Léčba drozd nistato

Nesprávná výživa, masová potravina obsahující růstové hormony a antibiotika, špatná ekologie negativně ovlivňují mnoho procesů v těle a imunitním systému. Oslabení imunity, zase vyvolává různé patologie. Imunitní nerovnováha, jako je hormonální výkyvy, mají významný dopad na ženskou reprodukční sféru.

Jedna z nemocí, které dochází kvůli imunitní nerovnováhu, je kandidóza. Toto zánětlivé onemocnění je známo jako drozd. Na rozdíl od populární přesvědčení, že kandidóza je ne vážná porucha mikroflóry, je nutná léčba této patologie.

Moderní gynekologové používají mnoho různých léků pro léčbu drozd. Jeden z často jmenovaných léků, které bojuje s projevy kandidózy, je Nastatin.

Candidiasis je plísňová léze sliznice membrány a kůže anogenitální zóny. Kromě toho drozd může ovlivnit pokožku bradavek v pečovatelských ženách.

Kauzativní činidlo drozd - kandidální houba - normálně obsahuje na kůži a sliznicích membrán. Kvasnicová houba, stejně jako ostatní představitelé podmíněně patogenní mikroflóry, je v malé koncentraci. Při ovlivňování negativních vnějších a vnitřních faktorů je křehká rovnováha narušena, což vede ke zvýšení počtu podmíněně patogenních mikroorganismů. Zánětlivý proces se tedy vyvíjí.

Podmíněně patogenní mikroflóra je reprezentována kandidanovými houbami, anaerobní bakteriemi, stafylokoky, streptokoky, gardnerellas.

Mechanismus ochrany vnějších genitálních orgánů, zejména vagíny, provádí sliznicí membránu, která je ovlivněna estrogenem. Díky tomuto pohlavnímu hormonu na povrchu epitelu je vytvořen glykogen. Složení vaginální mikroflóry zahrnuje převážně laktobacillia. Tyto bakterie mléčné kyseliny dělící glykogen, tvořící mléčnou kyselinu. Požadovaná úroveň kyselosti je udržována potřebným množstvím kyseliny laktobacilu a mléčné. Lactobacilli, tvořící kolonii, tvoří Glycocalix spolu s produkty svých živobytí.

Smíšená kyselina neumožňuje vynásobit patogenní mikroorganismy. Glycocalix, který je ochranný film, zabraňuje zavedení škodlivé flóry do tloušťky epitelu.

Pokud vaginální prostředí změní své parametry, zástupci podmíněně patogenní mikroflóry začínají aktivní reprodukci, což způsobuje zánětlivý proces v vagíně. S výhradou silné imunity a drobné odchylky ve výši laktobacilli je možné navrácení.

Důvody

Nejčastější příčinou drozd nebo kandidózy je recepce antibakteriálních činidel. Je známo, že antibakteriální přípravky širokého spektra akce negativně ovlivňují stav imunitního systému, protože mohou potlačit růst absolutně jakýchkoliv bakterií.

Nicméně, drozd má také fyziologické příčiny svého výskytu. Třikrát častěji, kandidóza je diagnostikována u těhotných žen. Vzhled drozd během těhotenství je spojen s výkyvy na úrovni hormonů, zejména koncentrace progesteronu opakovaně roste. Těhotné ženy mají fyziologický pokles imunity. Mukale pochvy také podléhá strukturálním změnám.

Citlivé na drozd a ženy po nástupu menopauzy. Věk pacienti mají atrofii sliznice membrány. Kromě toho je úroveň laktobacilu znatelně klesající. Provádí Candidiasis také fading hormonální funkce.

Různé negativní interní a vnější faktory mohou předpovědět vývojem kandidózy:

  • Hygienické chyby genitálních orgánů;
  • časté zbraně;
  • Douching;
  • použití agresivních detergentů způsobujících alergickou reakci;
  • Imunitní nerovnováha;
  • střevní dysbióza;
  • Bakteriální vaginóza, charakterizovaná poklesem počtu laktobacillia a změny kyselosti;
  • diabetes;
  • Sex infekce;
  • porušení integrity vaginálního epitelu;
  • věkové změny;
  • Přijetí antibakteriálních a hormonálních léčiv.

Drozd se vyskytuje jak u dospělých žen, tak mladých dívek. K vzhledu kandidózy v dívkách predisponuje jemnou vaginální sliznici, špatnou genitální hygienu, vibrace hormonálního pozadí.

