Infekce vaginálních kvasnic

Mezi všemi gynekologickými onemocněním je nejčastěji diagnostikována vagina houba. Toto onemocnění je způsobeno podmíněně patogenním houbovým rodem Candida. Od chvíle narození v těle již představuje tuto houbu. Být součástí mikrobiální krajiny, nemusí vykazovat patogenní aktivitu po dobu léta v nepřítomnosti provokujících faktorů.

Infekce vaginálních kvasinek se vyvíjí nejen kvůli infekci s houbou. Existuje několik důvodů, které vytvářejí příznivé podmínky pro životní houby u žen. Diagnostika patologie na časném vývoji, je možné jej odstranit co nejdříve, s výhradou odpovídající léčby.

kvasinkové houby rod genus candida

Diagnóza onemocnění

Mnoho onemocnění sexuální sféry u žen je doprovázeno přítomností výboje. Ve většině případů mají různé infekce v pochvě a dělohy podobné symptomy. Vaginální micaóza je však exprimována specifickými příznaky. Kromě vysloveného svědění v intimní zóně, v genitálních cestách existuje kudrnaté vypouštění mléčného odstínu s ostrým kyselým zápachem.

Počet vaginálního výboje se zvyšuje se zvyšující se fyzickou aktivitou, s pohlavním stykem, v horkém počasí, stejně jako v noci. Prověřil svědění, pálení v rozkroku a vnitřním povrchu boků způsobuje pocit nepohodlí. Nepříjemné příznaky onemocnění porušují celkovou pohodu, snižují sociální a sexuální aktivitu ženy.

Zkušený specialista nebude mít velký problém určit nemoci způsobené kvasinky. S včasným zacházením pro lékařskou péči, když se příznaky houbové infekce začínají postupovat pouze v průběhu většiny případů dostatek vizuální kontroly na gynekologické židle. Ve spuštěných nebo komplikovaných formách onemocnění bude potřebovat pečlivější studie těla, aby bylo možné určit typ patogenu a příčinu vzhledu patologie.

Komplex diagnostických opatření k identifikaci metozousu vagíny zahrnuje následující postupy:

  • Pošta pro výzkum patogenní flóry;
  • Bakteriologický výsev od cervikálního kanálu;
  • Sběr dat na dostupných systémových onemocnění, pohlaví kontaktů pro analogu anamnézy.

Při stanovení diagnózy je důležité identifikovat infekci. Před zahájením léčby je nutné eliminovat přítomnost patogenní bakteriální flóry. Kvasinkové houby se často množí na pozadí vývoje vaginální kolize způsobené trichomonasem, Clostridia, různými podmíněně patogenní flóry. S smíšenou infekcí se terapeutický režim liší od léčby Mikosa vagina.

Příčiny výskytu

Aktivace infekce kvasinek předchází:

