Příčiny krvácení z dělohy

Problém děložního krvácení v gynekologii je jedním z relevantních, vzhledem k řadě nepříznivých účinků pro tělo ženy. Jednou z nejčastějších komplikací chronické ztráty krve je anémie. Dlouhodobá hypoxie tkání a orgánů proti pozadí nedostatku železa krve vede k porušení fungování mnoha systémů. Proto je včasná diagnostika a hledání příčiny krvácení považována za jednu z důležitých fází prevence následků. Kroková kretata dělohy jsou zaznamenána mezi ženami všech věkových kategorií.

Příčiny krvácení z dělohy jsou poruchy v hormonální regulaci růstu endometria a fungování vaječníků, neoplazmů a patologie děložní dutiny (endometria a myometrium), jakož i krvavosti spojená s těhotenstvím.

Existuje následující klasifikace krvácení dělohy v závislosti na příčině výskytu.

  1. Do první skupiny, ztráta krve z dělohy zahrnuje takové patologie jako polyp, adenomyóza, Mioma, hyperplastické procesy endometria, rakoviny dělohy.
  2. Druhá krvácivá skupina zahrnuje takové důvody jako patologie koagulačního systému krve, narušení ovulace, krví po provozních gynekologických zásahech.

Hlavními příznaky ztráty děložního krve jsou:

  • hojné a dlouhé období;
  • Volumetrický menstruační krvácení po zpoždění;
  • Výběr magování uprostřed cyklu, před a po menstruaci;
  • Kontakt krvácení během sexuální výměny;
  • krvácení intermenstruačního výběru;
  • Slabost, závratě, mdloby, snížená výkonnost na anémii.

V závislosti na příčinách patologie, povaha ztráty krve získává jiný charakter.

Pod pojmem "menstruační cyklus" porozumět měsíčnímu vypouštění krve z dělohy u žen v reprodukční fázi. Absence normální menstruace je příčinou nemožnosti ženy mít děti. Průměrná doba trvání menstruačního cyklu je 28 dní, nicméně, normální intervaly se pohybují od 24 do 35 dnů a takový cyklus není příčinou obavy. Největší variabilitou děložního cyklu je zaregistrována až 20 a po 40 letech.

Normální ztráta krve s měsíčním krvácením děložny není více než 50 ml po dobu 3-6 dnů. Krvácení, s odchylkami: méně než dva dny nebo déle než 7 dní s trváním cyklu kratší než 24 dnů nebo více než 35 je důvodem pro uplatnění pro lékař.

Současně se patologická ztráta krve považuje za objem více než 80 ml (více než 10 použitých těsnění).

V srdci patogeneze většiny děložního krvácení, existuje porušení fungování systémů hypotalamus-hypofonních plicních systémů - jedná se o hormonálně produkující žlázy, pod vedením, z nichž je reprodukční funkce ženy, a Stav endometria způsobuje ztrátu krve dysfunkční povahy. Dysfunkční krvácení z dělohy vznikají z dívek, mladých žen, stejně jako ve fázi Premanopauza.

V převážné většině případů, příčinou krvácení z dělohy v dospívajících dívkách a žen v období premopauzy je nerovnováha pracovních žlázy vnitřní sekrece: hypotalamus, hypofýzy, ohniště, vaječníky a nadledvinky. Tyto dvě fáze života ženy jsou spojeny s vážným hormonálním restrukturatorem.

Krvácení dělohy dysfunkční příčiny adolescentů je zaznamenán s frekvencí 5% a u žen v preclimakteriálním období - ve 48% případů.

Dysfunkční děložní krvácení je rozděleno následovně:

  • se zachováním ovulace;
  • anovulační.

Bloodstocks z dělohy, které nejsou doprovázeny ovulací, registrujte se v 80% případů.

Příčiny krvácení dělohy jsou také některými systémovými onemocněními, endometritidou, endometriální atrofií, porušení tvorby cévních cév (zřídka dochází).

Krvácení v dospívajících dívkách

Mezi dívky ztráty krve z děložní dutiny ve struktuře gynekologických patologií periody mladistvých je 10%. Nejčastěji je patologie diagnostikována v období od 12 do 18 let.