Drush se vyvíjí jak u žen, tak mužů. Přenos kandidózy v sexuálním způsobem je možný. Nicméně, kandidóza je především nezávislé onemocnění. Přítomnost drozd však znamená léčbu jak sexuálních partnerů, například Nistatan.

Manifestace

Klinický obraz kandidózy závisí na povaze průběhu nemoci. Zánětlivý proces pozorovaný během drozd může proudit ve dvou formách:

  • akutní;
  • Chronický.

Akutní fáze probíhá na dva měsíce. V tomto období je projevem Candidies docela výrazné a způsobit významné nepohodlí pro ženu, zejména během intimní blízkosti.

Léčba drozd NistatoProjevy akutní fáze zahrnují následující znaky:

  • svědění sliznice genitálních orgánů a kůže anogenitální zóny;
  • spalování, zvyšování kontaktu s vodou, sexuálními aktů, chůze a měnící se poloha těla;
  • bolest v procesu pohlavního styku, močení v případě poškození uretry a močového měchýře;
  • Výboj, který může být hojný a liší se kyselým zápachem;
  • Hyperemie, implikující edém a zarudnutí sliznice.

Často často houby Candida Zadejte mikrobiální asociace. Kromě toho může být infekční proces kombinován s hormonálními poruchami. V tomto případě se klinický obraz může lišit různé příznaky:

  • bolest v dolní části břicha;
  • krvácení intermenstruačního charakteru;
  • Výběr obrábění, doprovázející počáteční a konec;
  • Patologické výboje, které mohou mít odlišnou konzistenci a nepříjemný zápach.

Pokud byly první známky onemocnění ignorováno nebo léčba byla nedostatečná, prudkoprozí drozd jde do chronické fáze. Opakující se chronický drozd nemusí mít klinické projevy během remisních období. Exacerbace se obvykle dějí více než čtyřikrát ročně. V tomto období se může objevit nepohodlí a hojné vypouštění, které nemají vždy kudrnaté konzistenci.

Pokud je léčba zahájena včas, první známky kandidózy rychle zmizí. V nepřítomnosti provokujících faktorů, Candidiasis se opakuje. Zpravidla je léčba zahrnuje místní léky. Pokud byl drozd způsoben fyziologickými příčinami, několik měsíců po porodu, známky kandidózy.

Opakující se drozd se vyznačuje tvrdým tokem. Trvalý kurz označuje vážné chyby v těle a potřebu vyšetření. Léčba chronického kandididu by mělo být komplexní:

  • místní a systémové léky;
  • vitamíny;
  • léky pro léčbu souvisejících patologií;
  • fyzioterapie.

Správná strava je nezbytná, vyhnout se náhodným sexuálním dluhopisům a mírnou fyzickou aktivitou. Během léčby je žádoucí opustit hormonální a antibakteriální léky, které snižují imunitní funkci.

Léčba se provádí po provedení stěr na flóře, stejně jako identifikaci jiných sexuálních infekcí PCR. S recidivujícím kandidózou je důležité určit typ houby a přiřadit správný lék, výsledek výsevu citlivosti.

Použití léku nystatin

Dosud, výrobci drog nabízejí široký výběr drog bojujících s projevy kandidózy. Dlouhý rok je drogový nystatin považován za jedno z nejúčinnějších prostředků, které jsou zahrnuty v antifungální skupině. Droga Nastatin má odůvodněné oba specialisty i pacienti s kandidózou.

Mechanismus akce

Je známo, že nystatin má širokou škálu své akce. Ve skutečnosti je nystatin účinný v následujících případech:

  • plísňové poškození vagina;
  • mléko úst;
  • Kandidóza kůže a střev.

Funkce Nistatinu je skutečnost, že nástroj není podroben sání v celkovém průtoku krve, ale je aktivován přímo v ohně zánětu. Při vnitřním použití nystatinu je odvozeno od těla vlastně beze změny. Základní výhodou Nistatinu je jeho selektivní akce. Nystatin tedy nepotlačuje užitečnou mikroflónu.

Princip působení léčiva nystatin je jeho schopnost proniknout do buněk patogenu hubového zánětu. Buněčná membrána je tedy zničena, což způsobuje smrt škodlivého mikroorganismu.

