Helba - využití rostlin pro ženy

Helba se vztahuje na univerzální rostliny, které mají řadu užitečných vlastností a léčí s jedním onemocněním. Tato tráva je známa na světě různými způsoby, existují taková jména jako fenegegrací, Shambal, Helba, velbloudí tráva, řecký seno a trojúhelníkové. Kromě toho je Helba populární nejen jako léčivá nebo kosmetika, ale také jako koření.

V zemích, jako je Egypt a Etiopie, Helb se používá k přípravě chleba, označovaného jako "Hulb" nebo "abish". V Turecku se čaj připravuje v trávě, která odstraňuje křeče v žaludku způsobené neobvyklým jídlem pro tělo. Často se fenegreek používá jako přísada do nádobí ze zeleniny, protože jim pomáhá lépe absorbovat. Fenugger je součástí Hvel-Sunnels a Curry.

Starověké řecké léčitelé Hippokrates vysoce oceňoval Fenugreek jako jedinečný léčivý činidlo. Terapeutické vlastnosti Helba byly také známy ve starověkém Egyptě, to bylo často používáno během těžkého porodu a problémy s kojením. V arabských zemích je obvyklé jíst smažená semena Helba na hrudi a boky. Moderní vědci potvrzují, že fenugneur má úžasné vlastnosti.

Fenugger se používá jako prostředek intravenózních aplikací a vnějších. Chcete-li správně léčit patologii s touto trávou, je užitečné vědět, jaké vlastnosti má, a jak jej používat.

Příznivé funkce

Fenegeek je rostlinný hormon, podobný jejich vlastnostem na estrogen. Tento typ hormonu je důležitý pro ženského organismu v prvních fázích růstu endometria a dominantního folikulu. Estrogen je zodpovědný za správné fungování reprodukčního systému, omlazuje tělo. Rostlinné hormony fenegegrací (fytoestrogeny) jsou nezbytné pro ženy v těle, jehož je vysoká úroveň pánských hormonů.

Kromě toho má Fenugneur vlastnosti:

  1. vystavení;
  2. snižuje teplo;
  3. snižuje obsah cholesterolu v krvi;
  4. normalizuje krevní oběh;
  5. Neutralizuje patogenní mikroorganismy;
  6. rozpouští sliznice v infekčních onemocnění;
  7. zachází s poruchami gastrointestinálního traktu;
  8. Pozitivní ovlivňuje stav kůže a vlasů.

Rostlina je známá svým uklidňujícím účinkem, zmírňuje zánět, léčí nervózní, dýchací a reprodukční porušení, v souvislosti s tím, Helb je jmenován pacienti, kteří utrpěli těžké formy onemocnění, aby posílili organismus oběti.

Použití pro těhotné ženy

Semena fenugraka s výhodou užívají po porodu: jejich léčivé vlastnosti mají příznivý vliv na záda, posilují imunitní systém a podporují laktaci. Helbber olej je předepsán s pacientským diabetem v důsledku schopnosti snížit množství cukru v krvi. Snižuje bolest v krku s virovými onemocněním.

Stejně jako semena, olej je užitečný k pití během kojení. Helba se používá v gynekologických onemocněních a sníží negativní účinky menopauzy a kritických dnů. Tráva se používá k stimulaci porodu.

Helba jako kosmetika

Fenugger se dobře osvědčil při odchodu do vlasů a kůže. Je snadné se připravit samostatně doma. Chelby semena a olej se používají k obnovení krytu vlasů, protože zabrání vypadávání vlasů a přispívají k jejich růstu.

V alternativní medicíně existují tři hlavní a účinné recepty, jak trvat na Helbu tak, aby to užitečný vliv na vlasy:

  • Pro obnovení poškozených vlasů se doporučuje míchat několik kapek olejů santalového dřeva a rukávů se dvěma lžícím kokosového oleje a pak zahřátí. Hotový nápravný prostředek musí být třel kruhovými pohyby v pokožce hlavy a vlasů. Chcete-li získat léčivý efekt, měli byste zpracovat všechny prameny. Olej musí být udržován na hlavě po dobu nejméně za hodinu, je vhodné ponechat masku na noc. Opláchněte hlavu šamponem.
  • Vařili špetku semen Helba a dejte posílení asi hodinu. Po vypršení času vyprší infuzi, aby se nalije do kontejneru s pulverizátorem. Použijte alespoň třikrát denně na mokré vlasy a vysuší. Po postupu je vyznačeno urychlený růst vlasů, stanou se hromadnou, měkčí, čerstvou a získávají přírodní lesk. Infuze má pozitivní vliv na kořeny vlasů, takže je těžké, očistuje pokožku.
  • Chcete-li zastavit vypadávání vlasů, měli byste vařit polévkovou lžíci halby semen, dokud se obrátí na Cashitz. Pro větší účinek hojení je nutné kombinovat semena s černým Tmin. Výsledné prostředky k použití na vlasy a nechat dvacet minut, po kterém potřebujete umýt hlavu.

