Následky po odstranění myomu dělohy

Tvorba Mioma dělohy je velmi často asymptomatická. Proto se stává, že je zjištěna příliš pozdě, když operace zůstává jedinou možností léčby onemocnění.

Chirurgická operace je vždy doprovázena určitými riziky pro pacienta. Jaké důsledky mohou mít odstranění momy dělohy, zájmy každou ženu před zahájením léčby.

Když je operace potřebná v děloze

Mioma - benigní otok v dělečkových tkáních, který je vytvořen v důsledku růstu hladkých svalových vláken. Toto vzdělání má hlavní rozlišovací prvek - závislost na počtu genitálních hormonů v těle. To může růst a dokonce snižovat v závislosti na stavu hormonálního systému.

Růst Momy dělohy obvykle začíná ve věku od věku 30-35 let. Během těhotenství je možné výrazné snížení nebo úplné zmizení malých formací, stejně jako regrese onemocnění je často pozorována během menopauze.

Vývoj fibromyoma způsobuje hormonální poruchy v těle.

Vlákno má správný nebo mírně prodloužený tvar míče a stále je stále zaoblená formace a formace na noze. Uzel na noze musí být okamžitě odstraněn, protože noha má neočekávaný majetek, což způsobuje naléhavé stavy, které vyžadují naléhavé chování vážně drahé operace a riziko vážných následků. Zbytek moji jsou odstraněny pouze pod určitými četby, například v závislosti na jeho velikosti:

  • Málo - průměr vzdělávání není více než 2,5 centimetrů (5-8 týdnů);
  • Průměrný průměr až šest centimetrů (10-12 týdnů těhotenství);
  • Velký průměr více než šest centimetrů (věk od 12 týdnů).

Velikost Mioma na ultrazvuku se nazývá v centimetrech nebo milimetrech, podle průměru kruhu. Na recepci u gynekologa se stanoví velikost zvýšení dělohy, zatímco norma o zvýšení břicha je užívána jako během těhotenství, v týdnech.

Malé misery se snaží léčit konzervativní metody, které jsou zaměřeny na brzdění jejich růstu nebo jejich snížení. Taková terapie pomáhá významně zpozdit operaci, snížit jeho důsledky a v některých případech dokonce zabránit chirurgii.

Lékařské ošetření nemůže zcela eliminovat fibromní a nejčastěji, po skončení léčby se vrátí do svých bývalých velikostí a dále rostou dále.

Středně střední děloha se odstraní pouze svědectvím:

  • Bolest v břiše a dolní části;
  • menstruační poruchy (zpoždění, absence měsíčního, prodloužení cyklu nebo krvácení během kritických dnů);
  • anémie díky častému krvácení;
  • neplodnost;
  • potraty;
  • Rychlý růst vzdělávání (více než dva centimetry ročně);
  • Rizika znovuzrození v maligním nádoru, precancerózních státech;
  • Mioma umístění, které zasahuje do normálního průběhu těhotenství.

Velká Moma děloha je nebezpečná, musí být smazána. Velká velikost destruktivně postihuje sousední orgány (prochází je, ovlivňuje akt defecation a močení), narušuje krevní zásobení tkání, způsobuje krvácení, selhání menstruačního cyklu, chronické pánevní bolesti a další.

Velká Moma v období postmenopause je nebezpečná, může způsobit rakovinu. Aby se zabránilo tvorbě sarkomů, provozuje se operace.

Ovládání odstranění

Rozhodnutí o účelu operace je přijato gynekologem, ale chirurg, vzhledem ke všem okolnostem a vědomi důsledků, si vybere typ operačního zásahu.

Možnosti odstranění Misa dělohy:

  • FUZ-ablace - spalování neoplazmů pomocí laseru;
  • Embolizace děložních tepen - blokování krevních cév dodávajících novou formaci, která vede k jeho umírání;
  • Hysteroskopie je odstranění myomatózních uzlů u pochvy a čípku, bez řezu;
  • Laparoskopie je chirurgický provoz, během kterého jsou uzly odstraněny přes tři malé řezy v břišní dutině;
  • Laparotomie - provoz na dlouhé vzdálenosti, při které se odstranění fibromyom provádí přes plnohodnotný řez na břišní stěně a dělohy.
Každý z přístupů má své výhody a zápory a platí v konkrétních situacích v závislosti na umístění uzlů v tkáních dělohy, jejich množství, velikosti, věku pacienta, možnost použití anestezie.

Efekty

Pokud byl Miom odstraněn minimálně invazivním a bezkrevným způsobem fuz-ablace, jsou minimalizovány rizika závažných následků. Postup prochází bez anestezie a rozřezává se pod citlivou kontrolou magnetické rezonančního tomografu, což má takové komplikace vyhnout se takovým komplikacím jako poškození zdravých tkání, anestikační reakce, infekčních komplikací.

