Granulescelulární vaječníkový nádor: je to rakovina nebo ne

Granuin-buňka Ochite nádor - diagnóza, která děsí jednu z jejího jména. Pět procent případů nádorů u žen spadá na Goya, ale stojí za to se bát? Je to rakovina nebo ne? Co jsou projekce?

Příčiny nádoru granuinu hromadného vaječníku

Genetické vady - hlavní důvod pro rozvoj goy. Vědci zjistili, že mutace v genu foxp2 zahajuje proces tvorby nádoru v 95% žen s typem dospělých folikulů. Stejný mechanismus se také nachází u dívek trpících mladistvou formou onemocnění, ale mutace ve 12. a 22. autosomech pohlavních buněk se zde zapojují.

Pokud jsou genetické defekty zdrojem výskytu granulovaného tumoru ochnye, hrají následující faktory roli počátečního tlačítka v procesu patogeneze. Mezi nimi:

  1. Zánětlivé procesy malých pánevních orgánů.
  2. Chronické virové a bakteriální infekce.
  3. Nízká úroveň ochrany imunitního systému.
  4. Endokrinní poruchy, nejčastěji na straně štítné žlázy.
  5. Slepý hormonální pozadí (estrogeny, progesteron, androgeny).
  6. Později puberty.
  7. Patologie rašeliny.

Klasifikace

Folikuly jsou rozděleny do několika typů: v závislosti na povaze rozšíření v tkáni vaječníku, od typu postižených buněk a od věku ženy.

Mladistvé nádory

Juvenilní typ folikulů se nachází velmi zřídka: přibližně 5 případů na sto pacientů s Goy. Juvenilní nádor se vyvíjí v adolescenčních dívkách, což je spojeno s genetickými vadami, které vznikly ve fázi vývoje embrya.

Postižené granulované buňky vaječníků se koncentrují na jednom místě. Průměr neopladie dosahuje průměrně 15 mm. Nezohlednění maligního proudu, léčba mladistvým nádorem je omezena na chirurgické odstranění vaječníku se zachováním orgánu na opačné straně. Reprodukční funkce u dívek po zachování operace.

Dospělý vaječníkový granulkelulární nádor

Setkává se u žen staršího věku během menopauzy. Obvykle je to pacient ve 45-65 let s narušeným hormonálním pozadím, které si stěžují na alokace krve sliznice z pochvy, sdílená bolest v povodí, dolní části zad.

Dospělý folikul je benigní vzdělání, které se projevuje ve dvou formách:

  1. Makrofollikulární (tercault) nádor. Reprezentovanou koncentrovanou bublinou v vaječnících tkáních naplněných serózní tekutinou, hlenu nebo krví. Často klíčky, jasně viditelné na ultrazvuku, dosahuje o průměru 20-30 mm.

Granulescelulární vaječníkový nádor: Je to rakovina nebo ne

  1. Luteinizovaný nádor. To se nazývá tedy kvůli difúzním poškození granulovaných buněk vaječníků, které produkují ženské sex hormony.

Granulescelulární vaječníkový nádor: Je to rakovina nebo ne

V případě detekce formuláře pro dospělé lékaři dávají pozitivní předpovědi. Maligní granolascenční vaječní nádor, odlišně "rakovina vaječníků", vyvíjí pouze na 3-4 etapách neoplazmy. Provozní zpracování nádoru zabraňuje procesu procesu a růst metastáz.

Neoplazmus platí pro různé buňky:

Buňky Tequis Oocyte

Androgen

Buněk stromatů vaječníků

Estrogen

Buněk Stromic vaječníků, žluté tělo

Progesterone

Převážnost jednoho z těchto typů buněk vede ke zvýšení koncentrace odpovídajícího hormonu v krvi. To je další způsob, jak klasifikovat granolasofelie.

Příznaky

Juvenilní goya tvar se projevuje sám:

  1. Předčasné sexuální zrání (výskyt vlasů v podpaží a pubic, zvyšování prsu).
  2. Hojný výtok krve během menstruace.
  3. Předčasný začátek menstruace.
Důležité! Dětské dívky se také setkávají s mladistvým tvarem granulovaného tumoru granulovaného oka.

Fenomén je vzácný a odlišuje se zhoršený menstruační cyklus a sekrece krve s nečistotami hlenu.

