Jak provozování dělení operace

V gynekologii došlo k takové období, kdy bylo odstranění dělohy považováno za normou pro všechny porody. Specialisté se domnívali, že poté, co hlavní jedenáct těles splnilo svou funkci, není pro to ještě potřeba. Kromě toho jeho přítomnost významně zvyšuje riziko souboru gynekologických onemocnění.

Později se ukázalo, že samotná operace - hysterektomie (děloha odstranění) způsobuje nějaké zdravotní poškození. Například po resekci dělohy se ženy vyskytují mnohem dříve, je tedy vyvrcholeno, riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění a osteoporózy se zvyšuje.

K dnešnímu dni odstraňte dělohu v důsledku skutečnosti, že žena splnila svou funkci dítěte - žádný specialista nebere. Naopak, a to i se stávajícími onemocněním, lékaři se snaží zachovat až do posledně uvedené, nanesení léčby léků. Pouze v případech, kdy léčba nepřinese požadovaný výsledek, a nemoci nemohou být pozastavena, rozhodnutím je učiněno, že orgán podléhá odstraňování.

Při odstranění

Rozhodnout o hysterektomii tvrdě každá žena. Existuje však řada povinných svědectví, ve kterém odstranění dělohy pomůže nejen zlepšit zdraví, ale také zachovává život.

Nemoci, které nepodléhají jiným způsobem léčby, zahrnují.

  • Myom Uterus. Destinace pro odstranění probíhá pouze v případech, kdy pěstování myomu přechází příliš rychle. Provoz se provádí ve velikostech vzdělávání srovnatelné s 12týdenním těhotenstvím. Pokud je velikost dělohy menší - snaží se léčit léky.
  • Endometrióza. Růst vrstev sliznice je možné v každém věku. Každá gynekologická chirurgie nebo potrat se stává hlavním provokatérským onemocněním. Demontáž je nutné z důvodu možného infekce endometriózou jiných okolních orgánů: močový měchýř, střeva, vagina, vaječníkem.
  • Maligní nádory na povrchu děložního čípku. V posledních letech vědci mají tendenci věřit, že tato forma rakovin je spojena s papillomovým virem a je přenášena sexuálně, ale existují případy, kdy se cervikální rakovina objevila v panech. Když se patologie nachází v počáteční fázi, nádor úspěšně podlehne na lékové vytvrzování. S těžkými a dostatečně běžícími formami dělohy onemocnění je vymazáno.
  • Uterine Cancer. Nejčastěji se nacházejí u žen společnosti Preclimax ve věku od 40 do 50 let. Symptomy onemocnění: krvácení, slabost, ostré hubnutí, těžká bolest. Nejvíce věrnější léčebná metoda této patologie je radikální odstranění dělohy.

A také přiřazení k operaci je možné v následujících případech:

  • nekrotické změny v uzlu Mioma dělohy;
  • Změna pohlaví;
  • adenomyóza ve 3 nebo 4 stupních;
  • Sublimovaný Mioma děloha;
  • vynechání nebo pád z dělohy a jiných orgánů;
  • komplikované anémie menorragia;
  • Chronická bolest v malé pánvi.

Přípravná fáze

Před zahájením operace potřebuje žena projít úplným zkoumáním, předat řadu povinných analýz a konzultovat s několika odborníky.

Vzhledem k tomu, že operace je poměrně komplikovaná a nebezpečná, je nesmírně důležité najít přesně takový chirurg-gynekolog, na který může žena plně důvěřovat.

Průzkum zahrnuje vizuální kontrolu v gynekologické židle, radiologickém a ultrazvukové zkoušce. Kromě povinných analýz může být dodatečně přiřazen test biopsie, který pomůže detekovat nebo eliminovat přítomnost rakovinných buněk na povrchu vnitřních genitálií.

Přibližně den, dokud není operace přiřazena, musí pacient dodržovat speciální dietu. Z menu by měly eliminovat produkty provokující nadýmání, těžké a mastné pokrmy, alkoholické nápoje, kávu a silný čaj. Měli byste používat převážně přehlížet nebo tekuté potraviny v malých množstvích. V předvečer večera se doporučuje provádět čistící klystýr, který pomůže osvobodit střeva.

Tréninkové metody závisí na důvodech, pro které se operace provádí. Pokud je děloha odstraněna kvůli vícenásobnému fibromu - přijímání hormonálních léčiv, s cílem snížit formace, je jmenován několik měsíců na hysterektomii. V některých případech operace vyžaduje přijímání penicilinových řad, aby se snížila pravděpodobnost infekce.

Jak provozování dělení operaceNa některých klinikách, bezprostředně před začátkem postupu, žena dělá injekci se sedativním přípravkem. Pomáhá jí zastavit nervózní a morálně připravit se na operaci.

V den jmenované operace provádí anesteziolog lékařský průzkum s cílem objasnit přítomnost alergických reakcí na jakékoli drogy. Pro nerovnoměrný odtok moči do uretrálního kanálu je vložen katetr.

Typy anestezie

V závislosti na způsobu provozu lze použít úplný nebo místní druh anestezie.

Někdy rozhodnutí o tom, jaký druh anestezie je potřeba, může být spojeno s pacientem, který je dán právo vybrat si.

