Krev (hnědé) zvýraznění během vyvrcholení

Krev (hnědé) zvýraznění během vyvrcholení

Existují normální krvácení během vyvrcholení?

Abychom mohli odpovědět na tuto otázku, měli byste zjistit, co tím myslíme Klimakse.

Climax nenastane okamžitě: První příznaky Klimaků se mohou objevit několik let před úplným ukončením menstruace. Během tohoto období se menstruační cyklus stává nepravidelným, měsíčně se stává více či méně hojným než obvykle, a někdy namísto měsíčního, krvácení. To znamená, že během tohoto období útlumu práce vaječníků, které lékaři nazývají perimenopauza, krvácení není nebezpečné a může nastat normálně.

Pokud však menopauza již přijde, to je, že jste neměli měsíční nebo krvácení, nejméně 12 měsíců v řadě, vzhled krvavého výboje z pochvy není normální a může znamenat některé poruchy a onemocnění.

Co říkají krvavé těsnění během menopauzy?

Ve většině případů není krvácení nebezpečné a mluví o malých poruchách, které jsou úspěšné. Nicméně, není možné tento problém podceňovat, protože některé ženy mají tyto vypouštění mohou znamenat maligní onemocnění, jako je rakovina děložního hrdla, rakovina vaginální, děložní rakovina.

Co dělat, kdybych měl krvácení?

Nalezení stopy na spodní prádlo nebo toaletní papír, nejprve zkuste nainstalovat, kde se krev rozlišuje. Krev může být přidělena nejen z vagíny, ale také z konečníku nebo močového měchýře.

Samozřejmě budete muset navštívit lékaře v každém případě, bez ohledu na to, kde krev pochází, ale učit se zdroj krvácení, můžete okamžitě kontaktovat požadovaný lékař (například pokud je krev přidělena ze zadního průchodu, Pak se musíte kontaktovat proctologa, a ne na gynekologa).

Aby bylo možné určit zdroj hnědých sekrek, použijte tampon instalací do vagíny. Pokud tampon zůstane čistý, ale krev bude i nadále vyniknout, zdroj krve je zadní průchod nebo močový měchýř. V tomto případě navštivte svůj hranový terapeut, který dá směr na užší specialistu. Pokud je tampon absorbován krvácení, znamená to zdroj krvácení je vagina, děložní hrdlo nebo děloha, a musíte kontaktovat gynekologa.

Kdy se obrátit na gynekologa?

Mnoho žen s vědomím, že během měsíčního gynekologa nevytváří preventivní inspekci, počkejte na konce výběru a pak jděte k lékaři.

V této situaci je však nejlepší obrátit se k gynekologovi přesně, když krev stále vyniká. To pomůže lékaři vytvořit zdroj krve (vagina, děložního hrdla nebo dělohy) a také odhadnout intenzitu krvácení. Tato data budou během diagnózy velmi užitečná.

Jaké onemocnění mohou způsobit krvácení během menopauzy?

Existuje několik možných příčin hnědého výboje z pochvy během menopauzy, budeme nejčastější:

Příčina 1: VAJ-příbuzné vaginální změny

Během menopauzy v těle nejsou ženy již produkovány pohlavními hormony, což vede ke změnám v slizniční membráně vaginy, které se stává jemnějším. Ředění sliznice pochvy (atrofie) vede k tomu, že i malé škody způsobují krvácení různých stupňů hojnosti. Obvykle se krvácení objeví během nebo po pohlavním styku, ale může se také objevit po masturbace, gymnastika, jízdu na koni, cyklistiku a t.D.

Léčba: Pokud provádíte aktivní sexuální život a krvácení se objevují hlavně během nebo po sexu, pak začít používat umělé mazivo (mazivo), které lze zakoupit v lékárně. Více informací v článku Sexy život a vrchol.

S výrazným suchem v pochvě, váš gynekolog může doporučit použití vaginálních svíček, které obsahují estrogeny. Díky těm svíčkami je normalizována práce sliznicí membrány vaginy.

