Clotrimazol: indikace, metoda aplikace antifungální mast

Klotrimazolová mast - domácí droga, široce používaná při léčbě onemocnění plísního původu, jejichž antimikotický účinek je způsoben vlivem účinné látky na fosfolipidovou výměnu v houbové buňce. Narušení syntézy ergosterolu pod působením klotrimazolu přispívá ke zničení buněčné stěny a neúplné plazmatické membrány hub, které poskytují ochranné a dopravní funkce.

Kromě antimikotické působení se klotrimazol projeví vzhledem k Streptococcus, Staphylococcus, jednoduché mikroorganismy. Proto jsou masti často předepisovány v infekčních zánětlivých procesech smíšené geneze. Dobrý efekt je vidět při léčbě sekundárních mycóz - komplikace bakteriální infekce na pozadí snížené imunity.

Jako lék

Klotrimazolová mastKlotrimazol, který je aktivní složkou masti, má houbový a fungicidní účinek na houby, zabraňuje jejich kolonizaci a růstu nití mycelia. Můžete použít masti pro zničení kvasinek, houby formy, dermatofyty na různých částech těla.

Clotrimazol je reprezentován v různých dávkových formách, proto může být použit jak ve formě jediného ošetření, tak ve složité terapii plísňových onemocnění. Stejná koncentrace (1%) antifungální látky také obsahuje:

  • krém;
  • gel;
  • sprej;
  • Svíčky;
  • Vaginální tablety (100 mg).

Různé formy léku jsou vhodné pro použití, což je lepší, v každém konkrétním případě je lékař vyřešen po pečlivém vyšetření těla za účelem identifikace příčiny patologie:

  1. Antifungální krém působí jemněji, neopouštějí odvážný film na povrchu těla. Světlo Textura a rychlá absorpce krém na bázi klotrimazolu vám umožňuje použít nejen pro Léčba kandidózy vagina a vulva, ale také zničit houbu na kůži.
  2. Vícebarevné lišejníkGel Klotrimazol působí podobně jako krém. V popisu léku je indikován, že gel léčí mycoses dobře: zastavení, nehty, vícebarevné a červené zbavené. Gel je rychle absorbován do kůže, neopouštějící stopy znečištění, takže mohou nahradit mast v denním čase.
  3. Antifungální řešení, To obsažilo v SPREY, má výrazný antimikotický účinek, který vysvětluje popularitu této formy léků při léčbě kopií zastávky a nehtů. Terapeutický účinek je dosažen akumulací aktivně účinnou látku ve vysoké koncentraci v vrstvě rohy epidermis. Kromě terapeutického účinku má sprej akci deoder. Roztok klotrimazolu se nepoužívá k léčbě plísňového poškození obličeje, aby se zabránilo účinné látce v očích, respiračních orgánů. Sprej častěji způsobuje alergickou reakci, takže jeho použití je omezeno u pacientů s alergií v historii.
  4. Vaginální svíčky Klotrimazol se vztahuje na léčbu kandidózy vaginy a vulvy. Svíčky z drozdové mají výraznou antimikotickou akci na houbách, zejména Candida. Jejich žádost je racionální v nekomplikovaných případech, v nepřítomnosti zobecněného infekčního zánětlivého procesu v pochvě. Clotrimazol svíčky se používají k záchraně vaginy během těhotenství a před začátkem práce, když analýza bakteriologického výsevu potvrzuje přítomnost houby v vaginálních výbojích.
  5. Vaginální tablety Akt podobný svícenům, ale fungující nebo fungicidní účinek závisí na koncentraci antifungálního činidla. Vyšší koncentrace klotrimazolu je uvedena v prvních dnech léčby (2-3 dny).

Indikace pro použití

Klotrimazolová masti slouží k jmenování gynekologa nebo dermatovenenerologa. Pokyny pro použití zahrnuje použití mastí pro léčbu onemocnění, jako jsou:

  • dermatofitisVaginální candidia způsobená kvasinky, houbami formy a dermatofyty;
  • Bakteriální vulvovaginitida (účinná ve vztahu k Staphylococcus, Streptococcus);
  • Smíšená infekce smíšených houbových bakteriálních pohlavních traktů (jako jeden z terapeutických složek);
  • Kandidóza;
  • Interchallase houbová eroze na ruce a nohy;
  • Mykóza stop, nehty;
  • V integrované terapii systémových mycóz.

Květiny z houby pomáhají zabránit kolonizaci hub v období hormonální restrukturalizace během těhotenství a těhotenství. V přítomnosti endokrinních onemocnění (diabetes) zabraňuje použití masti opakování vaginální dysbiózy.

Klotrimazolová masti slouží k odstranění nepříjemných příznaků způsobených životně důležitým aktivitou hub a bakterií:

  1. Hyperemie vagina a vulva;
  2. Obílené vrcholy bavlny;
  3. vaginální vypouštění hnisavé nebo sučné povahy v infekčním a zánětlivém procesu smíšené geneze;
  4. Bolest v trestech;
  5. svědění, spalování, suchost intimní zóny, vnitřní povrch boků.