Semena fenegegrací obnovení a tón pokožky obličeje:

  1. Aby se maska ​​proti akné, je nutné mixovat pět až sedm gramů semen halby s lžící olivového oleje. Po požádání opustit masku půl hodiny, pak si obličej omyjte vodou.
  2. Pro živnou masku budete muset míchat pět gramů sekaných semen helb, žloutku, medu, kmínu a olivových olejů. Kapalina spustit do kůže obličeje a nechat dvacet minut, po promytí vodou.
  3. Maska pro hydratační pokožku by měla být připravena ze semen Helb, medu, mrkve šťávy a aloe. Komponenty jsou užívány ve stejných objemech a smíšených, výsledná maska ​​je ponechána na dvacet minut, pak opláchněte obličej vodou.

Recepty

Takzvaný "žlutý čajová helb" má velkou popularitu mezi ženami. Nápoj je příjemný ochutnat a zachází s oslabeným organismem během infekčních onemocnění. Je brát pít v bolestivých menstruaci a intestinálních poruchách. Prostor je populární a protože neexistují kontraindikace a negativní důsledky. Přípravek čaje poradí pití denně v preventivních účelech.

Před vařením čaje, umyjte semena Helb. Ne více než dva lžičky fenugrakace vařit sedm minut. Zlato nebo koření přicházejí pro chuť.

Fenugger pomáhá přiápění dítěte. 17 gramů semen fenegegrací se vaří asi šest minut na slabém plameni. Vydejte si nápoj nejméně jeden měsíc několikrát denně. V jiném receptu je nutné trvat semena halby ve vodě do dvou hodin, po které je možné jíst kapalinu třikrát denně.

Odborníci doporučují zbavit se semen, protože obsahují cenné potravinářské vlákna.

Při léčbě onemocnění sexuálního systému pro ženské tělo se zapadá odváže této rostliny. Pro pití je nutné vzít lžíci nasekané semen Helba a nalít vařenou vodu, podání. Vzít jeden třetí pohár před jídlem.

Pro zvýšení objemu prsu a udržování jeho kulatosti, olej Helb. Pro tyto účely potřebujete šest kapek olejového mixu s plátnem olejem a kulatými masážními pohyby. Je nutné umožnit pokožku hrudníku absorbovat kapalinu, pak omyjte veškerou teplou vodu. Postup by měl být prováděn pravidelně.

Vliv Helba na proces výroby mateřského mléka není studován, ale ne jediný případ byl poznamenán, když žena čelí problémům při krmení. Podle získaných dat po dni po obdržení čaje z fenuegreek se zlepšuje laktace.

Pro přípravu čaje bude požadována promytá semena rostliny, je žádoucí je namočit po dobu dvou hodin, pak nalijte sklenici vody a vařte deset minut. Vezměte čaj třikrát denně.

Kontraindikace

Fenugger se nedoporučuje používat:

  • během těhotenství;
  • se zvýšenou hladinou estrogenového hormonu;
  • s estrogenně závislými nádory orgánů malé pánve a mléčných žláz;
  • S alergiemi na trávě.

Vezměte čaje, chalba infuzi a deky následuje až po skončení menstruace nebo k nim, protože pravděpodobnost silného krvácení. Z tohoto důvodu je Fenegreek přísně kontraindikován ženami, které mají hyperkers.

Dlouhodobé užívání Helba vede k bolesti v břiše, alergických reakcích, vůně javorového sirupu začíná na kůži. Poslední symptom není nebezpečný pro zdraví ženy, ale při návštěvě lékaře, je nutné mu vysvětlit důvod vůně tak, aby to nebere na onemocnění endokrinního systému.

Doporučení pro použití Helb

Při použití halby semen v kulinářských účelech musíte nejprve dodat, abyste odstranili hořkou chuť. Semena musí trvat přesně tak, jak je uvedeno v receptu. Připravené hnědé semeny získávají světle hnědou barvu. Pokud se stanou červenou, dá to hořké jídlo

Léčivé účely se používají sušená semena s příjemným zápachem. Aby se předešlo problémům s vůní těla po dlouhém použití fenegegrací, musíte každý den osprchovat a pít dostatek vody. Doporučuje se pít čaj z semen Helba, protože to nedává pot, který je nepříjemný zápach.

Fenugger roste především na území východních zemí, takže není možné jej sestavit. Semena a olej z této rostliny se prodávají v lékárnách za dostupné ceny nebo online obchody.