Pokud je navíc k suchu v pochvě, máte jiné příznaky menopauzy (silný Strach z tepla, pocení v noci a další.), pak může váš gynekolog určí náhradní hormonální terapie.

Důvod 2: Zánět vagíny (vaginitida) a děložního čípku (cervicitid)

Zánětlivé procesy v genitálních cestách se mohou vyvíjet v každém věku bez ohledu na to, zda žijete sex. Tak například kandidóza (drozd) Může způsobit zánět a krvácení po vyvrcholení, i když nemáte sexuální život.

Pokud žijete sex, pak může být příčina zánětu sexuálně přenosné infekce. Sexuálně přenosná onemocnění, jako je kapavka, Trichomoniaz, chlamydia, Může způsobit nejen zánět vagíny, ale také zánět děložního čípku.

Kromě krvácení se mohou také objevit Výběr bílé, žluté nebo zelené, Nepříjemný zápach v intimním prostoru, svědění, nepohodlí a suchost v pochvě.

Léčba: závisí na výsledcích průzkumu (stěr na flóru) Kdo pomůže vyjasnit diagnózu. Pod kandidózou se používají antifungální léky, antibiotika jsou předepsána bakteriálními infekcemi. Po skončení průběhu léčby budete muset navštívit gynekolog a projít re-stěrkou na flóře.

Příčina 3: Polyp Cervix

Polyp Uterus je nadměrný pěstování sliznice, která má typ kopání a může být snadno poškozeno, což způsobuje vznik krvácení. Důvody pro vzhled polypů nejsou známy: mohou být způsobeny chronickými infekcemi a zánětem, oběhovým poškozením nebo hormonálními poruchami.

Většina polypů má benigní povahu, ale někdy může dojít k změnám prekancery a rakoviny v polypu. Pro objasnění povahy Polypy může lékař vzít Poštu na cytologii nebo produkci Biopsie děložního čípku.

Léčba: Pokud Cervikální polyp způsobuje krvácení, má velké velikosti, nebo výsledky cytologie a biopsie označují možné nežádoucí změny, polyp je odstraněn a poté zaslán do histologického vyšetření.

Příčina 4: Polyp děloha

Polyp dělo je růst sekce endometria (vnitřní vrstva dělohy), která vyčnívá do děložní dutiny. Polyp může mít různé rozměry: od několika milimetrů na několik centimetrů. Většina děložních polypů má benigní povahu, ale někdy mohou obsahovat rakovinné buňky nebo buňky, které mohou být znovuzrozeny na rakovinu.

Je třeba poznamenat, že polypy dělohy se často objevují u žen starších 40-45 let, a důvodem pro to může být hormonální změny, které se vyskytují v těle během Klimaků.

Chcete-li objasnit diagnózu, může váš gynekolog přiřadit ultrazvuk dělohy přes vaginu (transvaginální ultrazvuk), hysteroskopii nebo provést škrábání dělohy.

Léčba: Ne všechny polypy dělohy vyžadují léčbu. Pokud má Polyp malou velikost a benigní povahu, léčba není jmenována. Nicméně, musíte pravidelně navštívit gynekolog, který zajistí, že polyp "chová".

Demontáž polypů může být vyrobeno během škrábání dělohy nebo během hysteroskopie. Dálkový polyp je pak odeslán do histologického vyšetření, aby se objasnilo, zda v něm nejsou žádné rakoviny. Na našich stránkách je článek věnovaný tomuto tématu: Polypy dělohy: Příčiny, symptomy, léčba.

Příčina 5: Myom Uterus

Moma děloha je benigní svalový nádor dělohy, který se téměř nikdy nevyvíjí do rakoviny. Myom dělohy se zpravidla objevuje u žen před nástupem Klimaků, jako hlavní role ve vývoji tohoto onemocnění hraje sex hormony. Po výskytu menopauzy, kdy se úroveň pohlavních hormonů v krvi velmi nízká, děloha je obvykle snížena o velikosti a dodává méně problémů s jeho "hostou".

