Norma délky dělohy

Na recepci u gynekologa jiného než historie a stížnosti se délka dělohy stanoví během obouručního vaginálního výzkumu. Zkušený lékař vytváří velikost těla až do centimálu. Tento ukazatel je nesmírně důležité posoudit stav reprodukčního systému ženy, stejně jako inventární lékařské intervence, aby se zabránilo perforaci.

Existuje pojetí normy a odchylek, důvody, pro které jsou fyziologické nebo patologické procesy stávají. Zvážit více možných možností.

Normální délka 

Při zkoumání lékař rozumí: v pacientovi nebo ne. Délka těl dělus u žen reprodukčního věku je v širokém rozsahu: závisí na předchozích těhotenství a porodu.

S bimanální studií se předpokládají průměrné parametry:

  • Délka varhany v blízkosti nepříjemné ženy je 7-8 cm, v porodu 8-9,5 cm. Třetí část velikosti je zároveň cervikální;
  • šířka 4-5 cm;
  • Tloušťka asi 3 cm.

Chtěl bych poznamenat, že výše uvedené údaje jsou vhodné pro ženy reprodukčního věku. U adolescentů a zástupců slabých pohlaví v menopauze - hodnoty méně. Přesné parametry genitálních orgánů určuje ultrazvuk. Manipulace se jako v zásadě a jít do ženského lékaře se doporučuje provádět ročně.

Ultrazvukové velikosti

Často diagnostické vyhledávání začíná, když se zdá, že stížnosti nebo lékař se zdají podezření na přítomnost onemocnění. Výzkumná metoda, která detekuje většinu příčin gynekologických poruch - isografie vnitřních genitálních orgánů. První odhad umístění, tvaru a přítomnosti ohybů. V normách dělohy, ve tvaru hrušky a je v poloze Anteteflexio - tělo je mírně nakloněno. Posouzení je doplněno definováním hlavních hranic:

  • podélná délka;
  • příčná - šířka;
  • Přední víra - tloušťka.

Vědět normy, lékař vyrábí závěry o stavu reprodukčních pacientů. Pro komplexní posouzení je nutné dále zohlednit určité faktory: věk studované, gynekologické historie, fáze cyklu. Skutečnost, že zvyšování těla je spolehlivě známa, v závislosti na den menstruace: největší - interně před začátkem (26-28 dní), nejmenší - na konci fáze proliferace (14 den).

Porod vede ke zvýšení celkové velikosti dělohy v průměru pro 1 cm. Umělé potrat těhotenství - pouze na zvýšení popředí orgánu.

Pro každý stát existují naše vlastní ultrazvukové normy, na které je lékař založen. Pokud neberete v úvahu, můžete chybět vážnou patologii.

Normalizace normy během těhotenství jeden indikátor, hodný pozornost - norma tloušťky stěnách dělohy. Hodnota se liší v závislosti na den menstruačního cyklu, věku, recepce antikoncepce. Diagnostika se vždy dívá na tloušťku end a myometria. Tam jsou případy, kdy je děloha vzhledem k velikosti dělohy, stěny jsou zahušťovadla - nepříznivé znamení endometriózy nebo hyperplazie.

Podle působení některých faktorů nastane norma z obecně uznávaných hranic. V jednom provedení to odráží určité změny v těle, uveďte onemocnění. Případ při změně objemu dělohy - Absolutní norma je těhotenství.

Fyziologický nárůst velikosti dělohy je v přísné závislosti na období gestace. Gynekologické porodníci palpaktoricky odhadují výšku dna (VDC) a určují, kolik centimetrů dělohy. Na ultrazvuku stejného senzoru. Existují speciální tabulky s uvedením přípustného zvýšení velikosti, se kterým je plod posuzován. 38-40 týdnů se děloha zvyšuje tolik, že normální dlouho je považován za 28-32 cm.

Maximální rozměry dělohy jsou dosaženy při 32 týdnech - děloha se zvyšuje 500 krát! V souvislosti s přípravou na dodávku je objem poněkud snížen: spodní část akumulačních vod se mění a mění.

Je důležité sledovat délku krku během opékání. Zkrácení v časných podmínkách označuje možné přerušení těhotenství. Velká délka na konci gestace znamená nedostatek připravenosti obecných cest k vyhoštění plodu - může sloužit jako indikace cesarejského provozu.
Nadměrné zpoždění nebo zálohy rozměrů ve srovnání s tabulkovými údaji označuje porušení:

  • Snížení FMR je malé ovoce, zpoždění syndromu intrauterinního vývoje, nížin;
  • Zvýšení VVD, násobenosti, časné ovulace.

Samozřejmě, těhotná žena potřebuje neustálé pozorování a pravidelné návštěvy žen. Při podezření na porušení vývoje těhotenství bude lékař dát pacienta.

Věkové aspekty délky 

Systém pole přímo závisí na hormonálním pozadí. V různých obdobích života je vývoj estrogenu výrazně odlišný. Po narození dělohy je dívka asi 4 cm a dvě třetiny z nich spadají na děložní hrdlo. Dále dochází ke snížení hodnoty - involuce, která pokračuje až do začátku puberty. Během tohoto období se vytvářejí hormonální produkty v rámci působení systému hypotalamického hypofýzu. V době menarche - první menstruace se děloha blíží parametrům podobným dospělé ženě.

S věkem, reprodukční potřeby ženy Fade - menopauza. Hormony vystupují v menších množstvích - dochází k postupné atrofii. Všechny genitálie jsou sníženy, včetně děložního dělohy. Proto budou normální velikosti dělohy pro hawk ženu považovány za zvýšené v menopauze.

Patologické podmínky

Nesrovnalost parametrických velikostí s průměrem v nepřítomnosti fyziologického důvodu ukazuje přítomnost onemocnění.

Častěji nárůst normální délky dělohy. Nejčastější příčiny změny délky:

  • fibromyom;
  • adenomyóza;
  • malformace;
  • Maligní neoplazma.

Jakákoliv nemoc je charakterizována skupinou symptomů a potřebám. Neodkládejte cíl lékaře, pokud je poznamenán vzhled nepříznivých značek: zvýšení objemu břicha, narušení menstruace, intermentované krvácení nebo bílé.

Reprodukční systém - hodnotný grál, bez kterého je nemožné realizovat jeden z hlavních lidských instinktů: reprodukční instinkt. Děloha ve své struktuře je jedinečný orgán, který zajišťuje koncepci a má. Proto je důležité sledovat jeho funkční stav. Žena se obávala jeho zdraví, užitečné znát normy velikostí dělohy. Ale pouze lékař dává přesnou diagnózu. Je nutné pravidelně navštívit gynekolog, provést ultrazvukovou studii orgánů malé pánve.