Symptomy hyperplazie endometria dělohy

Endometria hyperplazie - benigní porušení, ve kterém dochází k příliš rychlému růstu vnitřní vrstvy dělohy.

Důvodem vzhledu onemocnění je změna a reprodukce struktury endometria na buněčné úrovni, která vede k těsnění vnitřní vrstvy a zvýšení samotného dělohy. K tomu dochází především kvůli porušování hormonálního pozadí, zhoršení sacharidy a metabolismu lipidů, stejně jako vzhled různých gynekologických poruch. Příčiny vývoje patologie jsou často rozbité v těžebních onemocnění.

Je třeba poznamenat, že příznaky hyperplazie endometria se nejvíce projevují u žen s nedostatkem progesteronu a zvýšenými ukazateli ženského hormonu estrogenu v těle.

Symptomy hyperplazie endometria dělohyProto dívky v období puberty nebo ženy v Preclimaxu spadají do hlavní rizikové skupiny. V této době je v těle největší hormonální selhání vyskytují v těle.

Příčiny nemoci lze konat v současné době. Hlavní jsou:

  • diabetes;
  • myom;
  • mastopatie;
  • endometrióza;
  • hypertenze;
  • Polycystic vaječníků;
  • Některá onemocnění jater;
  • Porušení tukového metabolismu a jiných patologií, pod kterým jsou známky rychlého rozpadu hormonů.

Příčiny onemocnění

V závislosti na tom, který prvek dominuje endometriální vývoj, může být nemoc rozdělen do několika typů.

  1. Hyperplazie endometrium. Benigní růst se vyznačují známkami proliferace železného materiálu a stromatu endometria. V procesu vývoje je sliznická vrstva stále více roste a zhutněná a žlázy jsou poškozeny a mají pohled na navíjení, které se stávají příčinou onemocnění. Tento typ hyperplazie se může projevit v akutní a chronickém stadiu. V aktivní fázi se růst nastane intenzivněji, chronický pohled je zaznamenán známkami postupného růstu růstu.
Pro ženy v období Preclimax může být nemoc velmi nebezpečné, protože existuje možnost jeho přechodu na maligní formu.
  1. Hyperplazie železné cystické. V tomto případě je vnitřní vrstva dělohy pokryta rozšířenými inkluzemi železa-cystic.
  2. Atypická hyperplazie. Onemocnění má stále název adenomatózy a odkazuje na precanzově patologie. Vzhledem k tomu, že růst a seřizování buněk dochází i ve struktuře jádra endometria na buněčné úrovni, nastane často rozvoj onkologie. Riziko vzniku atypické hyperplazie v maligním je asi 10%.
  3. Ferruginous Polyps. Nejbezpečnější typ hyperplazie, protože zbývající ostatní podléhají propuštění. Toto porušení je však často příčinou rakoviny na povrchu endometria.

Klasifikace polypů závisí na převážci určitých spojovacích tkání, které rostly. Jsou rozděleny do vláknitých, železných vláken, adenomatózních s ohniskovými inkluzemi, fermentovány.

Klasifikace

V lékařském prostředí je nemoc klasifikován na jednoduchém, komplexním a středně těžce typu hyperplazie.

Jednoduchá forma

Známky tohoto typu patologie se stává zvýšeným počtem stromal a žlázy vnitřní vrstvy dělohy. Zároveň také poznamenal.

  • Zvyšte sliznici.
  • Změny ve struktuře endometria, důvody, pro které leží v cystické expanzi žláz. Zároveň je pozorováno jejich nerovnoměrné rozdělení, je také pozorována zvýšená aktivita stromatu.
  • Chybí z atypických jádrových změn.
  • Umístění plavidel je jednotná.

Komplexní forma

Projevuje se v bližších umístěných žlázách na povrchu celého endometria. Jsou také pozorovány následující znaky:

  • Aktivnější rostoucí žlázy;
  • ULIPICKÁ STRUKTURA A TŘÍDA ŽENY;
  • porušení v rovnováze mezi proliferací žláz a stromaty;
  • Vícejádrový epitel je silně vyjádřen.