Přechodný věk u dívek není vždy doplněn zřízením normálního menstruačního cyklu. Pubertat je charakterizován neposiveností orgánů gynekologické sféry a žláz, které upravují jejich fungování. Sexuální systém dívky je zranitelný vůči účinkům různých nežádoucích faktorů. Důvody porušení normálního cyklu zařízení jsou:

  • těžké infekční onemocnění;
  • Nedostatečná výživa, strava, anorexie;
  • stresující situace;
  • Včasný vstup do sexuálního života, těhotenství;
  • Chronická streptokoková tonzilitida a jeho komplikace - myokarditida, glomerulonefritida;
  • Fyzické přetížení.
Vedoucí příčinou krvácení z dělohy u dívek je infekční a toxické faktory. Výrobky životnosti mikroorganismů způsobují změny v nezralých strukturách systému hypotalamického hypofýzy.

Ve studii hormonálního pozadí se normální hladina estrogenu nejčastěji zaznamenává, méně často - snížení nebo zvýšení jejich počtu. Bloodstocks z dělohy u dívek jsou často diagnostikovány v prvních dvou letech od začátku menstruace.

Po podrobné studii jsou krevní ztráty a důsledky korigovány v závislosti na příčině. V případě nedostatečné hladiny estrogenu se substituční terapie provádí hormonální prostředky, včetně estradiolu a progesteronu po dobu 3 měsíců. Pokud je obsah estrogenu normální nebo zvýšené, perorální antikoncepce se aplikují, pokud se dívka chová sexuální život. Virbs předepisovat přípravky gestagenu po dobu 6 měsíců, aby se eliminovaly příčinu děložního krvácení.

Chcete-li zastavit krvavé sekrece z dělohy, se používají kyselina transcamová a nesteroidní protizánětlivá činidla, ohromující produkty prostaglandinů, a tím vázající krvácení dělohy.

Pyatar krvácení v reprodukčním období

Ve věku 18 až 45, ztráta krve z dysfunkční příčiny dysfunkční příčiny je 30% všech patologií gynekologické sféry.

Hlavní příčinou děložního krvácení u žen je percision folikulu - jeho růst a nedostatek ovulace.

To vede k prodloužení první fáze cyklu v důsledku syntézy estradiolu folikulu. Druhá fáze - Luteinova - nemůže krok, protože žluté tělo vaječníku není tvořeno na místě roztržení folikulu. Často jde do stavu cyst. Příčina krvácení z dělohy se stává nadměrným růstem endometria na pozadí stálého vlivu estrogenu. Zpoždění menstruace je několik týdnů (v průměru 2 měsíce). Pak přichází menstruační krvácení v důsledku nekrotických procesů v endometriálních cévách. Taková krevní ztráta z děložní dutiny není v jeho charakteru. To se vyskytuje jak hojné děložní krvácení a tkaní alokace napodobující menstruaci. Ženy často nevidí důvody k obavám a nehledají lékaře.

Při hledání příčin patologie u žen v porodu, úroveň hormonů v krvi, oncomarkers, pečlivě zkoumá čípku, provádět ultrazvuk a hysteroskopii. Je důležité odstranit hrozbu potratu, zbytky fetálního vejce po potratu a ektopickém těhotenství. Žena zpravidla provádí krevní test na údržbu HCG. Symptomy rozpadu těhotenství nebo atypické lokalizace jsou intenzivní bolesti břicha, ztráta vědomí.

Anguulatorní krvácení z dělohy je charakterizováno výskytem 1,5-6 měsíců a trvá více než 10 dnů. Popisuje děložní krvácení "průlom" a hojné menstruace.

Kromě přetrvávání folikulů a následného hyperplazie je příčinou krvácení u starších představitelů momamy, polypy, endometrióza a polycystické vaječníky.

Příčinou ztráty děložního krve je narušená produkty prostaglandinů, hypokoagulace, změna ve struktuře nádob svalové vrstvy dělohy, jakož i lokální vady hormonálních regulačních regulačních regulace v endometrii. Vzácné příčiny jsou poškozeny dutinou dělohy se spirálovými nebo zahraničními těly.

Mezi důvody jsou také poznamenány profesionálními sportovními, stresem, užíváním antidepresivy, nedostatek tělesné hmotnosti, hypotyreóza, diabetu, nedostatečné schůzky perorálních antikoncepce, zlepšení obsahu prolaktinu, obezity.

