Co je to fertilita okna

Fitness okno ve fyziologickém smyslu napovídá časový interval, když se blíží pravděpodobnost otěhotnění 100%. Výpočet plodné fáze může žena samostatně plánovat ofenzívu těhotenství v požadovaném čase.

Doba trvání menstruačního cyklu: dny

Uveďte v kalendáři datum zahájení a datum konce menstruace:


Menstruace

Ovulace je možná

Bezpečný den

Odhadovaný den ovulace

Co je plodnost

Fertilita žen (plodnost) závisí na faktorech, které ovlivňují schopnost ženy otěhotnět, vydržet a porodit zdravého potomku. Fertilita je považována za vysoká, pokud žena může splnit sen mateřství v jakémkoliv požadovaném čase, nepokouší se stimulovat ovulace nebo jiné metody pro úspěšné hnojení. Je ovulace je rozpoznána jako hlavní faktor v plodnosti žen, když schopnost otěhotnět maximum.

Takže tělo ženy zachovává plodnost během celého reprodukčního období, vyplývá z raného věku, aby se postaral o sexuální vzdělávání dívky. Vyhýbání se provokujícím faktorům, můžete úspěšně představit a porodit zdravého dítěte. Nicméně i při absenci viditelných příčin žen neplodnosti, může být způsobena působením antispermálních protilátek, které tělo žen produkuje na antigeny mužských pohlaví. Přítomnost zranění šourku, přenesené manipulace nebo onemocnění močové sféry, včetně onkologické povahy, určit menší důležitý faktor - mužská plodnost.

Jak určit fertilní okno

Vědět, jakou plodnost, žena může nezávisle určit dny příznivé pro hnojení, když studoval svůj menstruační cyklus alespoň po dobu 6 měsíců. K takové metodě, manželské páry, plánování času pro úspěšnou koncepci, eliminující extra napětí s neúspěšnými pokusy o otěhotnění.

Chcete-li získat co nejpřesnější výpočet plodných dnů, musíte znát přesné datum ovulace, kdy šplouchání luteinizačního hormonu vede k prasknutí dominantního folikulu a výstupu z dozrávajícího vejce. Pokud je menstruační cyklus stabilní a krvácení se zobrazí skrz přísně určité intervaly, určit toto číslo je snadné.

Například menstruační cyklus trvá 28 dní. Uprostřed cyklu padá na 14. číslo. Se stabilním cyklem, to lze považovat za den výstupu vejce. Folikulární fáze trvá až do ovulace (nejméně 7 dní, v průměru 12-14), ale 12, 13, 14 a 15 dní cyklu je rozpoznáno jako příznivé pro proces hnojení (vejce zůstává životaschopné pro další den Po příchodu z folikulu). S stabilním cyklem u žen bude toto období úrodným oknem. Těhotenství však může přijít do přilehlých čísel, pokud se cyklus změnil nebo chyba byla provedena v počítání. U žen, jejichž cyklus méně nebo více podmíněných standardů, výpočty produkují podobným způsobem, s přihlédnutím k několika dně v jednom směru nebo jiném.

Během počítání je snadné povolit chybu a není spojena s matematikou. Existují důvody, pro které lze fáze plodnosti posunout:

  • infekční-zánětlivý proces v reprodukčních sféře orgánů, podpora změny složení krčního hlenu, jakož i vzhledu adhezí;
  • neinfekční onemocnění (ovariální polycystická onemocnění, hypotyreóza, děložní, hyperprolaktinemie);
  • infekční onemocnění ovlivňující mozek;
  • Příjem léků proti bolesti obsahujícím kofein během ovulace;
  • hormonální nerovnováha během premenopauzy;
  • Brzy menopauza;
  • Příjem léčiv ovlivňujících výrobu genitálních hormonů (antikoncepce, neuroleptika, fytohormonů a jiných léků);
  • psycho-emocionální nestabilita;
  • Slabá aktivita spermií, chromozomálních anomálií;
  • Jednotlivé vlastnosti vaginálního prostředí, které přispívají k rychlejšímu pohybu spermií;
  • klimatická změna;
  • těžké fyzické a duševní zatížení;
  • Převedený stres.

Důležitý moment: Spermiatozoa v sexuálních cestách mohou žít až 7 dní, a pak se zvyšuje úrodné okno. Pro pochopení dítěte v tomto případě by mělo být považováno za 7-15 dnů cyklu.

