy, Tak, blokování změn v práci plavidel a mořských záchvatů. Kromě toho, s pomocí těchto léků, je možné výrazně snížit výrobu cholesterolu, která negativně ovlivňuje stav krevních cév a vodivosti krve.

Stojí za zmínku, že existuje specifický seznam tipů, jak udržet srdce s vyvrcholením:

  • Dodržujte vyváženou výživu (popsanou výše);
  • aktivní životní styl, ale bez přetížení (správně alternativní aktivní třídy s odpočinkem);
  • Není to v dusných místnostech (nejlepší přítel žen v období menopauzy je chladný čerstvý vzduch);
  • V každé situaci se snaží vyhnout stresu (nervozita negativně ovlivňuje práci srdce);
  • Dodržujte doporučení lékaře (se týká nápravných hormonálních terapií a dalších jmenování);
  • poskytnout tělo potřebné minerály a vitamíny (je důležité užívat draslíku, vápník a hořčík);
  • Řekněte "ne" škodlivé návyky (se týká nejen cigaret a alkohol, ale také káva a silný čaj);
  • Obklopte výhradně s příjemnými věcmi (méně dráždivých, tím méně srdce trpí climaxem).