Moma

Moma děloha je popsána hojnými měsíčními, souvisejícími strukturami a endometriálním růstem. Takže se děje s růstem benigních nádorů pod sliznickou membránou. Intramurální a subserózní (vnější) miom zřídka způsobuje krvácení dělohy.

Ztráta krve ve světě se stává příčinou těžké anémie. Proto příznaky ve formě chronických krvácení z dělohy jsou důvodem pro provozní intervenci: hysterorezektoskopie, laparoskopie, embolizace.

Endometrióza

S růstem endometriální tkaniny v děložní dutině a v myometriu je klinika ostře bolestivé a hojné menstruace, navíc v předvečer menstruace a po nich je označena hnědá těsnění z genitálního traktu. Příčiny endometriózy se skládají z hormonální nerovnováhy a zhoršené reaktivity imunity. Patologie má spojení s dědičností. Léčba je aplikovat hormony a často doplněnou operační metodou a zavedením ženy v umělém vrcholu.

Polyps

Benigní vzdělávání Endometrie Vzdělávání je příčinou kontaktního vybití, neplodnosti a potratu. Polypy se mohou skládat pouze ze železné tkáně nebo zahrnují stromové složky a být vláknité nebo smíšené. Pokud jsou během zkoušky zjištěny atypické buňky a známky adenomatózy - předsudky - naléhavé odstranění v hysteroskopii.

Ztráta krve uprostřed cyklu

Přítomnost krvavých sekrecí uprostřed menstruačního cyklu, která může mít separační vzhled nebo být hnědý výtok, má také hormonální příčinu. Po ovulaci, tam je prudký pokles na úrovni estrogenu na pozadí ovulačního vrcholu, který je faktorem krvácení z dělohy, který trvá 2-3 dny.

V povinné, provést diferenciální diagnózu s polypami, miomem, adenomyózou, rakovinou děložního hrdla.

Vytrvalost žlutého těla

Zvýšení úrovně progesteronu v krvi vede k dlouhé existenci žlutého ovariálního těla - vytrvalosti. Závěrečné důvody takového patologického procesu se však zjistí, že to je způsobeno porušením procesů vzdělávání hormonů hypofýzy, stimulace díla vaječníku.

Tato patologie se projevuje hojným a dlouhým měsícem po zpoždění. Na pozadí zvýšeného obsahu progesteronu se endometrium nemůže opakovat včas, ale v průběhu času se v něm objevují nekrotické procesy kvůli postupnému zničení plavidel. Kromě toho se zmenšuje zub myometria, reparační procesy v děloze jsou obtížné, což často vede k hospitalizaci.

Diagnostika

Pro identifikaci vedených faktorů, ztráta krve mezi ženami non-invazivní a invazivní diagnostické metody. V závislosti na stupni závažnosti symptomů jsou předepsány určité techniky.

Seznam povinných průzkumů zahrnuje komplex diagnostických opatření zaměřených na odstranění krvácení z děložního čípku. Proveďte škrábání na oncocytologii nebo táta testu, koloskopii a pCR studie pro pohlavní infekce.

Příčinou výboje krve se stává patologií děložního čípku: ektopie, dysplazie, leukoplakie, rakovina. Nemoci dělohy děložního hrdla, které jsou doprovázeny krvácením, jsou nejčastěji iniciovány virem lidského papilomu, chlamydií. Kromě toho mohou krvácení polypy a mioma cervikálů krvácí.

Krevní testy

Pro ověření příčiny krvácení dysfunkčního původu se provede krevní test pro hormony primárně:

  • Hormon stimulující folikulu, estradiol, prolaktin a tyrotropický hormon na 4-5 dní od začátku krvácení;
  • beta podjednotka hcg;
  • Androgenový profil: testosteron volný, dae-sulfát, 17-he-progesteron;
  • progesteron v den 7 po ovulaci nebo 21 den krvácení v jeho nepřítomnosti.

Také žena dává krev na prodloužené hemostasiogramu, antifosfolipidový syndrom, mutaci folátového cyklu a hemostázy pro vyloučení nebo potvrzení problematiky koagulace jako příčiny ztráty krve dělohy. V obecném krevním testu a biochemii určují úroveň hemoglobinu, železných a dopravních formcí.

