Antikoncepce mini

Když si žena vybere ústní (hormonální) antikoncepci, otázka vzniká před ní - co si přesně vyberete. Kromě skutečnosti, že nyní obrovské množství odrůd, OK samy jsou rozděleny do Kok (kombinované perorální antikoncepce) a PHF (čistě progrestní perorální antikoncepce), zvané mini míle. O nich a budou diskutovány v tomto článku.

Tablety z těhotenství

Antikoncepce mini

Domnívám se o nich méně spolehlivá než kok, nicméně jejich dopad na organismus žen je mnohem měkčí a neškodný.

Mini pily neinterferují s ovulací (exit zralé vejce, připravené k hnojení, od vaječníku). S jejich recepcí je zachován přírodní menstruační cyklus.

Jejich akce je založena na změně hlenu děložního hrdla: stává se tlustší, čímž se tvoří předávání vajíčku.

Pokud se najednou (stane) spermie bude stále uspět v průchodu krčního hlenu a dostat se na vejce, pak jeho pokusy nejsou stále korunovány úspěchem. Pod působením mini-pily se sliznická membrána dělohy změn a embryo nemá schopnost připojit k němu. Kromě toho existuje zpomalení v peristalticích (pohybu) děložních trubek, skrze kterou vejce spadne do děložní dutiny.

Jaká je účinnost?

Kteří jsou vhodnými mini?

Můžete si vzít mini pili, pokud:

  • Nemáte kontraindikace
  • Nedávno jste porodili dítě
  • Krmíte dětské prsa
  • Kouříš
  • Udělali jste potrat
  • Máte kontraindikace pro příjem KOK

Kteří nejsou vhodný?

Kontraindikace:

  • Srdeční choroba
  • Onemocnění jater
  • Cysty na vaječnících
  • Rakovina savárie
  • Nevysvětlitelný vaginální krvácení

Návod

Mini pily Existují dva typy:

  • Třihodinová (může být přijata s chybou až tří hodin najednou každý den). Příklady jsou femulen, mikronor, norgeston a noriday.
  • 12hodinová (může být přijata s přesností až 12 hodin najednou každý den). Například, obsahující desogestrel, jako je cerazette.

DŮLEŽITÉ! Na každém denním cyklu můžete začít pít mini-zemře. Mělo by být známo, že začíná recepce v prvním dni cyklu (první den menstruace), okamžitě poskytnete ochranu před nechtěným těhotenstvím. Pokud začnete přijímat tablety v jakémkoli jiném dni cyklu, obrana nebude okamžitě vznikne, budete muset počkat, dokud nebude doba příjmu 2 dny před zahájením léčby.

Po porodu! Můžete začít přijímat mini-umírání za 21 dní po porodu, bude vám okamžitě poskytnout obranu. Pokud začnete recepce později, obrana nebude okamžitě vznikne, musíte počkat, dokud doba příjmu je 2 dny před zahájením léku.

Po potratu nebo potratu! Recepce mini-zemře můžete začít během příštích pěti dnů, abyste zajistili okamžitě ochranu NB. Pokud začnete přijímat tablety později, obrana nebude okamžitě vznikne, budete muset počkat, až bude doba příjmu 2 dny před zahájením léku.

S řádným použitím zvyšuje účinnost mini-pily na 99%. Tak:

  1. Vezměte mini pili každý den ve stejnou dobu.
  2. Mezi baleními není přestávka provedena: pouze jeden skončil, okamžitě spusťte další.
  3. Pokud jste vynechali příjem (nebo pozdě), pak budou vaše akce záviset na typu tablet. Proto před příjmem musíte pečlivě přečíst pokyny připojené k balení.

Pokud vložíte v platném časovači recepce (3 nebo 12 hodin), pak budou pilulky stále fungovat. Používat další finanční prostředky ne nutně.

Jak jsem si vzpomněl na recepci, potřebujete:

  • Okamžitě vezměte tabletu
  • Zbývající tablety vezmou v obvyklém režimu (i když De Pills za den)

Antikoncepční hormonální ústní mini zemřePokud uplynulo více než 3 nebo 12 hodin, pak již nebudete chráněni před těhotenstvím. Použijte další antikoncepci. V případě nechráněného pohlaví může být nezbytné přijmout ES (nouzová antikoncepce). Budete muset okamžitě vydat chybějící tablet, jak si vzpomněli. Další i nadále je vezměte v našem obvyklém čase.

Pokud užíváte tříhodinové pilulky (například femulární, mikronor, norgeston nebo Noriday), po průchodu je nutné použít další antikoncepce po dobu dvou dnů.

Pokud užíváte 12hodinovou tabletu, která zastaví ovulaci (tablety obsahující desogestrel, jako je cerazette, pak po průchodu je nutné použít další antikoncepce po dobu 7 dnů.

DŮLEŽITÉ! Nenechte se samostatně léčit, jen lékař může jmenovat perorální antikoncepce!

Mini pokrývají antikoncepce: jména drog, ceny a prevalence

Mezi čistě progresivní perorální antikoncepci patří drogy:

  • Kontinuit (od rubu.)
  • Mikron
  • Mikroll
  • Nigolut (od 100 rublů.)
  • Ovret
  • Hezky
  • Charozetta (od 1200 rublů.)
  • Exluton

Výhody a nevýhody

Sexuální život mužů a žen+ Není třeba přerušit sexuální akt

+ Můžete si vzít kojící matky

+ Vhodné pro ty, kteří nemohou Kok

+ Lze přijmout v každém věku

+ Může být dokončena při kouření

+ Snižuje příznaky PMS a bolesti během menstruace

- ovlivňuje intenzitu menstruace a pravidelnost cyklu (měsíčně může být menší než, méně často nebo zastavit)

- alokace (smears) jsou možné mezi kd

- nechrání proti STD (STIS)

- Je třeba striktně postupovat podle režimu příjmu

- Některé léky a antibiotika (rifampicin a rifabutin) mohou ovlivnit účinnost mini-barveného

- možné nežádoucí účinky (akné, výkyvy nálady, migréna (bolest hlavy), zvýšení nebo snížení sexuální přitažlivosti, citlivosti a otoku mléčných žláz, nevolnost, zvracení, žaludeční poruchy, hmotnostní sada, ovariální cysty).

Všechny nežádoucí účinky mohou nastat v prvních měsících příjmu léčiva. Pak projdou.

Recenze O mini pili

"S měsícem, tam byly strašné bolesti, apatie, ležící doslova nádrže. Gynekolog mě napsal norut. Bolesti se staly mnohem méně ".

"Zvednu docela chvíli. Všechno je vynikající, žádná síta. Jsem rád".

"Začátek, aby se mini pila při kojení. Druhé dítě ještě neplánujeme. Čtyři roky uplynulo od první recepce - neomáhají, vše je v pořádku ".

"Již několik let dorazím Charokett - žádné strany, žádné selhání, žádné nedostatky nebyly. Mini pily jsou vhodné, protože nemusíte přerušit recepci. A vezměte tablet každý den současně to není vůbec obtížné. Doporučit!"