Spermogram pravidla: jak zlepšit ukazatele

Spermogram je rozpoznán jako hlavní způsob diagnostiky plodnosti mužských genitálních buněk. Analýza spermií je podrobná charakteristika ejakulátu osiva, což umožňuje identifikovat nejen patologické spermie, ale také nemoci mužské sexuální sféry. Světová zdravotnická organizace vyvinula doporučení, jak sloužit spermogramu, pravidla pro přípravu řízení, aby se získala nejpřesnější odpověď a vysoce kvalitní materiál pro ženské vejce.

Příprava

Důležitým bodem je příprava na dodávku spermogramu. Dodržování doporučení lékaře Andrologist zvyšuje pravděpodobnost získání ejakulátu osiva odpovídající normálnímu ukazatelům spermogramu:

Patologické tvary spermie

  • plodnost;
  • mobilita;
  • viskozita;
  • objem;
  • splatnost;
  • životaschopnost;
  • přítomnost nečistot;
  • Morfologie.

Doufám, že na spermamma je uložena manželskými páry, které nemohou představit dítě na jeden rok aktivního sexuálního života, aniž by využívala prevenci těhotenství.

Pravidla pro předávání spermií stanoví postup jak ve specializované lékařské instituci a doma:

  1. Spermie je vhodnější provést v lékařské instituci. Získaný materiál okamžitě odešle do laboratoře pro další výzkum. Cum může být předán do speciálního sterilního kontejneru s hermetickým balením navrženým laboratorním lékařem. Před zahájením postupu vám lékař řekne, jak projít analýzou. Pro získání spermií na klinice nabízejí zvláštní kondom, ve kterém není mazivo.
  2. Aby se odevzdat analýzu doma, je nutné připravit se předem: zajistit přítomnost sterilní nádoby, teplotního režimu, rychlé přepravy (ne více než jednu hodinu od okamžiku ejakulace), obraťte se na specialistu na laboratoř jako analýzu je vzdát. Před odesláním spermií laboratoře je nutné vyloučit přímé sluneční světlo na něm. Nejpohodlnější podmínky pro přepravu osiva materiálu jsou vytvořeny v podpaží.

Masturbace zůstává hlavním způsobem získání semenné tekutiny. Můžete použít přerušený sexuální akt, ale kvalita materiálu bude snížena.

Před průchodem spermogramu dodržuje následující doporučení a požadavky na zlepšení kvality spermií:

  • Absence sexuálního života a masturbace po dobu 3-7 dnů zvyšuje mobilitu spermií. Abstinence před spermií - předpokladem přímým lékařem. Když se opakované analýzy dodržují do stejného časového intervalu. Spermogram je žádoucí zkontrolovat několik laboratoří, aby získal kladnou odpověď.
  • Odevzdání analýzy by nemělo předcházet tepelný dopad na genitální orgány a tělo jako celek. Z návštěvy vany, sauny, horké lázně by měly být odmítnuty.
  • Použití drog ovlivňuje morfologii. Jejich recepce by měla být zastavena nejméně 10-14 dní před očekávaným datem analýzy. Při použití všech léčiv by mělo být informováno o lékaři před zahájením řízení.
  • Zánětlivá onemocnění sexuální sféry narušují morfologický obraz analýzy. Před plánovaným pojetím musíte eliminovat všechny provokativní faktory.
  • Příprava, která se provádí před spermií, eliminuje použití alkoholu a tabáku.
  • Prodloužený spermogram je možný za podmínek dostatečného objemu materiálu ve studii: nejméně 2 ml spermií. Biologická hodnota spermií má první část tekutiny osiva.
  • Absence negativních výrobních a domácích faktorů (práce v horkých obchodech, v podmínkách zvýšeného záření) zlepšuje spermogramy.
  • Plná výživa s převrácností ve stravě produktů proteinového původu zvyšuje šance na úspěšnou koncepci.

Objednávka a příprava na spermatogeneze

Pod spermatogeneze znamená proces rozvoje mužských genitálních buněk. Cerematogeneze buňky procházejí komplexní vývojovou cestu, stopu, která mohou být spermií. Hlavním úkolem spermatogeneze je detekce spermií (primitivní buňky), které jsou převedeny na spermie zralé s normální morfologií.

