Co se dotknout krku dělohy před měsícem a během těhotenství

Cervix před menstruací k doteku se nestane stejným jako zbytek dnů cyklu. Podle ní je snadné spočítat, když začíná měsíčně (kolik dní před nimi zůstaly). Některé ženy tráví pro tento účel během PMS nebo když chtějí dostat těhotná nezávislá diagnostika doma. Ale to bez vhodného školení se nedoporučuje, a to může být dokonce plná nebezpečnými důsledky.

Co vypadá Cervix jako před měsícem

V Shoda s denem cervikálního cyklu každý měsíc mění nejen jeho postavení, ale také se liší od kontaktu. Jeho změny struktury.

Co vypadá krk před měsíčně? Chcete-li to pochopit, musíte pochopit, jaké procesy se vyskytují v ženském těle. Po ovulaci, která přichází ve středu cyklu, tělo ženy a dělohy je připraveno na hnojení vejce. Objeví se další endometrium. Existuje postupná změna tvaru a Zvýšení dělohy před zahájením menstruace. Před ovulací se Cervikální kanál otevírá tak, aby spermie mohou volně proniknout do cíle. Když ovulace končí, kanál postupně zužuje a děloha začíná svou přípravu na možné těhotenství.

Pokud se koncepce nestane, děloha se zbaví nadměrného endometria. Spodní část dělohy je snížena, krk je vypuštěn, ztvrdlý. V cervikálním kanálu se zobrazí hlen, je naplněn výbojem z vagíny. Tajemství mění jeho složení a tlusté.

Bezprostředně před měsíčním výtokem krve, SM je znovu odhalen, hlen získává kapalnou konzistenci. Uterus před měsícem změní svou polohu - dochází k opomenutí.

Položka před měsíční volnou a měkkou, snižují a mírně odhalili. Během této doby trvá zejména důkladnou hygienu, protože infekce a bakterie mohou snadno proniknout do dělohy a způsobit bakteriální nebo zánětlivé onemocnění. A jsou přímou cestou k tvorbě adhezí v vejistých trubkách, které mohou způsobit neplodnost. Proto děloha během menstruace je nejzranitelnější, snížená nízká.

Vynikající, všechny změny ukazují obraz děložního čípku v den cyklu (viz. fotografie níže).

Co dotknout krku dělohy během těhotenství

Cervix před měsícem a během těhotenství je jiný. V posledně uvedeném případě se stoupá co nejvíce, takže palpace se provádí tvrdě (je možné cítit varhany, možná špičku prstu). Děloha je zhutněná, ztvrdlá a kanál zužuje a podobá bytu ploché mezery. Pokud existuje zpoždění a prezentují tyto značky, můžete předpokládat nástup těhotenství.

Je povoleno vlastní diagnostika

Self-imaging lze provést, zejména pokud žena cítí onemocnění nebo něco obavy. Naučte se přesně určit stát a pozici dělohy - úkol není z plic. Ale zkušenosti přichází s časem. Pokud se samo-vyšetření pravidelně drží, pak po několika cyklech později můžete přesně diagnostikovat stav vašeho těla a sexuálního systému.

Diagnóza se provádí v souladu s určitými jednoduchými, ale velmi důležitými pravidly. Tyto podmínky by měly být nepochybné:

  • Žádné průzkumy během menstruačního cyklu, je plná infekcí;
  • Nejdříve si pamatujte: není nutné samo-zkoumat častěji jednou denně, je lepší to udělat 3krát týdně;
  • Manipulace je žádoucí strávit současně;
  • Pokud je zánět, diagnostika bude muset odložit.

Technika self-image

Před pokračováním s gynekologickým vyšetřením je nutné pečlivě připravit:

  1. Řez nehty. V opačném případě je šance zranění povrchu SM.
  2. Důkladně si umyjte ruce, aby nedošlo k infekci.
  3. Noste sterilní lékařské rukavice, budou chránit dělohy z pronikání patogenních mikroorganismů.

