Smear na flóře: jak to rozluštit?

Smear na Flóře: Jak to rozluštit?

Co znamená tato písmena?

Ve výsledcích stěr na flóře si můžete všimnout latinské nebo ruské dopisy. Není těžké odhadnout, že každý z těchto dopisů má své vlastní dekódování:

"V" je Vagina, vagina. Čísla umístěná naproti tomuto dopisu ukazují, že byla nalezena v stěrkách z sliznice.

"C" je Čípek, Čípek. Obrázky vedle tohoto dopisu říkají gynekolog o nálezech na stěrkách s děložním děložním. Všechny odchylky od normy vedle písmene "C" hovoří o změnách v čípku.

"U" je Uretra, močová trubice. Všechny označení naproti tomuto dopisu říkají gynekolog o změnách v uretru.

"L" je Leukocyty. Velmi často, pro uložení místa a času, laboratorní techniky psát místo dlouhého slova "Lei-Co-quot" Latin Letter "L".

"EP" je snížení epitel. Někdy laboratorní techniky naznačují nejúplnější název této tkaniny: plochý epitel (nebo zkratka ". EP.")

"ABS" je snížením z latinského slova, což znamená absenci cokoliv. Například, pokud je před grafy ABS, znamená to, že gonokokci není nalezen, to znamená, že nemáte žádnou kapavku.

"GN" je označení gonococci, patogeny Gonorona. Některé laboratoře jsou psány jednoduše "gonococci" nebo "neisseria gonorrhoeae", a v jiných takových krátkých latinských označení "gn".

"Trich" je soused předchozího redukce, téměř vždy v důsledku nátěry těchto dvou grafů. Kontrakce "trich" znamená bakterii "trichomonas vaginalis", patogen Trichomoniaza.

Co je to koksování flóry?

Cockki je takové zaoblené bakterie, které lze detekovat a normální. Nicméně, velký počet Cockkopops (bohatý koksování flóry) je známkou poklesu imunity a indikuje začátek zánět sliznic membrán vaginy, čípku nebo dokončení (v závislosti na tom, jaký dopis je vstup na hojné Cockkalic Flora). Někdy namísto slov "Cokkovaya Flora" ve výsledcích smear, jen "Cockki" jsou uvedeny.

Co je gr.+ nebo gr.- Cockki?

Tyto dopisy znamenají patřící bakteriím do určité skupiny mikroorganismů. Gramobores (G.+) A gram-negativní (gr.-) Cockki je ošetřena různými způsoby, protože mají jinou strukturu. Toto označení tak pomáhá gynekologovi při výběru léku.

G.+ (gram-pozitivní) znamená, že tyto cocci jsou s největší pravděpodobností streptokoky nebo stafylokoky. G.- (gram-negativní) cocci, s největší pravděpodobností, jsou bakterie, které způsobují Gonorona. Tyto COCCI lze také označovat v analýze jako gonokokci ("GN").

Co je Leptotrix (Leptotrix)?

Leptotrix je bakterie, která může být detekována u stěr v některých ženách. Přítomnost Leptotrixu není dosud nemoc, ale naznačuje porušení složení mikroflóry vagina, nebo na některých pohlavně přenosných onemocněních. To znamená, že Leptromicherie sama není přenášena sexuálně, ale může se objevit v rozmazanci, pokud má žena chlamydia, Trichomoniaz nebo jiné infekce.

Někdy je Leptotrix považován za znamení Bakteriální vaginóza nebo drozd. To znamená, že objasnit diagnózu, váš gynekolog může přiřadit další analýzy (setí, PCR a T.D.)

Jaké jsou sazby stěr na flóře?

Níže jsou uvedeny míry pro rozmazání na flóře pro dívky starší 14 let a ženy do 45-50 let. Dívky do 14 let a ženy po nástupu menopauzy stěrných standardů Ostatní.

Indikátor

Norma ve Vagině (PROTI)

Norma v čípku (C)

Norma v urethre (U)

Co ne-li normální?