Komplexní forma onemocnění je nebezpečnější, v důsledku zvýšeného rizika jeho přechodu na maligní. Přibližně 22-57% případů hyperplazie endometria s komplexním tvarem se stává příčinou rakoviny dělohy.

Střední forma

Endometriální hyperplazie v mírném stupni charakterizuje přechodné období od jednoduchého typu komplexu. Nemá žádné jasné znamení a pokračuje docela krátké.

Příznaky onemocnění

Hlavním rysem hyperplazie se obvykle stává nepravidelnou menstruací. Výběr krve se může objevit ve středu cyklu a samotná menstruace může projít významnými zpožděním. Krvácení ve stejnou dobu velmi zanedbatelný a mít nákladní charakter, nebo, naopak hojný, častý a zařazení sraženin. Příčiny těchto změn jsou rozbité křehkosti krevních cév v důsledku integrity endometria.

Bohatá ztráta krve se často stává příčinou anémie, mdloby, slabosti, závratě, sníženého krevního tlaku, silné únavy. Proto včasné odvolání na specialistu v tomto případě musí.

Baleno v jednoduchém stádiu, nemoci často nemá žádné známky po dlouhou dobu. V tomto případě je možné detekovat hyperplazii nebo na preventivní inspekci nebo stížnosti pacienta na těhotenství. Někteří pacienti mohou také omezit známky hyperplazie endometria s přirozeným přerušením těhotenství. Proto, když se objeví nějaké poruchy v menstruačním cyklu, měla by se žena kontaktovat specialistu.

Někdy mohou nastat následující známky hyperplazie:

  • pravidelné bolesti hlavy;
  • Porušení hormonu pozadí a v souvislosti s tímto rychlým přírůstkem hmotnosti;
  • nervozita;
  • poruchy spánku;
  • Slabost, snížení zdraví a apatie.

Diagnostika

Nejúčinnějším způsobem, jak odhalit nemoc, je ultrazvuková studie děložní dutiny (ultrazvuk).

Symptomy hyperplazie endometria dělohy

Před směru pacienta na ultrazvuku je lékař úplným klinickým obrazem onemocnění na základě dostupných stížností, důvody jejich vzhledu a vizuální kontroly.

Při konverzaci, specialista upozorňuje na řadu znaků, které pomohou diagnostikovat a učinit přesnější historii. Hlavní otázky se týkají následujících témat:

  • průběh předchozích těhotenství, možné komplikace během nich nebo během období narození;
  • dříve převedené poznámky, informace o operacích a potratech, chronických onemocnění, stejně jako jejich příčiny a známky;
  • genetické a dědičné nemoci;
  • přítomnost gynekologických onemocnění v minulosti;
  • chronická onemocnění a počet jejich relapsů;
  • stížnosti a známky v současné době.

Vizuální inspekce vám umožní vytvořit biologický věk pacienta, který často neodpovídá pasu. A také věnuje zvláštní pozornost postavu. Kromě toho se provádí palpace hrudních žláz a štítné žlázy, stav kůže kůže se odhaduje, což může být také ukazatele zdravotních poruch.

Ultrazvuk Endometria

Pouze Ultrazvuk Endometria umožňuje získat nejspolehlivější informace o přítomnosti hyperplazie, jeho známek a fází vývoje. UZI ukazuje spolehlivý obraz kvantitativních a kvalitativních parametrů dělohy v různých fázích cyklu pacienta.

Faktem je, že endometrium má velmi neustálou hustotu, která se může lišit v závislosti na aktuálním období menstruačního cyklu. Normální ukazatele jsou považovány:

  • 3-4 milimetrů v počátečním období;
  • 1.2-1,5 centimetrů v posledních dnech cyklů;
  • 0,5 centimetrů a více během menopauzy.
Jedná se o analýzu prováděnou ultrazvukem, ukazuje všechny, dokonce i velmi drobné koncové těsnění, které mohou naznačovat začátek vývoje endometria dělohy.

Pokud jsou polypy, na povrchu endometrials jsou neoplazmy se zvýšenou hustotou, echonegativním okrajem a hladkými obvody. Robustní polypy kontury jsou indikátorem komplexního pohledu s přechodem na onkologii.

