Může děloha změnit svou velikost

Děloha je dutá sval neplacená ženský sexuální systém. Hlavním úkolem je zachránit a ohýbání plodu. O její připravenosti pro případné pojetí a těhotenství signalizuje začátek kritických dnů. Začínají v dospívání a vydrží až do výskytu menopauzy.

Rizika děložní práce

Jak víte, celý genitální systém žen, k dosažení zralosti, pracuje na konkrétním menstruačním cyklu, který se opakuje každých 21-35 dní. Během této doby, ženský organismus, včetně všech orgánů urogenitálního systému, podstoupí konstantní komplexní fyziologické a hormonální změny. Norma je zvýšení dělohy před menstruací během ovulace, stejně jako v oplodnění vejce. V každém případě může změna velikosti těla sloužit jako signál takových onemocnění:

Tvorba maligních formací:

  1. Adenokarcinom - maligní vzdělávání, které je vytvořeno z glandulární tkaniny. Ve starších ženách se mohou projevit ve formě krvácení, u žen reprodukčního věku - hojný měsíční, slabost, rostoucí břicho, ztráta chuti k jídlu a hmotnosti.
  2. Sarkom (leiomiosarcoma) - maligní neoplazmy děložního čípku nebo těla dělohy. Průměrný věk pacientů je 50 let. Nejčastěji se vyskytují příznaky krvácení, bolest v dolní části břicha Bali s ostrým zápachem. Zvyšuje obecnou slabost, chuť k jídlu je ztracena.
  3. Jiné rakoviny maligní neoplazmy.

Vývoj benigních nádorů:

  1. Miome - nejčastější forma děložní neoplazmů. Představuje chaotické stránky. Misa je pravděpodobnější, že trpí staršími ženami a těmi, kteří vstoupili do fáze Klimaků. Taková věková závislost onemocnění se projevuje vzhledem ke silnému selhání ve vývoji hormonů, které jsou starší ženy trpí.
  2. Fibromy a fibromyom jsou poddruhy. Charakterizované tím, že v procesu jeho růstu, neoplazm zvyšuje množství vláknité tkáně. S fibromomomy může žena zažít problémy s močením, cítit bolestivou bolest v dolním břiše, trpí zvýšeným množstvím výboje krve, které mnoho zmatených s měsíčně.
  3. Polyp je benigní vzdělání, které je tvořeno vzhledem k rostoucí epiteliální vrstvě. Takový odtok roste rychle a může dosáhnout jak nezletilých, sotva patrných velikostí a poměrně velký (až 6 cm). Zvýšení množství Polypu může být takový stav, který může být odpuštěn bez ultrazvukového přístroje. Častěji jsou tvořeny u žen se slabou imunitou nebo s poruchou metabolismu.
  4. CYST - je tkanina taška naplněná kapalinou. Cysty je vytvořen na sliznici a je vždy doporučeno pro odstranění. To je nezbytné v důsledku tekutiny, která zasáhne sliznici v důsledku přerušení přerušení, může způsobit zánět a spupení (peritonitida).

Endometrióza - růst vnitřní endometriální vrstvy (endometria), který může ohrozit neplodnost, protože změna vrstvy dělohy interferuje s vejcem, aby získala oporu na stěnu pro další vývoj plodu.

Venuše a infekční onemocnění.

Důsledky takových onemocnění mohou být velmi vážné. Proto je nutné vědět, kolik dní před měsícem se vstřebává děloha a jaké pocity může být doprovázeno pod běžným průběhem událostí.

Každá žena, a to i po nástupu menopauzy, je důležité absolvovat gynekologickou vyšetření nejméně dvakrát ročně.

Zvláště opatrný pro jejich zdraví by měly zahrnovat starší generaci žen, protože průměrný věk většiny pacientů trpících maligních nádorů je 50 let.

Zda děloha se zvyšuje před měsícem

Zvýšená velikost dělohy před začátkem menstruace je norma. Během tohoto období se aktivně připravuje pro případné pojetí. Pokud se to nestane, bude čípek mírně spuštěn do pochvy a narovná, aby lépe odstranil menstruační výběr. Na dotykovém krku dělohy před měsícem v nepřítomnosti těhotenství.

