Léčba hyperplazie endometrium duphaston

Hyperplazie endometria představuje patologický stav vnitřní dutiny dělohy, vyznačující se tím, že zahušťování a růst sliznice. Tato nemoc vyžaduje integrovaný přístup a její léčbu.

Proces, ve kterém se vyskytuje léčba, se skládá z určitých vzájemných stupňů. V rámci každého stupně se používají léky, vybrané individuálně v závislosti na typu hyperplazie.

Komplex lékařských opatření se skládá ze čtyř dalších kroků, z nichž každá hraje svou vlastní roli. V rámci první etapy je důležitá zastavení krvácení. Ve druhé fázi jsou hormony prováděny drogami. Třetí etapa normalizuje cyklus. Během posledního čtvrtého stupně pacient prochází systematickými průzkumy a v případě potřeby opakuje průběh léčby léky.

Přípravky, které přispívají k normalizaci endometria, lze rozdělit do tří velkých skupin.

  • Kombinované perorální antikoncepce. Jedná se o jednofázové a třífázové léky, které se musí konat po dlouhou dobu, asi šest měsíců.
  • Čisté gestagény. Doporučený dlouhodobý příjem od šesti měsíců.
  • Anti-estrogen. Tyto léky jsou určeny pro recepci po dobu šesti měsíců.

První etapa

Na začátku léčby je hlavním cílem přestat krvácení. Takzvané kombinované perorální antikoncepci jsou tedy široce aplikovány v počáteční fázi. V nepřítomnosti zlepšení je žena předepsána do diagnostického škrábání sliznice membrány.

Diagnostický škrábání je oddělené a terapeutické. S odděleným škrábáním se odeberou vzorky tkáně děložního sliznice a cervikálního kanálu. S terapeutickým diagnostickým škrábáním, odstranění benigních nádorů během postupu.

Aby bylo možné zastavit krvácení, pacient zavádí hemostatické léky. Někdy je nutné zavést krevní náhražky a léky, které zlepšují rovnováhu vodní soli. Pacientka je také doporučena zpracování vitamínů skupiny B a C.

Druhá fáze 

Ve druhé etapě korekce hyperplazie se používají hormonální léky. Léky této skupiny brání zahuštění a rostoucí endometrii. Existuje široký výběr drog pro hormonální terapii, vybrané individuálně každému pacientovi na základě historie historie a laboratorního výzkumu. Dobrý efekt je produkován progesteronovými přípravky, například, Duphaston nebo Urozhastan.

Duphaston je moderní účinný přípravek obsahující hormonový progesteron. Tento lék musí být považován za zvýšení úrovně progesteronu v těle. Duphaston neobvyklý androgenní a estrogenní účinek. Lék se používá v mnoha státech, pro které je charakterizován nedostatek progesteronu v těle. Duphaston se často používá při léčbě hyperplazie sliznice a neplodnosti. Duphaston má také pozitivní účinek při poruchách cyklu a krvácení spojeným s dysfunkcí.

Duphaston je syntetický přípravek použitý pro náhradní terapeutické hormony. Má tabletovou formu s hlavní látkou, která má vědecké jméno didrogesterone. Navzdory syntetickému původu vypadá mechanismus působení Duphastonu jako přírodní. Lék nemá vedlejší účinek na rozdíl od jiných podobných syntetických léků, pokud je správně pořízen.

Duphaston má pozitivní vliv na vnitřní vrstvu dělohy, brání jeho průzkumu v důsledku vysoké úrovně estrogenu. Lék nebrání těhotenství. V tomto ohledu může být použit při plánování těhotenství, stejně jako při zachování.

Duphaston má krátkou dobu odsávání na krev, po které je absorbován v oblasti gastrointestinálního traktu. Po určité době se lék vylučuje ledvinami spolu s močí.

Při korekci stavu hyperplazie sliznice by měl být Duphaston užíván v dávce 10 miligramů třikrát denně. Tento lék se nebere celý cyklus, ale pouze z pátého až dvaceti pátého dne.

Jakýkoliv léčivý přípravek má vedlejší účinek, jinak by to bylo prostě účinné. Ze vedlejších účinků Duphastonu, některé nežádoucí reakce nervového systému mohou být zaznamenány, jako je bolest hlavy nebo migréna, nespavost a slabost. Projevy z hormonálního systému, projevené citlivostí bradavek a děložního krvácení průlomového přírody. Na recepci Duphastonu jsou možné individuální intolerance a alergie. V takových případech se zpravidla nedoporučuje použití Duphastonu.