Symptomy hyperplazie endometria dělohyPro nejpřesnější formulaci diagnózy a jmenování kompetentního léčby, ultrazvuk, s cílem identifikovat hyperplazii, je naplánována po dobu 5-6 dnů menstruačního cyklu.

Přesnost ultrazvuku, když polypy detekuje na endometriálních povrchech, rovná se 60-80%. Při diagnostice jiných forem hyperplazie je spolehlivost ultrazvukového vyšetření 91% a vyšší.

Další metody

Diagnóza nepravidelných endometriálních onemocnění může také zahrnovat.

  • Kontrola v gynekologickém křesle.
  • Ultrazvuk vnitřních orgánů malé pánve. Postup se provádí prostřednictvím vaginálního vstupu a umožňuje určit celkový stav krku a dutiny dělohy, stejně jako přítomnost novotvarů na něj.
  • Hysteroskopie. Kontrola vnitřní dutiny za použití speciálních optických zařízení. Často se hysteroskopie provádí ve spojení s gynekologickým škrábáním, což vám umožní získat endometrii vzorku pro další výzkum ohledně pohledu na stávající hyperplazii.
Hysteroskopie je nejčastější diagnostická metoda, protože umožňuje nejen rychle detekovat onemocnění, ale také provést potřebnou léčbu. Přesnost hysteroskopie se rovná 94%.
  • Analýzy určit odchylky v hormonálním pozadí. Zobrazit hladinu progesteronu a estrogen v těle bude navíc studovat štítné žlázy a nadledvinky.
  • Biopsie endometria. Často je dodatečný postup pro hysteroskopii. Malý vzorek endometriální tkáně je poslán do laboratorního histologického vyšetření, aby se identifikovala rakovinné buňky nebo jiné patologie.

Léčba

Bez ohledu na obecný zdravotní a věk pacienta musí být endometrie endometrie dělohy léčena!

Nejčastějším způsobem léčby onemocnění se škrábá, což umožňuje eliminovat extra vrstvu sliznice membrány. Škrábání je nutné a v případech polypů (určený výsledkem ultrazvuku), s hojným krvácením, jakož i v období Preclimax.

Čerpání je malý provozní zásah, ve kterém pacient obdrží potřebnou anestezii a v období rehabilitace je v nemocnici, za pečlivém pozorování lékařů.

Lékařská léčba.

Léčivá léčba může být prováděna jako hlavní léčba jednoduchým a počátečním stupněm hyperplazie nebo je jmenována jako další terapie po škrábání.

Snížení růstu endometrií se používají především hormonální léky. Dovolují vám upravit hladinu hormonů v těle a významně snížit růst sliznice vnitřní vrstvy dělohy.

V případech pravidelných opakování expandování vnitřní vrstvy je možná ablace nebo úplná zničení endometria. Je třeba mít na paměti, že po této operaci se žena zcela ztrácí schopnost otěhotnět.

Možné komplikace

Při vázání včasné léčby hyperplazie endometria může mít následující komplikace:

  • neplodnost;
  • neustálé recidivy onemocnění;
  • pravidelná anémie;
  • Vývoj rakoviny.

Prevence

Aby se zabránilo vzniku tohoto a řady dalších gynekologických onemocnění, měla by být dodržena některá pravidla.

  • Odmítnutí potratu. Umělé přerušení těhotenství nesmírně negativně ovlivňuje hormonální pozadí a obecný stav zdraví žen. Proto lze tuto operaci vyhnout.
  • Pravidelnou návštěvu gynekologa. Zdravé mladé ženy navštěvují odborník doporučený dvakrát ročně. Po jakýchkoliv gynekologických intervencích, v chronických onemocněních a během menopauzy by se měla konat návštěva častěji.
  • Včasná léčba infekčních a zánětlivých procesů. Kromě toho je nutné pravidelně sledovat hladinu cukru v krvi, krevní tlak, sledovat jeho hmotnost - odchylka těchto ukazatelů z normy může také způsobit vývoj hyperplazie.
  • Zdravý životní styl: správná výživa, dostatečný noční volný čas, sport.

Takové jednoduché tipy nepochybně pomáhají udržovat zdraví žen v dobrém stavu a zabránit rozvoji vážných porušování.