Calendula - aplikace svíček v gynekologii, tím lépe jít

Nogot - léčivá rostlina s unikátními léčivými vlastnostmi. Svíčky s měsíčkem v gynekologii se používají k léčbě infekčních a zánětlivých procesů u žen různých věkových kategorií. Ale jak používat tento lék a zda má kontraindikace, ne každý ví.

Léčivé vlastnosti měsíčku

CALENDULU Léčivé
Calendula lék (měsíčku) - roční závod rodiny Astrov, který má jedinečné léčivé vlastnosti. Terapeutický účinek poskytují látky obsažené v barvách:

  • fytoncidy mají antiseptické vlastnosti;
  • Karotenoidy mají imunostimulační účinek a chrání organismus z psycho-emocionálního napětí;
  • Flavonoidy mají antispasmodický a antihistaminický účinek, mají příznivý vliv na tělo;
  • Organické kyseliny (salicyl, pentadecyl, jablko) eliminují zánětlivý proces;
  • Hořké sloučeniny (kalendeny) urychlují metabolické procesy ve střevě, posilují síly těla, potlačují vývoj infekčních a zánětlivých procesů;
  • Esenciální oleje odstraňují zánět, mají antibiotický účinek;
  • Saponiny normalizují práci CNS, stabilizují krevní tlak;
  • Přechod hlenu, pryskyřice, stopové prvky atd.

Extrakt z měsíčku, který je součástí léčiv, má následující léčivé vlastnosti:

  • dezinfekci;
  • protizánětlivé;
  • antispasmodický;
  • imunostimulace;
  • regenerativní;
  • hypotenzní.

Díky těmto vlastnostem byl kalendura široce používán v gynekologii, proctologii a dalších sektorech medicíny.

Kdy a jak se používají svíčky s kalendolí v gynekologii

Svíčky s měsíčkem - účinným antiseptickým činidlem, které má protizánětlivé, antibakteriální a léky proti bolesti. Je široce používán v gynekologii pro léčbu infekčních a zánětlivých procesů. Drogem téměř nemá kontraindikace, nemá povoleno používat během těhotenství a laktace.

Trichomoniaza
Látky, které jsou součástí nehtů, jsou schopny rychle zničit patogenní mikroorganismy (streptokoky, stafylokoky, houby), provokující vývoj zánětlivého procesu. Calendula v gynekologii se proto používá v léčbě:

  • sexuálně přenosné infekce;
  • Trichomoniaza;
  • vulvit a vaginóza různých povahy;
  • Atrofická kolize se objevuje během menopauzy;
  • endometritida;
  • Salpakingoforita;
  • Kandidóza genitálních orgánů;
  • endokervicitizace a další.

Léky na bázi měsíčku se používají k odstranění suchosti pochvy během vyvrcholení, urychlete proces regenerace sliznice po zapálení erozí, snížit nespecifické vypouštění. Na základě extraktu kalendónu se vyrábí masti, tablety a tinktura. Dekorace a infuze z této rostliny se používají pro zbraně a douching.

Nejúčinnější forma léčiva pro léčbu gynekologických onemocnění u žen je svíčky (vahical), které patří do skupiny antiseptických prostředků přirozeného původu. Čípky s extraktem měsíčku mají anestetický, protizánětlivý a antibakteriální účinek.

Forma přípravyMetoda použitíJak používat?Jak často provádět postup?farmakologický účinek
Vaginální svíčkyIntravaginální

Čípky jsou zavedeny po hygienických postupech v lhaní pozici.

Vzhledem k tukové základně se svíčky rychle roztaví uvnitř pochvy a obklopují jeho sliznickou membránu.

V závislosti na typu a stupni vývoje onemocnění je nutné použít 1-3 svíčky denně.

Léčba trvá až 10 dní.

Aktivní látky padající na sliznici, zničí buňky hub a mikrobů, urychlují průtok krve, což přispívá k regeneraci poškozených míst epidermis a odstranění zánětlivého procesu.

Dodávat suché, svědění a pálení genitálních orgánů.

S houbovými onemocněním, aby se zabránilo přechodu infekce z vagíny ke střevě a naopak se doporučuje současně používat rektální svíčky s měsíčkem.

Svíčky s měsíčkem během těhotenství

Snížení imunity během těhotenství narušuje přírodní flóru pochvy, která je impulsem pro aktivní chov patogenních mikroorganismů. Kromě toho snížení fyzické aktivity v tomto období života, porušení průtoku krve v orgánech malého pánve způsobené růstem dělohy, nadměrné zatížení na peritoneum během generické aktivity vede k tomu, že 40% těhotných žen se vyvíjí hemoroidy.

Většina léků určených k léčbě infekcí a zánětlivých procesů je kontraindikována pro použití v období dětských a laktací.

Účinné látky z čípků s extraktem nehtů jsou netoxické, zajišťuje se pouze lokální akce, ne sání v krvi. Proto nemohou poškodit budoucí matku a plod. Svíčky s měsíčkem - dobrý a bezpečný lék, který pomáhá zbavit těhotenství z drozd, hemoroidní uzlů, zánětu a prasklin.

Před použitím svíček s měsíčkem

SODA MORTAR
Svíčky s měsíčkem musí být použity po všech hygienických postupech. Co je lepší umýt před zavedením čípků? Je možné se dostat společně s obvyklým způsobem, ale když svědění, pomalu a další nepříjemné pocity v intimním zóně účinně pomáhá sodou.

Sodová řešení má dezinfekční vlastnost a normalizuje úroveň pH do vagíny.

Chcete-li připravit řešení sody, musíte zředit 1 st. L. Prášek v litru teplé vařené vody. Toto množství je dostačující pro přípravu vany. V průběhu postupu je vnější část genitálních orgánů dezinfikována. Soda je žádoucí exetcovat po každé močení. Chcete-li to provést, použijte roztok 1 h. L. Sodový prášek ve sklenici teplé vody.

Pro očištění vnitřní sliznice pochvy vypouštějí roztok sody připravené stejným způsobem. Pro realizaci postupu je nutné použít speciální gynekologický nástroj (kruh Esmarm nebo Fringe). Je nutné umýt sodu, pozorování koncentrace roztoku, protože jinak bude sliznice podkopána.

Je možné umýt heřmánek před zavedením svíček s extraktem kalendónu?

Ošetřovatelské matky
Heřmánek v gynekologii je často používán ve spojení s měsíčkem, protože tyto rostliny mají podobné léčivé vlastnosti a posilují akci. Descouchání heřmánku se provádí pomocí odvodnění. Pro jeho přípravu 2 st. L. Suché květiny musí nalít 500 ml vařící vody a vařit 10 minut, chladný a kmen. Do koupele se přidá odvar z této rostliny, požádá o ptáky.

Je dovoleno používat heřmánek během těhotenství pouze pro vnější hygienické postupy. Kresba heřmánkem, soda během těhotenství je kontraindikováno. Můžete použít ragners z jiných bylin a hotových prostředků (Miramistin, chlorhexidin atd.) Poskytující dezinfekční vlastnost.

Kontraindikace k použití svíček s měsíčkem

  • Přímý kontraindikace pro použití je individuální nesnášenlivost na složky extraktu v měsíčku.
  • Bez předchozí konzultace se specialistou je nemožné získat finanční prostředky založené na měsíčku k dětem mladší 12 let těhotných žen a kojícími matkami, lidé trpící onemocněním traktů a kardiovaskulárního systému.
  • Nízké arteriální tlak lidé musí používat měsíčku s opatrností.
  • Nemůžete si vzít valendul současně s jinými prostředky, které mají uklidňující účinek.