Způsob aplikace

Terapeutický účinek léčiva závisí na trvání terapie a předepsané dávky:

  1. Pro venkovní použití se masti používají při léčbě plísňových lézí epidermis. Používá se 2 nebo 3krát denně s tenkou vrstvou, mírně otáčí do kůže. Jeden postup platí 5 mm dlouhý krém. Podobně používejte smetanu, gel. Při použití roztoku nebo krémů (10-20 kapek) se počet postupů pro léčbu pleti zvýší na 4krát. Klinický účinek masti je pozorován po 1-2 týdnech, ale průběh terapie pokračuje 14 dní před úplným zmizením příznaků onemocnění. Toto schéma dodržuje léčbu eritresses, zbavování, plísňového poškození zastavení a nehtů. Každý postup zpracování předchází opatrná hygiena pomocí toaletního mýdla a kompletní sušení kůže.
  2. Při infikování vagíny používají masti, smetanou, gel, svíčky a tablety. Klotrimazolová mast se používá v drozd v jednorázové dávce 500 mg po dobu 3 dnů. Mast musí být zavedena hluboko do vaginy v poloze. Bezpečnostní režim po dobu 20-40 minut zabraňuje léku z vagina dutiny. Tento léčebný režim je držen pro odstranění vaginální dysbiózy během hormonální nerovnováhy a endokrinní onemocnění.
  3. Pro léčbu kandidičů vagíny a vulvy používají masti 2-3 krát denně po dobu 1-2 týdnů. Clotrimazolový krém drozdiček působí podobně. Svíčky Clotrimazol umožňují odstranit mléko po dobu 6 dnů, když se použije 1 čas denně. Podobný efekt Vzdálené vaginální tablety V dávce 100 mg. Dávka 200 mg snižuje rychlost léčby během 2 krát. Klotrimazolové tablety v 500 mg dávkování jsou zavedeny hluboko do vaginy jednou denně Sanations of Vagina před Začátek obecné aktivity, stejně jako v podezřelé infekci během pohlavního styku. Dodatečně ošetřená venkovní genitální mast nebo smetana. Při relapsech, opakování léčby.

Podobné účinky mají takové léky jako:

Clotrimazole akrichin

  • Klotrimazol akrichin;
  • Flukonazol;
  • Fusis;
  • Upřímný;
  • Livarol;
  • Žijícíci;
  • Exoderil;
  • Lamikon;
  • Candyzol.

Vlastnosti použití klotrimazolu

S extrémní opatrností používat masti a jiné léčivé formy antifungálních činidel během těhotenství a laktace:

  1. Navzdory nevýznamnému pronikání antifungálního činidla v systémovém krevním řečišti a přes placentární bariéru se klotrimazol nedoporučuje používat v prvním trimestru těhotenství. Více informací o léčbě drozd během těhotenství je prezentováno v této stránky.
  2. Clotrimazol z drozd žen u žen se používá během laktace, ale použití antimikotické drogy je diskutováno s lékařem nutně. Dávka a doba trvání průběhu terapeutického lékaře sady individuálně v každém případě. Je zakázáno aplikovat smetanu na oblast mamarchových žláz.

Pokud se léčba plísňové infekce shodovala s začátkem menstruačního cyklu, masti nadále používají i přes výběr. Pro dosažení klinického účinku se průběh terapie prodlouží několik dní.

Antifungální léky často způsobují alergickou reakci. Mělo by být pamatováno na pacienty, v jejichž historii byly případy alergií. Na antimikotické činidlo je možné podezření na alergie takovými znaky jako:

  • svědění, spalování v aplikaci;
  • hyperemie kůže a sliznic;
  • bolest, suchost v intimní zóně;
  • vyrážka ve formě ubohých nebo blistru.

Pokud recepce sorbentů a antihistaminik znamená alergie, další využití koordinace léčiva s navštěvovaným lékařem.

Zpracování plísňové infekce Ve většině případů je proces dlouhý: Kompletní smrt houba dochází pouze s dostatečnou akumulací pyridoxinu v jeho buňkách.

Použití antimikotické léčiva v drozdách u žen v prvních dnech léčby může způsobit zvýšení vaginálního výboje. To je spojeno s masivou houby v důsledku léčiva. Takový stav, zpravidla zmizí po 3 dnech. Pokud není zlepšení pozorováno po dobu tří dnů, musíte se poradit s lékařem.

Kontraindikace

Navzdory volné dovolené bez právní smlouvy musí antifungální masti jmenovat lékaře s přihlédnutím k příčinám vzhledu patologie existujících kontraindikací. Použití mastí je kontraindikováno nebo omezené:

  • s vyslovenou místní nebo celkovou alergickou reakcí těla;
  • s otevřenými ranami, erozí;
  • V nepřítomnosti klinického účinku déle než 3 dny;
  • až 12 týdnů těhotenství;
  • S individuálními supersenzitivitou těla k působení aktivních a pomocných látek.

V průběhu léčby se lékař upraví dávku a délku použití mastí. Ve složitých případech, uchýlit se k recepci antifungálních léků systémových účinků ve formě pilulek pro orální podávání.

V nepřítomnosti očekávaného účinku je droga nahrazena. Je třeba poznamenat, že simultánní použití Nistatin, amfotericin, natamycin a jiných polyenových antibiotik snižuje účinnost masti.

Pečlivá diagnóza organismu před jmenováním antifungálních agentů, dodržování doporučení zúčastněného lékaře občas zvyšuje šance na úspěšnou léčbu, prevenci relapsů a přechodu onemocnění v chronické formě.