Spermogram, který je předepsán při neplodnosti, je zaměřen na dvě kritéria:

  • Diagnóza patologického spermií zabraňuje úspěšnému pojetí;
  • Identifikace infekčních onemocnění přenášených sexuálním.

Surveyor Structure

Mikroskopické vyšetření je také podléhající nezralým prvkům spermatogeneze, leukocytů, červených krvinek, epiteliálních buněk. Analýza spermogramu umožňuje určit příčinu mužské neplodnosti a další léčebné taktiky.

Důležitým významem je procento poměr leukocytů v spermie. Pokud 1 ml semenné tekutiny obsahuje více než 1 milion leukocytů, označuje zánětlivý proces. Čím vyšší procento leukocytů, tím větší patogenní flóra způsobuje akutní zánět.

Patologické tvary spermie

Pokud jsou leukocyty normální, ale přilepené dohromady, znamená zánět prostaty. Klinický projev takového stavu je hnilentní výtok z uretry, které vyžadují další bakteriologický výzkum pro identifikaci příčinného činidla nemoci.

Před průchodem spermogramu je nutné eliminovat všechny provokativní faktory, které mohou ovlivnit mobilitu spermií. Provedení analýzy je žádoucí vybrat specializovanou lékařskou instituci s dobrou pověstí.

Zpravidla poskytují služby vysoce profesionálních specialistů (spermologů, Andrologists, reproduktologů) soukromé kliniky, ve kterých můžete získat podrobné informace o tom, co používá spermogram a jak jej projít.

Typy spermogramu

Hodnotit kvalitu semenných tekutin, morfologických charakteristik, mobilita spermogramu pomůže rozdělit na konkrétní druhy.

Typy spermogramu jsou uvedeny v tabulce:

VýsledekInterpretace a další taktika
NimosmondimiaNormou spermogramu odpovídající nezbytným lékařským kritériím
NormozooSpermiaCharakteristika úrodné schopnosti ejakulátoru semen, což umožňuje malé odchylky od normy způsobené přítomností prvků spermatogeneze
LeukocytospermiaVzhled leukocytů v spermie. Další vyšetření pacienta je zaměřena na identifikaci příčiny zvýšeného obsahu leukocytů v spermie. Stanovení úrovně hlavních hormonů: testosteron, progesteron, estradiol, luteinizující, folikulární, prolaktin, tg. Komplex diagnostických opatření také zahrnuje ultrazvukové vyšetření šourku, stěr na flóru.
OligospermiaNedostatečný objem spermií. Určení úrovně hlavních hormonů, ultrazvukové vyšetření šourku, transrektální ultrazvukové ultrazvukové, prostaty, osivo bubliny.
HemospermiaVzhled krve v spermie. Dále se ukázalo, že identifikuje příčinu vzhledu červených krvinek v ejakulátu: stěr na patogenní flóru, ultrazvukový šourek.
AsthenozoospermiaSnížená mobilita spermie. Pro stanovení důvodu snížení mobility bude nutné naučit se úroveň hlavních hormonů, zkoumat šourek.
NekricospermiaŽádné obývací spermie v sestaveném materiálu. Bude nutné se naučit výše uvedené analýzy, stejně jako biopsie varlat (jejich přívěsky).
TeratozoospermiaVznik velkého počtu spermií s vadným genetickým materiálem, který brání přírodní koncepci.

V andronologickém oddělení laboratoře se analýza spermogramu provádí v několika směrech:

Pohled na spermocCo je součástí parametrů průzkumuMetoda výzkumu
StandardPlánovaný přehled spermií v průběhu terapieVyhodnocení hlavních ukazatelů
Andrologické (rozšířené)Analýza fyzikálně-chemických ukazatelů, stanovení množství životaschopných spermií po barvení-mikroskopie, počítačová diagnostika s určením velikosti každého spermiíMorfologie spermií pro krunel (speciální metoda zbarvení)
EmbryologieStanovení doby trvání životaschopnosti spermií ve vnějším prostředí k určení jejich úrodné schopnosti otěhotnětMorfologie spermií u krunelu

Příprava na odevzdání analýzy vyžaduje dodržování doporučení spermologa. Šance na úspěch se zvyšují, pokud je konzultován manželský pár, jak předat spermie vykonává všechny potřebné požadavky, eliminované provokující faktory. Zanušení tohoto pravidla ovlivňuje výsledek průzkumu.