Jak si vybrat perorální antikoncepci a jejich vedlejší účinky

Moderní úroveň vývoje medicíny a farmaceutického průmyslu nabízí mnoho způsobů, jak chránit před nechtěným těhotenstvím, mezi nimiž každá žena si může vybrat metodu, která je pro ni vhodná. To však nesnižuje počet otázek, ke kterým dochází při výběru jedné nebo jiné prostředky, tím více léků nabízí léčivy, čím více otázek se objeví na tom, jak a co si vybrat, jak chránit před pozdní koncepcí.

Nejpočetnější skupinou takových prostředků jsou ústní antikoncepce (OK), poskytující vysokou úroveň ochrany a poskytuje minimální vedlejší účinky s jejich správným výběrem a recepcí.

První otázka, která se týká každé ženy při výběru kontraceptives je, jak si vybrat lék, aby nezhoršil fyzický a psychický stav zdraví, zatímco tam byla vysoká úroveň ochrany a minimální nežádoucí účinky. Proto by mělo být zahájeno skutečností, že výběr perorálních antikoncepce by měl vyrábět kvalifikovaný lékař, protože pouze kompetentní specialista vám bude moci říci, jak ústní antikoncepci pracují a pomáhají při výběru léku v závislosti na vašem zdraví, analýzy přijaté, Věk a fenotyp.

Pokud jste se stále rozhodli samostatně výběr antikoncepčních pilulek, pak začít s, měli byste analyzovat svůj vzhled na téma, který fenotyp budete cítit, pak studovat typy perorálních antikoncepce a vlastnosti jejich použití.

Výška a hmotnost, stav vlasů a kůže, menstruační cyklus a chronická onemocnění rozdělují všechny ženy na fenotypy - s prevalencí estrogenu, vyváženého typu as prevalencí gestagenu.

Fenotypy

  • Fenotyp s převažujícím estrogenem. Tento fenotyp je charakterizován průměrným růstem, dobrým stavem vlasů a kůže, hojné a dlouhodobé menstruace. Takové ženy jsou nejvhodnější antikoncepci - Riguevidon, Milvan, Triziston.
  • Vyvážený fenotyp. Pro tento fenotyp je průměrný růst charakteristický, vyvinuté mléčné žlázy, normální kůže a vlasy, délka menstruace 4-5 dnů. Tyto ženy jsou vhodné Marvelon, Silest, Microjinon, Femoden.
  • Gestagenov převažující fenotyp. Pro tento fenotyp, vysokou výšku, ohrožující tělo, girsutismus (zvýšená chlupatost), nedostatečně rozvinuté mléčné žlázy, mastná kůže a vlasy, mestace, ale doprovázená premenstruální depresí (PMS) a dolní břišní bolesti. V tomto případě jsou vhodné léky s antiandrogeny - Zhanin, Midiana, Yarina, Jes, Diana-35.

Chcete-li se vypořádat s klasifikací perorálních antikoncepčních látek, musíte začít s jejich mechanismem akce, protože v závislosti na tom jsou všechny antikoncepční pilulky rozděleny do dvou skupin - perorální antikoncepce kombinovaného typu (COC) a mini-pily.

Princip provozu kombinovaných perorálních kontraceptiv je blokovat ovulaci brzděním výroby FSG a LH v hypofýze. Kromě toho je hlen v děložním děložním čípku zesílena, což zabraňuje pronikání spermií spermií dovnitř a pro zvláště účelnou strukturu změn endometria takovým způsobem, že se stává téměř nemožné připevnit embryo na stěnu děloha.

Gestagenní perorální léky nebo mini-pily - to jsou antikoncepce s většinou místní akci - oni zahušťují hlen v čípku a změní strukturu endometria. Blokování ovulace vyjádřeno slabě. Tyto léky neobsahují estrogeny, nejčastěji předepsané během laktace nebo v jejich individuální intoleranci a přítomnosti kontraindikací.

