Jaký den cyklu musíte mít analýzu na progesteronu

Hormonální pozadí - nejsložitější nástroj, ze kterého závisí pohody a sexuální zdraví žen přímo. Hlavní hormon zodpovědný za reprodukční funkci těla je progesteron. Každý pár, který plánuje doplňování v rodině nejprve zkontrolovat úroveň tohoto hormonu u ženy. Nicméně, to není možné prostě jít a projít krev do progesteronu do kdykoliv se vám líbí - je velmi důležité zvolit správný moment menstruačního cyklu, protože v různých dnech může být obsah hormonu v těle výrazně odlišný. Proto je každá budoucí matka povinna vědět, jaký druh cyklu je progesteron a co indikátor analýzy označuje odchylku od normy.

Proč potřebujete progesteron

Hlavní funkcí tohoto hormonu je sledovat proces pojetí a uchovávání těhotenství. Pokud existují porušení ve směru ke zvýšení krve, nebo směrem ke snížení, mohou nastat problémy s koncepcí. První věc je proto doktor jmenována, když neplodnost - projít krevní zkouškou na množství progesteronu.

To se také nazývá hormon žlutého těla. Je to dočasné železo vnitřní sekrece, která je zodpovědná za vývoj tajemství ve druhé fázi menstruačního cyklu a do 16. týdne těhotenství.

Progesterone se podílí na tvorbě placenty a připravuje ženu k těhotenství. Každý proces v tomto komplexním řetězci musí být ponořen tělem bez práva na chybu, jinak těhotná nebude fungovat. Proto je nutné pochopit, kdy předat progesteron na jaký denní cyklus.

Jak se připravit na analýzu

Pro zkoušku bude nutné nejen nastavit určitý den cyklu, ale také projít týdenní přípravu. Existuje řada pravidel, která je třeba provést, aby nebylo nic ovlivňovat indikátor analýzy, a to, jak se ukázalo, velmi rozmarné a nestálé. Zde jsou hlavní položky, které je třeba provést:

  1. Pokud užíváte hormonální léky, pak týden předtím, než je nutná krev, přestat je přijmout.
  2. Po dobu 7 dnů lékaři radí snížení intenzity sportovních tréninků, ale budou lepší, pokud je v té době zcela pozastavíte, protože fyzická aktivita může vést k podceněným výsledkům analýz.
  3. Po dobu 3 dnů, aby se zcela odstranil alkohol.
  4. 2 dny by měly přestat mít sex.
  5. Během dne je lepší vzít hodnost v práci, protože stres je před analýzou kategoricky kontraindikováno.
  6. Ne za 8 hodin, ale ne hladovět více než 10 hodin.
  7. Doporučuje se nekouřit 3 hodiny před testem hormonu.

A také existují omezení potravy, která by měla být v průběhu týdne dodržena před analýzou krve. Vyloučit:

  • Koření jsou ostré nebo s ostrou chutí, včetně přesných slaných jídel;
  • Nápoje obsahující taurin, kofein a další látky ovlivňující nervový systém;
  • potraviny s vysokým obsahem tuku;
  • smažené jídlo;
  • Sladká a mouka.

Dodržování takové zdravé výživy lze vrátit na úroveň progesteronu, pokud byly odchylky dříve.

Příjemný bonus: Taková strava určitě učiní ostření.

Změna úrovně progesteronu fázemi

Progesteron je nestabilní v průběhu menstruačního cyklu. Rozděluje jej do svých fází, v závislosti na tom, který přípustné hodnoty hormonu v těle se liší.

Počítající cyklus začíná od prvního dne menstruace. Od této doby a až 5 dnů cyklu se jeho indikátor zhroutí. Pokud to není dost v těle, pak krvácení nezačne.

Když je hormon dostačen, pak endometrium vrstva, která se nahromadila v děloze během minulého cyklu, se začne otočit a opustit tělo krví. Současně se práce jiných hormonů dojde - odvozené hypofýzy, které provokují dozrávající vajíčka.

Tělo se začíná připravovat na další pokus pokračovat v druhu.

Pro 9 dní Estrogen zvedne vrchol. Bude zvýrazněna alkálie, neutralizace kyselé mikroflóry do pochvy, což umožňuje spermií, aby se spermatoidy volně pronikly do děložních trubek na vaječníky. Vaječná buňka se ponoří na 13 dní.

Po dobu 14 dnů, když obvykle dojde k ovulaci, spermie může být oplčeno vajíčkem. Pokud se vejce nesetkala s jeho spermiemi, pak po aktivní fázi, progesteron prudce klesne pro pár s estrogenem.

Tam přichází fáze luteinu nebo fáze žlutého těla vytvořeného z folikul, který nedávno opustil vejce.

Od 24. dne cyklu a před začátkem měsíčního progesteronu prakticky zmizí.

Jaký den projít progesteron

O progesteronech žen obvykle rozpoznávají, když některé problémy začínají na gynekologické části, nebo během těhotenství. V jakém dni je cyklus progesterone, lékař musí vyřešit, protože cyklus každé ženy je individuální: Jedna menstruace je týden, druhý běží na čtvrtý den. Existují však normy, které obvykle dodržují léky:

Typicky, krevní test je pronajat na 21 dní cyklu. Pokud je cyklus menší než průměrný agent 28 dní, je analýza předána do 20. století. Pokud období mezi měsíčními trvalými průměry, může gynekolog přiřadit krevní tlak na 22. den cyklu.