Nejlepší pozice pro inspekci - Sedící. Chcete-li být pohodlnější, můžete sedět na záchodě nebo bidetu. Ale je lepší squat nebo jen zvednout nohu a opravit na kopci. Je vhodnější zůstat přidat SM, můžete provést sebevědectví a v této pozici. Dva prsty jsou zavedeny do vagíny (střední a index). Sledujte pohyby, neměly by být ostré, aby nedošlo k poškození sliznice.

Během vyšetření pod prsty detekujte hustou tuberku, je to CME. Pokud existuje vhodná zkušenost, můžete snadno určit - pevné nebo naopak měkké. A je také snadné pochopit stav cervikálního kanálu - uzavřený nebo otevřený - to znamená ovulaci nebo jiné stavy.

Kontrola těhotenství

Kontrola se během těhotenství bude žena schopna určit pravděpodobnost potratu v časném vyjádření. Takže v zajímavé pozici je shm dlouhý a hustý. Pokud je zkrácen (méně než 2,5 cm), stává se vážným důvodem pro předčasné odvolání na specialistu, průzkum průzkumu a dokonce hospitalizaci.

Až do předpokládajícího data dodávky, takové lékařské vyšetření vám umožní určit připravenost CME na obecnou činnost, zejména je to pravda, když začíná třetí část těhotenství. Ona se stává kratší, vyhlazenou a přechází do jeho ZEV 1-2 prstů. Břicho může jít dolů. V různých období těhotenství to vypadá a snaží se různými způsoby.

Podle názoru Dokáže

Ačkoli sebezkoumání vaginálního dna a CME může být velmi informativní, specialisté nedoporučují ženy pro palpate krku. A to je několik důvodů, pro které je mnoho nových článků věnováno. Vždy existuje riziko infekce, která nakonec může vést k neplodnosti. Neaktivní inspekce je plná poranění sliznice, a to je cesta k vývoji eroze.

V souhrnu s infekcemi může být takový stát velmi riskantní a schopen ukončit i vývoj procesů rakoviny.

Gynekologové argumentují, že je nezávisle nemožné kvalitativně vyhodnocovat stav SM. Koneckonců, odborníci kromě palpace používají další nástroje - zrcadla. Pouze s jejich pomocí může být přesně posuzován státem úřadu.

Dokonce i lékař nebude poskytovat komentář, učiní závěr a nebude vložen přesnou diagnózu pouze na základě přezkoumání punčínu čípku a tím více těhotenství nebude zjištěno, protože jiné doprovodné faktory a symptomy, charakteristiky tělo je zohledněno, ultrazvuk. zjistit jaký den zpoždění ultrazvuk bude ukazovat těhotenství V referenčním článku.

Stav krku dává pouze důvod posoudit hrozící výskyt měsíčního nebo možného těhotenství. Tento důvod projít další vyšetření, projít testy a t. D.

"Plusy" a "nevýhody" vlastní diagnostika

Sebevědomění dělohy nedává úplný obraz jejího stavu, ale pomáhat budovat některé předpoklady. Možná je to jediná pozitivní strana takového postupu. Ale negativní momenty jsou mnohem více. To je možnost vstupu do infekce, traumatizace, která je ohrožena zánětem, komplikacemi, které vedou k neplodnosti.

Fotografie Co vypadá Cervix v přední části měsíce a během těhotenství nebude moci pomoci analyzovat stav orgánu. Měli byste navigovat pouze na hmatové pocity.

Máte-li zájem o otázky, mohou být vždy požádáni o jejich gynekologa. V případě potřeby může žena provádět nezávislé vyšetření čípku, ale je nutné to udělat pouze v extrémních situacích a ne více než třikrát týdně.

Pro stanovení stavu těla je vyžadován značný zážitek, což znamená, že v nepřítomnosti zkoušky bude neformální a nebude mít žádné výsledky. Pouze zkušený lékař je schopen rozpoznat změny, vyhodnotit je a jmenovat další metody zkoušky, protože poloha dělohy dělohy v dnech cyklu se neustále mění a tyto funkce musí být zohledněny.