  1. Infekce, když sex kontakt. Infekce se vyskytuje v jakékoli formě sexuálních vztahů od nosného partnera infekce.
  2. Aktivace houby na pozadí stávajících onemocnění endokrinní, zažívacích, hormonálních systémů. Nemoci vnitřních orgánů a systémů jsou výchozí mechanismus pro projev patogenních vlastností houbů přítomných ve vagíně.
  3. Snížení místní imunity po převedení infekčních onemocnění sexuálního traktu. Vlastní síly těla nestačí k tomu, aby se zabránilo patogenní aktivitě hub.
  4. Snížení obecné reaktivity těla na pozadí akutních infekčních onemocnění při změně klimatu a pod působením jiných faktorů.
  5. Dlouhodobá antibakteriální terapie vede k porušení mikroflóny vaginálních a střev. Antibakteriální léky negativně ovlivňují nejen patogenní mikroorganismy, ale také na užitečnou flóru.
  6. Hormonální terapie používaná v gynekologii zvyšuje riziko aktivací houby rodu Candida. Příjem steroidů pro léčbu systémových onemocnění (dexamethason, hydrokortizon), stejně jako perorální kontraceptivy s vysokým obsahem hormonu (forcedon, anteovin) narušuje přírodní hormonální pozadí a snižuje ochranné funkce těla.
  7. Těhotenství také vede ke změně úrovně hormonů a snížení místní imunity, porušení mikrobiální krajiny pochvy. Taková situace vyvolává vysokou úroveň estrogenu pozorovanou v tomto období.
  8. Nevyvážené potraviny s převrácností ve stravě sladkostí, koření, produkty mouky přispívá k aktivní generaci glykogenu, což je potraviny pro houby a zvyšuje jejich přizpůsobení vlastnosti.
  9. Stresové situace vždy snižují ochranné funkce ženského těla. Mikoz vzniklý na pozadí přeneseného stresu - společný fenomén v gynekologické praxi.
  10. Spodní prádlo z umělých materiálů porušuje přirozené ventilaci a zabraňuje absorpci vaginálních výbojů. Výhoda při použití by měla být věnována přírodním tkáním (bavlna). Zavřete oblečení vyvolává zvýšené pocení a podporuje vývoj zánětlivých procesů. Mokré oblečení je také provokujícím faktorem (například mokré plavky).
  11. Denní hygienická těsnění převážně vyvolávala vzhled zánětu v vaginální zóně a anusu. Navzdory reklamu v médiích, gynekologové nedoporučují používat syntetické denní těsnění ve stávajícím zánětu. Jako alternativu můžete zvážit podložky vyrobené z přírodních materiálů (gáza, bavlna, těsta). Pokud žena nechce odmítnout aplikovat hygienické syntetické prostředky, by se měly měnit každé 2 hodiny bez ohledu na množství výběru.
  12. Nedostatek plné hygieny ovlivňuje výskyt zánětlivých procesů v pochvě a dělohy. Pravidelné postupy úpravy vody pro intimní prostor by měl být normou života. Zvláštní péče vyžaduje rozkroku během menstruace. Pravidelné vodní postupy musí být prováděny několikrát denně. Hygienické podložky by se měly měnit každé 2 hodiny. Pečlivé sušení intimní zóny po přijetí duše snižuje riziko aktivaci patogenní flóry.
  13. Zranění stěn vagína mechanicky (při použití lokálních antikoncepce) nebo v důsledku chirurgických manipulací, může způsobit patogenní flóru.

Léčba a prevence

Schéma léčby přípravku Mikosa Vagina stanoví lékař v závislosti na příčině výskytu. Každý konkrétní případ vyžaduje zvláštní přístup.

Klasická možnost léčby houba obsahuje následující kroky:

  • Antifungální přípravky místního působení jsou uvedeny v nekomplikovaných případech v časné diagnostice onemocnění. Použití vaginálních svíček (mikonazol, sektor, ginezol, hynalgin, levizovanost, pimapucin, Zalayan) nebo míče (Isokonazole, Lamizil). Houba, rozvíjející se uvnitř pochvy a na sexuálních rtech, se zpracuje krémem (pálkou cestou, mikonazol, pimafucin). Se smíšenou infekcí jsou zobrazeny kombinované přípravky (Polizinaky, Clice-D100, Neo-penotran forte, fluimulum) jako svíčky.
  • NystatinV pokročilých případech, stejně jako s rozsáhlým poškozením houb, jsou předepsány systémové antifungální činidla ve formě tablet (flukonazol, klotrimazol, nystatin). V případě připojení sekundární bakteriální infekce je terapie doplněna antibakteriálními léky (hlavně cephalosporiny nebo makrolidy).
  • Antiseptické roztoky se používají po vodních postupech, aby se zabránilo sekundární infekci. Prokázal jejich účinnost, jako je chlorhexidin, miramistin, furakilin, mangartanizované řešení.
  • Antihistaminika (L-TSET, diazolin, loratadin, Zirtek) vezmou symptomatickou s těžkou svědění nebo otokem. Antihistaminika jsou často kombinovány se steroidy (Nurofen, kyselina methenaminová, ben gay). Kromě protizánětlivého účinku mají anestetický účinek.
  • Fondy lidových léků ve formě bylinných snižováních pro douching a hnětení vagíny používají symptomatické. Přírodní antiseptické, protizánětlivé a regenerační vlastnosti mají: kalendónu, heřmánek, jantoh, sv. Je třeba mít na paměti, že rostlinné prostředky nebudou nahradit systémovou antifungální terapii.

