Transplantace dělohy v rusku

Problém neplodnosti je v Rusku poměrně relevantní. Statistiky říkají: 15% manželských párů nemůže mít děti. S absolutní neplodností v Rusku je povoleno náhradní mateřství. Ne všechny ženy se na tom dohodnou.

Transplantologie - progresivní věda zaměřená na transplantaci životně důležitých orgánů a tkání. Když se zdá, že neexistuje žádná šance na přežití, tato technika přijde na pomoc. Úspěšně transplantován ledvin někoho jiného, ​​srdce, játra a plíce. V poslední době byl distribuován další typ těchto operací - transplantace dělohy.

Nyní tisíce zástupců spravedlivých sexu mají šanci stát se matkami. To není sen a ne fikce, předpokládá se, že interference bude brzy testována v Rusku. V Rusku je tam 3 miliony neplodných lidí reprodukčního věku.

Příčiny transplantace

Existuje několik důvodů, které vedou k neplodnosti. Někteří úspěšně léčit, jiní vyžadují lékařskou korekci. Speciální metody zaměřené na pomoc bezdětným lidem jsou vyvinuty: umělé hnojení, inseminační spermie, kontrola chromozomální sada s podezřelou genetickou patologií rodičů. Až do nedávné doby, Rusko zůstalo nevyřešeno v Rusku, kdy jedinou cestou byl náhradní mateřství nebo adopční program.

 V jakých případech je doporučeno transplantace autority pro děti:

  • Vrozená anomálie dělohy. Plná nebo částečná nepřítomnost - Rokitansky - Custenerův syndrom;
  • Odstranění dělohy. Častá příčinou operace je onkologie, masivní krvácení, sepse;
  • Změna podlahy na ženu.
V Rusku nemá každý z 5 000 narozených dívek žádný děloha.

První úspěšné výsledky transplantace

Pioneers, kteří se rozhodli provádět transplantaci, se stali Švédové. Hlavním úkolem nebylo jen transplantovat autoritu a zda žena může pochopit a porodit zdravé dítě s transplantovaným dělením. Po téměř 20-leté studii přišli vědci jednoznačně odpovědět: Ano!

V roce 1998 je žena zeptala jedna z onkologických onemocnění provozovaných na rakovině, ať už transplantaci. V té době takové prohlášení znělo podivné. Nicméně, příští rok, vědci začali hledat odpověď na otázku. Zpočátku bylo v zemi 9 transplantace, z nichž 2 nebylo korunováno úspěchem - děloha.

V roce 2013, 35leté Švédy s vrozeným anomálií - Rokitansky syndromu vytvořil takovou operaci. I ECO předem připravené 11 životaschopných embryí. V průběhu roku byl pacient pozorován od lékařů, on obdržel tříkomponentní imunosupresivní terapii. Dárce byl 61letý známý, který porodil dvě děti, byl v menopauze.

Procento úspěšného ECO v transplantovaném děloze je nižší než běžné ženy. Důvodem je insolvence endometria při užívání drog ohromující imunity. V tomto ohledu se doporučuje sklizeň nejméně 10 embryí.

Pozitivní ukazatel úspěšné transplantace byl vznik první v životě menstruace, který pokračoval v těhotenství. Po roce pečlivé kontroly provedli první pokus o substrát embrya, který vedl k těhotenství.

Celkem má budoucí matka tři epizody měkké obnovy, z nichž jedna byla ohnutá. Všechny případy dokonale koupili kortikosteroidy. Těhotenství proběhlo normálně, ukazatele průtoku pupeční šňůry a dělohy se neliší od průměru.

Na 35-36 týdnu byly známky závažného stavu - Preeclampsia. Vědci se domnívají, že příčina se stala vrozenou nepřítomností od příjemce ledvin. Podle kardiotockografie bylo rozhodnuto provést cesarevný provoz. Výsledkem je, že ovocné ovoce bylo odstraněno hmotnostními 1775 GR, posouzení na Apgar měřítko 9-9-10 bodů. Toto dítě se stalo prvním živoborozměrným mužem při transplantaci dělohy.

