Analýza pro prolaktin kdy darovat krev žen

Prolaktin je aktivně přidělen přední frakcí hypofýzy pod kontrolou hypotalamu. Hormon stimuluje funkční vývoj mléčných žláz, což způsobuje laktaci. Kromě toho je přivlastněn přibližně 300 biologickými funkcemi, včetně regulace chování, imunitního systému a udržování práce žlutého těla u ženy.

Pro hormon, vyznačující se pulzující povahou výběru: koncentrace stoupá v časných ranních hodinách a ve večerních hodinách se snižuje. Vzhledem k tomu, že změna ve své úrovni často vede k takovým závažným důsledkům jako neplodnost, pro přesný výsledek Je nutné analýzu řádně projít pro prolaktin.

Indikace

Laboratorní analýza krve

Existuje mnoho indikací pro určení úrovně tohoto krevního hormonu. Přiřadit tuto studii by mělo mít lékař, protože to pomůže vyhnout se zbytečným analýzám a správně interpretovat získané výsledky. Analýza hormonu prolaktinu je přiřazena v následujících případech:

  • Poruchy menstruačního cyklu, které se projevují ve formě Amenorrhea a oligamemen;
  • Selhání žlutého těla;
  • Anguulatorní cykly;
  • neplodnost;
  • Galamie;
  • Syndromu polycystických vaječníků;
  • Spotřeba léků, které způsobují hyperprolaktinemii;
  • Vznik sekundárních mužských sexuálních značek žen (virilismus);
  • Identifikace nádorů hypofýzy nebo prsu;
  • příznaky zvýšeného intrakraniálního tlaku;
  • porušení vizuálních oblastí;
  • osteoporóza;
  • Domor monomické procesy hrudníku;
  • předmenstruační syndrom;
  • Snížení libido (hyperprolactinemium snižuje testosteron v krvi u mužů);
  • nedostatek uvolnění mléka po porodu;
  • Diagnostika a monitorování prolaktinsekční terapie Neoplazmy.

Ve výskytu hyperprolaktinemie se snižuje hormony folicularity (FSH) a luteinizační (LH) hormony. Tento efekt vysvětluje skutečnost, že během laktace se žena prakticky nemůže otěhotnět. Progesteron se také sníží, což je produkováno žlutým vaječníkem tělesa, což vede k různým změnám menstruace a dokonce i nemožnost otěhotnět a nést dítě.

Hypofýza

Zvýšený prolaktin u žen Může být způsobena skutečnou hyperprolaktinemií, při které roste hladina prolaktinových monomerů. Pokud byl výsledek více než 700 ml / l, je navíc nutné projít analýzou na makroprolakin. Není biologicky aktivní a skládá se z dimerů a hormonálních polymerů.

Volba dne pro analýzu

Jaký den vzít tento hormon? Před absolvováním analýzy k prolaktinu musíte konzultovat s vaším lékařem. Obecně se jeho koncentrace liší v závislosti na dnech menstruačního cyklu, ale úroveň ve druhé fázi (lutein) je o něco vyšší než v první (folloCulin).

Období Můžete si udělat analýzu na prolaktin, není omezena na dny menstruačního cyklu a můžete projít krev pro výzkum v jakémkoliv vhodném čase, Pozorování všech nezbytných pravidel pro přípravu.

Vzhledem k tomu, že tento hormon má cyklický typ sekrece, je nutné projít analýzou prolaktin brzy ráno, od 8 do 11 hodin, nejpozději do 3 hodin po spánku.

Pro objasnění diagnózy může být někdy nutné analyzovat jiné pohlavní hormony. V klinické praxi se často používá kombinace analýz: Globulin vázající sex hormony (GSPG), FSH, LH, progesteron, estradiol. A tito navíc analýzy by měly být předány do určitých dnů cyklu, aby se zabránilo falešným výsledkům.

Příprava

Krev, tepna, Vídeň

Navzdory tomu, že tento sexuální gomon může být předán jaký druh dne cyklu, existuje mnoho požadavků na získání přesného výsledku. Příprava na analýzu zahrnuje vyloučení nadměrných fyzikálních a emocionálních nákladů, stejně jako sexuální pohlavní styk po dobu jednoho dne před plánovaným průzkumem. Stojí za to vyhýbat se tepelným postupům (sauna, vířivka), stimulace mizrských žláz a bradavek. Z tohoto důvodu by měl být před analýzou zamítnut průzkum hrudníku.

Hormon patří stresu, Koncentrace, která se může zvýšit se zvýšeným zatížením, duševní poranění, působením nepříznivých povětrnostních podmínek, ostrá změna časových pásem a t. D.

Recepce některých léků, jako jsou antihistaminika, antipsychotika, perorální antikoncepce, antidepresiva, verapamil, metoklopramid, bromriptein a t. D., může způsobit změny v koncentraci hormonu. Po zrušení těchto léčiv je proto vyžadováno krevní testování. Někdy může být přenos krve do prolaktinu potřebné pro řízení dávky během léčby s těmito léky.

V předvečer před studií stojí za to opustit proteinové potraviny a alkoholické nápoje, optimálně přijímat snadno absorbované zeleninové večeře. Analýza krve pro prolaktin musí být předat po dobu 10-14 hodin po posledním jídle. Musíte brzy spát dost brzy, takže doba spánku byla nejméně 7-8 hodin.

V den výzkumu

Lékař popisuje

Na vybraný den ruku před prolaktinem je nutné ráno. Pokud čas pro průchod hormonu chybí, od návštěvy laboratoře v těchto dnech je lepší odmítnout.

Úplně projíždějící prolaktin je zapotřebí na prázdný žaludek, eliminujte použití čaje a kávy. Pokud je to nutné, můžete pít několik čistých pití. Příjezd do laboratoře by měl pacient relaxovat a relaxovat nejméně 15 minut.

Je velmi důležité, aby nekouřil, protože nikotin může vyvolat emise hormonálních látek. Také nenosí velmi blízké nebo nepohodlné spodní prádlo, které dále nestimulují prsa.

V laboratoři musíte hlásit den menstruačního cyklu. To vám pomůže vybrat míru analýzy odpovídající hormonálnímu období dívky nebo ženy.

Prolaktinová analýza těhotná

Těhotenství

Pro výzkum prolaktinu, krev pro analýzu těhotných žen vezme brzy ráno. Žena musí určitě hlásit v jaké pozici je a na načasování. To se děje, protože norma je prolaktin u těhotných žen významně vyšší.

Podle T. F. Tatarchuk, zveřejněný v časopise "Reprodukční endokrinologie" v roce 2012, krev pro prolaktin během těhotenství je nevhodná, protože získané výsledky nelze interpretovat se 100% zárukou.

Nedodržení pravidel pro dodání a nedokonalost technických metod pro detekci tohoto hormonu jsou hlavními překážkami pro získání skutečných výsledků výzkumu. Interpretovat výsledek a předepisování zacházení by mělo být pouze kvalifikovaný lékař nebo endokrinolog.