Pravděpodobnost implantace embrya během období ovulace:

Menstruační cyklus
3-5 dní6-7 dnů8-9 den10-12 dní
0,3 - 0,7%1,4 - 5,6%18 - 37%6,9 - 2,8%

Můžete vypočítat úrodné dny jinými způsoby:

  1. Ultrazvukové vyšetření vaječníků ženy po zastavení menstruační sekrece (po dobu 5-6 dnů) umožňuje určit jejich průměr a počet aktivních folikulů. Norma zvažte velikost do 20-100 cm. Taková diagnostická metoda umožňuje předpovědět celkovou ženskou ženskou hostinu.
  2. Doma, plodnost může být stanovena pomocí speciálních testů, které ukazují úroveň folikulity a luteinizační hormony, které se aktivně podílejí na procesu hnojení. Zvýšená úroveň hormonu folikulity svědčí o nízké plodnosti v důsledku nedostatečného počtu zralých vajec. Vysoká koncentrace luteinizačního hormonu je pozorována 1-2 dny před ovulací a po. Žena tak samostatně určuje krmné okno pro několik menstruačních cyklů, které chtějí otěhotnět.
  3. Pravidelná měření bazální teploty. V době ovulace se teplota v konečníku stoupá, blíže menstruaci - pády. Sledování tohoto parametru, můžete vypočítat dny příznivé pro otěhotnění dítěte.
  4. Chcete-li odpovědět na otázku, zda je možné otěhotnět v plodnostech, lékař gynekolog - endokrinolog je studován ovulační rezervou žen.
Forecast Fertilita
Ovulační rezervace
Směřovat-20+2
Úroveň plodnostiNízkýStředníVysoký
Co znamenáŠance na těhotné minimálníPravděpodobnost problémů s koncepcí a nástrojem FETUS není vyloučenoÚrodné okno - šance na úspěšnou koncepci dosahují 100%

Jak zvýšit plodnost

Po dosažení věku 35 let věku se počet menstruačních cyklů bez ovulace zvyšuje v průměru až 5 krát ročně, šance na úspěšnou koncepci jsou znatelně sníženy. To je jeden z důvodů, kdy gynekologové doporučují ženy, aby porodili právě v časném reprodukčním věku.

Vysoká plodnost - spíše vzácný fenomén nejen u žen, ale také mezi muži. S největší pravděpodobností je to kvůli fyziologickému rysu těla. V tomto případě nejsou hormonální antikoncepci 100% prostředky, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství. V nepřítomnosti dodatečných finančních prostředků může být místní ochrana těhotná v 0,5-1% případů, přičemž ústní antikoncepce přísně v souladu se schématem.

Dodržování doporučení odborníků, můžete zvýšit celkovou plodnost:

  1. Včasná identifikace a eliminace faktorů přispívajících ke snížení plodnosti - klíčem k úspěšné léčbě.
  2. Můžete zvýšit plodnost použitím speciálních léků - ovulační stimulanty CLOSTBEGIT, CLOMIPHENE A OSTATNÍ. Je však třeba jmenovat pouze zúčastněný lékař. Sám, můžete si vzít vitamín a minerální komplexy a biologicky aktivní přísady vitrum, prognózit, mantna, kyselina listová a další.
  3. Pravidelný sexuální život (ne méně často 1-2 krát týdně) s trvalým sexuálním partnerem pozitivní vliv na výrobu ženských pohlavních hormonů a aktivuje imunitní systém jako celek.
  4. Dostatečný režim pití, vyvážená výživa s nedostatkem škodlivých produktů ve formě uzených, marinád, kofeinu, smažených, konzervovaných pokrmů a rychlých občerstvení zvyšuje šance na úspěšnou koncepci a nástrojů plodu. Low-kalorická dieta a hladovění se stávají startovacím mechanismem pro snížení ženské plodnosti.
  5. Odmítnutí špatných návyků ve formě užívání alkoholu v toxických dávkách, tabáku a užívání drog zvyšuje celkovou úroveň plodnosti.
  6. Aktivní životní styl a nedostatek psychotraumačních faktorů - ne méně důležitá složka terapie zaměřená na zvýšení ženské plodnosti.

Zejména důkladně studovat její tělo a menstruační cyklus, žena může samostatně definovat úrodné okno a čas pro úspěšnou koncepci. Péče o reprodukční zdraví a dodržování doporučení zúčastněného lékaře umožňuje snu mateřské do požadovaného času.