Jak Duphaston je droga, která ovlivňuje hormonální systém ženy, vezměte ji jen jmenovat lékaře. V lékárně lze lék zakoupenat podle receptu pro gynekolog.

Analog Duphaston je ráno. Obsahuje také progesteron, nejen syntetický, ale přírodní. Na rozdíl od Duphastonu je Urozhastan mnohem těžší pacienty a má řadu nežádoucích účinků. V této souvislosti se často doporučuje použít jako svíčky.

Někdy je hyperplazie endometria kombinována s odchylkami v endokrinním systému. Zvláštní léky z agonistické skupiny jsou předepsány pro léčbu souvisejících patologií této oblasti. Případy psychosomatické povahy onemocnění, které jsou opraveny recepcí sedativ. Při léčbě hyperplazie se také používají kombinované perorální antikoncepce. Moderní léky této skupiny jsou jednofázové a třífázové.

Třetí etapa

Třetí etapa klade svůj úkol obnovit ovulaci. Při dosažení pravidelné ovulace, menstruační cyklus ženy je také obnoven, což je obzvláště důležité v reprodukčním věku. Je známo, že bez ovulace je těhotenství nemožné. Proto je restaurování měsíčního pravidelného zrání dominantního folikulu a následného výkonu zralého vejce jednou z nejdůležitějších důvodů pro léčbu hyperplazie endometria. Endometriální růst se vyskytuje v důsledku vysoké hladiny estrogenu při současném pádu progesteronu, což je tzv. Tězanský hormon. Při léčbě hyperplazie je obnoveno hormonální pozadí, což přispívá k výskytu ovulace. Tyto nezávislé procesy tak lze vyvolat vzájemně závislé.

Čtvrtá etapa

Pacient je alespoň jednou v půl roce průzkum gynekologa, který zahrnuje inspekci, ultrazvuk s povinným měřením tloušťky endometria, v případě potřeby - škrábání. Doporučuje se také použití kombinovaného perorálního antikoncepce a vitamínů.

Vzhledem k tomu, že hyperplazie endometria je onemocnění závislý na hormonu, recidiva není vyloučena. Asymptomatický průběh onemocnění přispívá k tomu, že často nezůstane diagnostikována včas.

Hormonální a chirurgická léčba 

Léčba hyperplazie sliznice zastaví patologické procesy v endometrii. V důsledku zahušťování a pěstování nedochází k endometriu.

Výběr léků pro léčbu a jejich dávkování závisí na souboru faktorů:

  • závažnost růstu a symptomů onemocnění;
  • tvar hyperplazie;
  • věk pacienta;
  • Funkce anamneza.

Léčba hyperplazie u žen reprodukčního věku je zaměřena na užívání drog. Hormonální terapie je široce používána. Léčba hyperplazie v tomto případě zahrnuje použití léčiv obsahujících progesteron a zejména Duphaston. Pokud pacient plánuje těhotenství, používají se ovulace léčiva.

Pro ženy ve věku před a po menopauze jsou rozvíjeny léky, ohromující růst estrogenů. Je třeba poznamenat, že účinná hormonální terapie je poměrně obtížná, protože ženy související s věkem jsou obvykle diagnostikovány současné patologie. Léčba prochází konstantní kontrolou ultrazvuku a uplatňování diagnostického škrábání.

V gynekologické praxi, případy recidivy hyperplazie endometria. To je způsobeno nedostatkem hormonální terapie nebo vzhledem k zapojení zánětlivých procesů.

Ženy reprodukčního věku Doporučené zacházení se zvýšenými dávkami hormonálních léčiv. Při léčbě relapsů u žen po menopauze může být otázka o odstranění dělohy.

Amputace dělohy se doporučuje pro atypickou formu růstu sliznice. V počátečních fázích onemocnění, zejména u pacientů reprodukčního věku, případně konzervativní léčby hormonálními léky. Musí nutně zahrnovat progesteronové léky. Obvykle s hyperplazií, ženy doporučují ženy Duphaston, protože je snazší trpět a má méně nežádoucích účinků. V případě endometria atrofie nebo častých opakování onemocnění je znázorněna amputace těla dělohy.