Jak provádět elektrokoagulace v eroze děložního čípku

V případě eroze krčníku je integrita povlakové vrstvy vaginální části orgánu narušena, na povrchu se objeví rána nebo výměna epitelu. Patologie se vyvíjí na pozadí zánětlivých procesů, hormonální nerovnováhy, zranění během porodu nebo po potratu. Pro léčbu se používají různé typy dutiny, z nichž jeden je elektrokoagulací - erozi zapalování s proudem.

Indikace pro elektrokoagulaci vředů na čípku

Rozhodnutí o proveditelnosti electrokoagulace eroze trvá gynekologa na základě kontroly čípku, výsledků výzkumu.

Pokud potřebujete udělat elektrokoagulaci:

  • Ulcerózní poškození čípku dosáhl velkých velikostí;
  • Rána se rychle zvyšuje, patří patologie pro zdravé tkaniny;
  • Žena se zabývá nepříjemným pocitem - bolest při sexuálním kontaktu, zavedení tamponu, bohatého výboje s krevními nečistotami;
  • Častý zánět reprodukčních orgánů;
  • infekce papilomavirem člověka;
  • Dostupnost StIS;
  • Imunodeficience států.

Pokud žena plánuje otěhotnět v blízké budoucnosti, má erozi malou velikost v nepřítomnosti příbuzných onemocnění a nepohodlí, zánětlivé procesy, plísňové a virové patologie chybí, pak není potřeba elektrokoagulace. Provádět operaci a pod vrozenou erozí děložního čípku, pokud je věk pacienta 20-24 let - v takových případech, rána téměř vždy zmizí nezávisle.

Erozionová elektrokoagulace se provádí striktně po dobu 5-7 dnů cyklu ihned po skončení menstruační sekrece. To je způsobeno vysokými regeneračními schopnostmi epitelu v tomto období - uzdravení projde rychle, sliznice bude mít čas na zotavení do příštího měsíce.

Kontraindikace pro elektrokoagulaci

Procedura spalování je považován za bezpečný, ale protože se týká operačních zásahů, existují určitá omezení pro jeho provádění.

Když nelze provést erozní elektrokoagulace:

  • Přítomnost ohniska zánětu v orgánech močového a reprodukčního systému, krvácení;
  • Chronická pohlavní onemocnění ve fázi zhoršení;
  • onkologické procesy v těle;
  • Patologie srdce, cévy, nervový systém, problémy s tvorbou koagulace a krve, genetické abnormality;
  • Diabetes mellitus a další poruchy v práci endokrinního systému v dekompenzační fázi;
  • porušení směnných procesů (obezita druhého stupně);
  • Dysplazie, Leukoplakia Cervix;
  • přítomnost v těle papilomaviru;
  • přítomnost intrauterinní helixu;
  • Cervikální polypy.

Elektrokoagulace není prováděna během těhotenství, během kojení, ihned po dodání, cesarean sekce. Ale pokud je patologie vyslovována, doprovázena silným poškozením pohody, může lékař rozhodnout o potřebě operace.

Jak se připravit na elektrokoagulaci

Správná příprava na postup pomáhá výrazně snižovat pravděpodobnost vývoje komplikací po elektroakoagulaci, urychlit proces regenerace. Hlavním úkolem je absolvování úplného předběžného vyšetření, aby se eliminovala přítomnost kontraindikací.

Jaké testy by měly být předány:

  • Vaginální šmouhy na míru čistoty - to pomůže vyhnout se infekci ran po integritě epitelu;
  • mikroflóra bakposposepV - utratit k určení typů bakterií v pochvě;
  • Biopsie cervikálních tkání - analýza umožňuje identifikovat přítomnost patologických procesů v tkáních, za kterých není možné provádět elektrokoagulace;
  • Krevní test pro HIV, syfilis, hepatitida, HPV;
  • chemie krve;
  • test na oncomarkers;
  • PCR vám umožní detekovat skryté ohniska infekce a zánětu.

Kromě toho, inspekce, testy pro potvrzení nepřítomnosti těhotenství, ultrazvuk vám umožní vidět přítomnost patologických procesů v abodes malých pánve, koloskopie vytváří definice hranic lézí.

Jak je elektrokoagulační erozi děložního čípku

Elektro-generace - jedna z nejvíce osvědčených metod pro eliminaci erozi čípku. Během postupu se používá elektroda, která se zahřívá za použití elektrického proudu. Pokud se během provozu používá proud různých frekvencí, tato metoda se nazývá diathermokoagulace.

Jak provádět elektrokoagulace v eroze děložního čípkuFáze elektrokoagulace:

  1. Lékař opět zkoumá erozi, určuje jeho hranice. V případě potřeby může být povrch rány přidat.
  2. Udělejte lokální anestezii, protože během postupu zařízení přichází do styku s krkem, který může způsobit nepohodlí.
  3. Migrace eroze - Pouze se dotýká elektrody do postižené oblasti, hrany ran jsou připojeny, začíná se postupně zpozdit. Elektro-generace je tepelná hoření, takže vůně hořáků se během postupu objevuje zápach hořáků.
  4. Po humanu se vytvoří razítko, odejde samostatně asi dva týdny, nezpůsobuje ženu speciální nepohodlí.
  5. Poté, co Strick zmizí, zdá se zdravá tkanina na svém místě - pro to bude trvat 2 měsíce.

Po elektrokoagulaci se mohou vyskytnout menší bolesti kreslení přírody ve spodní části břicha, průhledné nebo krvácení drobných těsnění. Jedním z nejpříjemnějších důsledků dutiny - endometrióza, vzácná patologie s nevysvětlitelnou etiologií.

Pokud krvácení pokračuje po dlouhou dobu, získejte nepříjemný zápach, objeví se krvácení - gynekolog by měl okamžitě navštívit.

Po postupu jsou předepsány léčivé masti a čípky (Depantola, methylracyl, levomecol).

Erozionová elektrokoagulace neorientují štěkání žen, protože po operaci, pravděpodobnost jizev, které mohou způsobit neplodnost nebo nepřetržitý těhotenství.

Co nelze provést před a po elektroagulaci

Před zapalováním eroze čípku, proud nemůže být tam - operace je lepší strávit na prázdný žaludek nebo po snadné snídani. Od pohlaví kontaktů by se mělo zdržet 2-3 dny před zásahem a do měsíce po elektrokoagulaci.

Jak provádět elektrokoagulace v eroze děložního čípkuCo potřebujete pamatovat na ženy:

  1. 2 týdny před a do 20-30 dnů po proceduře nemůže používat tampon, dělat péro.
  2. Před zapalováním eroze je nemožné užívat přípravky na bázi kyseliny acetylsalicylové - přispívají k vypouštění krve, což může způsobit silné krvácení.
  3. Po elektrokoagulaci byste se měli zdržet se intenzivních tréninků, masáží, tance, těžkých fyzických cvičení, nemůžete navštěvovat sauny, bazény, plavat v otevřených nádržích.

Účastnický lékař vždy dává podrobná doporučení, pokud jste jasně následovat, nezabývají se samo-léky, riziko komplikací a současných onemocnění je minimální.

Elektro-generace - cenově dostupná a efektivní způsob léčby eroze děložního čípku, ale má spoustu kontraindikací a vedlejších účinků. Správná příprava, dodržování doporučení doktora pomůže vyhnout se rozvoji negativních důsledků.