Zralé ženy trpí následujícím projevem folikulů:

  1. Menstruační porušení.
  2. Ukončení menstruace.
  3. Obnovení menstruace v postmenopauzále.
  4. Otok a bolesti nemoci.
  5. Sliznice z vagíny.
  6. Hisutismus - růst vlasů na obličeji.

Granulescelulární vaječníkový nádor: Je to rakovina nebo ne

Diagnóza onemocnění

Uzneme granolascenční vaječní nádor jednoduše: symptomy začínají narušit ženu v raných fázích vývoje neoplazmy, která se bude snažit poradit se s lékařem.

Diagnóza se provádí v několika směrech:

  1. Ruční vyšetření. Gynekolog, s pomocí bimanální studie, může rozpoznat nádor na těsnění na stěnách dělohy v oblasti ovariálních přívěsků, vypouštění hlenu z vagíny.
  2. Instrumentální vyšetření. Ultrazvuk malého pánve, transvaginální echografie (ultrazvuk za použití snímače zavedeného do pochvy), hysteroskopie (vyšetření děložní dutiny a pochvy přes kameru), CT - to vše pomáhá identifikovat těsnění v tkáních genitálií, jejich velikosti a struktura. Bioptát plot, následovaný studiem histochemické struktury vaječníku, také pomáhá rozlišovat novotvar.

Granulescelulární vaječníkový nádor: Je to rakovina nebo ne

  1. Biochemická studie. Krevní test je jedním z nejdůležitějších ukazatelů, které charakterizuje stav těla a její reakce na nádor. Pod Goya v analýze bude převažovat estrogeny, androgeny, progesteron. Stejné ukazatele jsou kontrolovány ve studii moči.

OnComarkers se používají k detekci folikulů - látek, které zvýrazňují nádorové buňky v průběhu života. Tyto oncomarkers zahrnují: Ingibin A, Ingibin B, Mullerova inhibiční látka (MIS), jejichž koncentrace se zvyšuje, když se objeví neoplazence.

Granulescelulární vaječníkový nádor: Je to rakovina nebo ne

Granulesculum nad nádorem: prognóza

Mezi všemi novotvarem je Goe charakterizován dlouhým vývojem a rychlým projevem příznaků. MetastAdace začíná v pozdějších fázích, zatímco procesní adresy řeší pouze blízké pánevní orgány: střeva, močový měchýř a ureters, velká žláza, peritoneum. Rychlé zpracování spolu s časnou detekcí nemoci snižují riziko malignity téměř na nulu.

Komplikace

V pozdějších fázích, ženy oslavují silnou bolest v oblasti pánve a dolní části zad, bolest v dolní části břicha. 25% pacientů se vyvine ascites - shluky tekutiny v břišní dutině.

Existují relapsy v důsledku metastáz, které spadly do lymfatických uzlin, na stěně nebo mesentech tenkého / tlustého střeva, močového měchýře, endometria dělohy. Méně často nádory se projevují ve slezině nebo játrech.

Maligizace

Maligní granolascenční vaječní nádor se vyskytuje zřídka. Histologické rysy nádorových buněk nedávají právo zvážit gio skutečný karcinom a takové případy, spíše výjimkou z pravidla.

Léčba sypkého nádoru Granuine

Chirurgický zákrok - hlavní způsob, jak se vypořádat s Goy. V závislosti na typu folikulů, fázi jeho vývoje a stupně metastáz, chirurg provádí částečné nebo úplné odstranění vaječníků a okolních orgánů. Ženy ve věku 45-65 nabízejí plnou hysterektomii spolu s vaječníky a děložními trubkami.

Po operaci jsou předepsány anticorce chemoterapie kurzy, častěji pomocí platinových přípravků. Hormonální léky pomáhají vedoucím hormonální svědectví.

Pozornost! Je-li nemožné provést průběh chemoterapie, pacient je nabízen alternativní - radiační terapie.

Granuinový vaječní nádor je benigní neoplazma, která není vážnou hrozbou pro zdraví žen. Samotný nádor se vyvíjí pomalu a symptomy se objevují brzy. Proto jsou diagnostika a léčba dostupná v počátečních fázích, což pomáhá vyhnout se komplikacím.