Žena sexuální obřízka

Žena sexuální obřízka

Praxe sexuální obřízka zanechává své kořeny hluboko do genderové nerovnosti. S pomocí takové operace se snaží kontrolovat sexuální aktivitu ženy.

Žena sexuální obřízka

Žena sexuální obřízka - Jedná se o částečnou nebo úplnou excizi klitorisu a tkanin sexu. V řadě zemí se předpokládá, že klitoris je takový citlivý tuberkul, který otočí ženu do chtivé osoby. Pokud odstraníte klitoris a sex rty, sníží se libido ženy. Tento postup se v podstatě provádí v dětství až do pěti let. Předpokládá se, že se jedná o druh přípravy na dospělost. Některé etnické skupiny jsou známé praktikováním tohoto rituálu a po dosažení dívky puberty.

Obecně platí, že praxe ženské sexuální obřízky zanechává své kořeny hluboko do genderové nerovnosti. S pomocí takové operace se snaží kontrolovat sexuální aktivitu ženy. Obřízka zpravidla činí tyto ženy, které vidí zdroj cudnosti a čest pro své dcery a vnuci v této operaci.

Tento postup je nyní v Egyptě, Indonésie, Guinea, Somálsko, Súdán, v jiných zemích Středního východu, Afriky, Asie. Postup pro ženskou sexuální obřízku je velmi odlišný v závislosti na státní příslušnosti a zemi. Takže například v některých zemích dojde pouze částečné odstranění genitálií, zatímco v jiných - úplné odstranění dochází (pouze malá díra pro uvolňování menstruační krve a moči).

Žena sexuální obřízka

Proč ženská obřízka

Je známo, že zdravotní důvody ženské obřízky neexistují vůbec. U žen v externích genitálních orgánech se nic hromadí. A to nemůže být příčinou některých onemocnění. V podstatě, ženská sexuální obřízka, protože je považována za tribou tradici. To je takový posvátný obřad, který pomáhá bojovat s štěrbinou ženy. Stojí za zmínku, že se to všechno v Koránu (nebo některých jiných náboženských knih) neznamená povinnost ženské obřízky. Mimochodem, v zemích v Africe se domnívají, že pokud žena dělá sexuální škrty, nezmění svého manžela.

Odrůdy ženské sexuální obřízky

Sexuální obřízka žen může dělat v různých metodách. Proto existuje několik typů obřízky. Metody vedení závisí na zemi, jeho náboženské víře, kulturní rysy.

Rodinné řezy u žen:

  1. faraoho;
  2. osvobození;
  3. Částečná obřízka.

Faraon Crucifikace je charakterizován skutečností, že odstranění celého klitorisu a malých sexuálních rtů. Když jsou tyto části odříznuty, jsou šité dohromady. To vše se stává důvodem, že vstup do vaginy je silně zužuje. Někdy takový otvor není dost pro normální proces močení, stejně jako únik menstruační krve.

Žena sexuální obřízka

Pokud jde o Provedení, To v průběhu této operace existuje také úplné odstranění malého pohlaví a klitorisu. Ale ve stejnou dobu, každý nemá úzké a neslouží vchodu do pochvy.

Částečná obřízka je postup, který poskytuje odstranění pouze části kapoty, která je umístěna kolem klitorisu. Kvůli tomu se klitoris stává citlivější. Tento typ obřízky je považován za neškodný. Je dokonce někdy praktikován v různých evropských zemích.

Jaké důsledky mají ženskou sexuální obřízku

Postup sexuální ženské obřízky neprochází bez trase. Za prvé, vzhled genitálních orgánů se velmi mění. Stává se inestical. Může existovat také vážné zdravotní problémy.

Žena sexuální obřízka

Po sexuální obřízce u ženy mohou dojít k infekce Sex Tract. Tato operace je také nebezpečná v tom během obřízky, můžete získat hepatitidu C, HIV nebo jiné vážné infekce. Vzhledem k infekcím močového kanálu může být nutné vědět o sobě a komplikovanou močení. Často po ženské obřízce jsou problémy s ledvinami a bránily odtok moči. Některé ženy dokonce trpí neplodností po obřízené operaci. Mezi negativní důsledky obřízky stojí také za zvýraznění tvorby různých jizev a cyst na genitáliích. Po tomto postupu se často vyskytují spontánní potraty a potraty. Ale to není všechno. Je to škoda, ale po sexuální ženské obřízce, mnozí mají bolest během sexu. Někteří nedostávají žádné příjemné pocity od sexuálního života. Kromě toho může pro styk a porod vyžadovat re-operační zásah.

Samozřejmě, že vliv obřízky na zdraví žen závisí na technice aplikovaného postupu. Ale v tom, kdo už dlouho věří, že se jedná o velmi nebezpečný lékařský postup. Zahrnuje sepse, opakující se infekce, porušování menstruace, rozvoj neplodnosti. Proč se to stane? A to vše proto, že velmi často venku s rituálním nožem pro obřízku jsou také používány a nesterilní nástroje (čepele, holicí strojky, sklo, nůžky, nehty, ostré kameny).

Je známo, že sexuální obřízka žen může být prováděna jak místní, tak společnou anestezií. Bez anestezie, samozřejmě bude tento postup velmi hrozný. Obřízka je tedy velmi nebezpečná nejen ve fyzických podmínkách. Může způsobit obrovské psychické zranění, zejména pokud tato obřízka bez anestezie.

Je naivní myslet si, že bude bezpečné pro ženu a zúžení vchodu do pochvy. V důsledku obřízky a šití malých pohlaví tam bude vytvořen velmi hustý kruh, který bude vždy velmi bolestivý.

Zákonnost ženské obřízky

Ve většině zemí je obřízka žen zakázána. Ale jak víte, tyto zákony jsou špatně pozorovány. V roce 2012 byla ženská sexuální obřízka uznána porušováním lidských práv. Valné shromáždění OSN promluvila, že maximální úsilí by mělo být připojeno k úplnému vymýcení této nebezpečné tradice. Mimochodem, opozice byla vytvořena. Koneckonců, tam jsou také obránci tohoto rituálu, kteří celou dobu zvyšují otázky týkající se náboženské a kulturní tolerance. Bojovat se ženskou obřízkou, je nutné v každém případě eradikovat praxi takových rozpadajících se ženami. Prvním krokem k tomu by mělo být opuštěním marshivanů, stejně jako debunk všech mýtů, které souvisejí s touto praxí.

Žena sexuální obřízka

Ale je možné nějak zastavit sexuální ženskou obřízku? Existuje názor, že vám pomohou vymýtit pouze komplexní opatření. Koneckonců, to je nejstarší rituál, který dodržuje mnoho národů a zemí. V zemích, kde jsou tyto operace stále drženy, musí být přijata řada právních předpisů, které by mělo zakázat a kriminalizovat tyto kritizované operace v ženském organismu. Kromě toho je nutné provádět různé propagandistické a vzdělávací společnosti pro lékaře, místní značky, náboženské postavy. Koneckonců je to oni, kteří umožňují takový nebezpečný postup a jiné formy násilí proti zástupcům krásného pohlaví. Pouze koherentní práce ve všech těchto oblastech bude schopna poskytnout určité pozitivní výsledky týkající se boje proti nebezpečné ženské sexuální obřízce, která je i nadále používána tak aktivně v řadě zemí.