Krvácení a tolerantní bolest, která jsou odstraněna při užívání léků proti bolesti v prvních dnech - normální reakce na postup. To je v těchto dnech, že spontánní osvobození děložní dutiny z mrtvých nádorů prochází.

Embolizace děložních tepen je také malým jednorázovým postupem, který zřídka způsobuje komplikace, proto nevyžaduje dlouhodobou hospitalizaci a zvláštní pozorování v pooperačním období. Hlavním důsledkem je re-růst novotvarů, které v posledních třech letech poté, co je postup fixován téměř třicet procent případů.

Důsledky po odstranění uzlů EMA nejsou častější než u 5% případů. Většina z nich nese žádnou hrozbu pro život a zdraví pacienta, nicméně lékař musí zabránit postupu pro rizika infekce, krvácení a tvorby trombomů v plavidlech.

Pokud v blízké budoucnosti, žena plánuje těhotenství, je lepší zvolit další způsob léčby myomu, protože proces tváření vzdělávání po embolizaci je dostatečně dlouhý.

Hysteroskopie snižuje rizika komplikací ve srovnání s konvenční momektomií několikrát. Operace přechází bez řezu a pod kontrolou videokamery, takže chirurg má vše, co potřebujete k provádění provozu bezpečného pro pacienta.

Možné důsledky hysteroskopie:

  • krvácení (nastane během poškození plavidel dělohy);
  • Infekční a zánětlivé procesy v děloze po operaci se vyskytují v nedodržení pravidla septicitů a antiseptik, jakož i v přítomnosti jakýchkoliv zánětlivých procesů, které nejsou identifikovány před operací;
  • poškození krčního kanálu v procesu jeho expanze;
  • Perforace dělohy je vzácné, ale možné komplikace, když byl nečinně proveden odstranění myomatózního uzlu;
  • Letecká embolie - život ohrožující stav způsobený tím, že bít trubku s tekutou firmou.

Bolestivé pocity a krvácení z pochvy po dobu 3-5 dnů a postupně je snižují změnou v jejich barvě na nažloutlé, hnědé nebo růžové - rychlost, která nevyžaduje léčbu.

Značky označující začátek zánětlivého procesu po hysteroskopii:

  • bolest v zádech a žaludku, která nemůže být odstraněna tím, že brát anestetikum pilulku;
  • Posílení krvácení;
  • hnisavý výtok z vagíny;
  • prudký nárůst teploty;
  • Zpoždění menstruačního krvácení.

Laparoskopie je sparing verze momektomie než dlouhodobý provoz. Poté, co není požadováno dlouhý pobyt v nemocnici a dlouhodobém příjmu analgetik.

Důsledky odstranění uzlů přes laparoskopickou operaci jsou primárně spojeny s neúplnou kontrolou lékaře nad stěnami dělohy, které téměř zcela sestávají z cév. V tomto ohledu může dojít k poškození stěn plavidel a otevřít krvácení, které budou vyžadovat urgentní operaci pásu k odstranění. Navíc, navzdory skutečnosti, že řezy na děloze během laparoskopie činí docela maličkost, šít jejich chirurg je mnohem obtížnější než v laparotomii s plným přístupem, takže během následného těhotenství bude muset pečlivě sledovat stav švů.

Riziko opakování onemocnění po laparoskopickém a laparotomickém odstranění je mnohem nižší než při provádění AM a fuu ablace.

Lapotomie. Provoz s abdominálním přístupem je vždy komplexní chirurgický zákrok, který bude vyžadovat dlouhou dobu využití a přijímání vážných léků proti bolesti. Proto se chirurgové používají méně často, preferují výše uvedené metody. Rizika pro laparotomii jsou spojena s dlouhou anestézií, infekční infekcí a hojením velkých řezů.

Negativní důsledky laparotomie.

  • Dlouhodobé období zotavení (se slabým imunichem, ženy mohou trvat až dva měsíce).
  • Komplikace po anestezii (šoková podmínka, problémy v práci srdce a jiné).
  • Zánětlivý proces v děloze (endometritida, minerite).
  • Rozdíl mezi švem během těhotenství je velmi vzácný důsledek laparotomie, protože u váhového chirurga, chirurg ukládá spolehlivé a odolné švy na děloze.
  • Blikající procesy v děloze a trubkách.

Komplikace po odstranění myomatózních uzlů - je to mnohem menší riziko než důsledky, které nejsou zahájeny včas. Pokud neprovedete operaci fibromu, abyste rostli do takové míry, že pouze uzly nelze snížit a musí se uchýlit k závažnějšímu provozu - hysterektomii (odstranění dělohy úplně nebo části). A symptomy onemocnění a jejich doprovodné komplikace neumožňují operaci odmítnout.