Hormonální selhání a nadváha

Ti, kteří se setkali s ostrou hmotností, často zajímavé, jak zhubnout s hormonálním selháním, a obecně je to možné? Mnozí věří, že kdybychom mluvili o hormonech, pak musíte dát kříž na svůj obrázek. Koneckonců, endokrinní změny jsou pouze dlouhodobou léčbou a onemocněními, jako je diabetes, a jsou vůbec "odměny" pro život.

Úkol lékařů v tomto případě nemá dostat nemoc rychle pokrok. Další změny v hormonálním podkladu vedou k chirurgickému zásahu, například částečnou excizi štítné žlázy a taková vyhlídka také ne.

Komunikační hormonální selhání

Vždy dává hormonální selhání? Takže je to mylná představa, protože onemocnění, jako je hyperterióza, jinak nazývané toxický goiter, naopak, vedou osobu na silný poctivý. S tímto onemocněním v těle, množství hormonu štítné žlázy je ShiMmer - tyroxin.

Snížení hmotnosti a hormony, jako je kortizol, adrenalin, estrogeny, estradiol, pokud jsou produkovány ve více množstvích, než je nutné pro normální život.

Ale nedostatek všech uvedených nebo dokonce jeden z jmenovaných hormonů může vést osobu k obezitě.

Hormonální obezita se může vyskytnout od přebytku řady hormonů:

  • Skvělý;
  • inzulín;
  • Testosteron vyrobený v těle ženy.

Grelin je hormon zodpovědný za pocit hlad. Přebytek tohoto tajemství může přinutit osobu, aby jíst mnohem více jídla, než je nutné k udržení sil. Není to skutečnost, že toto jídlo bude zcela strávit a naučeno buňkami, jak by mělo být. Špatně strávené potraviny může vést ke vzniku strusků, které odložily v mastných tkáních. Objem posledně uvedeného se zvýší.

Přehybnost inzulínu vede k tomu, že tělo je zřízeno přebytečný cukr a vytváří extra cholesterol. Výsledek - Problémy s nadváhy a játry a plavidla.

Přebytek testosteronu u ženy přispívá k obezitě, hypertenzi a hrozbě vzhledu diabetu. S takovým hormonálním pozadím je často pozorována neplodnost a srdeční onemocnění.

To znamená, že "na vině" v sadě nadváhy není, kolik hormonů samotných hormonů, kolik porušení zůstatku mezi nimi. A znovu získat předchozí formuláře, musíte tuto rovnováhu obnovit, jinak veškeré úsilí bude marné.

Chyby hubnutí v hormonálním selhání

Namísto toho, aby se doktor ztratil, jak zhubnout po hormonálním selhání, ženy začínají nadávat nesmysly, kde jsou nádherné formy, které nebylo možné vyrovnat.

Zároveň jsou tyto metody hubnutí přijaty:

  • přísná strava;
  • Plné odmítnutí potravin v určitém časovém intervalu;
  • zákaz potravin po 18 hodinách;
  • odmítnutí snídaně;
  • Výjimka ze stravy sacharidových výrobků;
  • vyloučení tuků z jejich menu;
  • Třídy v simulačních halách s přijmou sportovní výživu.

Chyby hubnutí v hormonálním selhání

Všechna tato opatření pro kalibraci jsou insolventní a někdo má váhu nadále růst, a někdo má na místě, ale nesnižuje se. Ve skutečnosti je nutné přesně vyvážené potraviny, výrobky pro hormonální selhání žen by měly být vybrány s přihlédnutím k doporučením lékaře endokrinologa, jakož i povahy fyzické námahy.

Je nutné určit, které hormony jsou v každém případě plně ženy a teprve poté, co jmenují dietu nebo gymnastiku.

Pokud se může vyskytnout hormonální selhání?

Období, kdy může být zisk hmotnosti oslavován kvůli hormonálnímu selhání, to je:

  • puberta;
  • těhotenství;
  • Postorum období, včetně doby laktace;
  • Climax.

Pokud se může vyskytnout hormonální selhání

Patologické příčiny hormonálního selhání:

  • Stav na pozadí přijímání hormonálních antikoncepčních látek, léčivých hormonálních činidel;
  • období po zrušení léčiv;
  • Endokrinní patologie;
  • nádory různých původu;
  • Stres4
  • Nedostatečné cvičení.

Všechny okamžiky života, když nastane restrukturalizace v těle, plná vzhledu nedostatku nebo přebytku různých hormonů. Zpravidla existuje hubování v dospívání, ale někdy budou dívky plně a získají ženské formy kvůli hormonálnímu selhání.

Během těhotenství může být přírůstek hmotnosti spojen nejen s růstem plodu, ale také, že tělo dělá "strategické rezervy", pokládání tuků v případě, že musí přenášet hladové období. Těhotné ženy často budou často dokončeny, což před tím, nebo mnoho sedí na dietě, nebo jen bojovaly špatně kvůli nízké životní úrovni.

Období po dodání je spojena s laktací, což vyžaduje velké množství energie pro tělo. Pokud z nějakého důvodu přichází sklizeň mléka, pak má riziko foukání, pokud je těžké.