Definice ovulace

Kromě stanovení hladiny hormonů se příčinou ztráty krve z dělohy vyjasní stanovením ovulace za použití foliculózy v ultrazvukovém vyšetření. Pokud je patologie doprovázena konzervací ovulace, pak na 4-7 dní menstruačního cyklu, dominantním folikulem, který o 14-21 dní cyklu (v závislosti na jeho trvání) dosáhne maximální velikosti - 20- 23 mm a ovulace. Při provádění ultrazvuku je ovulace potvrzena na základě dynamiky růstu folikulu, jeho mezery a akumulace tekutiny v transakčním prostoru (2,5-3 ml).

V nepřítomnosti ovulace, dominantní folikul nezjistí, a několik folikulů vystavených Atresii registru v vaječnících.

Při hledání důvodů pro krvácení dělohy s pomocnými metodami pro stanovení ovulace je poloha čípku, jeho konzistence, charakteru cervikálního hlenu. Pokud je ovariální vaječníková funkce zachována, blíže ke středu cervikálního cyklu roste vysoké, se stane měkkým a vnitřním Zev otevírá. Mucus obilovin ztratí krémový charakter a stává se transparentní, tahem.

Kromě toho, že společný způsob diagnostice úbytku Uterine Uterine je měření bazální teploty. V přítomnosti dvoufázového cyklu je teplotní křivka rozdělena do dvou částí: v první polovině je nižší teplota a po rozbití folikulu, teplota se teplota stoupá jako prudký vzestup. Rozdíl je zpravidla 0,4 stupňů. Růst je způsoben působením progesteronu - hormonu druhé fáze cyklu. Je to jeho nedostatek, kvůli nedostatku ovulace, je příčinou nadměrného růstu endometria a příčiny krvácení.

Ultrazvuk

Obraz endometriálních patologií a dělohy lze podrobně považovat za ultrazvuku. Proto definice příčin děložního krvácení začíná ultrazvukem a doplňovacím vaskulárním skenováním.

Hlavním znakem ukazující na příčinu krvácení z dělohy je tloušťka endometria.

Normálně je tloušťka vnitřní vrstvy dělohy od 3 mm v první fázi cyklu na 14 mm ve druhé. Během ultrazvuku je děloha v prvním období cyklu docela jasně vizualizován takovými důvody pro krvácení, jako Misa a Polypy. Kromě toho vám metoda umožňuje identifikovat anomálie dělohy, patologii struktury myometria.

Tloušťka endometrie rovná více než 9 mm v první fázi, více než 14 mm ve druhé fázi u žen v dětském věku je známkou hyperplazie, která se často stává příčinou krvácení dělohy. Rozměry vnitřní vrstvy více než 5 mm u žen v období menopauzy jsou považovány za patologii a vyžadují podrobnou studii. Endometriální hyperplazie, která je také považována za častou příčinou ztráty krve mezi zralými ženami, může být znovuzrozena v rakovině a je nebezpečnou patologií.

Invazivní metody

Pro podrobnou studii a zdokonalení je příčina krvácení z dělohy často prováděna hysteroskopií. Taková metoda zahrnuje zavedení speciálního video zařízení do děložní dutiny pro posouzení stavu vnitřního povrchu orgánu.

Office Hysteroskopie umožňuje přesně určit přítomnost polypů, Miom, Sucks, Hyperplazie. Pokud je potřeba, pod kontrolou hysteroskopu podávejte oddělené diagnostické škrábání. Materiál získaný po čištění je studován pod mikroskopem. Tudíž hyperplastická patologie, vnitřní endometrióza, preference nebo rakovina je splněna s histologickou cestou. Postup se provádí v krátkodobé běžné anestezii.

S nouzovým krvácením dělení, škrábání se aplikuje životem indikací. Synometriální hyperplazie je často doprovázena významnou ztrátou krve. V takových případech se dutina děložna provádí a zastaví krvácení. Navzdory invazivitě způsobu jsou komplikace zřídka zaznamenány (až 1,5% případů od manipulace). Diagnostická hysteroskopie umožňuje 97% přesnost určit příčinu krvácení dělohy.