Mioma dělohy může způsobit krvácení v období menopauze v případě, že se žena dostane náhradní hormonální terapie, Nebo prochází kurz fytoterapie se zeleninovými estrogeny. A extrémně vzácný miom může způsobit krvácení, pokud žena nedostane hormony.

Léčba momy: Záleží na velikosti myomatu, počtu myomatózních uzlů v děloze, stupeň závažnosti příznaků. Léčba léčiva může být jmenována, operace odstranění MOMA. Pokud má Myom velké velikosti nebo přináší mnoho nepříjemností (například způsobuje krvácení dělohy), může vám lékař nabídnout, abyste odstranili dělohy.

Na našich stránkách tam Samostatný článek věnovaný Mome.

Příčina 6: Vaginální rakovina

Rakovina vagina se setká s poměrně zřídka. Hlavním rizikovým faktorem pro rakovinu vaginy je věk ženy: většina žen, které byly identifikovány vakinální rakovinou, byla starší 60 let.

V raných fázích může být nemoc asymptomatic, ale s progresí rakoviny jsou krvavé výboje z pochvy různých stupňů hojnosti (z několika kapek do plného krvácení, jako během menstruace). Může se také objevit vodnatý transparentní výtok, pocit cizího těla (řezání) do pochvy, bolest v oblasti rozkroku během močení nebo defecation.

Váš gynekolog může detekovat známky rakoviny vaginy během obvyklé inspekce v křesle. Pro potvrzení diagnózy může lékař držet Kolposkopy Obě biopsie. Materiál získaný během biopsie je pak zaslán do histologického vyšetření, což pomůže pochopit, zda existují rakovinné buňky.

Léčba: závisí na typu rakoviny, jeho fázi, ve vašem věku a dalších faktorech. Základní metody léčby rakovinou Jedná se o chirurgický provoz, léčivou léčbu (chemoterapie) a radioterapie.

Důvod 7: Cervikální rakovina

Cervikální rakovina se vyskytuje častěji než rakovina vagina a jeho hlavní důvod je virová infekce způsobená Papilloma virus nebo hpv. V raných fázích, onemocnění obvykle probíhá asymptomatický, ale s progresí rakoviny se mohou objevit krvavé výboje, bohatý vodnatý výtok s nepříjemným zápachem, bolestí během pohlavního styku.

Aby se zabránilo rozvoji rakoviny děložního čípku, musí každá žena jednou za rok předat cytologickou vyšetření (Poštu na cytologii). S pomocí cytologických smear můžete identifikovat nežádoucí změny v nejranějších fázích, kdy nemoc úspěšně léčí.

Diagnóza rakoviny děložního čípku je obvykle instalována na základě histologického vyšetření.

Léčba: závisí na typu rakoviny, jeho fázi, ve vašem věku a dalších faktorech. Základní metody léčby rakovinou Jedná se o chirurgický provoz, léčivou léčbu (chemoterapie) a radioterapie.

Důvod 8: Rakovina dělohy (rakovina endometria)

Endometrium je sliznická membrána dělohy, takže někdy se označí rakovina endometria se nazývá rakovina dělohy (což není přesně přesně, ale je to jasnější). Hlavním příznakem rakoviny dělohy je krvácení nebo krvácení dělohy. Proto není nikdy nutné podceňovat krvácení, pokud máte menopauzu. Čím dřívější rakovina dělohy je odhalena, tím větší je šance, aby ho vytvrdil, smazání dělohy. Při diagnostice karcinomu endometria Ultrazvuk Uterus, Hysteroskopie, endometriální biopsie a další vyšetřovací metody.

Léčba: závisí na typu rakoviny, jeho fázi, ve vašem věku a dalších faktorech. Základní metody léčby rakovinou Jedná se o chirurgický provoz, léčivou léčbu (chemoterapie) a radioterapie. Na našich stránkách je článek věnovaný tomuto tématu: Rakovina dělohy: Příčiny, symptomy, léčba.