Nicméně, ošetřovatelské matky jsou plné. Za prvé, zatímco tělo je obnoveno po porodu, procesy katabolismu mohou jít v něm, a pak ženu buď cítil, nebude opravena. Ale jakmile se síly obnovují, kalorický obsah potravin může a bude muset snížit. Doporučuje se jej snížit a pak když dítě vyroste a zastavil krmení pouze mateřského mléka.

Nejhorší případ, kdy je porod vyprovokován v těle vážné šikmo v práci endokrinního systému. Často dává přesně hormonální selhání po porodu nadměrnou váhu pro ženu, s nimiž bude obtížné vyrovnat se. Jedna strava sama o sobě nemůže udělat: Bude nutné zahájit hormonální léčbu.

Během Klimaků, mnoho procesů v ženském těle vybledne, nejen reprodukční koule mění, ale také hormonální obecně. Nedostatek vývoje ženských hormonů vede k vzhledu přebytečného tuku. Špatná pohoda způsobená přílivem a poklesem krevního tlaku vede k nedostatečné fyzické aktivitě, která také ovlivňuje hmotnost a objem těla.

Je třeba poznamenat, že plnost způsobená hormonálními příčinami je snazší být vyčerpána fyzickou námahou, spíše než odmítá mít jednu nebo jinou potravu. Zatímco svalová tkáň může růst, nebude to žádný tuk.

Ale kdo půjde na běžecký pás nebo jednoduše bere obecný čištění domu, pokud krevní tlak skoky, bolí a točí hlava, tam je zvýšené pocení, doprovázené slabostí? Zpočátku se musíte vypořádat s těmito příznaky a teprve pak zvýšit fyzickou aktivitu. A bude možné řešit hormonální terapii.

Je možné vyléčit hormonální selhání?

Je možné vyléčit hormonální selháníTakto je nutné zvýšit otázku, kdy chci znovu získat vynikající postava a dobrou pohodu. Stejně jako vy nebo plnost v důsledku hormonálního selhání - to jsou projevy čistě externí, sekundární. Primární je podmínkou ponuré z vnitřní sekrece, která musí být nucena správně pracovat.

Přijetí hormonálních drog a ještě více - provozní zásah je jmenován pouze v nejzávažnějších případech, kdy je nebezpečí pro tělo skvělé. V ostatních případech předepisují endokrinologové určitý životní styl a správný režim napájení. Je to většinou zlomkové jídlo malými porce.

Věže také pozornost k získání maximální živiny. A to platí nejen na proteiny, tuky a sacharidy, ale také stopové prvky s vitamíny. Dieta s hormonálním selháním by nemělo být vyloučeno některé produkty ze stravy, kolik bude zahrnovat to, co je v tomto stavu užitečné.

Příkladem je selen-zinc dieta, která zahrnuje produkty bohaté na tyto prvky. Co jsou užitečné?

Vliv minerálů na těle:

SelenZinek
Podporuje srdeční a mozkovou činnostÚčastní se tvorby krve
Zlepšuje činnost vnitřní sekreceStabilizuje spojení hormonů a receptorů
Posiluje imunituPodporuje zlepšení imunity
Zabraňuje časnému stárnutí tkaninUrychluje regenerační procesy
Zabraňuje rozvoji plísňové mikroflóryReguluje růst a reprodukci buněk organismu

Vliv minerálů na těleProdukty, které jsou zahrnuty zinek:

  • ústřice;
  • mušle;
  • skopové maso;
  • hovězí;
  • kuřecí srdce;
  • dýňová semínka;
  • Cedrová matice;
  • Slunečnicová semínka.

Produkty, ve kterých selen vstupuje:

  • Brazilská matice;
  • Ústřice a bílé houby;
  • kokosový ořech;
  • tuňák;
  • česnek;
  • čočka;
  • otruby.

Při jmenování takové diety je také předepsáno do zinku a selenu stravovacích doplňků, drog, pilulek z hormonálního selhání .

Léčivé přípravky pro hormonální selhání

Léčivé přípravky pro hormonální selháníAby bylo možné umístit ženský organismus v dalším zahájených případech, je možné pomocí léků obsahujících hormony. Pokud je přebytek jakéhokoliv hormonu, je předepsán léčivo obsahující hormonální antagonista, což potlačuje výrobu zbytečných tajemství mimo kontrolu žlázy.

Hormonální terapie by měla být prováděna pouze pod dohledem endokrinologa. Nezapomeňte užívat léky předepsané lékařem přísně podle předepsaného schématu. I když výsledek není rychlý, stále není třeba se vypořádat s vlastním lékem a změnit dávky a kurzy léků sami.

Není třeba zanedbávat fyzickou aktivitu, pokud na něm lékař trvá. Je to zpravidla to, že dává více pozoruhodného výsledku než změna stravy. Správný dopad mnoha hormonálních drog je možný pouze v případě, že jste alespoň půl hodiny denně platit gymnastiku, která pomáhá urychlit krev podle těla spolu s buňkami použitelnými pro buněčný metabolismus.

Slumení při hormonálním selhání je dosaženo pouze komplexními opatřeními: cvičení, přijetí drog a správné výživy.

Hormonální problémy by neměly být svěřeny k léčbě gynekologa nebo terapeuta. Specializace prvního z nich pouze částečně protíná endokrinologii a druhou - širokou škálu znalostí, ale neexistují žádné hluboké znalosti konkrétně v oblasti vnitřní sekrece. Proto je návštěva endokrinologa extrémně s výhodou v hormonálních poruchách.