Vaginální antikoncepce

Rodina je svatá, děti jsou krásné. Někdy však takové štěstí není zahrnuto do plánů - a pak různé antikoncepce. Existují hormonální agenty určené pro každodenní použití, pro určité dny cyklu nebo na jednorázovou aplikaci po určitou dobu. Poslední typ antikoncepce odkazuje na antikoncepce. To je relativně nový způsob, jak zabránit nežádoucímu těhotenství, jehož nepopiratelným výhodám platí pohodlí a efektivitu.

10 faktů o antikoncepčním vaginálním kruhu

To je poslední úspěch v gynekologii a ochraně před nechtěným těhotenstvím dnes dobývá rostoucí popularitu. Existuje několik důležitých a zajímavých faktů, které byste měli vědět o vaginálních krucích:

jeden. Jedná se o malý ohebný kroužek obsahující estrogeny, které jsou obsaženy v jiném hormonálním antikoncepci.

2. Alokace hormonu bloky ovulace ofenzívu.

3. Nemůžete nosit vaginální kroužek déle než 21 dní - antikoncepční účinek sám snižuje.

čtyři. Nosíme několik, například tři, vaginální konec mohou zpozdit výskyt menstruace do odpovídajícího období.

Pět. Podle statistik byl během vaginálního kruhu těhotné pouze 8 ze 100 žen.

6. Prsten začne pracovat okamžitě, aktivace trvá několik dní.

7. Nošení prstence nemá vliv na kvalitu sexuálního života, protože to není cítit partneři během pohlavního styku.

osm. Nošení vaginálního kruhu nevyžaduje pravidelnou kontrolu a dost připomenutí na telefonu jednou za 21 den.

devět. Vaginální kroužek nehrává proti pohlavně přenosným onemocněním a HIV / AIDS. Výjimkou je zvláštní druh prstenců, ale stále prochází klinickými studiemi.

10. Zrušení hormonálních prstenů nezasahuje do těhotenství v blízké budoucnosti.

Princip antikoncepčních kroužků

Vaginální prsten patří k hormonálním prostředkům antikoncepce. Je vyroben z lékařského latexu a obsahuje hormony, které neumožňují ovulaci. Jak se to stane?

Vaginální kroužek má průměr 54 mm, stačí poskytnout potřebu. Po zavedení prstence a samotný organismus trvá několik dní do interkomdaptace. Potom kroužek začíná vyrábět hormony (estrogen a progesteron) v minimální účinné množství.

Aktivace nastane, když je kroužek zahříván alespoň až 34 stupňů. Jeho skořápka se stává propornějším a minimálními dávkami hormonů se přes ni vycházejí. Aplikační bod v tomto případě - vaječníky a dělohy. A pouze tyto orgány.

Výběr těchto hormonů se nenastane a ne v množství, jak je stanoveno menstruačním cyklem. Proto poměr hormonů zůstává v mezích charakteristických pro fázi k ovulaci. V souladu s tím se ovulace nedochází a těhotenství se stává nemožným.

Jak zadat prsten?

Jak vstoupit do antikoncepce?

Před použitím jakékoli antikoncepce je třeba konzultovat s gynekologem, provést ultrazvukový a hormonální program, abyste se vyhnuli vedlejším účinkům a ujistěte se, že nejsou kontraindikace.

Když lékař dává dobrý, musíte provést následující:

  • Koupit kroužek z osvědčeného výrobce v lékárně. Můžete najít prsten a online lékárna. Před nákupem, nezapomeňte zkontrolovat trvanlivost.
  • Úvod kruhy musí být prováděny samostatně. Samozřejmě, že vaše ruce by měly být čisté, ještě lepší - sterilní.
  • Před úvodem je nutné vzít pozice - lehnout si, sednout nebo spolehnout se na zeď a zvednout nohu.
  • Čisté ruce (což je výhodnější) je nutné stisknout kroužek, čímž se sníží jeho průměr.

Kroužek zadejte co nejvíce, jako je hygienický tampon. Vzhledem k hladkému povrchu se snadno sklouzne a bude mít správnou polohu.

Signál, který bude správným způsobem, aby se pohodlný pocit, jako by žádné prsteny.

  • Nyní o kruhu lze zapomenout tři týdny.

Samozřejmě, každá žena se bude vyrovnat s úkolem bez problémů.

Odstranění antikoncepčního kruhu

Postup odstranění je ve skutečnosti stejný, ale v opačném pořadí. Antikoncepční kroužek směřuje k ukazováčku a vytáhněte. Další možností je držet ji mezi ukazováčkem a průměrem.

Odstranění kroužku může nastat a nedobrovolně. Například při tažení tamponu. V tomto případě musí být prstenec opláchnut pod tekoucí vodou a zadejte zpět.

To je přípustné, pokud byl kroužek extrahován před více než před třemi hodinami. Jinak by měl být vyzváněn a získal nový.

Co dělat, když jste zapomněli dát nebo odstranit prsten?

Co když jste zapomněli odstranit antikoncepce?