Leukocyty

0 - 10 v dohledu

0 - 30 v dohledu

0 - 5 v dohledu

Leukocytové zvyšování ukazuje přítomnost zánětu

Epitel (plochý epitel)

Mírně

Mírně

Mírně

Velký počet epitelu může znamenat zánět. Nedostatek epitelu na stěr není také dobrý a může znamenat nedostatek ženského pohlavního hormonu estrogen.

Sliz

Mírně

Mírně

Mírně nebo chybí

Velký počet hlenu mluví o zánětu.

Gram-pozitivní hůlky (gr.+), Doderelan hole, laktobacillia

Velký počet

nepřítomný

nepřítomný

Velký počet těchto tyčinek v pochvě mluví o dobré imunitě. Zánět, který neohrožujete.

Snížení počtu těchto tyčinek nebo jejich nepřítomnosti označuje porušení složení vaginální mikroflóry a zánětu.

Gram-negativní tyčinky (gr.-), anaerobní tyčinky

nepřítomný

nepřítomný

nepřítomný

Vzhled těchto tyčinek mluví o dysbysbaquery a možné zánětu.

Gonokokki ("Gn", Neisseria Gonorrhoeae)

Nezjištěno

Nezjištěno

Nezjištěno

Gonokokcková detekce mluví o Gonoraly.

Trichomonads

(Trichomonas vaginalis)

Nezjištěno

Nezjištěno

Nezjištěno

Detekce Trichomonas mluví o Trichomoniasa.

Chlamydia (Chlamydia trachomatis)

Nezjištěno

Nezjištěno

Nezjištěno

Chlamydia detekce říká chlamydia.

Klíčové buňky nebo atypické buňky

Nezjištěno

Nezjištěno

Nezjištěno

Přítomnost klíčových buněk mluví o zánětu (Bakteriální vaginóza).

Kvasinkové houby nebo kvasinky nebo kandidát (Candida)

Nezjištěno

Nezjištěno

Nezjištěno

Přítomnost kvasinních hub hovoří o kandidózy (Mléko).

Stupeň čistoty pochvy na stěr na flóře

V závislosti na výsledcích nátěru rozlišují 4 stupně čistoty vagíny. Stupeň čistoty odráží stav mikroflóry vaginy.

1 stupeň čistoty: počet leukocytů je normální. Většina vaginální mikroflóry je reprezentována laktobakterií (Doderlanovy hůlky, laktomorfotypy). Počet epitelu je mírný. Mucus - Mírně. První stupeň čistoty říká, že jste v pořádku: mikroflóra je v pořádku, imunita je dobrá a zánět, který neohrožuje.

2 stupeň čistoty: počet leukocytů je normální. Mikroflóra pochvy je reprezentována užitečnými laktobakterií na paru s kokkok flóry nebo houby kvasinek. Počet epitelu je mírný. Počet hlenů - mírný. Druhý stupeň čistoty pochvy také odkazuje na normou. Kompozice mikroflóry však již není ideální, a proto je lokální imunita snížena a v budoucnu je vyšší riziko zánětu.

3 čistota: počet leukocytů nad normou. Hlavní část mikroflóry je reprezentována patogenními bakteriemi (Cockkops, kvasinkové houby), počet laktobacilli je minimální. Epitel a hlen hodně. Třetí stupeň čistoty je již zánět, který musí být ošetřen.

4 stupeň čistoty: počet leukocytů je velmi velký (všechny zorné pole, pevné). Velký počet patogenských bakterií, laktobacilli. Epitel a hlen hodně. Čtvrtý stupeň čistoty hovoří o závažném zánětu, který vyžaduje okamžitou léčbu.

První a druhý stupeň čistoty je normální a nevyžadují léčbu. Tyto tituly jsou povoleny gynekologické manipulace (Biopsie Cervixa, Škrábání dělohy, Restaurování panenského plevismu, hysterosalpingografie, různé operace a t.D.)

Třetí a čtvrtý stupeň čistoty je zánět. S těmito tituly jsou kontraindikovány všechny gynekologické manipulace. Musíte nejprve léčit zánět, a pak znovu předat stěr.