Fáze spermií zásadní aktivity z dozrávání na hnojení nebo smrt

Fáze spermií zásadní aktivity z dozrávání na hnojení nebo smrt

Život spermatu se skládá ze fází: narození, růst, zrání, hnojení nebo smrt. Doba zrání spermií - asi 72 dní. Průměrná délka života spermií po ejakulaci je asi 7 dní.

Porodní spermie

Jak víte, narození nového života začíná po fúzi vejce a spermií. A jaký je proces narození a zrání spermií samotného spermatu? Podívejme se podrobně tuto otázku.

Je známo, že mladší 5 let jsou varlata (pánské sexuální gláty) ve stavu tzv. Relativního odpočinku. Přibližně na období od 6 do 10 let mají chlapci již první "embrya budoucí spermie" (spermatogonie). Co se týče úplného procesu vytvoření zralých spermií, bude to možné 15-16 let. Zralé spermie má hlavu, krk, tělo (meziprodukt) a ocas. Nejdůležitější částí je samozřejmě v hlavě. Existuje speciální jádro, které také přináší geny Fathers na vejce. Kromě toho dochází k akrosomě v hlavě - taková speciální struktura, která má ve své složení enzymy nezbytné pro rozpuštění buněčné stěny vejce. Pokud se podíváte na hlavu spermií shora, bude mít zaoblenou formu. Pokud se podíváte na stranu - pak hlava bude trochu byt. Pokud jde o funkci ocasu, nejdůležitější je pohyb. S tímto ocasem má spermie schopnost pohybovat se rychlostí 2-3 milimetrů za minutu.

Fáze spermií zásadní aktivity z dozrávání na hnojení nebo smrt

Růstový spermieov

Je známo, že spermie je velmi rychle roste. Takže termín jejich růstu (zrání) je pouze 72 dní. Ale tento proces sám je poměrně komplikovaný, vícestupňový. Vývoj spermií musí projít 4 etapy: spermie, spermatocyt, spermatid, spermospozeoidní zralost.

Doslova každá sekunda v varlatech mužů je tvořena asi tisíc spermatozó. Asi 72 milionů nových buněk se objeví každý den, které jsou navrženy tak, aby zahájily nový život. Ale stojí za zmínku, že daleko od všech spermií může hnojit vejce. Seznamte se a ti, kteří nejsou schopni. Z tohoto důvodu proces zničení defektního spermie. Ale i poté, obrovské množství nízko kvalitních spermií, je stále něco na konečném cíli - jeho vaječné buňky. V zásadě není z nich příliš mnoho. A nemají vliv na hnojení schopnosti spermatu. Pokud se počet neschopných spermií začne zvyšovat člověka, pak mohou problémy s neplodností.

Fáze spermií zásadní aktivity z dozrávání na hnojení nebo smrt

Proces tvorby spermií začíná přibližně od okamžiku sexuální zralosti. Tento proces pokračuje doslovně až do smrti člověka. To je, a to i ve stáří, muž produkuje spermie.

Spermie zrání

Spermatozoa může růst pouze za určitých podmínek: Je třeba určitou teplotu. Speciální inkubátor pro zrání spermie je šourek. Vzhledem k jeho umístění je vytvořena požadovaná teplota. Kromě toho existují také speciální svaly, které jsou schopny pohybovat varlata na nebo blíže k tělu (závisí na teplotě kolem). Optimální teplota pro spermatogeneze dochází tedy. Je nutné vědět, že velmi nízké teploty mohou narušit proces zrání spermií. Stojí také za to myslet na ty, kteří milují nosit velmi blízké zbabělce nebo si velmi horké lázně. Takoví kluci přírodní mechanismus termoregulace funguje špatně. A kvůli tomu je proces zrání spermií výrazně snížen.

Fáze spermií zásadní aktivity z dozrávání na hnojení nebo smrt

Když je spermie zralé - spadají do přívěsků vajec. Tam ve zvláštním živném médiu dochází k jejich závěrečným zrání (po dobu dvou až čtyř týdnů). Tam získají schopnost rychle pohybovat. V přípojkách vajec zůstává spermie, dokud nepřijde čas ejakulace. A kdyby nepřišla do jednoho měsíce, pak spermie bude prostě zemřít. Místo toho, nová šarže "sledoval bojovníci lásky" zraje.

Účast spermií v procesu hnojení

Když se vyskytne sexuální vzrušení, pak spermie, která se nahromadila v přívěsku varlat, je hozen přímo do uretry. Tam jsou smíšené se tajemstvím semen bubliny, prostaty. Dojde k aktivaci jejich mobility. Tajemství prostaty gland také dává spermii velmi charakteristický zápach. Pokud vůně spermií není, pak to naznačuje nedostatek tajemství prostaty. Během ejakulace je spermie vyhozena z spermií, prostaty a semenných bublin. Když se konala ejakulace, pak poté, co tento spermie nemůže žít velmi dlouho: přibližně 48-72 hodin.

Spermatozoa si zvyknout na alkalické prostředí od dětství. A v pochvě (v kyselém prostředí) začnou umírat ve velkých množstvích. Takže z obrovského počtu spermií přežije jen pár tisíc. Z tohoto počtu nebude mít všechny spermií překonat bariéru ve formě děložního čípku. Ti, kteří to ještě mohou udělat, částečně zahynuli v děloze. Další část těchto samců buněk nespadá do děložní skupiny, kde se nachází zralé vejce. Jak vidíte, cesta spermií je velmi komplikovaná a dlouhá. Obecně platí, že průměrná rychlost pohybu "sledovaných vojáků lásky" je 3 mm za minutu ženského pohlaví. To je doslova několik minut po ejakulaci, mohou už dosáhnout cílového vejce.

Pokud je buňka vaječných buňka připravena na proces hnojení, pak spermie, které dostali, se bude snažit zúčastnit hnojení. Pokud vejce ještě nevyjde z vaječníku (neexistovala žádná ovulace), pak spermie bude čekat na to. Je pravda, že nemají spoustu času (asi 7 dní).

Zajímavá fakta o spermie

Zajímavý bod je skutečnost, že pouze jedna spermie bude stačit pro hnojení vejce. Ale pro jeho úspěšný pohyb vajíčku je skutečnost nezbytná pro přítomnost vysoce kvalitních spermií. Žádný spermie není schopen proniknout do membrány ženské sexuální buňky přes membránu. Obecně platí, že počet mužských genitálních buněk (spermií) v spermatu je velmi důležitý pro hnojení schopností člověka.

Obecně platí, že množství spermií, které vyniká, když je ejakulace individuálně. Částka se může pohybovat od 1 do 10 ml. V průměru je jeho objem 3-4 ml. Normálně v takovém množství spermií obsahuje někde 200-400 milionů spermií. Ale obecně, pro hnojení, to není důležité, ne tolik jako kvalita spermií. Velký objem spermií nemůže zaručit velké hnojivé schopnosti.

Zajímavá skutečnost je také považována za skutečnost, že čím častěji má člověk ejakulace, je zde menší spermie. Pokud dojde k ejakulaci příliš často, výrazně se změní konzistence spermií (stává se velmi tekutinou). Plná aktualizace spermií v těle člověka se vyskytuje někde 2-2,5 měsíce.