Doping: steroidy. Dokumentární video

Anabolické steroidy - nejkontroverznější látky. Píšou o nich hodně, říkají, argumentují. Mají neobvykle účinný účinek na tělo. Miliony sportovců zažili svůj vliv na sebe. Mistři světa ani nezbavili tituly kvůli anabolickému nalezenému v krvi.

Působení dopingových steroidů na těle

Použití anabolických steroidů bez speciálních receptů lékaře je ve většině zemí světa zakázáno. A přesto obrovské množství lidí přijal a přijal steroidy, dělají to nelegálně a pečlivě tuto skutečnost skrýt.

Lékaři jednomyslně argumentují o nebezpečí dopingu. Pokud jde o míru nebezpečí názoru. Ale ve světových sportech, existuje dostatek tragických příběhů o sportovcích, kteří přijali steroidy na dlouhou dobu.

Steroidy

Sportovci, kteří chtějí dosáhnout nad výsledky, pravidelně používají různé anabolické steroidy. Alternativní různé léky, provádět injekce a převzít tabletované formy. Zvažte, že s takovým systémem poškození poškození pro tělo není ne. Rozšiřuje fyziologické možnosti svalů.

Silná fyzická námaha vede k svalovým mikrotramům. Má pozitivní vliv na vlastnosti svalů, stávají se silnějším a rustiem. Obvykle trvá proces regenerace nejméně 48 hodin. Anabolické steroidy ho významně urychlují. Po dni můžete pokračovat v tréninku, aby je delší a intenzivnější. S pomocí anaboliků je mnohem rychlejší pěstovat svalovou hmotu s vynikajícími kvalitativními ukazateli.

Německý biochemista
Adolf Friedrich Boothenand, Německá biochemie

V roce 1939 získal německý biochemistický Adolf Butenand The Nobelovu cenu za výzkum sexuálních hormonů, Zejména testosteron. Od té doby se Němci stali vůdci ve studiu steroidů. Na 1976 olympijských hrách v Montrealu, tým východního Německa vyhrál 40 zlatých medailí. O pouhých 20 let později bylo zjištěno, že pro sportovce byl vyvinut speciální dopingový recepce. Do konce 70. let se steroidy šíří široce v globálním sportu.

V 80. letech, anabolika pevně zakořeněna ve všech sportech. Aktivní látky pomohly dosáhnout nad výsledky v nejkratší možné době. Skandálová řada vypukly na olympijských turnajích různých let, po kterých byl zákaz použití steroidů vydán v 90. letech bez lékařského svědectví. Později, studie potvrdily, že anabolika jsou velmi silnými látkami, které mají destruktivní účinek na všechny fyziologické systémy.

Z hlediska biochemie steroidy je testosteron získaný uměle. Pokud tělo spadne do těla větší než fyziologická norma - to vede k mnoha vedlejším účinkům, vývojem úmrtí, poruch psychiky. Případy jsou známy, když sportovci absolvovali cyklickou dávku hormonu.

Dokumentární video "Supersti" vypráví o historii anabolických steroidů, mechanismu jejich působení a tragických následků jejich aplikace.