Nejlepší aditiva, vitamíny, bylinky pro zvýšení testosteronu

Článek je založen na studiích publikovaných na pubmedu

Testosteron je hlavní sex hormon mužů, také důležité a pro zdraví žen.

Je nepostradatelné pro svalové nahromadění, hubnutí a pohodu.

Špatný životní styl vede k Snížení obsahu testosteronu v mužském těle.

Přírodní doplňky výživy pomohou zvýšit tento hormon. Nedávají testosteronu, aby se změní na estrogen, a také zvýšit úroveň jiných hormonů spojených s testosteronem.

jeden. Kyselina d-asparaginová

Tato originální aminokyselina je zodpovědná za Luteinizing Level a Hormon stimulující folikulu. Luteinizující hormon, zase ovlivňuje lipové buňky, které jsou zodpovědné za výrobu testosteronu.

Prodloužený příjem kyseliny d-asparaginové zvyšuje výrobu testosteronu a hladiny luteinizačního hormonu (zdroj).

Je známo, že tato aminokyselina zlepšuje výrobu a kvalitu spermií. Byly provedeny testy, ve kterých byli muži s nízkou kvalitou spermií odebírány kyselinou d-asparagovou. Podle výsledků studie se numerické ukazatele spermií zvýšily téměř dvakrát (zdroj).

Vědci prokázali, že přijímání D-asparaginové kyseliny je užitečná pro muže se špatnými spermiemi a pro lidi s nízkým testosteronem, a nemá vliv na úroveň tohoto hormonu u zdravých lidí.

Chcete-li odstranit nedostatek testosteronu, vezměte kyselinu chřestou na 3 gramy denně.

2. Vitamín D

Vitamin D je vitamin, který je produkován kožními buňkami pod vlivem ultrafialového.

V lidském těle je reprezentován ve formě steroidního hormonu.

V současné době většina lidí tráví málo času na čerstvém vzduchu, což vede ke snížení nebo nedostatku vitamínu D.

Zvýšené akcie vitamínu D zvyšují hladiny testosteronu a zlepšuje indikátory závislé na něm, například kvalitu spermií (zdroj).

K tělu intenzivně produkovalo vitamín D, musíte být více na slunci. Můžete si ji také vzít v dávkové formě ve výši 3000 mě denně a zahrnout do diety bohaté na tento vitamín.

3. Tribulus terrestrix (kotevní role)

Tribulus terrestrix nebo pozemní kotvy - to je léčivá rostlina, která byla důkazem staletí používaných v tradiční medicíně.

Tribulus zvyšuje sexuální přitažlivost a zvyšuje hladinu testosteronu. Klinické studie mezi muži s erektilní dysfunkcí odhalily zlepšené sexuální zdraví a zvyšující se ukazatele testosteronu při přijímání tribulku.

90denní studium zahrnující muže s erektilní dysfunkcí ukázala, že přijímání tribulus zlepšuje sexuální zdraví a zvyšuje úroveň testosteronu o 16% (zdroj).

Vědci však neotvrzují vliv tribulku na zdraví lidí s normální úrovní testosteronu a mladých lidí, kteří se zabývají sporty.

čtyři. PJSC

Fenugger je další rostlina pro zvýšení testosteronu. Je také známý jako "Fenugrek".

Princip jeho činnosti je snížit počet enzymů, které převádí testosteron v estrogen.

Fenugpetika (FENUGRECA)

Vědecký experiment byl proveden mezi dvěma skupinami studentů mužů. Všichni jeho účastníci byli zaměstnáni po dobu dvou měsíců čtyřikrát týdně a testy jedné ze skupin dodatečně obdržely 500 mg fenugreek denně.

Účastníci skupiny obdrželi Fenugrek, Úroveň volného a běžného testosteronu významně zvýšil, zatímco účastníci z druhé skupiny zvýšený hormon byl menší. A také testy, které vzali fenegegrací, ztratili se v hmotnosti a staly se fyzikálněji.

V jiné studii, vliv fenegreek na sexuální funkci mužů a kvality života. Muži různých věků se zúčastnili soudu. Po dobu šesti týdnů, jeden byl pořízen denně 600 mg fenegegrací a další - placebo tablety.

Na konci experimentu, účastníci, kteří absolvovali FenugnEpen nárůst fyzické vytrvalosti (zdroj).

Na základě výzkumu:

  • Zvýšení libida: 81% skupiny.
  • Zlepšení sexuální aktivity: 66% skupiny.
  • Velká úroveň energie: U81% skupiny.
  • Zlepšení pohody: 55% skupiny.

