Symptomy a známky rakoviny endometriální dělohy

Endometriální rakovina endometria - nejběžnější nádorové onemocnění maligní povahy. Patologie je častěji projevena u žen, které prošly padesátiletou hranici. Hlavní příčinou rakoviny endometrie dělohy je změny, které se vyskytují během období Klimaků.

Známky precancerózního státu

Maligní formace ve většině případů jsou tvořeny na pozadí hyperplastických příznaků. Anomální stav je spojen s místním nebo celkovým růstem endometria. Ve zdravém stavu u žen, vnitřní vrstva dělohy dochází měsíčně, která pak zhasne s menstruační krví. Někdy se endometriální odmítnutí nevyskytuje, a proti tomuto podkladu jsou vytvořeny atypické struktury, které mají schopnost proměnit v rakovinných buňkách.

Atypická hyperplazie v medicíně je považována za precancer.

Ženy, které byly diagnostikovány s hyperplazií, a mají souběžnou patologii metabolismu a endokrinní rovnováhy, gynekologický vyšetření je vyžadováno 2krát ročně. Rakovina endometria, odhalená v raných fázích vývoje, má nejlepší předpovědi pro plnou léčbu.

Příznaky ve stadiích

Symptomy rakoviny dělohy se projevují v závislosti na fázi vývoje patologie. V počátečních fázích rakoviny jsou značky slabě vyslovovány a v posledně uvedeném - ukazují se jasně.

1 stupeň

V 1 fázi rakoviny endometria dělohy v těle ženy je hormonální selhání pozadí a zvýšení produkce hormonu estrogenů. To vše se stává příčinou absence ovulace a přítomnost cystu v vaječnících. Specifický jasný klinický obraz v onemocnění chybí. U žen plánujících těhotenství je neplodnost. Stejně jako hojná menstruace, barva selekce je znečištěná hnědá, je možná acyklická krvácení. Vytvořte problém se sadou laboratorních testů. Ultrazvuk - nespolehlivý způsob, jak určit počáteční stupeň onkologie. Spolehlivé znaky se získají během hysteroskopie.

2 stupeň

Druhý stupeň patologie se vyznačuje přítomností symptomů a pravděpodobnými známkami rakoviny endometria. Hyperplazie a polypóza endometria, na které se vyskytují, ukazují se takto:

  • děložní krvácení;
  • krvavé oddělené během sexuálního kontaktu;
  • menstruační separace barvy masových lézí;
  • hnisavý výtok z vagíny;
  • pravidelné bolesti v dolní části břicha;
  • zhoršení chuti k jídlu;
  • nevolnost.

Rakovina při 2 stupních může být podezření na použití ultrazvuku zesílení endometria, jeho nehomogenní struktury, přítomnost inkluzí a charakteristických změn v těle kilniory (přítomnost kapaliny).

Hlavním způsobem detekce patologie v počátečních fázích vývoje je hysteroskopie s biopsií, studium aspirátu z dělohy, biopsie vyrobené různými metodami. Ultrazvuk je považován pouze za dceřiná metoda diagnózy.

3 etapa

Ve třetí etapě rakoviny endometria se detekují precancerózní změny endometria dělohy ve funkční nebo bazální vrstvě. Kromě příznaků prvních stadií rakoviny se připojují následující:

  • Obecné zhoršení pohody;
  • pocit mačkání břišních orgánů;
  • zvracení;
  • Intenzivní bolest v dolní části břicha.

Během ultrazvuku může gynekolog pozorovat tvorbu významných velikostí v děložní dutině, která má vlastní síť plavidel. Porážka děložního čípku, regionální lymfatické uzliny je diagnostikována, metastázy v kostech, játrech, plicích, mozku může být přítomen.

Třetí etapa rakoviny Endometria má nepříznivou prognózu pro přežití. Průměrná pětiletá míra přežití má 30% pacientů.

Dalším charakteristickým rysem onemocnění v vypuštěné formě - metasizace v sousedních reprodukčních orgánech a tkaninách. Když jsou stupně děložníka rakoviny 3 s větší pravděpodobností ohromen v děložních trubkách, vaječnících, někdy vajících.

4 etapa

Ve čtvrtém stupni v děložní dutině, maligní nádor s invazí do základních vrstev orgánu. Rakovinné buňky jsou distribuovány tělem ženy s lymphotockem a průtokem krve. Příznaky onemocnění výrazné:

  • neustálá slabost;
  • Chronické zvýšení teploty až o 37,5 stupňů;
  • vaginální výboj s příměsí krve nesouvisející s měsíční;
  • příznaky intoxikace těla;
  • bolení břicha;
  • Problémy v močení.

Nejen vagina, děložního krku, ale i vzdálené orgány - mléčné žlázy, játra, ledviny, kostní tkanina, mozek. Ultrazvukem, odborník jasně vidí vzdělání s nerovnoměrnými hranicemi a nehomogenní strukturou.

Ultrazvuková doplňka Hysteroskopie, laparoskopie, CT a MRI, histologické vyšetření pro přesnější identifikaci stádia patologie a přítomnost metastáz v těle.

