Výhody a nevýhody kondomů

Plusy kondom

Hlavní výhodou kondomu, jak víte, je to, že chrání nejen od nežádoucího těhotenství, ale také od pohlavně přenosných onemocnění, včetně infekce HIV.

Kromě toho je kondom jedním z nejdostupnějších a relativně levných prostředků, který nevyžaduje zvláštní školení a je aplikován bezprostředně před sexuálním aktem.

Nemá vážné kontraindikace, a proto doporučeno našimi gynekologové pro ty ženy, které z mnoha důvodů nemohou brát hormonální antikoncepce a používají intrauterinní antikoncepci. Mezi všemi bariérovými metodami je to nejjednodušší antikoncepce.

Kromě toho by mělo být známo jako výhodu, že kondom je optimální metodou, v případě alergie ženy na spermatu. Podobný jev není tak často nalezen tak často, ale zároveň, a ne tak zřídka, nechat ho bez pozornosti. Alergie nejčastěji vznikají na začátku sexuálních vztahů, kdy vagina mikroflóna vstupuje do opozice se spermií, po určité době většina žen eliminuje takové symptomy nebo jejich významné oslabení. Nicméně, být výstražný! - alergie se snadno zaměňují s infekčním onemocněním, takže s sebemenším nežádoucím a bolestným znaménkem konzultujte lékaře pro poradenství.

Nevýhody kondomů

Promluvme si o nedostatcích kondomu a jak je odstranit, pokud je to možné.

Za prvé, mnoho mužů hovoří o poklesu citlivosti během pohlavního styku, což negativně ovlivňuje kvalitu sexuálního života a někdy způsobuje řadu specifických problémů.

V takové situaci lékaři doporučují vážně přemýšlet o možnosti využití dalších antikoncepčních prostředků. Pokud si to partneři považují za nemožné, doporučuje se zvolit nejnovější velmi tenké produkty, které oba partnery prakticky necítí. Nezapomeňte však, že jejich účinnost je výrazně nižší, a je vhodné aplikovat pouze ty páry, které zvažují možnost těhotenství.

Proti použití kondomu, nejen muži, ale i ženy, které najdou své použití v neposlechnutí a vyžadují určitý čas bezprostředně před sexuálním aktem. Bohužel, jen změna způsobu antikoncepce pro hormonální nebo intrauterin může tento problém vyřešit.

Pokud jste velmi znepokojeni takovými úvahami, poraďte se s lékařem - vyzvedne jej individuálně pro vás vhodnou drogu nebo instalovat spirála. Nezapomeňte však na preventivní opatření zaměřená na ochranu proti RFP - se sexuálním kontaktem s novým partnerem, estetické úvahy jsou lépe zanedbatelné a používat kondom.