Datum odevzdání analýzy s nepravidelným cyklem

Ženy, které se srazily s gynekologickými problémy, jsou položeny: Kdy projít progesteronem s nepravidelným cyklem? Toto období se stanoví měřením bazální teploty. Progesteron ovlivňuje hypotalamus, zvyšování teploty, takže číslice teploměru se stanou vyšší než obvyklé - čas přišel k odevzdání. Pokud vás měsíčně navštívil, budete muset třikrát projít krev. První po celém týdnu po zahájení cyklu, druhý v dalším týdnu a potřetí - 20. den cyklu.

Norma hormonu

Od 19 do 23 dnů je cyklus normy 6,99-56,93 nmol / l. Na konci cyklu by tyto údaje měly spadnout, nebo naopak růst v případě těhotenství až do 8,9-468,4 nmol / l. Jakékoli odchylky od normy při dodržení všech podmínek, hovořit o porušování hormonálního pozadí. A pak další fázi potřebujete provést studii pro příčiny poruch.

Zjistěte, co to znamená, kdy 17. Progesteron povýšen v folikulární fázi V referenčním článku.

V samčích tělesném těle je tento hormon také přítomen. Někdy musí zkoumat svou analýzu. Indikátor progesteronu u mužů je výrazně nižší než samice - 0,65-0,63 nmol / l. Zvýšená hodnota může být muster různých onemocnění.

Progesteron během těhotenství

Byl to tento hormon, který vzal povinnost od začátku těhotenství a až do posledního dne zajistit pohodlnou existenci dítěte v děloze. Zpočátku zvyšuje svalovou hmotu dělohy, aby chránil plod z potratu. Uterus sám pod vlivem progesteronového hormonu začíná růst a stává se pohodlným "domem" pro malý rezident.

Cervikální tajemství získává vlastnosti antibakteriální bariéry, která nebude chybět žádnou infekci. Část progesteronu půjde na embryo a přeměňuje tam v hormonech, které přispějí k rychlému růstu zdravého plodu.

Kdy projít a co zvážit normou

Z toho se stává jasnou, jak moc bude žena muset být progesteron, takže život vznikl v něm po 9 měsících učinil svůj první dech. Proto, jakmile se žena dozví o její těhotenství, okamžitě jí poradne, aby provedla analýzu na úroveň progesteronu. Otázka jakého dne je cyklus převzít krev do progesteronu, již stojí za to: jakékoli období určí přítomnost plodu a správnost jeho vývoje. Ale množství hormonu, potřebné ženy, se liší v závislosti na tom, jak dlouho plodu nástroj:

  • 0-3 měsíc - 8,9-468,4 nmol / l;
  • 4-6 měsíc - 71,5-303,1 nmol / l;
  • 7-9 měsíc - 88.7-771,5 nmol / l.

První číslice je nižší přípustná hranice a druhá je maximální úroveň.

Jak upravit úroveň progesteronu

Pokud byla doporučení uvedená v článku respektována při odevzdání analýz, a výsledek šel nad rámec zdravých hodnot, lékař bude muset předepsat náhradní hormonální terapii.

Dnes existuje mnoho léků schopných nahradit nedostatek hormonů a zajistit správné fungování genitálií. I když však neuděláte těhotenský test, nemůžete je používat. Pokud otěhotníte v procesu pití drog, pak musí být jejich recepce zastavena.

Když je výsledek analýzy nižší než normou, může to znamenat, že tělo má selhání v práci nadledvinek, problémy v vaječnících, patologii štítné žlázy a dalšími problémy.

Další podávání hormonu

Odborníci mohou přiřadit injekce progesteronu v kapalné formě, nebo pravidelně užívat hormonální syntetické pilulky Duphaston nebo jeho dražší analog z přírodních složek v Utrezhastan. Nejčastější schůzky při zlepšování progesteronu nad normou - drogy miфpriston a clomiphene.

Oprava přídělu

Potraviny, zejména protein, který žena používá, ovlivňuje také množství produkovaného progesteronu. Více se používá protein, tím větší je hormon v těle. V souladu s tím, pokud potřebujete snížit indikátor, omezit použití proteinových potravin.

etnirost

Byliny jsou prodávány v lékárnách, které jsou schopny zlepšit hormonální pozadí žen. Karafiátové květy, nudné dělohy v statečném s červenými bobule jezněno jsou slavné po mnoho staletí pro jejich léčivé nemovitosti pro ženské zdraví. Tyto bylinky najdou na prodej, není obtížné, a jejich použití se nezajistí horší. Je možné je přidat hlavní léčbu - některé ženy si všimnou, že dosáhly nejlepších analýz ve srovnání s předchozím. Přečtěte si o tom Je možné pít borovy dělohy během menstruace.

Mnozí neplatí řádnou hodnotu progesteronu, dokud se smutný okamžik nedochází, když tělo signalizuje problémy sexuálního systému. Ale jakákoliv žena, která si myslí, že o vyhlídce na porod, je nutná projít krev pro progesteron. Čím dřívější odchylky budou identifikovány a léčba začne (nutně pod dohledem lékaře), tím je pravděpodobnější, že se problém zbavit a jednou cítit narození nového života ve vašem těle.