Otestujte, jak určit neplodnost žen

Rok v Rusku je stále důležitější pro problém neplodnosti žen. K dnešnímu dni, procento neplodnosti v Rusku není příliš odlišný od globálního: 15% rodinných párů zažívá potíže, když chtějí mít dítě. Nicméně, počet rodin setkávaných s tímto problémem, bohužel, stále roste. Proto je velmi důležité vědět, jak zkontrolovat neplodnost a léčit, za předpokladu, že je to reverzibilní.

Žena neplodnost je definována jako nemožnost ženy v reprodukčním věku představit a porodit dítěte. Tato diagnóza je zvýšena, pokud žena není chráněna a zároveň nemůže představit dítě po celý rok. Je však třeba připomenout, že tento rok je přibližný čas a u starších žen může být doba pojetí delší, aniž by měl vztah k diagnóze "neplodnosti". Nicméně, pokud podezření neplodnosti existuje, musíte zkontrolovat lékaře a rozpoznat problém co nejdříve.

Příčiny neplodnosti

Špičky Důvody, pro které se žena nemůže otěhotnět, může být nejrůznější. Hlavní lze připisovat následující:

  • nepřítomnost děložních trubek (neplodnost trubkové geneze);
  • Hroty (v důsledku zánětlivých procesů nebo operací mezi trubkou a vaječníkem jsou tvořeny "hroty", které zasahují do vajíčka vejce v trubce);
  • Příčiny endokrinního charakteru (hormonální poruchy);
  • vrozená (nebo získaná) patologie dělohy;
  • endometrióza;
  • chromozomální patologie;
  • Imunologická neplodnost;
  • porušení v systému hemostázy;
  • Psychologická neplodnost (neochota mít dítě, protože strach z těhotenství a porodu).

Druhy neplodnosti

Otestujte, jak určit neplodnost žen Obvykle diagnostikuje absolutní a relativní neplodnost. Absolutní neplodnost je důsledkem nevratných patologických podmínek. Je to odůvodněno patologiemi, které nedávají ženu příležitost stát se matkou. Žena nemůže otěhotnět, protože nemá žádné nezbytné orgány (vaječníky, děložní trubky, dělohy). Ve všech ostatních případech je neplodnost definována jako relativní a při absolvování nezbytných testů, dodržování nezbytných postupů a předpisů, žena může vydržet a porodit dítě.

Také přidělit několik stupňů neplodnosti: neplodnost I (primární) a neplodnost II (sekundární). O první řeči v případě, že žena neměla těhotenství. Asi druhý říkají, kdy se těhotenství stalo, ale v tuto chvíli s koncepcí ženy. Stojí za zmínku, že téměř polovina žen trpících neschopností v současné době představit druhou skupinu. To je způsobeno několika důvody, mezi nimiž předcházející potraty a pohlavní nemoci vedou.

Zavedení neplodnosti v pubertě fázi ženy

Mladé dívky Již u mladých dívek, které jsou v pubertě, je možné určit neplodnost. Pozornost by měla být věnována možným příznakům neplodnosti.

  1. Zjistěte, že pokud neexistuje vrozená patologie genitálních orgánů.
  2. Věnujte pozornost počátku menstruace a porazte alarm, pokud teenager začal pozdě.
  3. V přítomnosti menstruace sledujte cyklus, který by neměl být příliš dlouhý (stejně jako naopak, krátký, s vzácnými zveřejněním).
  4. Zkontrolujte, zda mladá dívka není rádi stravy: problémy s následným těhotenstvím může vzniknout v důsledku přísného postoje k jídlu a podvýživu.

Už během puberty by mělo být pamatováno, že hlavní ukazatel ženské neplodnosti je Narušení menstruačních cyklů. S sebemenším pochybností o průtoku menstruace by selhání v cyklu nebo bolestivých pocitech měly okamžitě konzultovat lékaře.

Rozrušení menstruačního cyklu - Hlavní signál neplodnosti. Pokud je něco v nepořádku s menstruací, měli byste se okamžitě obrátit na gynekolog: příliš častý (vzácný) cyklus, hojný (meager) alokace, menstruační bolestivost - to vše může být příznaky neplodnosti, které mohou být odhaleny v rané fázi.

To také není nutné obejít takové nepřímé znamení, jako je rozzlobená vyrážka a mastná kůže. Tyto příznaky hovoří o nadměrném počtu pánských hormonech v těle dívky. Změna vlasů může být také znamení ženské neplodnosti (vlasy na bradě a hrudníku, nedostatečné vlasy na pubické a podpaží). Pokud je mléko zvýrazněno v necitlivé ženě, může to být také signál ženského neplodnosti.