Kombinované antikoncepce (COC) sestávají ze dvou typů hormonů - derivátů estrogenu a gestagenu, a v závislosti na změně dávkování během cyklu mohou být rozděleny do: mono-, dvou- a třífázové mono- a tři -PHASE a v závislosti na počtu aktivních komponent - na mikro -, nízko, střednědobé a vysoce pozorované.
Gestagenní orální léky
Ústní monofázové antikoncepce se vyznačují stejnou dávkou hormonů v průběhu cyklu a ve dvoufázových a třífázových tabletách se hladiny hormonu mění v závislosti na cyklu cyklu. To znamená, že třífázové antikoncepce jsou nejvíce přizpůsobeny menstruačnímu cyklu, ale také recepce je složitější, a důsledky průchodu pilulku jsou významnější.

Antikoncepce

  • Mikrodosted antikoncepce. Tyto léky s minimální úrovní ethinyl estradiolu (20 ug), ale to nemá vliv na jejich účinnost, protože jsou určeny především mladými bombardujícími dívkami, které vedou pravidelnou sexuální život nebo ženy ve věku dětí, ale kteří nikdy nepřijali hormonální antikoncepce.
  • Orální antikoncepce s nízkým objemem Také obsahují ethinylestradiol (30 ug) s takovými hormony, jako gestery, desogestrel, nortestimat a další. Většinou tyto perorální antikoncepci s antidrogenními účinky, takže takové léky jsou také vhodné pro mladé porodení žen.
  • Pevné perorální antikoncepce obsahují ethinyl estradiol (35 μg) a levonorgestrel - jsou předepsány ženám, které jsou obtížné obnovit po porodu, protože léky jsou převážně s antidegenním účinkem, což je obzvláště důležité pro ženy po 40 letech.
  • Alpské orální drogy Obsahují zvýšené dávky hormonů a jsou v současné době používány především pro léčbu onemocnění závislých na hormonu nebo jsou předepsány v nepřítomnosti účinnosti realizace léčiva s nižším obsahem hormonu. Tyto prostředky jsou často používány v výrazném PMS, s dělohou a jinou patologií.

Rozsah populárních perorálních kontraceptiv různých generací je jasněji zastoupen v tabulce průzkumu, kde jsou uvedeny názvy nejčastějších přípravků v závislosti na dávce aktivní složky. Studujeme údaje uvedené v tabulce, mohou být srovnávány s ostatními perorálními kontraceptivy a zvolit nejvhodnější prostředky pro ochranu proti nechtěnému těhotenství.

MonofasicBifázaTři-fáze
MikrodosedZoali, Jess, Dimia, Logest, Mersilon, Lindinet, Miniziston, New-Clayra
Nízká hlasitostZhanin, Yarina, Midiane, Lindinet-30, Femoden, Silueta, Regulil, Bella, TiaraFeroston, Binovum.Třího milosrdenství
Solidní průměrChloe, Diana-35, demlenAndiba-
HostovanýOvidon, non-troubaAnteovin, Bifazil, Binordiol, Sequulator, SklarTři regrol, triziston, trvisilar,

Některé moderní antikoncepce obsahují vitamíny (včetně kyseliny listové). Tento okamžik umožňuje použití KOK k mladým ženám a bez obav o plánování těhotenství po zrušení léku.

Výběr moderních perorálních antikoncepce je důležité nezapomenout na jeden základní detail - hormonální pozadí, protože tato skupina antikoncepce obsahuje určité množství hormonů a přebytek některého z nich v lidském těle může vést k negativním a nevratným následkům.

Před rozhodnutím o zahájení recepce hormonálních antikoncepčních pilulek by mělo být pečlivě naučeno všechny výhody a zápory těchto léků, ale je důležité vědět, že mnoho vedlejších účinků perorálních antikoncepce vznikají kvůli jejich nesprávnému výběru nebo recepci.

V poslední době jsou velmi populární perorální antikoncepci s estradiolem Valeratem. Na rozdíl od syntetického estrogenu je tato látka přirozeným předchůdcem 17p-estradiolu člověka. Takové léky (Clair a PR.) Je lépe tolerován ženským organismem a méně často způsobuje nežádoucí vedlejší účinky. Clair je rozpoznán jako poměrně účinný a bezpečný lék a je zvláště doporučeno mladými ženami. Těhotná po zrušení přírodních COC je mnohem jednodušší než po přijímání syntetických léčiv obsahujících estrogen.