Vnitřní nebo obecná anestezie (s dýcháním intubirize a zajišťování) se nejčastěji používají v otevřené metodě hysterektomie, když se odstranění provádí řezem v peritoneum. Výhody tohoto typu anestezie zahrnují: hluboký spánek, ve kterém je v celé operaci pacienta, nepřítomnost některých nepohodlí a bolesti, dobrá kontrola lékařů nad státem ženy.

Místní typ anestezie (páteřní nebo epidurální anestezie) se používá, když je děložina odstraněna laparoskopickou nebo vaginálním způsobem. Výhodou této metody anestezie může být nazývána mnohem menší škody způsobené zdraví pacienta, protože v průběhu postupu zůstává vědomi, ale necítí bolest.

Jaký druh anestezie bude vyžadovat, je vyřešen v každém případě individuálně, vzhledem k řadě faktorů: trvání a objem intervence, stav pacienta, přítomnost současného onemocnění. V průměru trvání operace trvá 40 minut až 3 hodiny.

Odrůdy hysterektomie

Provoz k odstranění dělohy - není snadné eliminovat postižený orgán. Často postup kombinuje resekci a jiné orgány. V závislosti na objemu provozního zásahu je hysterektomie rozdělena do následujících typů.

  • Celkový. Ve kterém odstraní děloha sám a krk.
  • Subtotal. Pouze děloha podléhá odstranění, všechny ostatní orgány, včetně krku dělohy, zůstávají na svých místech.
  • Radikální. Rekreace podléhají dělohu a krku, přívěsku, regionálních lymfatických uzlinách, vlákninách pánevního regionu.
  • Phisterektomie nebo hysterosalpytpomy. Zároveň amputovaný: Cervix, přívěsky, vaječníky a děloha.

Operace otevřená radikál se provádí především s maligními děložními lézemi a okolními orgány, stejně jako v případech, kdy je odstranění podléhá poměrně velkému objemu.

Jak provozování dělení operaceCelková resekce je vyžadována, když řada gynekologických onemocnění a nádorů, velkých velikostí dělohy, zahájené endometriózy. A také tento druh chirurgie je nejčastěji používán u žen, jejichž věku více než 45 let.

S jinými patologiemi se nejčastěji používá metoda děložního amputace. Odstraňte nebo ne s krkem dělohy, jsou vaječníky a přívěsy řešeny v závislosti na stupni porážky, často se děje během operace.

Typy provozu

Metody dělohy se mohou také lišit v závislosti na onemocnění a požadovaném výsledku. Hlavní typy zahrnují:

  • vaginální hysterektomie;
  • laparoskopické odstranění;
  • laparotomická resekce;
  • Vaginální laparoskopické odstranění.
Jak přesně bude operace prováděna v každém případě, je vyřešena individuálně.

Výhody důvěryhodnosti operace odstranění lze připsat: spolehlivost, rozpočet a dostupnost metody (takový postup provádí každý chirurg v jakémkoliv gynekologickém prostoru). Nevýhody této operace můžete zavolat velkou jizvu na žaludku, dlouhou dobu rehabilitace, možnosti závažných komplikací.

Výhody laparoskopické metody jsou: krátkou dobu využití, slušný kosmetický účinek, menší pravděpodobnost závažných komplikací, méně výrazné syndrom bolesti. Nevýhody zahrnují vysoké náklady na postup, nedostatečná prevalence (pouze řada specialistů ve velkých zdravotnických střediscích se koná).

Při provádění vaginální hysterektomie je také pozitivní kosmetický efekt a poměrně krátkou dobu rehabilitace. Závažné dlouhé komplikace a těžká bolest po této operaci nejsou označeny. Minusy zahrnují komplexní provedení techniky.

Možné komplikace během chirurgie

Vzhledem k vlastnostem typu operací je většina komplikací vlastní provádění operace s vaginální nebo drahou metodou. Mezi tyto komplikace patří:

  • poškození močových cest;
  • Střevní poškození;
  • poškození močového měchýře;
  • Vzhled hematomu v důsledku úniku cév.

Drobné poškození močového traktu a močového měchýře - poměrně běžná komplikace během různých gynekologických operací. Takové škody obvykle léčí nezávisle a žádná zvláštní léčba nevyžaduje. V případě silných škrtů může být chtěl obchodování moči.

Vzhled hematomu je charakteristický pro nedostatečně honované techniky pro provádění provozu. Největším nebezpečím je krvácející cévy vaječníků. Takové komplikace vyžadují naléhavou detekci a rychlou eliminaci.

Komplikace

Statistiky ukazují, že prostřednictvím pooperačních komplikací různých závažností, 7 z 10 žen po odstranění dělohy. Nejčastější z nich:

  • syndrom bolesti;
  • krvácející;
  • místní nebo celkové zvýšení teploty;
  • Zánět švů.

Všechny tyto komplikace jsou snadno vyloučeny řadou léčiv a kompetentně vybrané fyzioterapie. A také pro rychlé uzdravení je velmi užitečné nitaminované správné výživy, venkovní procházky a rozumnou fyzickou aktivitu. Pro normalizaci hormonálního pozadí je stabilizace nálady a eliminace psychologického nepohodlí přiřazena přijímání hormonálních léčiv a trankvilizátorů.