Nystatin na Candidiasis lze jmenovat v různých dávkových formách. Nystatin se používá ve formě svíček, tablet nebo mastí.

Funkce aplikace

Dávková forma je vybrána s přihlédnutím k závažnosti kandidózy. Je známo, že nastatin pro lokální dopad ve formě svíček a mastí se používá, když je hodně proudění. Obtížný proud vyžaduje kombinaci lokálního a systémového.

Obvykle specialisté doporučili dávkovou formu ve formě tablet. Zejména nastatin prakticky nemá systémovou expozici tělu.

Nystatin odkazuje na polyenovskou skupinu. Tablety mají žlutou barvu a pokryté ochranným pouzdrem. Použít nystatin může být nezávislý na potravinových technikách. Použití Nistatanu je možné jak za účelem léčby a prevence.

Průběh léčby je naplánován na deset - čtrnáct dní. Trvání léčby s Nastato závisí na závažnosti onemocnění a stavu imunity. Vzhledem k tomu, že ženy s oslabenou imunitou jsou obvykle nemocné s mlékem, je nutné užívat přípravy vitamínů v procesu léčby.

Množství dospělých léku u dospělých je šest až osmkrát. A denní dávka by neměla překročit šest milionů. U dětí do roku, toto číslo snižuje na 125 000 kusů. Nystatin u malých dětí se aplikuje v granulích, které jsou chovány v mléce nebo vodě.

Pokud má Candidiasis opakující se forma, může být průběh přijímání nihistánu opakován za dva nebo tři týdny. Před přijetím léku by mělo být pečlivě zkoumáno pokyny.

Indikace a možné kontraindikace

Stejně jako jakýkoliv lék, nystatin má svůj vlastní seznam indikací a kontraindikací. Gynekologové předepisují nastatin v následujících případech:

  • Prevence drozd s dlouhodobou léčbou antibiotiky;
  • období rehabilitace po operacích;
  • Léčba kandidózy jakékoli lokalizace.

Lék nystatin je dobře tolerován pacienti. Nicméně, v některých případech, jeho recepce může být kontraindikována. Odborníci přidělují následující kontraindikace Nistatanův recepci:

  • těhotenství;
  • laktace;
  • peptické onemocnění;
  • zánětlivý proces slinivky v případě akutního průtoku;
  • Individuální nesnášenlivost;
  • Vážné jaterní onemocnění.

Navzdory tomu, že NyStatin nedoporučuje pro těhotenství, někteří odborníci považují za vhodné pro svůj účel. V takových případech se dávka snižuje. Nystatin u těhotných žen se obvykle používá ve formě mastí, které neposkytují systematickou expozici. Jeho použití je možné pouze ve druhém a třetím trimestru.

Kontraindikace Nistáně těhotných žen je spojeno s nedostatkem klinických studií.

Vedlejší účinek

Vzhledem k tomu, že nastatin je droga, existuje možnost rozvíjet vedlejší účinky. Tyto případy jsou však málo. Obecně platí nystatin při léčbě drozd je dobře tolerován pacienti.

Lékaři označují následující vedlejší účinky, které se mohou vyvinout během léčby NISTATAT:

  • nevolnost:
  • zvracení;
  • porušení stolice;
  • Alergické reakce, například kopřivka a svědění;
  • zimnice;
  • zvýšení teploty.

V případě nepříznivých nežádoucích účinků by léčba měla být přerušena. Gynekolog jmenuje další prostředky pro léčbu kandidózy.

V posledních letech došlo k stabilitě kandidátské candom mnoha antifungálních léků. To je způsobeno několika faktory. Mnoho žen se rozhodnou brát drogu nezávisle, vedeno pouze přítomností symptomů. Zejména dlouhodobý přijetí Nistatan také způsobuje vývoj rezistence na lék.

Nedostatek nezbytné diagnostiky, zejména stanovení specifického patogenu a vhodného léčiva, činí zacházení nejen zbytečné, ale také škodlivé. Vyvíjí se tedy stabilita příčinných činidel kandidičů k drogám. To vede ke skutečnosti, že v průběhu času se lékař stává obtížnější zvolit účinnou léčbu pro léčbu.

Proto lékaři zdůrazňují, že není nutné řešit nezávislé ošetření a při prvních známkách houbové infekce, musíte kontaktovat specialistu. Lékař jmenuje průzkum a jeho výsledky vyberou optimální léčbu, což bude co nejúčinnější.