Jak zvýšit prolaktin

Dysfunkce reprodukčních systémových orgánů, projev duševních poruch, porucha metabolických procesů - to jsou známky snížení hormonu prolaktinu v těle. Jeho nedostatek negativně ovlivňuje zdraví žen, tak mužů. To se projevuje vývojem neplodnosti, obezity. Pacienti trpí kvůli poruchám spánku, časté bolesti hlavy.

Mezi ženami Nízký prolaktin Stává se příčinou potratu v časných obdobích těhotenství, poruchy menstruačního cyklu. Nedostatečná úroveň hormonu vede k poškození kojení, protože mléko se uvolňuje v malých množstvích nebo nepřítomnost. Nedostatečný těsnění prolaktin - vzácný jev, Na rozdíl od hyperprolaktémie (Nadměrná sekrece hormonu).

Analýza na klinikách

Kojení a prolaktin

Prolaktin nazval Hormonální laktace. Úroveň látky se zvyšuje u žen přirozeně při kojení. Po celou dobu, úroveň prolaktinu v krvi zůstává vysoká vysoká.

Způsoby, jak vylepšit

Snížení množství prolaktinu je spojeno s přítomností dědičných onemocnění, nádorů a poranění hlavy v oblasti hypofýzy, některými infekčními chorobami, Užívání léčivých přípravků. Jedná se pouze o definici kořenové příčiny a naléhavá léčba povede k obnově normální úrovně prolaktinu.

Pokud je diagnostikováno chronické onemocnění, vytvrzené, které není možné, provádí se symptomatická podpěrná léčba. Je zaměřen na korekci změn endokrinního systému nervového systému. Pokud je to nutné, jsou určeny konzultace s úzkými specialisty. Symptomatická terapie znamená použití hormonálních, diuretických, protizánětlivých, sedativů. Diagram léčby je vybrán lékař individuálně.

Určete změnu úrovně hormonu může pouze s pomocí speciální laboratorní studie. Samoúprava, experimenty s použitím neověřených prostředků nejsou povoleny. Léčba se provádí pouze jmenováním lékaře.

Analýza od lékaře pro ženy

Je-li důvod pro snížení prolaktinu nesouvisí s těmito chorobami, doporučeno:

  • Produkty, které zvyšují hladinu hormonu;
  • zdravý životní styl;
  • Finanční prostředky tradiční medicíny.

Každý z vybraných způsobů je koordinován s lékařem.

Zdravé jídlo

Pro zvýšení úrovně prolaktinu stojí za to věnovat pozornost následujícím produktům:

  • Pšenice pšenice, pšeničné obiloviny;
  • luštěniny;
  • Ovesné drážkované;
  • Non-sedící kukuřičná zrna, ječmen;
  • hnědá, neshodná rýže;
  • čočka;
  • matice;
  • Čerstvý zázvor;
  • Zelenina: mrkev, brokolice zelí a barva, dušená petržel a celer, česnek;
  • Ovoce: Jablka, granáty, hrozny;
  • Zeleninové oleje: Sójová, granátová jablka, Povlečení, Hustota, Sezam.

Granát

Zdravý životní styl

Vnější faktory ovlivňují úroveň prolaktinu, takže řízení zdravého životního stylu je konkrétní akce, které mohou zvýšit koncentraci hormonu.

Zlepšit úroveň prolaktinu:

  1. Jídlo. Nesprávná jídla ve formě omezování kalorií, plné selhání potravin bílkovin nebo nadměrné vášeň pro misky na maso, použití rychlého občerstvení, konzervovaných potravin, sladkosti neumožňuje udržovat normální hormonální pozadí. Některé produkty jsou vyloučeny pro organizaci stravy potravin: čokoláda, káva, silný čaj. Zvýšená hmotnost, obezita - přímá cesta k hormonálním porušením. S nedostatkem znalostí správné výživy, absence zkušeností při vypracování vyvážené dávky je lepší požádat o pomoc na výživu.
  2. Odmítnutí špatných návyků. Jíst alkoholické nápoje, kouření úrovni ženských šancí porodit zdravé dítě. Škodlivé návyky snižují úroveň prolaktinu. To se projevuje ve formě oslabení účinnosti u mužů, nesnesitelných a neplodnosti u žen.

Nastane úroveň hormonu Během zdravého snu a sex.

Finanční prostředky tradiční medicíny

Zvýšit prolaktin u žen lidovými léky. Pro tento účel se používají následující léčivé rostliny:

  1. Raspberries. Pro vaření se používají květy květin a rostlin, které jsou shromážděny na jaře a sklizni. Suroviny suroviny sušené na přímém slunečním světle. 2 lžíce čerstvého nebo suchého směsi nalijte 200 ml vroucí vody, trvejte na 1 hodinu v těsně uzavřené termosky. 2 sklenice nápoje ragum v den.
  2. Šalvěj. Pro léčbu se používají rostlinné listy: 50 g. suroviny nalil 1 litr vroucí vody, trvejte alespoň hodinu. Za den pít 1-2 brýle.
  3. Poskok. Pro přípravu tinktury se používají rostliny. Tmavé skleněné kontejnery jsou naplněny koní až na polovinu, nalil vodkou (nebo jiným silným alkoholickým nápojem). Kapacita je pevně uzavřena a trvala na 3 týdny. Užívejte 10 kapek 2krát denně. Infuze také přidat do čaje, vody, jiné nápoje.
  4. Donnik. Pro vaření, sušené výhonky rostliny. 1 lžička trávy nalil 200 ml vroucí vody, vařící se 10 minut. Pít odvar se třikrát denně pro 4-5 lžíce.
  5. Owin. Používají se rostlinné květy: 2 lžíce se nalije 200 ml vroucí vody, trvejte na nejméně 1 hodinu. Pít často, malé porce. Za den pít 100 ml infuze. Květiny duší Přidat a jak koření v pokrmech. Terapeutické působení závodu a v tomto případě přetrvává.
  6. Kmín. Léčivé vlastnosti mají semena rostlin. Připravují kvass, přidat jako koření. 2 lžičky semen užívají 2 lžičky pro vaření, nalil 200 ml vroucí vody, trvejte do chlazení. Pít připravenou infuzi během dne v malých porcích.
  7. Fenykl. Pro přípravu infuze využívá semena rostlin. Jedna lžíce léčivých surovin nalil 200 ml vroucí vody, trvejte na chlazení. Během dne piju 2-3 sklenice Raccara.

Phyto Tea

Použití popsaných receptů stimuluje výrobu prolaktinu a Stabilizuje úroveň estrogenu. Tato skupina ženských hormonů přímo ovlivňuje sekreci laktačního hormonu. Příjem léčivého statečnosti, tinktury jsou kombinovány s léčbou léčivem, použitou v profylaktických účelech. Byliny mají příznivý vliv na nervový systém endokrinní.

Snížená úroveň prolaktinu je vážným důvodem pro přitažlivost pro pomoc lékaři, od Nebezpečné onemocnění nejsou vyloučeny, vážné porušování funkcí žen i mužů. Diagnostika prováděná včas správně vybraná terapie Zvyšuje šance na obnovu funkce dítěte. Pokud důvod snížení prolaktinu nesouvisí s onemocněním, Úroveň se snadno zvýší, Použití lidového lékařství a dalšími způsoby.