Jsou to tyto dvě otázky, které se nejčastěji nacházejí na fórech věnovaných antikoncepčním kroužkům. Koneckonců, pokyny jasně ukazují důležitost včasného odstranění a výměny prstence. Nic se nestane, ale riziko, že se mnohokrát otěhotní.

Takže, pokud z nějakého důvodu jste odstranili starý a nedal jsem nový prsten, pak byste neměli paniku a rozrušit. Gynekologové dokonce poradíme pravidelně, aby se tato metoda použila přestávky. Období bez kroužku trvá Ne více než 7 dní.

Pokud kroužky v pochvě ne více než týden, je protivážný účinek ztracen.

Sedm dní je období zachování koncentrace estrogenu a progesteronu dostatečného k zabránění těhotenství. Účinek ochrany se však sníží po třech hodinách po extrakci.

Pokud žena zapomněla odstranit kroužek po třech dnech, stojí za to počítat čas, který je nadbytečný. Pokud ne více než sedm dní prošel, musí být vyzvánění odstraněn a začít běžný sedmidenní interval bez kruhu. Dodatečné ochranné prostředky pro toto období nejsou vyžadovány.

Pokud uplynulo více než týden, ihned po extrakci starého kruhu stojí za to dát nový. V případech, kdy nechráněný pohlavní styk proběhlo během tohoto období "migrace", je nutná konzultace lékaře, aby odstranil nežádoucí těhotenství.

Použití antikoncepce po těhotenství

Všechny hormonální antikoncepce jsou kontraindikovány pro celé období kojení. Důvodem je obsah estrogenu, který významně snižuje sekreci mateřského mléka.

Pokud jde o čas po neúspěchu kojení - konzultace gynekologa a studium hormonálního pozadí.

Kontraindikace pro použití

Navzdory všem výhodám takového způsobu antikoncepce (budou projednány později), existují stavy, kdy je to nemožné:

  • těhotenství nebo pravděpodobnost těhotenství
  • Věk starší 35 let a kouření (paralelní)
  • obezita
  • nesnášenlivost k jakékoli součásti
  • Dostupnost trombózy, tromboembolie, chronická migréna, diabetes
  • Porušení jaterních funkcí, stejně jako onkologické onemocnění jater
  • Autoimunitní onemocnění
  • Státy, které znemožňují řádně zavést prsten

Výhody a nevýhody metody

Nesporné "plusy" lze přisuzovat:

  • Snadné použití - není třeba pomoci lékaři v instalaci prstence
  • Kroužek nezasahuje do sexuálního života
  • Není třeba sledovat aplikaci - prsten je ve vagíně po dobu tří týdnů
  • Vedlejší účinky z gastrointestinálního traktu jsou vyloučeny
  • Zlepšuje stav kůže
  • Menstruační cyklus normalizuje
  • Příznaky Premenstruačního syndromu
  • Riziko hormonově závislých nádorů dělohy a přívěsek se sníží

Negativní strany zahrnují:

  • V některých případech mohou kroužky na sobě doručit nepohodlí
  • V prvním čase může být zvýšená vaginální výboj, malá bolest hlavy, nevolnost, rozdíly nálady - důsledky hormonálního pozadí
  • V prvních dnech po zavedení kruhu může být mírné krvácení
  • Možnost intermenstrucí krvácení
  • Pro prevenci StD bude stále nutné použít kondom

Jeden antikoncepční kroužky jsou vhodné, jiné - ne. Nejlepším způsobem, jak zjistit, je zjistit recenze žen, které používají prsten. Zde je některé z nich:

  • "Používám prsten čtyři roky. Pravidelně dělám přestávky, pak se vrátím. Výsledek je potěšen. Nepoužívejte jiná zařízení prevence. Po čtyřech letech nebylo nežádoucí těhotenství "
  • "Zpočátku vznikly vedlejší účinky popsané v pokynech, ale po konzultaci s lékařem a několik dalších pokusů přišlo do normálu. Používám třetí měsíc, zatímco všechno je v pořádku."

Výrobci a cenu

K dnešnímu dni, mezi osvědčenými způsoby antikoncepce, vaginální kroužky získávají pouze hybnost. Nejčastější a zatímco jediný bezpečný hormonální prsten je národní. Produkuje svůj firemní organon v Nizozemsku. Jedna věc původního léku může stát od tisíce na tři tisíce rublů.

Pokud jde o analogy, nejsou na území naší země.

Hormonální antikoncepce je dnes jedním z nejspolehlivějších a bezpečnějších způsobů, jak zabránit nežádoucímu těhotenství. Význam jakékoli takové léky leží ve dvou hormonech - estrogen a progesteronu. Orální antikoncepce však mají řadu téměř nevyhnutelných vedlejších účinků z gastrointestinálního traktu. Gynekologové našli pohodlný, bezpečný a účinný způsob antikoncepce - vaginální antikoncepce. S zvýraznění výše uvedených hormonů, blokuje ovulaci a zabraňuje těhotenství.