Zacházení z houby následuje sexuální partner, a to i při absenci symptomů onemocnění. Pokud tuto podmínku nesplníte, pak se opakování onemocnění diagnostikovaných v 80% případů.

FutsisV nekomplikovaných případech, použití smetany nebo gelu s antimikotickým účinkem pro zpracování hlavy penisu. V výrazných klinických projevech jmenují antifungální léky (futsis, flukonazol a další jsou předepsány. V době léčby by mělo být omezeno na sexuální aktivitu až do zotavení.

Terapie a doba trvání léčivých recepce určuje lékař na základě historie anamnézy. Léčba plísňové infekce může být někdy dlouhá. Nedůvěřujte reklamu, která přesvědčí v pravděpodobnosti zbavit se houby pomocí jedné tablety. Při léčbě způsobů způsobu přijímání antibakteriálních nebo hormonálních léčiv v případě stávajících systémových onemocnění.

Clotrimazol (mast)Zvláštní pozornost vyžaduje léčbu patologie během těhotenství a laktace. Mykóza v těhotné nebo ošetřovatelské ženě se nejčastěji vyskytuje v důsledku hormonální nerovnováhy. V tomto případě je léčebný režim zaměřen na lokální aplikaci antifungálních činidel a korekci diety. Není možné odejít bez pozornosti. Neočekávaná plně infekce ohrožuje šíření houby do okolních orgánů, v systémovém průtoku krve. V době generické aktivity existuje vysoké riziko infekce dětí.

Vaginální houba, stejně jako každý jiný, infekce v těle vyžaduje včasnou diagnózu. Příslušný přístup a integrovaná terapie zvyšují šance na rychlou eliminaci tohoto onemocnění. Správně vybraný léčebný režim nejenže sníží dobu využití, ale také zabraňuje pravděpodobnosti opakování onemocnění.

Recenze

Bifidumbacterin

Angela: Když jsem se najednou objevil bílé alokace Curla, okamžitě jsem se obrátil na pomoc gynekologa. Potvrzené houby. Byl jsem velmi překvapen, protože jsem si jistý v mém sexuálním partnerovi. Neměl jsem žádné nemoci a stresové situace. Lékař však vysvětlil, že takový jev může být způsoben hormonální nerovnováhou. Fudiis byl jmenován do 1 týdne a místní zpracování vagina bludiště klotrimazol. Po 10 dnech od houby není stopa.

Marina: Ošetřil jsem mykózu s flukonazolem (3 tablety), Nistatan (1 tableta třikrát denně na týden) a methyllurakil. Methylracyl tabletu rozdrcené a spojené od 1 hodiny. L. Moře rakytník olej. Tato směs zpracovala vagín k úplnému zotavení.

Larisa: Měl jsem plísňové onemocnění jsem měl po dlouhodobé léčbě antibiotiky. Gynekolog předepsal fudiis a pimafucin svíčky. Byly ošetřeny 2 týdny. Dodatečně přijat vitamíny a probiotika. Dobrý efekt je poskytován bifidumbacterin. Je nutné připravit gázové tampony a navlhčit je v řešení bifidumbacakteriálního. Použijte k úplnému zotavení. Tato metoda je naprosto bezpečná. Často je předepsáno těhotným ženám při aktivaci kvasinkových flóónů.