Recepce 500 mg fenugrace za den zvyšuje testosteron a zlepšuje sexuální funkci jak u zdravých lidí, tak pro muže s nedostatkem tohoto pohlavního hormonu.

Pět. Zrzavý

Zázvor je populární koření, které již dlouho používají v alternativní medicíně.

Například má mnoho užitečných vlastností, snižuje zánětlivé procesy.

Studie ukázaly, že Ginger O má pozitivní vliv na hladiny testosteronu a sexuální funkce mužů.

Vědci také zjistili, že jeho recepce zvyšuje kvalitu spermií během neplodnosti mužů, včetně zvyšuje množství spermií.

V jednom z mála studií na lidi, 75 neplodných mužů denně přijaté doplňky zázvoru. O tři měsíce později měli 17% zvýšení hladin testosteronu a úroveň luteinizačního hormonu byla téměř zdvojená (zdroj)

Ačkoli tam byly malé studie o vlivu zázvoru na výrobu testosteronu, toto koření je bezpečné pro stravování a užitečné pro zdraví jako celek.

6. DGEA

DHEA (dehydromenyndrosteron) je přírodní hormon, který se vyrábí v lidském těle. Ovlivňuje hladinu testosteronu a estrogenu.

DGEA má největší vědeckou základnu ve srovnání s jinými přísadami, které zvyšují testosteron. V průběhu studií vědci zjistili, že denní příjem DHEA může zvýšit úroveň testosteronu na 20%.

Výsledky výzkumu jsou obecně nejednoznačné. Další testy se stejnými dávkami DSEA neukázaly žádnou účinnost.

7. Zinek

Zinek je životně důležitým minerálem, který ovlivňuje různé procesy v těle a je také slavný afrodiziakum.

Úroveň testosteronu má přímé spojení s úrovní zinku v těle. Studie ukázala, že pokud zdravý člověk nedostane zinek s jídlem, hladina testosteronu. V souladu s tím, člověk s nedostatkem zinku, který s potravinářským přísadou s tímto prvkem je zároveň stoupá testosteron.

Vědci také prokázali, že muži s neplodností dostávají zinek zvyšuje nejen testosteron, ale také počet aktivních spermií.

Výzkumníci objevili významné výhody spotřeby zinku pro lidi s nízkým testosteronem. Nicméně, oni nenalezli žádný vliv pro muže s normální úrovní (zdroj).

Profesionální zápasníci, kteří vzali zinku denně během intenzivního tréninku, hladiny testosteronu snížily pomaleji.

Podle výsledků těchto pozorování lze dospět k závěru, že zinek zvyšuje testosteron a přispívá k restaurování těla po těžké fyzické námahy.

osm. Ashwaganda

Ashwaganda - rostlina známý jako indický ženšen, používaný v indické medicíně od starověku.

Zpočátku byl Ashwaganda použit jako adaptogen, který pomáhá tělu vyrovnat se se stresem a úzkostí.

V jedné studii jsme studovali kvalitu spermií z infestylových mužů po každodenní recepci Ashvaganda. Výsledky testu ukázaly zvýšení hladin testosteronu u subjektů a někteří účastníci byli těhotni (zdroj).

Další vědecký experiment ukázal, že spolu se zvýšením testosteronu Ashwaganda podporuje zvýšení fyzické síly, vytrvalosti a ztráty hmotnosti tuku.

Růst testosteronu dochází v důsledku skutečnosti, že Ashwaganda snižuje Cortisol Level - Hormon, který se vyrábí během stresu.

Je nesmírně důležité pro zdraví těla udržet normální úroveň testosteronu.

Můžete najít stovky potravinářských přídatných látek pro zvýšení této úrovně hormonu. Účinnost pouze některých z nich je však potvrzena vědeckým výzkumem.

Většina těchto léků bude mít prospěch pouze těm, kteří mají problémy s koncepcí nebo trpí nedostatkem testosteronu.

Příčiny kapky testosteronu u mužů

Potravinová omezení a vyčerpávající trénink může vést k výraznému snížení hladin testosteronu, takže sportovci a lidé sedí na dietě jsou také potřební další příjem dávkových forem, které zvyšují tento hormon.

Možná, že přípravy pro rostoucí testosteron jsou účinné pro zdravé lidi, ale výzkum na tomto tématu není dost.

V podezření by měl nízký testosteron kontaktovat lékaře.