První implantace embryí se doporučuje držet ne dříve než jeden rok po transplantaci, kdy je spolehlivě známo, že děloha se nevrátí zpět. Po úspěšném porodu v transplantovaném dělohu se doporučuje odstranění, aby se zajistilo, že žena nezávisí na imunosupresivech pro život.

Problémy technik

Děloha - bohatá krevní potrubí část lidského těla. V průběhu chirurgické intervence je důležité udržovat anatomickou strukturu, zajistit průtok krve v požadovaném množství. Podle ruských gynekologů je obtížnější dosáhnout proporcionálního průtoku krve během těhotenství, když je zvýšení velikosti těla stovky stovky.

V průměru trvání transplantace provozu dělohy trvá od 6 do 12 hodin.

Příjemce Fallopiev zůstávají neporušené, nepřipojují se se zahraničním orgánem. Technika je považována za oprávněnou k zabránění šíření infekce. Stává se však hlavním důvodem, proč je přirozené hnojení nemožné.

Vejce jsou vždy odstraněna předem, hnojit uměle a zmrazené. Postup se provádí před zahájením imunosuprese - riziko narození dětí s poruchami genetického zařízení spojeného s teratogenním účinkem léčiv se sníží. Po celou dobu navigačního období přijímá pacienta zaměřená na prevenci odmítnutí. Před oplodněním je vybrána optimální dávka léčiv.

Morální aspekty

Je známo, že ve Švédsku byly jako dárci použita porosty pro děti jen živé ženy. Nejčastěji se stali příjemci matek, blízkými příbuznými nebo přítelkyními. Věk nezáleželo. Hlavní věc pro transplantaci je přítomnost zdravého dělohy.

V různých zemích existují různé přístupy k tomuto problému.

  • Američtí vědci věří, že eticky využívají dělohy v mrtvých dárcích. Případy jsou vítány, když je rozpoznána smrt mozku a živobytí jsou podporovány zařízeními. Jediná úspěšná transplantace ve Spojených státech je však vyrobena z živého dárce. V případech, kdy byla provedena transplantace z mrtvoly, vyvinuty závažné infekční komplikace, proběhlo rychlé odmítnutí.
  • V Turecku, druhý případ narození živého dítěte po transplantaci kritického orgánu. V tomto případě byl děloha stažen z mrtvé ženy.
  • Země východu nepřijímají plot orgánů v mrtvolách pro náboženské důvody. Saúdská Arábie se aktivně zabývají problematikou transplantace dělohy z žijících žen.
  • V Rusku dnes tyto operace nebylo učiněno. Jak již bylo zmíněno s absolutní neplodností, může dojít k náhradním mateřství. Mnoho zemí zakazuje podobnou praxi. V Rusku je povoleno použití této techniky. Možná je spojena s menším zájmem o transplantaci dělohy.
Ročně ECO program v Rusku se těší o 35% více manželských párů než v USA.

Vědci ze Švédska vyrobili 8 úspěšného porodu v transplantovaném děloze. Díky tomuto objevu se ke studiu připojilo mnoho světových klinik. Dnes dostává licenci pro takové intervence ve Spojeném království, USA, Saúdská Arábie. Rusko dodržuje nějakou neutralitu. Podle většiny výzkumných pracovníků není technologie plně studována, předem testována na opice. Ruské vědci se domnívají, že musíte nejprve prozkoumat dlouhodobé vedlejší účinky řízení, riziko vzniku onkologických patologií.

Provoz transplantace dělohy v Rusku ještě nebyl proveden. Tisíce žen potřebují každoročně v této manipulaci. Samozřejmě, že žádný děloha není věta. Ale ne všechny krajané z jednoho důvodu nebo jiného přijmout děti. Další významné mínus transplantace tělesa dětí v naší zemi je vysoká cena. Ve Švédsku pro narození prvního dítěte trvalo 100 tisíc eur. Pro srovnání, náhradní mateřství v Rusku stojí 30-40 tisíc dolarů. Nicméně, nic v životě nebude schopno potěšit cestu jako pocit srdce vašeho dítěte.