Kolik dělohy se zvyšuje před měsícem? Každá žena má tyto parametry individuálně a závisí na hormonálním pozadí, vlastnosti těla, ať už ženě byla těhotná a porodila by se.

Norma je indikátor +/- 1-6 mm od středních velikostí, které tvoří (délka, šířka a rozměry zadního zadního dozoru dělohy, v mm):

  • Pro ženy, které neměly těhotenství: 45 (+/- 3) - 46 (+/- 4) - 34 (+/- 1).
  • Pro ty, kteří měli těhotenství, ale nenarodili: 53 (+/- 3) - 50 (+/- 5) - 37 (+/- 1).
  • Pro porodu žen: 58 (+/- 3) - 54 (+/- 6) - 40 (+/- 2).

Je důležité, aby rozdíl v měřeních musí být zanedbatelné a pokud existuje výrazná odchylka od normy - je to důvod konzultovat s lékařem.

Ale s jistotou, kolik dní před měsíčním děložním se zvyšuje například, je nemožné porodit ženám. Koneckonců, tento parametr závisí na době cyklu a na možné zvýšení lze říci pouze v předvečer ovulace, která přichází na 10-14 dní cyklu.

Rozměry dělohy během ovulace

Před ovulací má Cervix hladkou a hustou strukturu. V době ovulace se průchod expanduje a jeho vnitřní epiteliální vrstva změkčuje, pokrytou ductalským hlenem a získá volnou strukturu. Taková struktura pomáhá oplodněni vejce snadněji opravit. Sliznice, která v běžných dnech slouží jako druh ochranné brány, také změkčuje a vnější Zev - cervikální kanál je otevřen. To je nezbytné tak, aby spermieOidy mohou bez překážek dostat do děložní dutiny a učinit hnojení vejce. A také kolem je sestavena tekutina ke zlepšení výživy tkáně. Všechny tyto procesy a vedou ke změně velikosti vedoucího vodivého orgánu.

Během menstruace

Co se stane s dělohou během menstruace a po nich? Po skončení ovulačního cyklu a v nepřítomnosti hnojení začne vnitřní epiteliální vrstva postupně odlupovat a jít ven. Vnitřní a vnější krční kanály jsou otevřeny pro usnadnění odstranění menstruačních sraženin. Současně se hormonální pozadí žen postupně vrací do normy začít nový cyklus. V souladu s tím, že velikost dělohy, po skončení menstruace, přichází k obvyklému stavu. Proto příčiny zvýšeného dělohy po menstruaci mohou být buď selhání ve své práci, které jsme vyprávěli na začátku našeho článku. Nebo nebo nástup "zajímavého" pozice.

Značky zvyšování dělohy

Nejčastěji o modifikovaném stavu úřadu:

  • tahání nebo novinářské bolesti břišní péče;
  • únik moči;
  • Dýchání břicha Nizy, pocit jeho přeplnění nebo řezání;
  • Bolestivé pocity v sexu;
  • výtok krve nebo krvácení v intervalech mezi měsíční;
  • bolesti hlavy, závratě, časté migrény;
  • Snížení hladiny hemoglobinu, ostrý přírůstek hmotnosti.

Je důležité pochopit, že zanedbatelná bolest na dně břicha v prvním dni měsíčního měsíce - fenomén je častý a spadá pod normou. Ale jestliže žena zažívá trvalou bolest v jiných fázích cyklu, měla by se naléhavě poradit s lékařem a projít kompletní gynekologické vyšetření s krví a biologickými materiály pro analýzu.

Rozšíření dělohy před měsíční - absolutně normální fenomén. Stejně jako normální je jeho zvýšení po porodu. Pokud mluvíme o období po menstruaci, pak nejčastější příčinou změny velikosti je těhotenství nebo jakákoli patologie. Obě tyto případy jsou dobrým důvodem pro naléhavé návštěvy gynekologa.