Plody recepce perorálních antikoncepce

klid v duši

  • Vysoká úroveň ochrany před neplodným pojetím a klidem mysli bez strachu z otěhotnění.
  • Během příjmu antikoncepce se menstruační cyklus stává pravidelnou, bolestí a příznaky PMS zmizí.
  • Správným výběrem antikoncepce se úroveň hormonů normalizuje, což vede ke zlepšení stavu kůže a vlasů, zmizení akné. Pozitivní kosmetické efekty mají finanční prostředky s antidered efektu na základě chrospirenonu (Jess, Yarina a DR.).
  • Během příjmu hormonálních prostředků antikoncepce, ovariální "odpočinek", který přispívá k rychlému návratu plodnosti a nástupu plánovaného těhotenství. Existuje také názor, že takový svátek vaječníků má léčivý účinek a snižuje riziko rakoviny ženského reprodukčního systému, a také zastaví vývoj endometriózy, ale v této skutečnosti neexistuje žádné lékařské důkazy.
  • Některé kok se používají jako léky při léčbě gynekologických onemocnění závislých na hormonu a některých forem neplodnosti.

Nevýhody s hormonální perorální antikoncepci

Před rozhovorem o vedlejších účincích perorálních antikoncepcí je třeba poznamenat, že většina nedávných generačních prostředků obsahuje minimální dávky hormonů na stejné úrovni spolehlivosti, tedy během recepce těchto fondů, tam jsou nepříjemné pocity, pak nejvíce To znamená, že individuální nesnášenlivost složek vybraného léčiva a nemělo by být okamžitě zklamány absolutně ve všech hormonálních prostředcích antikoncepce, a najít vhodnější.

  • Podle nezávislého výzkumu, přijímání těchto fondů ofenzivními ženami zvyšuje riziko onemocnění s rakovinou prsu, játrem a čípkem.
  • Tělo každý cyklus produkuje určité množství hormonů a tok i malého množství z vnějšku je schopen narušit rovnováhu mezi vaječníky a zbytkem těla, což může následně vést k vážným hormonálním poruchám.
  • S dlouhodobým příjmem perorálních antikoncepce z těla se zobrazí vitamín B6, který může vést k depresi, podrážděnosti, nespavostí.
  • Příjem perorální antikoncepce s ženami po 40 letech zvyšuje riziko osteoporózy a glaukomu.
  • Dlouhá regularizace hormonů pro ženské tělo po 40 letech, zejména při zvýšeném tlaku, kouření a genetické predispozici, vyvolává vývoj tromboflebitis, vznik tahů.
  • Existují případy problémů s koncepcí po dlouhém příjmu perorálních antikoncepce, protože po jejich zrušení tělo produkuje snížené množství hormonů.
  • Dlouhodobý recepce OK je schopen snížit libido a potlačit atrakci k úzkým vztahům.
  • Recepce perorálních antikoncepčních prostředků zvyšuje kyselost pochvy, která přispívá k vývoji houby Candida, která způsobuje drozd, v důsledku které se mohou objevit svědění, spalování a jiné nepříjemné příznaky tohoto onemocnění.

libido

Mechanismus působení perorálních antikoncepčních osob nejnovější generace jim umožňuje vzít je bez odpočinku úpadku libida a jiných nepříjemných důsledků, zejména po 40 letech.

Kontraindikace

Navzdory obrovskému skoku léčiv v oblasti perorálních antikoncepce a vzhled nejlepších fondů ve srovnání s původními léky, ne všechny ženy mohou být použity takové tablety, proto by mělo být předběžně odsouzeno v nepřítomnosti některých těchto kontraindikací.

Všechny kontraindikace jsou rozděleny na absolutní v případě, že použití této skupiny fondů je kategoricky zakázáno a relativní, pokud lze použít některé prostředky, ale v souladu s určitými podmínkami.