Diagnostika neplodnosti u dospělých žen

Doktor průzkum pacienta Jak zkontrolovat neplodnost? Kontrola neplodnosti u žen je nutná identifikovat problémy a účinnou léčbu. Pouze úplné vyšetření umožňuje identifikovat příčiny obtíží s koncepcí.

Vezměte krevní testy a moč, což umožňuje vidět onemocnění genitourinary systému a dalších orgánů. Vyžaduje se analýza hormonů, cukr, biochemický výzkum a test pro různé skryté infekce. Poté, co žena prošla primárními testy, dává mu postoupení průchodu instrumentálního výzkumu: Colposkopy, Ultrazvuk, MRI.

Doktor zjišťuje pacienta a bude shromažďovat informace nezbytné pro přesnou formulaci diagnózy, a také zkoumá povahu menstruační funkce, věnovat pozornost průběhu menstruačního cyklu: když začala menstruace, jaká je pravidelnost cyklu , Existují nějaké bolesti souběžné menstruace, je zde vypouštění z mamarchových žláz.

Mělo by být projednáno s gynekologem před těhotenstvím, pokud byly, stejně jako přenesené infekční a gynekologické onemocnění. Neztrácejte z pohledu dědičnosti: žena se může ptát, zda jsou podobné problémy s matkou. Diagnóza neplodnosti Zahrnuje sledování stavu vaječníků a zrání vaječné buňky a provádí se pomocí ultrazvuku. Dnes se ženy mohou odkazovat na laparoskopii - metodu, s jakou jsou určeny přesné příčiny neplodnosti.

Odrůdy testů pro neplodnost

Jakákoliv analýza neplodnosti zahrnuje studium hladiny hormonů v krvi a v moči. Pokud je žena z dětského věku kontrolována na neplodnost, projde studii DhaA-C (dehydromenyndrosteronon-sulfát) a je také zkoumána na pohlavní infekce.

  1. Analýza bazální teploty umožňuje vyvodit závěry o práci vaječníků a dostupnosti ovulace (zda má žena v zásadě ovulace). Bazální teplota se zvyšuje, když je folikul rozbitý, a je zachován několik dní. Pokud nepřichází těhotenství, snižuje se před menstruací.
  2. Definice indexu cervikálu zobrazuje počet estrogenů v těle.
  3. Existuje také postcoital test, který se provádí k vytvoření vnitřního obsahu děložního čípku a studovat činnost antispermálních těl.

Pokud je nalezena inspirace trubek, je zobrazena hysterosalpytoskopie. Také v komplexu diagnostických opatření může zahrnovat koloskopii.

Pro objasnění stavu endometria může přiřadit diagnostický škrábání děložní dutiny a hysteroskopie. Hysteroskopie se obvykle provádí pod obecnou anestezií. Při zkoušce lékař studuje děložní dutinu a činí tkaninový plot pro histologickou analýzu.

Existuje taková forma neplodnosti jako trubka nebo peritoneální neplodnost. O takové formě neplodnosti hovoří v případě, že jsou překážky pro propagaci vajec v pavolovkách. Důsledkem zánětlivých procesů může být nečistota dutinových trubek.

Potrubí neplodnost žen Kromě neplodnosti potrubí u žen se rozlišuje endokrinní (hormonální) neplodnost. Tento typ neplodnosti může způsobit metabolické poruchy, stejně jako stresující státy.

Nezapomeňte na psychologickou neplodnost jako možný důvod pro problémy s koncepcí. Žena může být posedlá myšlenka koncepce nebo naopak bát těhotenství. Její psychologický stát zase ovlivňuje fyzickou schopnost otěhotnět a nést dítě.

Při léčbě ženské neplodnosti je možné hovořit pouze po pečlivé analýze výsledků průzkumu, jakož i po zřízení přesných příčin neplodnosti. Pokud jsou důvody pro neplodnost spojeny s endokrinním systémem, jsou ošetřeny hormonální směny. Pokud je neplodnost způsobena stavem trubek, léčba je zaslána na obnovu jejich průchodnosti. Muž by měl také předat sérii testů, aby se odstranil patologii z jeho části.

Jaké jsou důvody neplodnosti, je důležité pochopit, že ve většině případů je léčit. Proto byste měli věnovat pozornost sami a svému zdraví a přijďte kvalifikovaným lékařem, abyste identifikovali problémy a co nejdříve je vyloučit. V mnoha případech, včasná terapie a prevence komplikací umožňuje ženě nést a porodit zdravého dítěte. Pokud terapie nedosáhla účinku, ECO se provádí - extracorporální (umělé) hnojení.