Známky patogeneze

Příznaky onemocnění se také objevují v závislosti na příčině, která způsobila rakovinu. Příčiny těl dělus jsou rozděleny do estrogen-závislého a nezávislého estrogenu. V prvním případě je vývoj nádoru spojen se zvýšenou produkcí estrogenu.

Zvýšení estrogenu v těle je diagnostikován u 70% žen, pacientů s rakovinou endometriální dělohy.

Maligní tvorba, vzorkovaná v důsledku hyper-etrogenismu, postupuje na pozadí následujících příznaků:

  • zvýšit tělesnou hmotnost;
  • neplodnost;
  • Porušení fungování adrenálního kortexu (girsutismus, hyperpigmentace, akné);
  • děložní krvácení;
  • Zpožděná menopauza;
  • Patologické změny ve struktuře vaječníků (SPKI).

Symptomy a známky rakoviny endometriální dělohyVzhledem ke zvýšené úrovni hormonu, riziko nádorů v mléčných žlázách, vaječnících a zažívacích orgánech.

Faktory závislé na estrogenech pro rozvoj patologie u 30% případů způsobit rakovinu dělohy. Vzdělávání nádorů vzniká v důsledku atrofie endometria orgánu Orbown. Onemocnění je charakterizováno:

  • vysoká rychlost propagace metastáz do sousedních tkanin a orgánů;
  • vznik hojného a dlouhého krvácení;
  • slabá diferenciace;
  • Obtížnost při výběru vhodného způsobu terapie.

Rakovina dělohy může mít genetickou příčinu vývoje. Ženy v rizikové skupině se doporučují pravidelně navštívit gynekolog a podstoupit všechny potřebné typy průzkumů.

Popis příznaků

Onemocnění má několik charakteristických rysů. Každý z nich se projevuje v závislosti na stupni progrese rakoviny endometria a individuálních charakteristik pacientů (věk, genetická predispozice, postavu).

Děložní krvácení

Krvácení z dětského orgánu - hlavní příznak rakoviny děložní dutiny. Klinický obraz onemocnění se projevuje různými způsoby u pacientů různých věkových kategorií. Vzácné nebo bohaté vypouštění jsou pozorovány u 90% případů na podání.

Krvácení v ženském reprodukčním věku může znamenat patologii děložního čípku, selhání hormonální regulace menstruačního cyklu, endometrióza. Z tohoto důvodu vložte správnou diagnózu pouze podle příznaků.

Poskytující krvácení v post-blokové období - jasný příznak vzniku rakoviny endometria. Díky tomuto projevu patologie je možné diagnostikovat maligní nádor v raných fázích vývoje.

Neodpovídat

BELIE - Druhá prevalence symptomu karcinomu tělesa dělohy, která je častěji projevena, když podstatná velikost dosáhne neoplazmy. S běžícími fázemi patologie zatraceně je hojný. Akumulace hlenu v děložní dutině se stává příčinou pravidelného tahání bolesti v žaludku, podobně jako nepohodlí během menstruace.

Pokud byly akumulovány v děložní dutině, klinický obraz je doplněn následujícími značkami:

  • bolestivé pocity jízdy;
  • Zvedací tělesná teplota;
  • horečný syndrom;
  • Obecné zhoršení státu.

Pro rakovinu endometria se vyznačují vodní světy. Když je sekundární infekce připojena z dělohy, se rozlišují krvavé nebo hnisavé svazky. V rozkladu nádorových buněk to bylo rozmary pro nepříjemný zápach.
Bolest

Syndrom bolesti je častěji znepokojen ženami v posledních stádiu rakoviny dělohy, se šířením atypických buněk do orgánů malé pánve. Když mačkání, ureterální nádor vypadá nepříjemné pocity v oblasti dolní části zad, na příznaky připomínající renální kolika. Pokud má neoplazma velké velikosti, pak může stisknout konečníku nebo ureter, stát se důvodem:

  • bolest během defekace a močení;
  • časté nutkání k záchodě;
  • Tensis - naléhá na defecation bez vydání vozíků.

Symptomy a známky rakoviny endometriální dělohyZnámky rakoviny endometria dělohy se rozlišují v závislosti na souboru faktorů: příčiny výskytu nádoru, fáze onemocnění a jednotlivých charakteristik ženy. Patologie je docela obtížné detekovat v raných fázích vývoje, protože v této fázi není pozorován charakteristický klinický obraz. Ultrazvuk také není spolehlivým způsobem, jak určit nádor, takže je doplněna hysteroskopií, histologickou analýzou nebo biopsií. Jediný příznak, pro který můžete určit problém - děložní krvácení.

V pozdějších fázích rakoviny se symptomy onemocnění jasnější. Ženy slaví obecný zhoršení blahobytu, vzestup teploty a známek intoxikace. Patologický stav je doprovázen bolestí v dolní části břicha a výběr bílé. Chcete-li identifikovat přítomnost nádoru, jeho lokalizace a velikost mohou být použity ultrazvukem, CT nebo MRI. Diagnostická metoda je doplněna laparoskopií, řadou laboratorních testů pro stanovení typu nádoru a možnosti jeho metastázy do jiných orgánů a tkání.