Absolutní kontraindikace

  • Tromboflebitis nebo tendence k tvorbě trombomů.
  • Mléčné žlázy nebo jiné maligní vzdělávání.
  • Onemocnění jater.
  • Hypertenzní onemocnění, oběhové poruchy, zejména ve věku 40 let.
  • Uterin krvácení nevysvětlené etiologie.
  • Období těhotenství nebo podezření.

Relativní kontraindikace

Epilepsie

  • Trvanlivé nehybnost v důsledku opřený trombózy.
  • Varicose.
  • Kouření více než dva balení cigaret denně, zejména po 35 letech.
  • Epilepsie.
  • Diabetes.
  • Cholecystitis a hepatitida.
  • Mastopatie.

Seznam vedlejších účinků KOC je poměrně velký. Můžete se seznámit se všemi možnými důsledky příjmu drog v pokynech (detaily detaily). Když se objeví některé neobvyklé příznaky na pozadí vstupu KOK, měli byste se poradit s lékařem.

Během prvních tří měsíců se ženský tělo přizpůsobuje novému léku. Během tohoto období se může objevit vzácné krvácení, nevolnost, zvracení bolesti hlavy. Všechny nepohodlí se konají za 2-3 měsíce. Pokud se stav nezlepší, je nutné vyměnit lék nebo opustit použití hormonálních prostředků.

Mnoho žen při výběru Koks se snaží najít optimální lék za poměrně nízkou cenu. Bohužel nové účinné fény s minimálním rizikem vedlejších účinků jsou obvykle drahé. Je-li to nutné, nahrazení léčiva na levnější lék by se měl obrátit na gynekolog. Zkušený lékař bude schopen odhadnout stav ženy a vyzvednout nejlepší antikoncepci za atraktivní hodnotu.

Ze výše uvedeného lze dospět k závěru, že nezáleží na tom, jak tyto nebo jiné perorální antikoncepce jednají s cílem určit otázku, jak řádně zvolit odpovídající drogu, je nezbytná pomoc kvalifikovaného odborníka, protože pouze on může Pomoc s možností výběru prostředků, které nesnižuje libido, které mají minimální nežádoucí důsledky a přístupné z toho, jak doporučená agenta činí.

Kromě toho by mělo být poznamenáno, že neexistují žádné špatné nebo dobré ústní nástroje antikoncepce - všechny prostředky jsou stejně dobré a účinné, ale ne každý lék bude vyhovovat každé ženě, takže nebuďte překvapeni, pokud máte nový lék koupit na Objeví se rada přítelkyně nebo lékárníka, která nevolnost, závratě nebo jiné nepříjemné pocity se objeví - to znamená, že tato ústní antikoncepce vám nebude vyhovovat a měli byste zastavit svou volbu na nějakém jiném nástroji. Proto nezaznamujte svůj čas na pravidelnou návštěvu lékaře - vaše tělo bude vděčný pouze za tak pozorný postoj.

Jsou orální antikoncepce nebezpečné? Stejně jako ostatní hormonální agenti, Kok má své klady a zápory a také vyžadují zvláštní přístup k použití a jmenování. Potenciální přínosy antikoncepce často překračují možné poškození. Ženy hosting KOK by měly dodržovat všechna doporučení lékaře a pravidla pro recepci léčiva, včas, aby podstoupili nezbytné průzkumy a pečlivě odkazovat na jejich zdraví. V tomto případě se riziko nežádoucích vedlejších účinků sníží na minimum. Nebude nadbytečný s recenzemi k vybranému léku, aby se zajistilo jeho účinnost a bezpečnost. Pokud KOB kategoricky nehodí, nemravé prostředky by měly být použity k ochraně před nežádoucím těhotenstvím.

V poslední době vědci věnují zvláštní pozornost vývoji mužských hormonálních antikoncepce. Možná, že v blízké budoucnosti již ženy nemusí pít hormony, dávat tuto výsadou silnou polovinu lidstva.