Jak vzít duphaston v léčbě ovariálních cyst

Duphaston je moderní lék obsahující didrogesteron, syntetický analog hormonu ženského těla - progesteronu. Duphaston s ovariální cysty platí velmi často, je předepsán funkční povahou onemocnění. Důvody vzniku těchto formací se nejčastěji stávají porušením menstruačního cyklu v důsledku nerovnováhy hormonální regulace aktivity vaječníků. Téměř ve všech případech žena nemá podezření na přítomnost onemocnění. Detekovat cystu pouze s ultrazvukovým vyšetřením.

Ovareční cyst (z řecké cysty - "bubliny") je patologická formace tvořící ve struktuře vaječníku a naplněnou kapalinou. Často, pod rouškou cysty, existuje nádor (benigní nebo maligní). Diagnostikovat stav často vyžaduje biopsii.

Konzervativní terapie Duphaston

Zvýšená tvorba estrogenuOvariální cysty mají obvykle malou velikost a neukáže se. Můžete se dozvědět o onemocněním pouze na recepci u gynekologa po kontrole a ultrazvuku. Funkční typy cysty nejčastěji nefungují, protože mají nemovitost, aby zmizel nezávisle. Při diagnostice proto lékař dává ženu po dobu 2-3 měsíců, aby pozorovala. Při uplynutí tohoto období, znovu ultrazvuk. Pokud se cysta nerozpustil, můžete se pokusit o léčbu nejprve konzervativní metodou, přičemž hormonální léky.

Účel

Duphaston s ovariální kartáčem přiřadí navštěvujícího lékaře a jak přijímat jen on. Dávka je vybrána přísně individuálně, tablety jsou přijímány v určitých dnech menstruačního cyklu. Většinou je od 14 do 25 dnů cyklus 1 tablety 2x denně.

Indikace pro použití Duphastonu jsou:

  • endometrióza;
  • Poruchy menstruačního cyklu;
  • neplodnost v důsledku nedostatku luteinu;
  • Folikulární cysta;
  • Žlutá tělesná cyst.

Duphaston se používá k normalizaci menstruační funkce as vaginálním krvácením u adolescentů. To je způsobeno tím, že proti pozadí jeho aplikace, vedlejší účinky vzkříšeny a nepropustí ovulaci. Také recepce Duphaston se doporučuje pro těhotné ženy v hrozbě potratu proti pozadí deficitu progesteronu.

Pití Duphaston na folikulární Vyshe

Vzhledem ke zvýšené tvorbě estrogenu a nevýhody progesteronu se ovulace nevyskytuje, folikur roste a je naplněn kapalinou. Může ovlivnit tento proces pomocí duphastonu. Pod jeho vlivem se úroveň progesteronu zvyšuje a snižuje estrogeny, folikulární fáze menstruačního cyklu jde do luteinu. CYST postupně snižuje velikost a vyřešen.

Přijímání Dufestonu s Luteinem a Endometrio Vyshe

S žlutým tělesným cystem je lék předepsán pouze v případě jeho malých velikostí. Endometrioid Cyst cystu je ošetřena provozním způsobem, ale pro prevenci vzhledu nových dutin v pooperačním období se zpracuje s Duphastonem.

Jednou z výhod převzetí finančních prostředků v léčbě cystu je, že zabraňuje vzniku nových formací.

Podle pokynů pro použití nejsou téměř žádné vedlejší účinky. Ve vzácných případech je možný krvácení průlomu, který je eliminován zvýšením dávky léčiva. Dufeston je považován za velmi účinný na folikulární vaječníku cystu, ale stejně jako jakýkoliv hormonální lék, ovlivňuje tělo ženy. Doporučuje se pít Duphaston pouze pod kontrolou zúčastněného lékaře a pravidelnou ultrazvukovou studií. To se provádí k posouzení dynamiky onemocnění.

Včasná diagnostika - Životní spása

onkologický procesVzhledem k tomu, že folikulární cysta se může objevit zcela neočekávaně a neukáže se, všechny ženy reprodukčního věku doporučily preventivní návštěvu gynekologa a provádění ultrazvukové studie nejméně 1 čas ročně. Včasná diagnostika onemocnění je nezbytná pro zabránění komplikací vyplývajících z něj (zkroucené nohy, přerušení). Při odstraňování cystu se provádí jeho histologické vyšetření, aby se odstranilo vývoj onkologického procesu.